Saltar apartados

La UA celebra el Dia Internacional del Llibre

Concursos de narrativa, lectures d'obres pels seus autors, poesia, recomanacions de llibres de música clàssica i esports, lectura infantil i juvenil, i les exposicions virtuals "Cervantes i Shakespeare. Dos genis universals" i "Humor social: un llibre et fa lliure", entre altres propostes

 

Alacant. Dimecres, 22 d'abril de 2020

La Universitat d'Alacant ha preparat un ampli i variat programa d'activitats online amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Llibre, el dijous 23 d'abril.

El vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la UA, a través dels diferents serveis d'aquest, ha posat en marxa un programa de celebració per a tota la societat, amb exposicions, recomanacions de llibres, vídeos d'autors amb lectures de fragments de les seues obres, literatura infantil i juvenil, les exposicions sobre «Cervantes i Shakespeare. Dos genis universals» i «Humor Social. Un llibre et fa lliure», i diversos concursos de narrativa. (Xarxes Socials @CulturaenlaUA).

 

En la web del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) ja podeu visitar des d'avui l'exposició «Cervantes i Shakespeare. Dos genis universals». La mostra aprofundeix en la transcendència internacional i el llegat literari d'aquests dos grans escriptors de la literatura occidental moderna, i com la seua obra, encara avui dia, inspira escriptors de diverses tendències. Comissariada per José Manuel González, l'exposició es divideix en tres blocs principals: El context històric; Cervantes, fill de les seues obres i Global Shakespeare. S'hi inclouen il·lustracions, textos informatius i vincles entre els dos autors. També podreu visitar, de manera virtual, en el MUA la mostra 'Humor Social: un llibre et fa lliure', comissariada pel dibuixant Enrique Pérez. A més, el MUA mostrarà a través de les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) imatges d'algunes de les obres de la seua col·lecció relacionades amb la literatura.

"Humor social: Un llibre et fa lliure"Descarrega pdf

"Cervantes-Shakespeare: dos genis universals"Descarrega pdf

Les xarxes socials de Cultura en la UA de FacebookInstagramarticularan la celebració al voltant de la idea del viatge a través dels llibres, i proposaran una visita senzilla a ciutats, illes i llocs imaginaris que només existeixen en la literatura. Les xarxes seran un aparador virtual d'alguns d'aquests llibres per a interactuar amb els usuaris.

F1ciudades_italo_facebook
F2ciudades_italo_facebook
F3ciudades_italo_facebook
F4ciudades_facebook
F5ciudades_facebook
F6ciudades_facebook
F7ciudades_facebook

 

També l'Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) s'uneix a la celebració a través de les xarxes en què pujarà diverses recomanacions d'una sèrie de llibres essencials sobre música clàssica. I en aquesta mateixa línia, el Servei d'Esports publicarà en les seues xarxes recomanacions de llibres sobre esports.

El Servei de Llengües farà recomanacions literàries a través del «Voluntariat Lingüístic». Els estudiants que formen part del voluntariat lingüístic de la UA, des de tots els pobles de la província, recomanen llibres que tenen a casa i que han llegit. Les recomanacions podran veure's a través de les xarxes socials del Servei de Llengües (#VoluntariatLingüísticUA - facebook - twitter - instagram).

 

 

A més, el Club de Lectura RodaLlibres del Servei, continua l'activitat fent tertúlies literàries des de casa. La pròxima cita serà el 30 d'abril, a les 19 hores, sobre l'obra Dins el darrer blau de Carme Riera.

 

El Centre d'Estudis Literaris Llatinoamericans Mario Benedetti de la UA (CeMaB) celebrarà aquest dia amb poesia i recupera els vídeos d'escriptors, docents i amics en què reciten versos de Mario Benedetti, que van ser convidats pel CeMaB per a commemorar el Dia Internacional de la Poesia, l'any del Centenari de Benedetti.

 

El CeMaB continua també amb l'activitat 'Escriure en quarantena', amb escriptors com Ana María Shua, Piedad Bonnett, Fernando Iwasaki, Ana Merino, Alonso Cueto, Raúl Zurita o Margo Glantz, que participen amb les seues reflexions o les seues creacions sobre com canalitzar el nostre pensament a través de l'escriptura, en aquest temps de confinament.

 

La Ludoteca UA proposa un acostament a la lectura infantil i juvenil, en castellà i valencià, assessorats pel Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura. En el seu web també estaran disponibles enllaços a la secció de literatura infantil i juvenil de la Biblioteca Virtual Miguel Cervantes i una vintena d'enllaços a lectures per a públic infantil i juvenil.

 

La UA té en marxa el Certamen de narrativa hiperbreu 'Literatura en temps de pandèmia', en el qual podrà participar qualsevol membre de la comunitat universitària. El certamen proposa quatre temes: la cultura, el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), l'esport i la solidaritat i la responsabilitat social universitària, cadascun d'aquests amb la seua particularitat 'en temps de pandèmia'.

banner_veu_concurso_cast

 

La Seu de Villena compta amb dues activitats propostes per a aquesta celebració: el Concurs de Microrelats, per a xiquets i xiquetes de fins a 12 anys, 'Soc un superheroi a casa per' 'Soc una superheroïna a casa per'; i l'activitat 'La veu de la nostra escriptura', una proposta audiovisual en línia a través del Facebook de la Seu, en la qual autors i autores de Villena ofereixen la lectura de fragments de les seues obres.

Sede_Villena

 

Per part seua, el Servei d'Esports, a través dels seus comptes en facebookInstagram(#Díadellibro), publica vídeos on diferents esportistes universitaris recomanen els seus llibres favorits i comparteixen la seua afició per la lectura. 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464