Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Programació ACUA Online d'arts escèniques per al mes de febrer de 2021

Programació ACUA Online d'arts escèniques per al mes de febrer de 2021

Alacant, 1 de febrer de 2021

 

La Universitat d'Alacant presenta la seua programació d'arts escèniques ACUA per al mes de febrer de 2021, integrada per l'emissió online de les últimes estrenes de les Aules de Teatre i Dansa.

Programació:
  • Dijous 4 de febrer, 20.00 hores, El festí dels bèsties , per l'Aula de Dansa UA i OFUA. Retransmissió online . (Disponible des del dijous 4, a les 20.00 hores, fins al diumenge 7, a les 23.59 hores)
  • Dijous 11 de febrer, 20.00 hores, Medea , pel grup clàssic de l'Aula de Teatre UA. En valencià. Retransmissió online . (Disponible des del dijous 11, a les 20.00 hores, fins al diumenge 14, a les 23.59 hores)
  • Dijous 18 de febrer, 20.00 hores, Un bell cadàver , per l'Aula de Teatre de la UA. En valencià. Retransmissió online . (Disponible des del dijous 18, a les 20.00 hores, fins al diumenge 21, a les 23.59 hores)
  • Dijous 25 de febrer, 20.00 hores, Gente que habla sola , per l'Aula de Teatre de la UPUA. Retransmissió online . (Disponible des del dijous 25, a les 20.00 hores, fins al diumenge 28, a les 23.59 hores)

 

Dijous 4 de febrer - 20.00 hores - Online

El festí dels bèsties , Aula de dansa UA i OFUA - Dansa

«Donada la quotidiana dualitat entre el racional i l'espiritual en la qual normalment vivim, aquesta peça parteix de l'exploració de l'inconscient, del salvatge de l'ésser humà, on es confronten les atraccions i les pors. Així, l'obra de dansa es va teixint entre les històries paral·leles de diferents personatges que s'enfronten a un viatge dionisíaco, on les normes socials i els tabús no existeixen. Això els permet deixar aflorar sentiments reprimits i incontrolables, deslligant la seua acció des del desig, l'amor, l'odi, la repressió o l'esperança».

Segons el director, Carlos Peñalver, estem davant un espectacle que promet traslladar al públic assistent a una època barroca, a manera de "gran vals" de nobles en la cort. "És alguna cosa molt festivalero i elegant". Estan dansant els uns amb els altres i arriben a un punt de separar el racional per a anar-se més a l'espiritual, a la màxima plenitud, a la recerca de les sensacions. Hi ha salts, accions físiques entre ells, i un vestuari molt treballat. Senyorial però també atrevit, molt animal. "Un barroc molt contemporani".

Per a l'estrena es compta amb la participació especial de l'Orquestra  Filharmònica de la Universitat d'Alacant . La música original, creada per a aquest espectacle, és obra del compositor Marcel Noll.

Direcció Aula de Dansa: Carlos Peñalver.

Direcció OFUA: Tobias Gossmann

Música original: Marcel Noll

Programa

Més informació sobre l'obra

Tràiler

 

Obra completa

Disponible el 04/02/2021 des de les 20.00 h fins al diumenge 07/02/2021 a les 23.59

 Dijous 11 de febrer - 20.00 hores

Medea , Aula de Teatre de la UA - Teatre - En valencià

Xiomara Wander-Berghe dirigeix el grup clàssic de l' Aula de Teatre de la UA per a presentar-nos Medea , segons la versió d'Andrés Lima sobre textos de Sèneca.

L'obra ofereix una nova visió sobre una textualitat travessada per la foscor i el desemparament d'una dona que rebutja la compassió aliena i, sobretot, l'autocompassió. Una experiència que convida a submergir-se en l'univers d'un ésser humà que ha travessat el llindar del dolor i la desesperança.

En els premis del  V Festival Nacional de Teatre Universitari 2020 Medea  va obtenir nominacions a millor muntatge, millor direcció, més ben audiovisual, millor actriu de repartiment i millor artriz principal, i va resultar guardonada amb els premis a la millor actriu principal i actriu de repartiment, Samara Campaña, com Medea, i Aitana García Sant Joan, com Corifea, respectivament.

Segueix a @medea_ua en Instagram

Programa

Més informació sobre l'obra

Avanç
Teaser

 

Obra completa

Disponible l'11/02/2021 des de les 20.00 h fins al diumenge 14/02/2021 a les 23.59

 Dijous 18 de febrer - 20.00 hores

Un bell cadàver , Aula de Teatre de la UA - Teatre - En valencià

¿Com afronten la mort els joves?

En plena voràgine adolescent, un grup de joves intenta créixer enmig d'un bosc cada vegada més hostil.

En un institut, que podria ser qualsevol, és complicat tirar arrels. L'estrès, l'ansietat, la por de decebre, les inseguretats... no permeten parar per a reflexionar sobre el que els envolta. Sobre el que els passa escorça endins.

Una tardor tempestuosa i massa fred encongeix les seues tendres branques. De sobte, com sempre, un raig fa estelles les certeses. ¿Com es mira a un arbre que s'ha convertit en taüt?

Direcció: Iván Jiménez.

En els premis del V Festival Nacional de Teatro Universitario  Un bell cadàver va obtenir nominacions a millor cartell d'obra, millor espai escènic, millor espai lumínic i millor direcció. Anna Órtola, Iván Jiménez, Laura Gil Pérez, Lliça Shpilkina, Pablo L. Màs i Silvia Pinardo van aconseguir el primer premi en la categoria de millor espai escènic. En la III edició dels premis Tresdeu, l'obra va resultar nominada en la categoria de millor creació d'arts escèniques de l'any.

Programa

Més informació sobre l'obra

Avanç
Teaser

 

Obra completa

Disponible el 18/02/2021 des de les 20.00 h fins al diumenge 21/02/2021 a les 23.59

 Dijous 25 de febrer - 20.00 hores

Gente que habla sola , Aula de Teatre de la Universitat Permanent de la UA - Teatre

«El paisatge urbà s'ha omplit, a poc a poc, de gent que parla sola. Realment no parla sola. Presumiblement parla a algú, però el telèfon pel qual parla s'ha anat tornant cada vegada més invisible. Així que fa l'efecte que els nostres carrers s'han convertit en un enorme corredor de psiquiàtric.  Gente que habla sola   mostra la soledat que s'amaga darrere d'aquest aparent excés de comunicació que ens envolta».

Begoña Tenés dirigeix al grup de la UPUA de l'Aula de Teatre UA sobre un text del dramaturg alacantí Juan Luís Mira.

Programa

Més informació.

Avanç
Teaser

 

Obra completa

Disponible el 25/02/2021 des de les 20.00 h fins al diumenge 28/02/2021 a les 23.59

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464