Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Infanticida, Òpera Electrònica Cia. La Infanticida

Infanticida, Òpera Electrònica Cia. La Infanticida

 

La Cia. La Infanticida arriba al Paranimf el 12 de maig, a les 19.00 hores, amb el muntatge Infanticida, dins de la Programació d'Arts Escèniques ACUA abril-juny 2021

El dramaturg i director d'escena  Marc Rosich i la pianista i compositora Clara Peyahan creat aquesta òpera electrònica inspirats en l'obra de Víctor Català (pseudònim de Caterina Albert  "La Infanticida", un monòleg de 1898 en què el personatge protagonista narra el capítol més dur i cruel de la seua vida. Dirigida per Marc Angelet, està protagonitzada per l'actriu Neus Pàmiesi el músic Gerard Marsal.

Entrades per invitació en instanticket (veu.ua.es/entrades).

Espectacle en valencià.

Per a complir les mesures de seguretat pertinents, el Paranimf només habilitarà 194 butaques, individuals, sense convivents, caldrà mantenir 1,5 metres de distància i és obligatori l'ús de màscara: Vegeu mesures per a complir les instruccions de les autoritats sanitàries davant la COVID-19 al Paranimf durant les actuacions.

 

«La Nela acaba de cometre un crim. Es troba sola en una comissaria freda on ha d’explicar què ha passat i per què ha passat. La reconstrucció dels fets es barreja amb el seu món interior i ella mateixa repassa els detalls de la seva història en un intent de reviure-la, d’agafar-la perquè no s’escapi, d’entendre què ha passat.»

Infanticida parla d'una dona que intenta trobar una escletxa de llum en un món fosc i desolador. Un personatge que ha viscut una situació límit i que comparteix la seua experiència amb un públic que descobrirà la vida i les circumstàncies que han portat el personatge a assassinar el seu propi fill, per anhel de llibertat, per desig de trobar una manera de fer i viure pròpia. 

En paraules dels seus responsables "Infanticida  ès un muntatge necessari... avui ens adonem que els clixés femenins i de feminitat continuen estant vigents i que la condició femenina comporta encara moltes limitacions".

Infanticida va rebre sis nominacions als Premis Butaca 2020.

Obra avalada per la Xarxa Alcover.

 

Reportatge en TV3 sobre  Infanticida

La Razón de Cataluña: "Y Caterina Albert lanzó a un bebé a la piedra de un molino"

 

Caterina Albert, l'autora catalana nascuda en el XIX que signava com Víctor Català

"Infanticida" és una adaptació contemporània del monòleg teatral femení "La Infanticida"escrit en 1898 per la catalana Caterina Albert, una autora que en la seua època es va veure obligada a signar les obres amb el nom masculí de Víctor Catalá, i això precisament per aquest text.

Segons s'explica en Viquipèdia: "Caterina Albert va ser nomenada guanyadora dels Jocs Florals d'Olot el 1898 per "La Infanticida". L'escàndol va arribar quan el jurat va descobrir que l'autora era una dona. Aleshores, i per qüestions socials de l'època, finalment es va decidir que no es concediria el premi a Caterina Albert. El resultat va ser la decisió de l'autora de “no donar, emparat pel mateix nom, mai res més al públic”. I així ho va fer: les obres posteriors ja van ser signades sota el pseudònim de Víctor Català".

 

 

Coneix la resta de la programació d'ACUA per a aquest quadrimestre:

 

  

 

 

 

 

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464