Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Programació ACUA d'arts escèniques per al primer quadrimestre del curs 2020-2021

Programació ACUA d'arts escèniques per al primer quadrimestre del curs 2020-2021

Alacant, dilluns 28 de setembre de 2020

La Universitat d'Alacant presenta la seua programació d'arts escèniques ACUA per als mesos d'octubre a desembre de 2020, integrada per deu propostes culturals que abracen teatre, música, dansa i circ que tindran lloc al Paranimf de la Universitat.

La programació arrancarà en el Paranimf el dimecres 14 d'octubre amb la representació teatral de Las Bruxas de Macbeth , a càrrec de la companyia Centro TNT/Atalaya. Comptarà, a més, amb les estrenes ajornades el maig passat per la crisi sanitària de les aules de la UA de Dansa, Teatre i Música de la UA, amb un espectacle d'acrobàcia i humor i el concert d'hivern de la Coral UA.

En aquesta edició, i per a complir les mesures de seguretat pertinents, el Paranimf només habilitarà 182 butaques, individuals, sense convivents, guardant 1,5 metres de distància i amb ús obligatori de mascareta: Mesures per a complir les instruccions de les autoritats sanitàries davant el COVID-19 en el Paranimf durant les actuacions.

Programació:

Desembre 2020

Octubre 2020

Novembre 2020

Entrades e invitacions

veu.ua.es/entradas  (online). Excepte "Delirium": www.muestrateatro.com

Més informació :

Dimecres 14 d'octubre - 20.00 hores - Paranimf de la UA
Las Bruxas de Macbeth , Cia. Centro TNT / Atalaya  - Teatre

Comencem ACUA! Et convidem a la representació de Las Bruxas de Macbeth. 

El quart certamen de dones creadores Juno a la Tardor , que se celebra en diferents localitzacions de la Comunitat Valenciana, porta al Paranimf Les Bruxas de Macbeth , de la companyia sevillana Atalaya-TNT .

«Tres bruixes ixen de la tomba per a dur a terme, una vegada més, la representació de l'obra Macbeth davant del públic. Una d'elles es nega a continuar amb el guió establit i invocar abans d'hora a la deessa Hècate, que indica que han d'entrar al cor del respectable, És ací quan decideixen persentar-se al públic amb els noms que Shakespeare mai els va donar i demostrar que mai van poder desenvolupar el seu propi guió vital per la terrible caça de bruixes esdevinguda des de l'edat mitjana fins al segle XVII. Un espectacle que diverteix i punxa a parts iguals.»

A través dels personatges de les bruixes de Macbeth, aquest muntatge aborda temes que concerneixen directament el gènere femení, però que d'alguna manera formen part de l'essència de tots els éssers humans; les nostres virtuts i misèries, els nostres encerts i fracassos, els nostres dubtes i certeses... Aquesta dualitat que sempre acompanya la nostra espècie.

Entrada per invitació

Més informació

 

 Divendres 16 d'octubre - 20.00 hores - Paranimf de la UA
Medea , Aula de Teatre de la UA - Teatre

Després de la bona acollida de Contra l'amor , Xiomara Wander-Berghe dirigeix ara el grup clàssic de l'Aula de Teatre de la UA per a presentar-nos Medea , segons la versió d'Andrés Lima sobre textos de Sèneca. Medea s'escenifica per primera vegada en el Paranimf després de l'ajornament de la seua estrena el mes de maig.

Una tardor tempestuosa i massa fred encongeix les seues tendres branques. De sobte, com sempre, un raig fa estelles les certeses. Com es mira a un arbre que s'ha convertit en taüt?

L'obra ofereix una nova visió sobre una textualitat travessada per la foscor i el desemparament d'una dona que rebutja la compassió aliena i, sobretot, l'autocompassió. Una experiència que convida a submergir-se en l'univers d'un ésser humà que ha travessat el llindar del dolor i la desesperança.

Més informació. Segueix a @medea_ua en Instagram.

En valencià.

Entrada per invitació

 

 

Dimecres 21 d'octubre - 20.00 hores - Paranimf de la UA
Fuego Salvaje , Cia. Piensa en Wilbur - Circ

L'11è Festival de Circ CircArte arriba al Paranimf de la UA amb l'espectacle d'acrobàcia i humor Fuego Salvaje.

«Des d'una sensibilitat tan arriscada com qualsevol esport extrem, Wilbur ens presenta un viatge iniciàtic que tracta sobre la reconquesta de l'ésser i del propi cos, una lluita de titans entre el personatge, Wilbur, i la persona, Victor Ortiz de la Torre; un cara a cara entre un pallasso de muscles caiguts i  "cos ruïna" que accepta profundament ser qui és i un gimnasta d'alta competició, ben plantat i exmilionari, que encara presumeix haver sigut campió d'Espanya durant la dècada dels noranta.

Tot el que un es puga imaginar que succeirà en Fuego Salvaje , no succeirà: aquest xou trenca amb totes les expectatives possibles. No és un espectacle perillós, sinó brutalment revelador, cruel i amorós.»

Direcció: Rolando Sant Martí.

Pallasso: Victor Ortiz (Wilbur). Dramatúrgia: Rolando Sant Martí i Victor Ortiz (Wilbur). Una producció del circ familiar PIENSA EN WILBUR .

Entrada: 10€

Més informació i programació completa de CIRCARTE 2020 (15 a 25 d'octubre a Alacant) en www.festivaldecirco.com

Més informació 

 

Divendres 23 d'octubre - 20.00 hores - Paranimf de la UA
Un bell cadàver , Aula de Teatre de la UA - Teatre

Com afronten la mort els joves?

En plena voràgine adolescent, un grup de joves intenta créixer enmig d'un bosc cada vegada més hostil.

En un institut, que podria ser qualsevol, és complicat arrelar-s'hi. L'estrès, l'ansietat, la por de decebre, les inseguretats... no permeten parar per a reflexionar sobre el que els envolta. Sobre el que els passa pell endins.

Una tardor tempestuosa i massa fred encongeix les seues tendres branques. De sobte, com sempre, un llamp fa estelles de les certeses. Com es mira un arbre que és ara un taüt?

Segons paraules del seu director, Iván Jiménez:

"Aquest és un espectacle dirigit als joves, a les seues famílies, al professorat,... una funció en la qual els personatges evidencien la seua falta d'eines emocionals i socials per a tractar una cosa tan fonamental com la mort.

En format de comèdia juvenil, el drama i la tragèdia palpiten sota l'escorça dels personatges. Per les seues clivelles es filtra la vida. 18 actrius i actors que interpreten i donen vida a la banda sonora d'aquesta bogeria que ens mostra a una generació perduda. Una generació que cerca desesperadament obtenir respostes a les qüestions importants.

Aquest espectacle és el fruit d'un treball totalment col·lectiu. Des de la creació del text, procés dramatúrgic, fins al disseny de vestuari i la realització de l'escenografia, han sigut a càrrec dels alumnes de l'aula de teatre de la UA. Més de 23 persones han format part d'aquest projecte i han estat implicades en totes les labors de producció.

Creiem que la temàtica d'aquesta obra és més necessària que mai. Per desgràcia. Vivim temps difícils, estranys i hem de ser conscients que al nostre voltant hi ha persones que estan venint un infern interior. 

Hem tingut la sort de comptar amb meravellosos assessors en el procés de creació del text. Associacions, docents i professionals mèdics ens han ajudat en el camí.

Hem de veure'ns. I parlar. I escoltar. Aqueix és el principi de la solució".

Direcció: Iván Jiménez

En valencià.

Entrada per invitació

Més informaciió

 

 

Dimecres 28 d'octubre - 20.00 hores - Paranimf de la UA
El festí de les bèsties , Aula de Dansa Contemporània UA - Dansa

«Donada la dualitat quotidiana entre una part racional i una altra espiritual en la qual normalment vivim, aquesta peça parteix de l'exploració de l'inconscient, del vessant salvatge de l'ésser humà, on es confronten les atraccions i les pors. Així, l'obra de dansa es va teixint entre les històries paral·leles de diferents personatges que s'enfronten a un viatge dionisíac, on les normes socials i els tabús no existeixen. Això els permet deixar aflorar sentiments reprimits i incontrolables, alliberant la seua acció des del desig, l'amor, l'odi, la repressió o l'esperança».

Segons el director, Carlos Peñalver, som davant d'un espectacle que promet traslladar al públic assistent a una època barroca, a manera de "gran vals" de nobles en la cort. "És una cosa molt festivalera i elegant." Estan dansant els uns amb els altres i arriben a un punt de separar la raó per anar-se'n més cap a l'espiritualitat, a la màxima plenitud, a la recerca de les sensacions. Hi ha salts, accions físiques entre ells i un vestuari molt treballat. Senyorial però també atrevit, molt animal. Un barroc molt contemporani."

Per a aquesta estrena, es comptarà amb la participació especial de l' Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant .

L'Aula de Dansa de la UA inicia els seus primers passos en el curs 2015-16 i té com a objectiu essencial aproximar a la comunitat universitària la dansa i les seues variants, mitjançant la formació (tallers de diferents estils i tècniques), la promoció de muntatges i la participació en espectacles dirigits a tots els públics.

Direcció: Carlos Peñalver.

Entrada per invitació

Més informació

 

 

Dimecres 4 de novembre - 20.00 hores - Paranimf de la UA
Gente que habla sola , Aula de Teatre de la Universitat Permanent de la UA - Teatre

«El paisatge urbà s'ha omplit, a poc a poc, de gent que parla sola. Realment no parla sola. Presumiblement parla a algú, però el telèfon pel qual parla s'ha anat tornant cada vegada més invisible. Així que fa l'efecte que els nostres carrers s'han convertit en un enorme corredor de psiquiàtric. Gente que habla sola mostra la soledat que s'amaga darrere d'aquest aparent excés de comunicació que ens envolta.»

Begoña Tenés dirigeix al grup de la UPUA de l'Aula de Teatre UA sobre un text del dramaturg alacantí Juan Luís Mira.

Entrada per invitació

Més informació

 

 

 

 

Dimecres 11 de novembre - 19.00 hores - Paranimf de la UA
Delirium , Teatre del Contrafet - Teatre

  La Muestra de Teatro Español de Autores Contemporáneos torna a recalar en el Paranimf de la Universitat d'Alacant dins de la programació d'ACUA, i en aquesta la seua XXVII edició ho fa amb l'obra Delirium , a càrrec de la companyia valenciana Teatre del Contrafet .

«Us convidem a delirar, a fer un viatge pel costat fosc i tractar de no aclucar els ulls quan veiem allò que no volíem veure, allò que també som però no voldríem ser: els inseguretats, les pors, la insatisfacció i la covardia... totes eixes coses que en un moment o en un altre ens han dut a alçar la penúltima copa i perdre el control. Qui som quan perdem el control? Això que ha passat entre ressaca i borratxera era la vida?».

Text: Marcos Luis Hernando

Direcció, traducció i dramatúrgia: Isabel Martí

Actors: Rosanna Espinós, Pilu Fontán, Ernesto Pastor, Alberto Baño i María Poquet

En valencià

Venda de entrades online

Més informació

 

 

Dimecres 18 de novembre - 20.00 hores - Paranimf de la UA
Neanderthal , David Vento Dancetheatre - Dansa Teatre Música

Neanderthal és l'epopeia humana. És el nostre cosí (no tan) llunyà alçant-se
abans que el Sapiens. És el ball dels xamans. És la manipulació de la consciència col·lectiva. És l'ahir i l'avui. És dansa, música en directe, teatre i videoart al servei de la bellesa. Sentir l'essència de l'ésser humà primitiu en l'ésser humà d'avui.

Neanderthal podria ser com aquell disc d'or que porten les sondes Voyager llançades en 1977, aquell disc amb gravats i sons de la terra que va ser llançat a l'espai amb l'esperança que una altra civilització les trobe i ens trobe. Mapes, dibuixos, sons, músiques del món, discursos del president Jim Carter… Però potser aqueixa civilització que el trobe siguem nosaltres mateixos dins de quaranta mil anys.

Com ens veurà la civilització que ens succeïsca?

La companyia de David Vento s'uneix al músic Silberius d'Ura "Neonymus" en aquest nou treball, Neanderthal . El potencial de cadascun d'ells i la quantitat de disciplines que exploren i dominen en els seus treballs (dansa, breaking, arts circenses, teatre físic), juntament amb la col·laboració de Logela Multimèdia , desemboquen en una experiència creativa singular i potent.

Premi FETEN 2020 al millor espectacle de nit.

Entrada: 5€

Més informació

 

 

Dimarts 24 de novembre - 20.00 hores - Paranimf de la UA
Margarida , Las Libélulas  - Teatre


En commemoració del Dia contra la Violència de Gènere (25N), el Paranimf de la UA presenta Margarida , muntatge de teatre de la companyia murciana Las Libélulas sobre l'obra de Rubén Rodríguez Lucas, l Premi Federico Garcia Lorca de la UGR 2019 al millor text dramàtic.

Basada en un fet real, Margarida conta la història de Miguel, un adolescent que descobreix a Margarida Borràs, dona trans a la València medieval, i la lluita de tots dos per la llibertat.

«Vivim envoltats d'etiquetes, des del mateix moment en què naixem tenim ja la nostra caixa preparada i qualsevol intent d'eixir-ne pot arribar a ser traumàtic. Ser un mateix no és fàcil i és més complicat quan es va contra corrent. Margarida va ser executada i oblidada durant segles. El seu nom va desaparèixer, es va afonar com una gota de sang en la mar, però ressorgeix amb més força que mai per a pertànyer ara a un nou ésser, a Miguel. Margarida es presenta com un diàleg a través dels temps, un diàleg entre el passat i el present, entre el dolor i l'èxtasi, entre el plor i el somriure.»

Entrada: 5€

Mès informació

 

Dimecres 2 de decembre- 20.00 hores - Paranimf de la UA
Concert d'hivern , Coral UA  - Música

La programació d'ACUA d'aquest quadrimestre s'acomiada el dimecres 2 de desembre amb el tradicional Concert d'Hivern de la coral universitària . La Coral ens oferirà un programa compost per grans temes de la història de la música, en què no faltaran nadales populars.

Direcció: Shlomo Rodríguez.

Entrada per invitació

 

Més informació 

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464