Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Presentació i projecció del documental 'El ..ligroso de Europa, Otto Skorzeny en España'

Presentació i projecció del documental 'El hombre más peligroso de Europa, Otto Skorzeny en España'

Alacant, 10 de febrer de 2020

Dilluns 17 de febrer, a les 19.30 hores, tindrà lloc a la Seu de la Universitat d'Alacant (c/ Sant Ferrnando, 40) la presentació i projecció del documental "El hombre más peligroso de Europa, Otto Skorzeny en España". L'acte serà presentat pel catedràtic de la Universitat d'Alacant Juan Antonio Ríos Carratalá i comptarà amb la presència dels directors del documental, Pedro Echave i  Pablo Azorín Williams . Després de la projecció tindrà lloc un col·loqui. L'entrada és lliure fins a completar aforament.

El documental "El hombre más peligroso de Europa, Otto Skorzeny en España" és fruit d'una intensa labor investigadora duta a terme pels seus creadors sobre la vida i activitats a Espanya d'un dels més carismàtics personatges de la Segona Guerra Mundial: el Tinent Coronel de les Waffen SS Otto Skorzeny, l'home d'acció favorit d'Adolf Hitler. Aquesta investigació els ha portat als Estats Units, Àustria, Israel, Madrid, Barcelona i Mallorca, per a conformar un trepidant relat històric.

Pedro Echave i Pablo Azorín Williams han tingut accés a l'arxiu privat d'Otto Skorzeny, als seus documents, pel·lícules de 8mm i fotografies inèdites, així com a documents desclassificats de la CIA i l'FBI. Aquesta documentació mostra que el soldat predilecte d'Hitler es va moure com a peix en l'aigua a Espanya, on va residir entre Madrid i Mallorca. Confident i agent irregular de la CIA i el Mossad, polifacètic home de negocis, traficant d'armes, representant de la indústria metal·lúrgica alemanya a Espanya, assessor dels presidents Nasser i Domingo Perón, sospitós de col·laborar en l'assassinat del president John F. Kennedy…

Aquesta obra audiovisual ha sigut produïda per Quindrop Producciones Audiovisuales  , coproduïda per Radio Televisión Española i l' Ens Públic de Radiotelevisió dels Illes Balears , i finançada gràcies al  Instituto de Crédito Oficial . Finalment, cal afegir el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística i la Conselleria de presència, cultura i igualtat i Institut d'Estudis Baleàrics .

Més informació en el facebook de Quindrop: https://www.facebook.com/quindrop

 

 

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464