Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Exposició virtual de la XVI Mostra d'Humor ..al «Refugiats. Reservat el dret d'admissió»

Exposició virtual de la XVI Mostra d'Humor Social «Refugiats. Reservat el dret d'admissió»

Alacant, 19 de juny de 2020

Per a commemorar el 20 de juny, dia mundial dels refugiats, la Sala AIFOS de la UA ofereix l'oportunitat de revisitar virtualment la Mostra d'Humor Social XVI, que va exposar per primera vegada a l'abril de 2016 .

En la mostra trobem obres de dibuixants com Forges, Ortuño, Zulet, Ortifus, Angelines, e Whoper, Kap, Nano o Malagón, entre altres.

 

Visita en línia : https://poly.google.com/u/1/view/6YCmdPhdy3D

 

Descarregar Cartel·la de l'exposició

 

Amb el títol REFUGIATS, RESERVAT EL DRET D'ADMISSIÓ, els dibuixants de Feco Espanya ens presenten, des de l'habitual to d'humor, sàtira i ironia, com s'ha enfrontat la societat occidental a la demanda d'auxili de milers i milers de persones que fugen d'escenaris de guerra. Així, veurem com la suposada solidaritat europea es converteix en criminalització del refugiat.

L'exposició "Humor Social" posa l'accent en la injustícia d'aquesta situació en la doble moral de la nostra societat, que ha convertit Europa en un club excloent en qual solament caben els privilegiats. ¡Com no protestar amb grans crits davant resolucions que donen l'esquena als més febles, a la població civil perseguida, a famílies senceres que intenten escapar de les guerres i d'una mort assegurada i que es juguen la vida en viatges penosos! Feco Espanya es pregunta quant ha de durar la consternació per les fotos de xiquets morts a les ribes de la nostra feliç Europa; quantes cares plenes de por, humiliació i pèrdua hem d'afrontar per adonar-nos d'una situació tan desesperada, de com de necessària que és la nostra ajuda i solidaritat.

El compromís dels responsables d'"Humor Social" segueix ferm, una vegada més, i presenten en aquesta edició una obra plena de talent i enginy, de crua denúncia d'una injustícia majúscula i dolorosa que no ens podem permetre com a societat suposadament avançada. Gaudim de l'agudesa de les seues propostes i aprofitem la lucidesa dels seus dibuixos per a reflexionar i per prendre partit davant aquesta enorme desgràcia.

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464