Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Recital i presentació de la revista 'Canelo..uitarra y Alicante. Una historia de futuro'

Recital i presentació de la revista 'Canelobre 71: La Guitarra y Alicante. Una historia de futuro'

Sant Vicent del Raspeig, 10 novembre de 2020

El prestigiós monogràfic de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert dóna a conèixer l'excel·lència musical, l'íntim i estret vincle d'aquest instrument amb la província en un volum de 384 pàgines amb 32 articles d'autors experts en la matèria.

La Sala de Cambra de l'ADDA (Auditori de la Diputació d'Alacant) acull divendres que ve 13 de novembre, a les 20 hores, la presentació de la revista Canelobre 71: La Guitarra y Alicante Alacant. Una historia de futuro, que comptarà a més amb un recital a càrrec de Paola Requena i Isabel Martínez amb obres d'Issac Albéniz, Manuel de Falla, A. Piazzolla i R. Sainz de la Maça.

L'acte és gratuït, però davant les dificultats sorgides per la pandèmia de la Covid-19, qui desitge assistir haurà d'arreplegar la seua entrada en la seu de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert (carrer Sant Ferran, 44), o confirmar la seua assistència reservant l'entrada en l'adreça d'email: lbernabe@diputacionalicante.es, (que s'arreplegarà en la taquilla de l'ADDA una hora abans de l'acte). L'aforament és limitat i no es permetrà l'accés sense entrada.

El nou volum del monogràfic d'investigació del IAC Juan Gil-Albert, coordinat pel reconegut concertista i docent Ignacio Rodes, exhibeix l'excel·lència cultural de la guitarra en nombrosos punts de la província amb una publicació integrada per 32 articles amb un total de 384 pàgines. Un recorregut històric i íntim amb la guitarra com a protagonista a partir de diferents prismes i consideracions, espais i gèneres, dels nombrosos experts que han contribuït amb els seus rics textos i material gràfic de primer ordre a aquesta publicació de referència.

El Misteri o Festa d'Elx; els deixebles alacantins de Francisco Tárrega -casat amb la noveldera María Rizo-; el paper del villener Quintín Esquembre; les creacions per a guitarra de mestres com Óscar Esplá; l'Orquestra Wagneriana d'Alacant -tot un fenomen social i cultural en el primer terç del segle XX-; el Xiquet d'Alacant -una de les majors influències per a Paco de Lucía-; la presència de la guitarra a les fàbriques de joguets de Dénia; o la importància d'aquest instrument de corda en l'origen i desenvolupament de les Havaneres de Torrevella són, entre altres temes, també abordats en aquest monogràfic que engrandeix, diversifica i consolida la referència i presència cultural de la guitarra a Alacant i província.

 

"Cresol durant segles de les cultures d'Europa, Àsia i el Nord d'Àfrica, Espanya emet actualment una nota que no s'assembla a cap altra. És una melodia aguda, penetrant, agredolça, alhora aspra i nostàlgica com la seua música de guitarra, que, una vegada sentida, no pot ja ser oblidada", va escriure Geral Brenan en La faz de España (1949).

Una melodia i història única també a Alacant i província que, divendres que ve 13 de novembre, a les 20 hores, a la Sala de Cambra de l'ADDA, vol enaltir-se i recordar-se en el marc del recital i presentació de la revista Canelobre 71: La Guitarra y Alicante. Una historia de futuro.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464