Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Mara Aranda presenta el concert 'Trobairitz..ller d'apoderament vocal pel Dia de la Dona

Mara Aranda presenta el concert 'Trobairitz' i un taller d'apoderament vocal pel Dia de la Dona

Alacant, dimecres 5 de febrer de 2020

Mara Aranda, una de les veus més importants del folklore mediterrani, visitarà la UA el dimecres 4 de març per a celebrar el Dia de la Dona impartint el taller vocal Trobairitz vs trobadors i oferir-nos el concert Trobairitz.

Taller d'empoderament vocal Trobairitz vs trobadors

El dimecres 4 de març a les 12.00 hores, Mara Aranda impartirà el taller gratuït d'empoderament vocal, Trobairitz vs trobadors, al Paranimf de la UA.

Partint de la base de la veu com una poderosa eina, aquest taller consistirà en el perfeccionament de la veu després de la cerca cap a un to identificable, a través de tècniques i exercicis vocals. Hi haurà tant treball individual com col·lectiu. D'una banda, la part individual consistirà en un exercici bàsic de neteja i manteniment de circuits sensorials danyats. D'altra, en la part grupal s'experimentarà l'entrada en una nova sensació sonora, amplificada, alliberada, amb noves textures que oferir i enfortida en la seua essència amb l'ajuda dels cants de trobadors i trobairitz, ampliant el coneixement que es tinga sobre aquest repertori o tenint un primer contacte amb la música d'aquest gènere. 

Per a la realització del taller, eminentment pràctic, no són necessaris coneixements musicals previs. Està destinat a professors i alumnat de filologies, història, música, literatura, medicina… "De totes aquestes branques del coneixement s'enriqueix i nodreix l'essència d'aquest taller, que serà un plaer compartir amb tots els assistents, l'únic requisit del qual és el desig de continuar aprenent" (Mara Aranda). 

Entrada libre.

Concert Trobairitz

Com a celebració del Dia de la Dona, el grup liderat per Mara Arandai format per quatre dones músiques i una actriu, conjuminarà música amb textos que van ser escrits per cantautors medievals anomenats Trobairitz. Amb aquest concert, Mara Aranda celebra 30 anys sobre els escenaris de tot el món, i per a això presta la seua veu perquè parlen a través d'ella dones silenciades o que van haver de recórrer a l'anonimat o pseudònims per a deixar a la societat esdevenidora el testimoniatge dels seus afectes. Més enllà de la imatge que van construir sobre ella clergues i trobadors, la dona medieval no es va limitar a exercir de bruixa, santa o prostituta. En la seua vida real va interpretar els més variats personatges, i els seus sentires i pensaments no disten molt dels quals qualsevol dona o home pot experimentar en el segle XXI.

Bàner Mara Aranda

 

Intèrprets:

Mara Aranda, veu
Belisana Ruiz, cítola i saltiri
Alba Asensi, arpa
Patricia García, viola
Miriam Encinas, viella, flautes i pandero

Venda d'entrades (5€): Llibreria Compàs (núm. 35 en el plànol  ),  veu.ua.es/entradas (en línia), i una hora abans en l'espai de la representació.

 

Coneix la resta de la programació d'ACUA per a aquest quadrimestre:

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464