Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Una alumna de Filologia Catalana de la UA g..a el 2n Premi del XVII Sambori Universitats

Una alumna de Filologia Catalana de la UA guanya el 2n Premi del XVII Sambori Universitats

El relat  Crònica d’un a mor(t) anunciada , de Laura Sellés Lloret, ha resultat guardonat entre altres 137 obres presentades amb el segon premi del concurs que cada any organitza la Fundació Sambori adreçat a l’alumnat universitari de les cinc institucions públiques valencianes. El premi té una dotació de 750€.

Es tracta d’un exercici poètic sobre una realitat íntima, crua i terrible, aspra, lletja. Sorprén la intensitat amb què l’autora, malgrat la seua joventut, expressa el sentiment de dolor per la pèrdua de l’ésser estimat. 

L'estudiant vilera, que acaba de finalitzar el tercer curs del grau de Filologia Catalana a la Universitat d’Alacant, col·labora en la revista universitària  Capicua , forma part del Voluntariat Lingüístic de la UA, ha publicat en la revista  Gargots  del mes de maig passat la peça de teatre breu  Drama (P)urga  i ha optat al programa DRAC de mobilitat internacional.

Josep Chordà Monsonís, de la Universitat Jaume I de Castelló, ha sigut el guanyador de l’edició de 2020 del Premi Sambori Universitats, dotat amb 1.000€,  amb  Recorda el que vaig a dir-te . S’hi narren els records infantils d’una guerra ja perduda, la Guerra Civil l’any 1938 a Castelló, i els bombardejos constants al grau, a la ciutat de Castelló, la pèrdua de Vinaròs, la gent fugint cap al sud, cap a València, el pare empresonat i afusellat, l’última visita ...

Amiga  és el títol del relat que ha quedat en tercer lloc en aquesta 17a edició del Sambori universitari. L’autor, Joan Pelegrí i Torres, és estudiant de la Universitat de València i ha guanyat 500€. En format carta, però sense cap direcció al sobre, escriu a una vella amiga-amant per reconciliar-se amb ella i, de pas, reparar el propi cor. No queda gens clar que ho aconseguisca...

Les obres  Perfecció , de M. Del Mar Martínez Bleda, i  Pensant a escriure quan no saps què escriure , de Maurici Cortina Andreu, creades ambdues per estudiants de la Universitat Politècnica de València, han sigut accèssits, dotats cadascun amb 250€.

Els relats guanyadors i els accèssits es publicaran dins la col·lecció "Arc de Sant Martí" que edita la Fundació Sambori i també en la web de la Fundació.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464