Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Concert de Nadal Rotary-UA de l'OFUA en l'A..ig General de Portes Obertes en el Paranimf

Concert de Nadal Rotary-UA de l'OFUA en l'ADDA i Assaig General de Portes Obertes en el Paranimf

 

Última hora (18/12): ACTIVITATS CANCEL·LADES
Circumstàncies excepcionals relacionades amb l'actual crisi sanitària obliguen a la cancel·lació de l'Assaig de Portes Obertes i el Concert de Nadal de la OFUA previstos per al 20 i 21 de desembre, respectivament. La devolució d'entrades adquirides a través d'Instanticket es realitzarà automàticament en la targeta de compra.

 

 

Alacant, 6 de desembre de 2020

L'OFUA oferirà el seu tradicional concert nadalenc solidari en l'ADDA el dilluns 21 de desembre amb dos dels Clubs Rotaris d'Alacant (Rotary Club de Alicante y Rotary Club Alicante Puerto) a benefici d' ACOMAR . El repertori del concert d'enguany inclou la Simfonia nº 5 de Franz Schubert i l'estrena absoluta de la Suite Al-Laqant, de Marcel Noll . El Concert de Nadal de l'OFUA compta amb el suport dels seus patrocinadors: Fundació Manuel Peláez; Hidraqua, Vectalia i Cajamar; a més del patrocini específic dels Clubs Rotaris. El diumenge 20 de desembre tindrà lloc l'Assaig General de portes obertes en el Paranimf de la Universitat d'Alacant.

Assaig General de portes obertes

Concert de Nadal de l'OFUA en l'ADDA
  • Data: Dilluns 21 de desembre de 2020, 20.00 h.
  • Lloc: Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA)
  • Entrada: 15€ en instanticket.es . Per a aquells que no puguen assistir però desitgen col·laborar amb aquesta causa solidària, s'ha habilitat la Fila Zero.

Programa musical

El Concert de Nadal Rotary-UA d'enguany inclourà, tal com detalla el director de l'OFUA, Tobias Gossmann, dues peces: la Suite Al-Laqant i la Simfonia N.5 de Schubert.

Aquest concert inclou en el seu programa l'estrena absoluta de la “Suite Al-Laqant” del compositor alemany Marcel Noll. Aquesta obra musical ha sigut creada per encàrrec de la Universitat d'Alacant per a l'Orquestra Filharmònica de la Universitat i està  basada en la música del recentment estrenant ballet " El festí de les Bèsties " (Aula de Dansa Contemporània de la UA). Gossmann detalla que “el compositor Marcel Noll ens conta la seua pròpia història i inspiració en aquest encàrrec: Un viatge pels temps d'Alacant. De fet, la Suite es podria haver anomenat Leukante, Lucentum, Medina Laqant, Alacant o Alacant, fent referència i homenatge a les diferents èpoques i llengües de la ciutat”.

El programa del concert es completa amb la simfonia núm. 5, D 485 en Si b Major de Franz Schubert és una de les més conegudes del compositor austríac. Schubert va crear aquesta simfonia en 1816, amb tan sols 19 anys, en una època decisiva en la vida del compositor.  Després de deixar el seu treball com a ajudant de professor a l'escola del seu pare, es muda a casa del seu amic Franz von Schober per a dedicar-se en exclusiva a l'estudi i la composició. El llegat de la primera escola vienesa i les influències de Mozart i Haydn són clarament recognoscibles en aquesta simfonia, tan en forma com en contingut. No obstant això Schubert expressa ja la seua pròpia ànima: les seues innovacions, les seues belles melodies, a vegades tan bellament melancòliques.

 

Asociació ACOMAR

L'Associació Comunitat de Persones marginades d'Alacant (ACOMAR) és una associació que es dedica a l'atenció, acolliment i seguiment dels més pobres des de fa més de vint anys.

Salvador Silva Nuño, president d'ACOMAR, explica que “en 31 anys de vida d'ACOMAR, treballem diàriament al costat de les persones molt molt pobres i mai havíem tingut l'oportunitat de compartir un esdeveniment tan bell i solidari com aquest. Som una Associació pobra, humil i senzilla, amb un voluntariat jove disposat a donar la cara per aquestes persones necessitades que ens arriben de tot el món. Per a atendre-les tenim pocs recursos. Atenem diàriament una mitjana de més de 100 persones i famílies amb menors. No solament tenen gana física, sinó també fam de ser estimades. En aquests moments tan especials que estem vivint no és hora de tornar la cara a la realitat”.

 

CONCIERTO_PRIMAVERA_OFUA_ADDA_2019.jpg CONCIERTO_PRIMAVERA_OFUA_ADDA_2019_2.jpg

Tobias Gossmann, director

Va nàixer a Siegen (Alemanya). Va cursar els estudis professionals en la University of Music and Performing Arts de Viena, lloc en el qual va estudiar violí, piano i adreça orquestral, on se li va concedir el diploma artístic amb els més alts honors. La seua carrera professional va començar com a líder i concertino de l'orquestra de cambra vienesa Maurice Ravel Ensemble. Més tard va ocupar la plaça de concertino associat en l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona durant més de deu anys. A partir de 1999 decideix dedicar-se fonamentalment a la direcció orquestral, i celebra la seua presentació oficial amb l'Orquestra de Cambra d'Andorra.  Des de llavors ha sigut convidat a dirigir la Festival Orchestra of Canford (Anglaterra), la Folkwang Chamber Orchestra Essen (Alemanya), la Ràdio FM Orchestra Sofia (Bulgària), la Ràdio Orchestra Pilsen (República Txeca), la George Enescu Philharmonic Orchestra (Romania), l'Orquestra de Cadaqués, l'Orquestra Filharmònica d'Oviedo, l'Orquestra d'Extremadura (Espanya) i la Bottega Armonica i l'Orchestra Internazionale d'Itàlia (Itàlia), A Àsia ha dirigit entre 2001 i 2007 l'Orquestra Nacional de Tailàndia i la Super World Orchestra del Japó. El 2009 i 2013 ha tornat a Japó com a Director Titular de l'Orquestra Simfònica Camerata XXI i el 2017 amb l'Orchestra Internazionale d'Itàlia. 

 

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464