Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • L'OFUA participa en la Marató Rossini en el Palau de les Arts de València

L'OFUA participa en la Marató Rossini en el Palau de les Arts de València

Alacant, 18 de febrer de 2020

Amb motiu de l'estrena l'òpera Il viaggio a Reims, de Gioachino Rossini, precisament el dia del seu aniversari, un 29 de febrer, el Palau de les Arts Reina Sofia de València presenta una marató d'activitats participatives al voltant de la seua figura, ordenades dins i fora de Les Arts.

Entre aquestes activitats, el dissabte 29 de febrer, a les 12.00 hores, l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant OFUA oferirà el concert "Rossini: Obertures i àries d'òpera", acompanyada de la soprano Ascensión Padilla. L'entrada serà lliure, limitada a l'aforament de la sala

Programa

G. Rossini (1792 - 1868)

Obertures:

"El barbero de Sevilla"
"La Italiana en Árgel"
"Semiramide"

Àries:

"Una voce poco fa" de "El Barbero de Sevilla"
"Sombre forêt" de "Guillermo Tell"

Soprano: Ascensión Padilla
Direcció: Tobias Gossmann

 

Marató Rossini

La Marató Rossini, que s’estén del 20 al 29 de febrer, es destaca la passió que l’artista sempre va mostrar per la música i per la cuina, ja que era un autèntic bon vivant. En col·laboració amb diverses institucions, s’han organitzat taules redones sobre la cuina en temps de Rossini; activitats didàctiques sobre alimentació saludable i nutrició al Mediterrani; xarrades introductòries específiques; recitals; música de cambra; projecció de pel·lícules i òpera en cinema; concerts simfònics i alguna que altra sorpresa, amb l’objectiu de posar en valor a un dels compositors més importants del segle XIX.

 

Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant OFUA

L'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant es va crear al novembre de 2005 com a plataforma estable per al desenvolupament i perfeccionament dels estudis musicals. Integrada per 50 joves músics l’OFUA duu a terme una important labor formativa per als seus membres, i constitueix el mitjà de trobada per a estudiants universitaris i dels diferents conservatoris i escoles de música de la província. Director musical: Tobias Gossmann.

OFUA EN L'ADDA

 

Tobias Gossmann, director

Va nàixer a Siegen (Alemanya). Va cursar els estudis professionals en la University of Music and Performing Arts de Viena, lloc en el qual va estudiar violí, piano i adreça orquestral, on se li va concedir el diploma artístic amb els més alts honors. La seua carrera professional va començar com a líder i concertino de l'orquestra de cambra vienesa Maurice Ravel Ensemble. Més tard va ocupar la plaça de concertino associat en l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona durant més de deu anys. A partir de 1999 decideix dedicar-se fonamentalment a la direcció orquestral, i celebra la seua presentació oficial amb l'Orquestra de Cambra d'Andorra.  Des de llavors ha sigut convidat a dirigir la Festival Orchestra of Canford (Anglaterra), la Folkwang Chamber Orchestra Essen (Alemanya), la Ràdio FM Orchestra Sofia (Bulgària), la Ràdio Orchestra Pilsen (República Txeca), la George Enescu Philharmonic Orchestra (Romania), l'Orquestra de Cadaqués, l'Orquestra Filharmònica d'Oviedo, l'Orquestra d'Extremadura (Espanya) i la Bottega Armonica i l'Orchestra Internazionale d'Itàlia (Itàlia), A Àsia ha dirigit entre 2001 i 2007 l'Orquestra Nacional de Tailàndia i la Super World Orchestra del Japó. El 2009 i 2013 ha tornat a Japó com a Director Titular de l'Orquestra Simfònica Camerata XXI i el 2017 amb l'Orchestra Internazionale d'Itàlia.

Ascensión Padilla, soprano

Nascuda a Alacant, Ascensión Padilla ha rebut formació reglada en centres professionals de música d'Alacant. En l'actualitat, perfecciona tècnica amb la Mestra Bridget Madeleine Clark. Títol d'Experta en Art Dramàtic Aplicat de la Universitat d'Alacant. Ha realitzat recitals en el Teatre Principal d'Alacant, en les Cigarreras, en l'Ateneu d'Alacant, en l'Aula Cultural de la CAM, en l'Auditori ADOC (Elda), en el Teatre Castelar (Elda), en el Teatre Calderón (Alcoi), en l'Auditori d'Altea i en la Seu Ciutat d'Alacant, així com a Florència i amb l'Orquestra de cambra de París una gira per Alemanya. Ha representat els rols principals en Lucia di Lammermoor de G. Donizetti, La Boheme de G. Puccini i El dúo de la africana de M. F. Caballero.

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464