Saltar apartados
 • UA
 • veu.ua.es
 • Mostra de les V Residències de Creació i Recerca Artística Plus

Mostra de les V Residències de Creació i Recerca Artística Plus

Alacant, 10 de setembre de 2019

Des de divendres 20 de setembre (amb inauguració dimecres 25 de setembre a les 19.00h), el Museu de la Universitat d’Alacant presenta l’exposició «Residències Plus» en la cinquena edició d’aquesta, amb els projectes artístics que els sis artistes seleccionats en aquesta convocatòria del 2019 han desenvolupat després de dues setmanes de treball el mes de juliol.

Helena Aguado i Manuel Sanz (Col·lectiu DD Marte), Ana Pastor, Luisa Pastor, Víctor Llanos i Abel Jaramillo, són els artistes protagonistes d’aquesta edició i les seues propostes artístiques podran veure’s fins al pròxim 10 de novembre. Els residents d’enguany han mantingut trobades amb diversos especialistes en art i artistes, com la comissària d’exposicions Diana Guijarro, els artistes Lidó Rico i Zuazo, i les galeristes M. Ángeles Sánchez Rigal (Galeria Artnueve) i Begoña Martínez Deltell (Galeria Aural).

El Museu de la Universitat d’Alacant, fidel al compromís que té per la promoció i la difusió de l’art contemporani, va llançar l’any 2015 la convocatòria pública PLUS, un programa de residències artístiques de creació i investigació amb l’objectiu de seleccionar un grup d’artistes per a desenvolupar un projecte artístic dins de les instal·lacions del MUA, que convertisca el museu en un espai referent de creació, viu i dinàmic, que aposta per les noves manifestacions artístiques.

Artistes i projectes de la cinquena edició:

 • Col·lectiu DDMarte: Helena Aguado i Manuel Sanz - https://www.instagram.com/ddmarte
  Presenten Inter-faç, un projecte que parteix de la inquietud davant del desenvolupament exponencial de realitats fictícies en el món virtual i les noves fronteres entre l’àmbit privat i l’àmbit públic.
 • Abel Jaramillo
  En Tot està passant, tracta les interferències entre text, imatge i cos a partir d’un guió de cine i la seua pel·lícula homònima: Le Camion (1977) de l’escriptora i cineasta francesa Marguerite Duras. El projecte planteja un film expandit que excedeix els seus límits cap al cos i l’objecte. 
 • Ana Pastor
  En Inter-ser, treballa amb el microbioma, el conjunt de bacteris del nostre organisme. Un treball on es mostra l’abast dels nostres contactes diaris i com ens «contaminem» els uns dels altres i acabem, més que sent, inter-sent. 
 • Luisa Pastor
  En Tots són trofeus de caça furtiva, parla de la petjada que deixa l’animal en el mercat il·legal del nou colonialisme capitalista. Treballa la figura de l’animal com a metàfora amb la finalitat d’analitzar les relacions de poder que motiven l’espoliació, la colonització, la caça furtiva i l’esclavitud com a característiques del món contemporani.
 • Víctor Llanos
  En L'Argonauta, tracta el tema dels plàstics que afecten, des de fa molts anys, el sistema endocrí humà i animal, i que també regula l’aparell reproductor. La seua proposta posa de manifest la realitat en la qual seguim amb el plàstic, dins i fora del nostre organisme.
Residències Plus MUA 2019 4
Residències Plus MUA 2019 3
Residències Plus MUA 2019 6
Residències Plus MUA 2019 10
Residències Plus MUA 2019 11
Residències Plus MUA 2019 12
Residències Plus MUA 2019 7
Residències Plus MUA 2019 8
Residències Plus MUA 2019 9
Residències Plus MUA 2019 1
Residències Plus MUA 2019 2
Residències Plus MUA 2019 5

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464