Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Acte de celebració dels 20 anys del Museu de la Universitat d'Alacant MUA

Acte de celebració dels 20 anys del Museu de la Universitat d'Alacant MUA

Alacant, 13 de gener de 2019

El 14 de desembre de 1999 la Universitat d'Alacant va obrir les portes del MUA. Després de dues dècades de funcionament, aquest projecte pioner en el seu àmbit compleix 20 anys, just quan aconsegueix la seua exposició número 400, amb unes xifres que superen el mig milió de visitants i 180 mil persones que han participat en els tallers i concursos de la seua Àrea Didàctica. El MUA ha aconseguit configurar en aquests anys una col·lecció pròpia de més de dues mil obres artístiques contemporànies d'autors entre els quals es troben Pablo Picasso, Joan Miró, Eduardo Chillida o Eusebio Sempere. A més, en l'àmbit artístic, aquest museu ha consolidat la seua posició com a plataforma i altaveu per a la reflexió artística, el diàleg i la investigació entorn de la creació plàstica més recent. Les convocatòries d'arts visuals mulier, mulieris i Pluri-Identitats, visibilitzen el seu compromís amb la diversa i multidisciplinària creació artística contemporània, i el compromís de la UA amb les polítiques actives en favor de la igualtat de gènere i del foment del respecte a la diversitat afectiu sexual. D'altra banda, el MUA ha produït més de mig centenar d'exposicions itinerants, que recorren les seus universitàries, ajuntaments, cases de cultura, diputacions, associacions i IES de tot el país. Des del curs 2007 fins al present 2019, s'han gestionat 400 cessions d'aquestes expos itinerants.

Per a commemorar aquesta important efemèrides del 20 aniversari del seu museu, la Universitat d'Alacant ha previst un acte institucional de celebració el 23 de gener a les 20.00 hores i el motiu central del qual serà la presentació del llibre "20 anys del MUA".

El professor José Piqueras ha ultimat aquesta publicació i en ella realitza un recorregut per l'evolució del MUA, per la seua història, els seus directors, les exposicions pròpies i acolliments, els comissaris, els artistes, la col·lecció pròpia, etc., una publicació que inclou nombroses fotografies històriques recopilades per a l'ocasió. L'acte preveu reunir en el MUA als rectors responsables de la seua posada en marxa i continuïtat, els vicerectors de cultura i als quals han sigut els seus tres responsables, Antonio Ramos (2001-2005); Mauro S. Hernández (2005-2012); i Faust Ripoll (2012- Actualitat), a més de les institucions col·laboradores habituals del MUA, representants dels museus d'Alacant, artistes, comissaris i un llarg etcètera del món acadèmic i cultural.

Portada_20anys1

De la mateixa manera, el MUA ja ha obert al públic l'exposició "20 anys Col·lecció del MUA", a la Sala Arcadi Blasco, que podrà visitar-se fins al 29 de juliol de 2020, una exhibició en la qual s'inclouen vint peces representatives de les línies mestres que conformen els seus fons.

Aquesta exposició roman actualment tancada fins a la reobertura del MUA després de la crisi sanitària (14/3/2020)

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464