Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Cicle de cinema en VOS en Seu Sant Ferran: Kirk Douglas Eterno

Cicle de cinema en VOS en Seu Sant Ferran: Kirk Douglas Eterno

Alacant, 15 d'octubre de 2020. Per M. Asunción Soria Pastor.

Nou cicle de cinema VOS, dedicat a l'actor Kirk Douglas, mort en aquest any 2020.

El conegut actor i productor estatunidenc Kirk Douglas, el vertader nom del qual és Issur Danielovitch Demsky, va nàixer a Nova York en 1916. Entre els seus papers destaquen la seua interpretació del pintor Vincent van Gogh en Lust for Life (1956) i com el protagonista de Spartacus (1960), pel·lícula de Stanley Kubrick. Per la seua extensa i reconeguda carrera va rebre un Premi Óscar honorífic en 1996. És pare del també actor Michael Douglas. Després de l'actriu Olivia de Havilland, va ser el supervivent més longeu dels actors del cinema clàssic de Hollywood, ja que només ells han superat els cent anys d'edat.

Coordinada per Israel Gil, de l'Aula de Cinema de la UA, aquesta activitat està oberta a tot el públic. Totes les pel·lícules s'emetran en versió original amb subtítols en espanyol, la qual cosa pot ser una bona oportunitat per a l'aprenentatge d'idiomes. Posteriorment, es procedirà a la realització d'un col·loqui amb la participació dels assistents.

 

Dimarts, 27 d'octubre, a les 19.00 hores, EL GRAN CARNAVAL, Billy Winder (1951)

Duració: 111 min.

Idioma: Anglés.

Gènere: Drama, Cinema negre i Periodisme.

Sinopsi:

Xarres Tatum és un periodista sense escrúpols que travessa una mala ratxa a causa de la seua addicció a l'alcohol, raó per la qual s'ha vist obligat a treballar en un xicotet diari de nou Mèxic. Quan un miner indi es queda atrapat en un túnel, Tatum veu l'oportunitat de tornar a triomfar en el món del periodisme. Llavors, de connivència amb el xèrif del poble, no sols converteix el cas en un espectacle, sinó que, a més, retarda quant pot el rescat.

 

 

 

Dimarts, 3 de novembre, a les 19.00 hores, CAUTIVOS DEL MAL, Vincente Minnelli (1952)

Duració: 114 min.

Idioma: Anglés.

Gènere: Drama, Melodrama i Cinema dins del cinema.

Sinopsi:

Un tirànic i manipulador productor de cinema (Kirk Douglas), que ha caigut en desgràcia, demana ajuda a un director (Barry Sullivan), a una actriu (Llana Turner) i a un guionista (Dick Powell), als quals va ajudar a triomfar, però que tenen sobrades raons per a detestar-lo. Els tres li retrauran la seua falta d'escrúpols per a aconseguir l'èxit sense reparar en les persones a les quals traïa o enganyava.

 

 

 

 
 

Dimarts, 17 de novembre, a les 19.00 hores. DUELO DE TITANES, John Sturges (1957)

Duració: 122 min.

Idioma: Anglés.

Gènere: Western.

Sinopsi:

Wyatt Earp, el xèrif de Dodge City, es troba de nou amb John "Doc" Holliday, un jugador borratxo i tuberculós a qui va salvar la vida en una ocasió. Junts hauran d'enfrontar-se a la banda dels Clanton, una poderosa família que té atemorit a tot el poble

 

 

 

 

 Dimarts, 24 de novembre, a les 19.00 hores. EL DIA DE LOS TRAMPOSOS, Joseph L Mankiewicz (1970)

Duració: 123 min.

Idioma: Anglés.

Gènere: Western. Comèdia i Drama carcerari.

Sinopsi:

Any 1883. Un grup de condemnats ingressa a la presó federal d'Arizona. Entre ells està Paris Pitman (Kirk Douglas), un home que ha enterrat un botí de mig milió de dòlars en el desert i viu amb l'obsessió d'escapolir-se per a recuperar-los. A aquest efecte tràfic de convéncer a diversos presos perquè ho secunden i, al mateix temps, intenta guanyar-se la confiança del nou alcaide.

 

 

 

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464