Saltar apartados
 • UA
 • veu.ua.es
 • Programació ACUA d'arts escèniques per al mes de març de 2021. Online

Programació ACUA d'arts escèniques per al mes de març de 2021. Online

Alacant, 1 de març de 2021

La programació d'arts escèniques ACUA continua aquest mes de març de 2021 en format en línia, oferint quatre vetlades diferents d'humor, òpera, teatre, i música clàssica:

 • Dijous 4 de març, 19.00 hores , "Dia Internacional de la Dóna" amb Micromaqué, de ClownDestino Teatre. Retransmissió online. (Disponible des del dijous 4, a les 19.00 hores, fins al diumenge 7, a les 23.59 hores)
 • Dijous 11 de març, 19.00 hores , "Una nit en l'Òpera" amb L'Elisir d'amore, per la Coral de la UA. Retransmissió online. (Disponible des del dijous 11, a les 19.00 hores, fins al diumenge 14, a les 23.59 hores)
 • Dijous 18 de març, 19.00 hores , "Una vesprada en el Teatre" amb La Marea, per l'Aula de Teatre de la UA. Retransmissió online. (Disponible des del dijous 18, a les 19.00 hores, fins al diumenge 21, a les 23.59 hores)
 • Dijous 25 de març, 19.00 hores , "Una vetlada de música clàssica" amb dos concerts de l'OFUA i del Quartet de corda de la UA. Retransmissió online. (Disponible des del dijous 25, a les 19.00 hores, fins al diumenge 28, a les 23.59 hores)

A més, al març s'obriran al públic 8 noves exposicions, set al Museu de la Universitat d'Alancant (MUA) i una en la Sala AIFOS del Campus. Dijous 4 de Març - 19.00 hores - Online  Afegir a la agenda

Dia Internacional de la Dóna:  Micromaqué , de ClownDestino Teatre

Amb motiu de la pròxima celebració del Dia Internacional de la Dona #8M, ACUA ofereix com a primera activitat del mes l'emissió d'aquest divertit i reivindicatiu muntatge a càrrec de la companyia alacantina ClownDestino Teatre.

«Com? Que encara no coneixes les Purple Glasses XXL? Les Purple Glasses XXL són unes lents que detecten les pràctiques de violència subtil que passen desapercebudes però que reflecteixen, i perpetuen, les actituds masclistes i la desigualtat de les dones respecte dels homes. En clau d'humor, diferents personatges anomenaran i visibilitzaran uns quants d'aquests micromasclismes que s'exerceixen generalment amb total impunitat i que van produint un dany sord en l'autonomia de les dones. Reconèixer la seua existència i freqüència és tot un desafiament. Prepareu-vos per a l'experiència XXL!»

ClownDestino Teatre naix a Alacant en 2006 i està compost per Susana Giner i Vicky Montañez. Una de les seues característiques principals és la de combinar el clown amb una labor pedagògica en el món de l'expressió i de la creativitat.

Altres activitats del Servei de Cultura amb motiu del #8M.

Programació general de la UA amb motiu del #8M

Tràiler

 

Obra completa

Disponible el 04/03/2021 des de les 19.00 h fins al diumenge 07/03/2021 a les 23.59

 


Dijous 11 de Març - 19.00 hores - Online Afegir a la agenda

Una nit en l'Òpera:  L'Elisir d'amore , per la Coral de la UA

En 2019, la Coral de la UA va afrontar per primera vegada el repte de dur a terme una òpera completa escenificada. Un projecte il·lusionant que va posar en relleu la capacitat de treball de tots els integrants i la trajectòria cada vegada més sòlida de la formació. L'acompanyament al piano va estar a càrrec del director de la Coral, Shlomo Rodríguez.

L'Elisir d'Amore, òpera en clau de comèdia de Gaetano Donizzeti, és una proposta viva, brillant, que compta amb una de les àries més famoses i emocionants de la història, "Una furtiva llàgrima". És una història senzilla, en la qual el jove i ingenu Nemorino sospira d'amor per Adina, una camperola que el rebutja i no vol compromisos. Tanmateix, el sergent Belcore arriba al poble i demana la mà d'Adina, que accepta. Dulcemara ven a Nemorino un elixir d'amor que pressumptament farà que Adina s’enamore d'ell i no es case amb Belcore. Funcionarà aquest elisir d'amore ?

Programa de mà

Fitxa de l'estrena

Tràiler

 

Obra completa

Disponible el 11/03/2021 des de les 19.00 h fins al diumenge 14/03/2021 a les 23.59

 

Dijous 18 de Març - 19.00 hores - Online Afegir a la agenda

Una vesprada en el Teatre:  La Marea , per l'Aula de Teatre de la UA

ACUA també ofereix en obert la gravació de La Marea (2016), el reeixit muntatge de l'Aula de Teatre de la UA basat en textos d'Angélica Liddell i en testimoniatges reals de refugiats immigrants que viuen a Alacant. La Marea va obtenir 18 premis en certàmens internacionals i va realitzar més de 30 representacions.

«En definitiva, no ens resta sinó aplaudir la tasca de l'Aula de Teatre Contemporani de la UA. Els fenòmens nous (nous?) com el dels refugiats tenen un gran aliat en l'art que, donant-los nom i rostre, els fa existir més enllà del relat periodístic. És lloable que per mitjà del teatre un col·lectiu universitari ens col·loque davant d'un  drama que contradiu els valors occidentals. Recorreguem junts aquest camí. Tinguem fe en la força del teatre, de l'art en general, per a poder canviar el món». Jorge Ruipérez Puentes.

Programa de mà

Microdocumental amb motiu del comiat
Entrevista al director

 

Obra completa

Disponible el 18/03/2021 des de les 19.00 h fins al diumenge 21/03/2021 a les 23.59

 Publicar

 


 

Dijous 25 de Març - 19.00 hores - Online Afegir a la agenda

Una vetlada de música clàssica: L'OFUA i el Quartet de corda

Com a última activitat del mes, podrem veure dues importants actuacions de l' Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant i del seu Quartet de corda .

 • En primer lloc, s'ofereix una peça del concert que l'OFUA va realitzar a l'Auditori de la Diputació d'Alacant ADDA al desembre de 2018 durant el seu tradicional cicle de Nadal, en el marc de VEU Solidària. Sota la direcció artística de Tobias Gossman, aquesta actuació va incloure obres de Rossini, Tchaikovsky, Chabrier, Berlioz Suppé i Strauss, i va comptar com a director convidat amb Gerard Pastor. "Un concert festiu integrat per dues parts amb identitat pròpia", va resumir en aquells dies el seu director. Els fons recaptats van servir per a donar suport al Projecte Véritas de Càritas.
 • En segon lloc, tindrem l'oportunitat de veure l'estrena oficial, el maig de 2019, del Quartet de corda de l'OFUA. El concert va tenir lloc en el Teatre Principal d'Alacant, i en ell el conjunt integrat per María García Sivera i Antonio Milà Martínez (violins), Carles Soler Navarro (viola) i Javier Masiá Martínez (violonchello) va interpretar el Divertimento en Si bemoll Major, KV 137, de W. A. Mozart.

 

Teaser - Concert de Nadal de l'OFUA 2018 en l'ADDA
Dir. art. Tobias Gossmann - Dir. inv. Gerard Pastor

El Quartet de corda de l'OFUA interpreta
Cavalleria Rusticana (Intermezzo) en el MUA

 

Actuacions completes

Obres completas d isponibles el 25/03/2021 des de les 19.00 h fins al diumenge 28/03/2021 a les 23.59

Concert de Nadal de l'OFUA 2018 en l'ADDA
Dir. art. Tobias Gossmann - Dir. inv. Gerard Pastor

Quartet de corda de l'OFUA en el Teatre Principal
W. A. Mozart, Divertimento en Si bemoll Major, KV 137

 

 Exposicions al MUA i a la sala AIFOS

Noves exposicions:
 • 11 de març: Rainy Silvestre / Little Havana. Activitat en col·laboració amb PHOTOALICANTE. Sala Polivalent del MUA. (Fins al  30 d'abril)
 • 12 de març: Summa y Sigue. El Museu de Vilafamés. Sala El Cub del MUA. (Fins al 16 de maig)
 • 18 de març: Primavera Musical: La música valenciana reviscola. Sala AIFOS (Facultat de Filosofia i Lletres III). (Fins al  30 de juny) 
 • 18 de març: Poliedro Pictórico. Antonio Ballesta, Comissariada per Gregorio Canales. Sala Cool del MUA. (Fins al  2 maig) 
 • 26 de març: Exposició de la 2a Convocatòria Biennal d'Arts Visuals PLURI-IDENTITATS, organitzada per el MUA en col·laboració amb el Vicerectorat d'Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social. Sala Sempere del MUA. (Fins al 23 de maig) 
 • Exposició de les Convocatòries InteractUA, en el corredor de la sala Sempere del MUA. S'oferirà presencial i virtualment.
  El lliurament de premis tindrà lloc el dimecres 3 de març, a les 13 hores. 
 • Peces destacades Igualar-te. Art per la Igualtat en el MUA, en el vestíbul de la sala El Cub del MUA, amb motiu de la celebració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona. Les peces, seleccionades  juntament amb la Unitat d’Igualtat de la UA dels fons del museu universitari en diferents edicions de la Convocatòria d’Arts Visuals «Mulier, mulieris», corresponen a l’artista Ana Maya (Madrid), una delicada escultura d’alabastre i plata que reflexiona sobre l’educació de les xiquetes titulada Escrúpol… sempre portant pedres en les sabates (2007), i a l’artista Cayetano Navarro (Elx, Baix Vinalopó), Around the Women (2009), que presenta un collage fotogràfic que rescata la seua memòria familiar.
 • Exposició del “Concurs Collages poètics a Mario Benedetti” (exposició virtual i publicació. A partir de març 2021)
  El lliurament de premis del concurs està previst de manera presencial el 22 març, i l'endemà, el 23 abril, tindrà lloc la presentació del llibre Collages Poètics a Mario Benedetti.

 Exposiciones en curso:

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464