Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • El CeMaB presenta el seminari online «Per q..ornar al teatre clàssic espanyol a l'aula?»

El CeMaB presenta el seminari online «Per què tornar al teatre clàssic espanyol a l'aula?»

Alacant, 17 de març de 2021

Del 23 al 25 de marzo, de 17.30h a 19.30h, el Máster en Estudios Literarios i el Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti impartiran el seminari online «¿Por qué volver al teatro clásico español en el aula?» a càrrec d'Evangelina Rodríguez, catedràtica de Literatura Espanyola de la Universitat de València i exdirectora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana i de l’Institut Valencià de les Arts Escèniques i de la Música. Podrà seguir-se a través de la plataforma Cisco Webex amb un aforament limitat a 35 persones per rigorós ordre de recepció, per la qual cosa és necessària la inscripció prèvia.

L'estudi, investigació i, sobretot, difusió del teatre clàssic espanyol com a element integral no sols d'una història arqueològica sinó d'un patrimoni cultural actiu, integrat en una positiva identitat patrimonial, ha sigut objecte en els últims anys d'un renovat interès vinculat a la divulgació cultural, l'ensenyament i la indústria cultural.

Pel que fa a l'ensenyament, per a Evangelina Rodríguez l'aprenentatge de la cultura i del teatre clàssic no és espontani, i per això necessita de l'aula, una aula en la qual actualment les humanitats històriques viuen un procés de relegació, també en la universitat. Davant això, advoca per un esforç de reconeixement crític i pedagògic del seu valor.

 

Evangelina Rodríguez Cuadros

Evangelina Rodríguez Cuadros és especialista en la novel·la curta del segle XVII i en el teatre del Segle d'Or, ha dirigit diversos projectes d'investigació finançats i ha publicat nombrosos treballs, entre els quals destaquen les seues edicions crítiques sobre L'Acadèmia dels Nocturns de València, les dones novel·listes en el Barroc, i sobre Calderón i Lope de Vega. Amb el seu llibre La técnica del actor español en el Barroco. Hipótesis y documentos (1998) va obtenir el Premi Leandro Fernández de Moratín d'Estudis Teatrals. Ha sigut vicerectora de la Universitat de València, directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana i de l'institut Valencià de les Arts Escèniques i de la música, com també membre del Patronat Nacional del Misteri d'Elx i de la Institució Valenciana d'Estudis i Investigació.

Aquesta activitat està organitzada pel Màster en Estudis Literaris (MaEsL) amb la col·laboració del CeMaB i el Vicerectorat d'Estudis i Formació (UA).

Inscriu-te gratuïtament

 

Entrevista a Evangelina Rodríguez Cuadros realitzada per la professora Beatriz Aracil (Universitat d'Alacant)

"El Teatre del Segle d'Or, un país llunyà?"

La investigadora ens parla de la importància i vigència del Teatre del Segle d'Or i de les dificultats a les quals s'enfronta la seua posada en escena, el seu trasllat a altres mitjans com el cinema, o la seua presència en els plans d'estudi actuals.

Vídeo realitzat pel Taller d'Imatge de la UA.

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464