Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Concert «Et vull Benedetti», a càrrec d'Alberto San Juan i Fernando Egozcue

Concert «Et vull Benedetti», a càrrec d'Alberto San Juan i Fernando Egozcue

Alacant, 18 de novembre de 2020. Per María Asunción Soria Pastor

 

  • Concert: Te quiero Benedetti d'Alberto San Juan i Fernando Egozcue.
  • Dimecres 16 de desembre a les 19.00 h. al Paranimf de la Universitat d'Alacant.
    Entrada lliure amb invitación
  • Dijous 17 de desembre a les 20.00 hores a la Casa de Cultura de Villena.
    Entrada lliure ambr reserva.

 

La Universitat d'Alacant i el CeMaB presenten el concert Te quiero, Benedetti, un dels actes que culminen la celebració del Centenari Mario Benedetti que enguany ha dut a terme la Universitat.

Te quiero, Benedetti (La pàtria i l'exili) és un recital homenatge a l'escriptor uruguaià amb l'exili com a eix principal. A través dels seus poemes i proses, i també els d'altres veus de la literatura llatinoamericana i espanyola, l'espectacle recorda les persones que es van haver d'exiliar de la seua terra, a les dues ribes de l'oceà, per a sobreviure a la misèria o a la persecució política; la pobresa que assotava Espanya sencera quan acabava el segle XIX, l'exili republicà al final dels anys 30, l'èxode dels perseguits per les dictadures llatinoamericanes en els 70 i 80, la fugida de l'espoli patit a Sud-amèrica durant els 90 són algunes ocasions en les quals milers d'ànimes germanes s'han vist obligades a travessar l'oceà en les dues direccions. Benedetti, Cernuda, Giaconda Belli, Galeano, Cristina Peri Rossi, Cortázar i d'altres formen part d'aquest viatge de l'actor Alberto San Juan i el guitarrista i compositor Fernando Egozcue.

Alberto San Juan

Membre fundador de la companyia Animalario, el 1995, treballa en aquest grup fins a la seua dissolució el 2012. Membre fundador de la cooperativa Teatro del Barrio en 2013, exerceix la direcció artística del projecte fins a 2018. Ha treballat com a actor en una vintena de pel·lícules i d'altres obres de teatre. En el teatre, a més de treballar com interprete, ha escrit i dirigit mitja dotzena de peces (Autorretrato de un joven capitalista español, El Rey, Masacre o Mundo obrero, entre d'altres).

 

Fernando Egozcue

Compositor i guitarrista argentí establit a Madrid des de 1992.

Compon per a petites i grans formacions orquestrals, música per a teatre, cinema i dansa. Té 15 discos editats amb la seua música. Compositor, arranjador i guitarrista del grup Assemble Nou Tango entre 1998 i 2009. Treballa juntament amb el violinista Ara Malikian des de fa 20 anys: 500 Motivaciones (2000), Lejos (2007) y Con los ojos cerrados (2011); amb el cantaor José Mercé, la cantant Pasión Vega i el tenor José Manuel Zapata; amb el guitarrista flamenc José Luis Montón i Jorge Pardo.

Compon per al musical anglès Midnight Tango produït per la cadena BBC. El compositor argentí Astor Piazzolla li va regalar la seua obra 500 Motivaciones que estrena a Buenos Aires, juntament amb el grup Nuevos Aires, al Teatre General San Martín. Col·laborador permanent del ballarí, coreògraf i director del Ballet Nacional d'Espanya, Antonio Najarro, amb qui realitza els espectacles Tango Flamenco (2002), Jazzing Flamenco (2008) i Alento (2015).

 

Font: https://albertosanjuanyegozcue.com/te-quiero-benedetti

 

Imatges del concert «Et vull, Benedetti» en el Paranimf:

conciertobenedetti1
conciertobenedetti2
conciertobenedetti3
conciertobenedetti4

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464