Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Cicle d'exposicions de febrer a març de 2020 amb la Càtedra Miró de la UA

Cicle d'exposicions de febrer a març de 2020 amb la Càtedra Miró de la UA

Alacant, 3 de febrer de 2020

La Càtedra Antoni Miró de la UA, en la seua tasca de promoció i foment de l'art plàstic contemporani en el context valencià, programa per als mesos de febrer i març de 2020 les següents tres exposicions a la Llotja de Sant Jordi, el Centre Ovidi Montllor, i el Centre Cultural d'Alcoi. En aquesta ocasió, el cantautor alcoià Ovidi Montllorserà el protagonista únic de totes elles, en celebració de l'aniversari del seu naixement i quan es compleixen vint-i-cinc anys de la seua mort.

 

Vinticincvacances A Ovidi Montllor

Exposició col·lectiva dels autors/es Pepe Azorin, Neus Bou, Joan Castejón, Mercè Díaz, Fuencisla Francés, Lluïsa Fuster-Vercher, Artur Heras, Carme Jorques, Xavier Lorenzo, Aurelia Masanet, Sentó Masià, Eduardo Mier, Antoni Miró, Mariadolors Mulà, Perceval Graells, Lluïsa Pérez, Bea Rico, Roc, Pau Sellés Alòs, Silvia Sempere, Josep Sou, Ramón Urbán, Aurora Valero, Silvia Viana, Grup Matèric (Ximo Canet, Enric Piera, Xavi Vaquer).

«En les obres que es mostren, veiem la inspiració no només dels seus poemes [d'Ovidi Montllor], també dels seus poetes elegits, Vicent Andrés Estellés, Salvat-Papasseit, Salvador Espriu, Joan Brossa, Pere Quart, Josep Maria de Sagarra, Blai Bonet… Veiem a través de les obres com ens transmet la seua actitud combativa, inconformista, però sobretot la certesa que el seu llegat profund, "canyer", impregna el nostre Art i és a través de l’Art on la tendresa, la sensibilitat, es converteixen en una arma de construcció i reflexió. En som vint-i-cinc, 12 dones artistes, 12 homes i un grup; però, només simbòlicament, podríem ser-ne centenars. Aquests vint-i-cinc anys de vacances d'Ovidi, fem festa, ens reunim, parlem d’Art, d’ideals impossibles, o no, i amb l’actitud, que era la seua, llegirem poemes, pintarem, cantarem, “i serem aquí, tossudament alçats” des de l’Art, per gaudir, contra les injustícies i perquè volem». Carme Jorques.

Catàleg 

https://web.ua.es/va/catedramiro/imagenes/cartells-expos/85-vinticincvacances.jpg

 

 

 

Perquè vull. A Ovidi Montllor

Exposició col·lectiva de fotografies, pintures i altres obres al voltant de la figura d'Ovidi Montllor, a càrrec dels autors/es Adriàn Gamon, Antoni Miró, Antonio Reig, Daniel Reig, Daniel Benito, Gilberto Dobón, Javier Montllor, Javier Pérez, José Jerez, José Aleixandre, José García Poveda, Llorenç Calabuig, Manuel Molines, Paco Agullo, Paco Grau, Pascual Lucas, Pep Fuster, Pedro Barrachina, Quico Carbonell, Rosa Fraj, Sonia Torres, Xavi Terol.

«A punt de fer vint-i-cinc anys de la mort d'Ovidi Montllor, constate que no és el cas en què hi ha hagut que arribar a una determinada data commemorativa per a traure de l'oblit un autor. [...] Elogiar la seua persona és difícil de reprimir, des de lluny o de prop, tant per haver-ho conegut o tractat poc o molt, la seua persona era i és netament admirable; elogiar el seu treball d'actor, de compositor i de cantant també es fa difícil de reprimir, els qualificatius superlatius són els adequats; crec que Ovidi sobretot provocarà reflexions permanents a l'entorn de la seua obra i del seu temps, que és el nostre d'ara». Vicent Berenguer.

Catàleg

 

 

 

 

O d'Ovidi. Rafael Amorós

«Convidat pel meu amic Rafael a visitar el seu taller [...], em va impressionar la diversitat i la profusió de les noves obres, especialment escultòriques, els materials i els singulars composicions que presentaven una exploració tècnica i cromàtica especialment innovadora. Em va explicar el seu projecte: aprofitar l'instant del descobriment, sense predeterminació, per assolir l'infinit generat per l'atzar». François Xirivella.

Aquesta exposició ens mostra treballs de Rafael Amorós, un escultor amb obres presents en diverses col·leccions privades i públiques tant en l'estat espanyol com a l'estranger: València, Barcelona, Alacant, Madrid, Santander, Belgrad, Stuttgart, Viena, Gant o Tànger, entre altres llocs. Aquest artista polifacètic i despert abasta diferents disciplines com a pintura, gravat o plàstica contemporània. D'uns anys a aquesta part el seu món creatiu està centrat en l'escultura.

Catàleg

 

 

 

 

 

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464