Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • El Paranimf acull l'emissió de la pel·lícul..em' coincidint amb el Dia dels Drets Humans

El Paranimf acull l'emissió de la pel·lícula 'La mort de Guillem' coincidint amb el Dia dels Drets Humans

Sant Vicent del Raspeig, 27 de novembre de 2020

La Universitat d'Alacant (serveis de Llengües i Cultura ) i la Cívica-Escola Valenciana organitzen la  projecció de la pel·lícula "La mort de Guillem" el pròxim dijous dia 10 de desembre, a les 19 hores, al Paranimf de la UA, coincidint amb la celebració del Dia dels Drets Humans.

L'acte, emmarcat en les accions que porta a terme el Voluntariat Lingüístic de la Universitat d'Alacant , consistirà en l'emissió de la pel·lícula i un col·loqui posterior en què participaran l'actor Jany Collado, que interpreta a Guillem, Maria Martí, que interpreta a Ana Estellés, i el productor de SUICAfilms Pepe Andreu.

L'aforament és limitat i l'entrada es pot arreplegar en veu.ua.es/entrades .

El film recull la història del dol dels pares de Guillem Agulló, un jove antifeixista i independentista assassinat per un grup d'ultradreta a Montanejos, a la comarca valenciana de l'Alt Millars, l'11 d'abril de 1993; i la seua lluita per evitar la manipulació de la mort del seu fill. La pel·lícula està dirigida per Carlos Marques-Marcet i protagonitzada per Jany Collado, Pablo Molinero, Glòria March, Mar Linares i Bàrbara Calatayud. 

La pel·lícula, estrenada el 24 d'agost de 2020 al Festival de Màlaga,   ha triomfat en la tercera edició dels Premis de l'Audiovisual Valencià    organitzada per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport el passat 22 de novembre, en rebre tres premis: a Millor Llargmetratge, a Millor Actriu Protagonista, per a Glòria March, i al Millor Guió, per a Alfred Pérez-Fargas i Roger Danés.  

 

"La mort de Guillem" és una producció de Lastor Media, SUICAfilms i Som*Batabat Produccions, en coproducció amb TV3 i À Punt Media. Ha tingut el suport de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, l'Institut Valencià de Cultura i l'Institut Català de les Empreses Culturals, i la col·laboració de la Televisió de les Illes Balears, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana i de Verkami.

 

La mort de Guillem

Guillem Agulló i Salvador, un jove de divuit anys militant de l'esquerra independentista i contra el feixisme, és assassinat d'una punyalada al cor per un grup de neonazis l'11 d'abril de 1993. Destrossats, els seus pares, el Guillem i la Carme, lluitaran perquè no es manipule la mort del seu fill i no siga considerada fruit d'una simple baralla entre bandes. El camí, ple d'obstacles i amenaces, i enmig d'una guerra bruta mediàtica, estarà a punt de destrossar la família, que haurà d'aprendre a viure fent el dol per la mort d'un fill mentre lluita per la seua memòria, que, de mica en mica, esdevé el símbol d'una causa que ells no s'haurien pensat mai que encapçalarien.

 

El director: Carlos Marqués-Marcet

Amb només 36 anys, el realitzador barceloní de pel·lícules i sèries multipremiades com "10.000 KM", "Terra ferma", "Els dies que vindran", "A casa", "13 dies d'octubre", "Escenari 0", i "En el corredor de la mort", es posa darrere de la càmera per a reflexionar i fer-nos reflexionar sobre els fets ocorreguts a partir de la mort del jove Guillem Agulló Salvador.

Durant la seua curta carrera Marques-Marcet ha sigut mereixedor de guardons com el Premi Goya al millor director novell, tres Premis Gaudí (dos a millor pel·lícula i un a la millor Tv-movie), dues Biznagas en el Festival de Màlaga, el premi Sant Jordi, el premi El Ojo Crítico, així com nombroses seleccions en els festivals de cinema internacionals més prestigiosos del món.

#LaLluitaContinua 

"La mort de Guillem" és l'acció principal de la iniciativa  #LaLluitaContinua , una campanya d'impacte social i polític que pren com a punt de partida la figura de Guillem Agulló Salvador, el seu assassinat i el posterior judici del cas per a:

  • Promoure la memòria de Guillem Agulló.
  • Denunciar la impunitat de l'extrema dreta durant els últims 40 anys.
  • Reivindicar la històrica lluita contra el feixisme al nostre país.
  • Alertar sobre l'auge de renovats discursos xenòfobs i racistes que s'han instal·lat de nou en el centre del debat polític i social.

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464