Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • La Universitat d'Alacant commemora el Centenari del naixement de Mario Benedetti

La Universitat d'Alacant commemora el Centenari del naixement de Mario Benedetti

Alacant, 11 de setembre de 2020

 

 

El dilluns 14 de setembre farà 100 anys del naixement de Mario Benedetti. Amb aquest motiu, la Universitat d’Alacant, a través del Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti (CeMaB) organitza un acte commemoratiu d’aquesta efemèride al Campus (plaça Amèrica. Davant de la Torre de Control).

L’acte tindrà lloc a les 11.00 hores amb la intervenció del rector de la UA, Manuel Palomar, qui estarà acompanyat per Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esport i Llengües; Juan Llopis, vicerector de Relacions Internacionals; Rafael Muñoz, vicerector d’Investigació i Transferència del Coneixement; Eva Valero, directora del CeMaB; i pels exdirectors del CeMaB José Carlos Rovira i Carmen Alemany.

Després de les intervencions institucionals, es llegirà el poema «Zapping de siglos», amb la participació d’una alumna de la UA.

La directora del CeMaB, Eva Valero, desgranarà en la seua intervenció el contingut de dues exposicions i la resta d'activitats commemoratives del centenari que ha preparat el Centre amb motiu d’aquesta celebració.

El mateix dilluns, a la sala Aifos del campus (edifici III de Filosofia i Lletres), es presenta l'exposició "Mario Benedetti y la Universidad de Alicante (1990-2003): Defensa de la alegría".

L’estreta relació del poeta amb la nostra institució, per la qual va ser investit doctor honoris causa, es remunta a la fi del segle passat. El Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti custodia una part del llegat del poeta de la que va ser la seua biblioteca madrilenya.

 

Actualització de 15 de setembre de 2020

 

Centenario_Benedetti1
Centenario_Benedetti2
Centenario_Benedetti3
Centenario_Benedetti4
Centenario_Benedetti5
Centenario_Benedetti6
Centenario_Benedetti7
Centenario_Benedetti8
Centenario_Benedetti9
Centenario_Benedetti10

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464