Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Les sales Aifos i Trànsit de la UA se sumen.. Xiqueta en la Ciència amb tres exposicions

Les sales Aifos i Trànsit de la UA se sumen Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència amb tres exposicions

Alacant, dijous 6 de febrer de 2020

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, des del dilluns 10 de febrer el Vicerectorat d'Investigació i Transferència de Coneixement de la UA i el Secretariat de Seus Universitàries presenten un ampli programa d'activitats amb tallers científics infantils, visites guiades, trobades, conferències, cinema, etc. El seu objectiu principal és el de vincular a escolars amb investigadores i projectar referents femenins en ciència i tecnologia

Dins d'aquesta programació, es troben també tres exposicions a la Sala Aifos, la Sala Trànsit I i la Sala Trànsit II:

Sala Aifos: "Las chicas somos guerreras... y también ingenieras (y científicas, tecnólogas, matemáticas...)". Projecte Hypatia

De l'11 de febrer al 18 de març, a la Sala Aifos podrà visitar-se el projecte Hypatia, finançat per la Comissió Europea. Amb l’eslògan «Les xiques som guerreres... i també enginyeres (i científiques, tecnòlogues, matemàtiques...)», la mostra té com a objectiu fomentar l’interés de les adolescents per les carreres de ciència i tecnologia conegudes com a carreres STEM. Cinc grans dones, representades per nines clàssiques espanyoles com Mariquita Pérez o Nancy, acompanyen un plafó dedicat al paper del joguet en les carreres científiques. També es projecta un vídeo amb testimonis d’investigadors parlant sobre els seus referents femenins en la ciència.

És necessari reflexionar sobre el paper de les dones en la ciència i la tecnologia? Què són les carrerars STEM? Coneixem a dones inventores? Poden influir els joguets a l'hora de triar una professió de futur? Quina relació hi ha entre els 'emojis' i les dones STEM? Aquestes són algunes preguntes que intentarà respondre aquesta exposicion, que està dirigida principalment a les i els joves.

El projecte Hypatia, emmarcat en el context del programa marc Horitzó 2020 i finançat per la Comissió Europea, posa en contacte a centres educatius, museus de ciències, instituts d'investigació i indústria amb expertes i experts en qüestions de gènere i amb les i els adolescents.

Cartela

Localització: Edifici III de Filosofia i Lletres, núm. 18 en el pla. Horari: dilluns a divendres de 9 a 14 h i dilluns a dijous de 16 a 19 h (tel. 965 90 98 52).

ai1
ai2
ai4
ai3

 

 Sala Trànsit II: "Arte para la ciencia", d'Elena Poritskaya (Lena Kay)

Del 10 al 17 de febrer, en el hall de l'Aulari II (de 8 a 22 hores), l’artista Elena Poritskaia (Lena Kay) presenta en «Art per a la ciència» un projecte col·laboratiu interdisciplinari entre l'autora i un equip de científics de la UPV amb motius de traduir l'essència de la investigació en el camp de ciència de dades biomèdiques a un llenguatge popular.

El dilluns 10 de febrer, a les 19 hores en l’A2/D01 de l’aulari II, tindrà lloc una conferència inaugural a càrrec de l’artista i un recorregut per la mostra.

Organitzen: FeVaDiC (Federació Valenciana de Divulgació Científica), ADCAlicante (Associació de Divulgació Científica d'Alacant), i UA Divulga (Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la UA).

 

 

a21
a22
a23
a24

 

Sala Trànsit I: "Científiques il·lustres en el progrés de la Biologia Cel·lular i Molecular"

I dilluns 10 de febrer, de 8 a 22 hores, el hall de l'Aulari I acull l’exposició “Científiques il·lustres en el progrés de la Biologia Cel·lular i Molecular” amb l’objectiu de reconéixer i fer visible la contribució de la dona en la ciència, oferir models de científiques que amplien els referents femenins, i ajudar a trencar els estereotips associats al gènere.

Coordinat per la professora del Departament de Biotecnologia de la Universitat d’Alacant, Magdalena García Irles, un grup d’estudiants del grau de Biologia ofereixen en format pòsters un recorregut per importants descobriments realitzats per dones com l’estructura de l’ADN, les tècniques d’enginyeria genètica o el coneixement actual de l’origen evolutiu de les cèl·lules eucariotes, entre d’altres, així com per les circumstàncies que van afectar la vida i obra de les brillants científiques Esther Lederberg, Rosalind Frankling, Margarita Salas, Lynn Margulis, María Blasco, Netti Maria Stevens i Daisy Roulland-Dussoix.

Cartela. 

 

 

 

au11
au12
au13
au14
au15

 

 

Notícia relacionada: La Universitat d'Alacant commemora el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464