Saltar apartados
 • UA
 • veu.ua.es
 • Programació ACUA d'arts escèniques per als mesos d'abril a juny de 2021

Programació ACUA d'arts escèniques per als mesos d'abril a juny de 2021

Alacant,  22 d'abril de 2021

En la seua programació d'arts escèniques ACUA, la Universitat d'Alacant reprèn els espectacles en directe i presenta, per als mesos d'abril a juny de 2021, nou propostes culturals de teatre i música, que tindran lloc al Paranimf de la Universitat.

La programació arrancarà al Paranimf, el dimecres 28 d'abril, amb el concert Espremedors, del grup valencià de ska, punk i pop alternatiu La Fúmiga, i culminarà amb el concert de la Coral UA, el dimecres 9 de juny.

Per a complir les mesures de seguretat pertinents, el Paranimf només habilitarà 194 butaques, individuals, sense convivents, caldrà mantenir 1,5 metres de distància i és obligatori l'ús de màscara: Vegeu mesures per a complir les instruccions de les autoritats sanitàries davant la COVID-19 al Paranimf durant les actuacions.

A més, des de mitjan maig fins a començament de juny, s'obriran al públic 3 noves exposicions en el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA).

Entrades i invitacions (disponibles des del 23 d'abril a les 14.00 hores): veu.ua.es/entrades  

Més informació:

Programació:

Abril 2021


Maig 2021

 • Dimecres 19 de maig - 19.00 hores
  Tesa en concert
  Música / Invitació / en valencià

 

Juny 2021

 

Dimecres 28 d'abril - 19.00 hores- Paranimf de la UA

 La Fúmiga en concert, presentant Espremedors

L'acolorida banda valenciana de ska, punk i pop alternatiu La Fúmiga  , creada el 2011 a Alzira, ha pegat fort amb el seu primer àlbum,  Espremedors  (Halley 2019), amb milions de reproduccions en les plataformes digitals. Espremedors els ha valgut el premi Carles Santos, concedit pel públic, i el premi Ovidi Montllor al Millor Disc de Mestissatge 2020. La Fumiga és una de les bandes amb més èxit del panorama musical valencià, i reprodueix en l'escena valenciana el fenomen, ja conegut a altres llocs, de portar les agrupacions formades per instruments de vent i percussió del carrer a l'escenari. Realitzen un espectacle enèrgic i encoratjador amb la seua particular fusió d'estils que els ha portats a ser fixos en els principals festivals i concerts del circuit musical.

Espectacle en valencià.

Entrada 10 €

Més informació

 

Dimarts 4 de maig - 19.00 hores - Paranimf de la UA

 Èdip, Bambalina Teatre Practicable

La companyia de teatre de València, Bambalina Teatre Practicable, ens presenta la seua adaptació d'Èdip, de Sòfocles, en versió i direcció de Jaume Policarpo. 

Èdip s'ha convertit en rei de Tebes, després de vèncer l'Esfinx i casar-se amb Jocasta, la reina vídua de Lai. Sense saber-ho, Èdip, s'ha casat amb la seua mare. Una terrible pesta ha devastat Tebes, i Èdip cerca les causes de l'infortuni consultant l'oracle d'Apol·lo, a Delfos, i Tirèsias, el sacerdot endevinador de Tebes. La resposta és clara: la pesta s'acabarà quan haja sigut venjada la mort de Lai.

La trajectòria de Bambalina Teatre Practicable es caracteritza per la contínua recerca de la identitat del titella, integrant en escena actors, marionetes, objectes i imatge.

Espectacle en valencià.

Entrada 5 €

Més informació

 

Dimecres 5 de maig - 19.00 hores - Paranimf de la UA

 El Diluvi en concert: Els amants, 25 anys de vacances. Homenatge a Ovidi Montllor

El grup musical de mestissatge mediterrani de l'Alcoià,  El Diluvi , presenta la gira Els amants, una nova mirada personal que es torna a trobar amb la d'Ovidi Montllor, ara que fa 25 anys de la seua mort. 

Nascuts l'any 2011, la seua proposta va sorprendre des del principi gràcies a una actualització dels poemes musicals d'Ovidi Montllor, passada pel filtre folk, amb una veu femenina molt personal al capdavant i instruments com la bandurria o el violí.

La producció discografíca d'El Diluvi ha tingut com a últim treball Junteu-vos (2019 Halley Records), que constitueix una revolució del seu conegut folk festiu, més arriscat, amb lletres que apel·len a la construcció de la col·lectivitat, a ajudar-se mútuament i, novament, al clàssic «Junteu-vos» d'Ovidi Montllor. Amb ell, l'agrupació seguia el camí obert pels elapés Alegria  (2015 CC) i Ànima (2017 CC), en què fusionaven amb naturalitat diversos estils musicals com la cúmbia, el reggae, la rumba i el folk d'arrel.

La seua gira Els amants és ara una manera de reinventar-se, recuperant l'essència dels seus inicis i, alhora, fent un particular homenatge al seu gran mestre i inspirador, Ovidi Montllor.

Espectacle en valencià.

Entrada 10 €

Mès informació

  

Dimecres 12 de maig - 19.00 hores - Paranimf de la UA

 Infanticida. Òpera Electrònica, Cia. La Infanticida

«La Nela acaba de cometre un crim. Es troba sola en una comissaria freda on ha d'explicar què ha passat i per què ha passat. La reconstrucció dels fets s'entremescla amb el seu món interior i ella mateixa repassa els detalls de la seua història en un intent de reviure-la, d'agafar-la perquè no s'escape, d'entendre què ha passat.»

El dramaturg i director d'escena Marc Rosich i la pianista i compositora  Clara Peya  han creat aquesta òpera electrònica, Infanticida, inspirats en l'obra de Víctor Català (pseudònim de Caterina Albert ), un monòleg en què el personatge protagonista narra el capítol més dur i cruel de la seua vida. 

Neus Pàmies i Gerard Marsal interpreten el text i la música en directe d'aquesta obra, dirigida per Marc Angelet.

Espectacle en valencià.

Entrada per invitació

Mès informació

 

Dimecres 19 de maig - 19.00 hores - Paranimf de la UA 

 Tesa en concert

La Universitat d'Alacant i el  Consell d'Estudiants de la UA  organitzen aquest concert protagonitzat per la rapera valenciana Tesa. Tesa posseeix un estil únic que l'ha portada a ser un referent de l'escena urbana valenciana. La seua música, que mescla hip-hop clàssic amb música electrònica i altres influències urbanes, parteix de tres constants fonamentals: arrels, feminisme i festa. Tesa destaca per ser una de les poques dones que es dediquen de manera activa a la difusió i reivindicació del rap en valencià.

Espectacle en valencià.

Entrada per invitació

Mès informació

  

Dimarts 25 de maig - 19.00 hores - Paranimf de la UA

 Cor i Terra, Aula de Teatre de la UA

Cor i Terra és un projecte d'investigació i de creació col·lectiva del grup de teatre contemporani de l'Aula de Teatre de la UA sobre l'ecologia i el medi ambient que intenta reconnectar l'ésser humà emocionalment amb l'entorn natural.

En paraules del seu director, Iván Jiménez: "Amb aquest marc excepcional que tenim de pandèmia, últimament està de moda l'eslògan cuidem-nos, cuida't tu i cuida de la resta. El nostre espectacle no va de salvar el planeta, va de salvar-nos a nosaltres, a la humanitat. Estem decidint de manera individual i col·lectiva continuar amb aquesta deriva consumista que ens provoca infelicitat i, a més, està acabant amb el nostre entorn. Potser l'espècie humana pot sobreviure, però, quin món tindrem d'ací a cinquanta anys?. No podrem tornar arrere. El moment de començar el canvi és ara i hem d'entendre-ho en el pla emocional. Necessitem tornar a fer fèrtils les nostres terres. Necessitem crear arrels emocionals amb el nostre entorn. Si sentim la terra com a nostra, la podrem cuidar sabent què cuidem. Un altre món és possible, però necessita de la col·laboració de tots a escala i a escala individual."

Espectacle bilingüe (valencià i castellà)

Entrada per invitació

Entrades esgotades

Mès informació

 

Dimarts 1 de Juny - 19.00 hores - Paranimf de la UA

 Fuenteovejuna 2040, Aula de Teatre de la UA

Fuenteovejuna 2040 és una versió lliure de creació col·lectiva del grup de teatre clàssic de l'Aula de Teatre de la UA basada en d'una de les millors obres de Lope de Vega.

"Ens recolzem en la versió de Juan Mayorga, que la va escriure amb mestratge per a la Joven Compañia, afegint-hi escenes en prosa escrites pels mateixos alumnes que milloren la comprensió de l'obra. Compta amb unes sorprenents interpretacions i inclou música en directe.  

Fuenteovejuna 2040 és honor, és el poder del personatge col·lectiu davant d'una injustícia concreta. Ens parla de la primera dona, la nostra protagonista Laurencia, que en el Siglo de Oro es va rebel·lar contra els abusos del comendador.  

Els alumnes de l'Aula de Teatre de la UA ens transporten a un món, any 2040,  la terra està inundada i Fuenteovejuna es torna a repetir.  

Què diran els mitjans de comunicació sobre aquesta situació?"

Entrada per invitació

Entrades esgotades

Mès informació

 

Dimarts 8 de Juny - 19.00 hores - Paranimf de la UA

 La Marquesa Rosalinda, Aula de Teatre de la UPUA

La Marquesa Rosalinda és una adaptació al present de «La Marquesa Rosalinda», de Valle-Inclán, interpretada pel grup de l'Aula de Teatre de la Universitat Permanent de la UA (UPUA).

Aquesta farsa sentimental i grotesca narra la història de la marquesa Rosalinda, que, avorrida de la vida que mena, és seduïda per Arlequí (o és ella la que el sedueix a ell?), per a desesperació del seu marit, el marquès. Aquest, mogut per la gelosia, enclaustra la seua esposa en un convent. La marquesa acaba acceptant el seu destí, i Arlequí torna, derrotat, a la seua carreta de còmic al costat de Colombina. Aquesta vegada no ha  poder ser. Qui sap si en una altra època més propícia...

Adaptació: Begoña Tenés. Entrada per invitación

Mès informació

      
Dimecres 9 de juny - 19.00 hores - Paranimf de la UA

 Concert de Primavera, Coral UA

La Coral de la Universitat d'Alacant presenta un concert carregat de novetats i suggeriments per a finalitzar aquest complicat curs. La proposta que fa la Coral de la UA, dirigida per Shlomo Rodríguez, ve marcada per un repertori molt variat i divers, que comprèn peces de diferent estils, èpoques i tradicions culturals i musicals: obres de compositores i compositors valencians, peces d'Albinoni i Fauré, òpera, peces adaptades del pop i musicals clàssics. I tot això amb la col·laboració d'integrants d'altres formacions universitàries, com l'Orquestra de la Universitat d'Alacant.

Entrada per invitació

Entrades esgotades

Mès informació

 

 

Exposicions en el MUA

El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) té programades tres noves exposicions que estaran obertes al públic fins a mitjan juliol:

 • Mitjan maig: Les Rodes de la Memòria. Exposició de l'artista alacantí Ramón Pérez Carrió. Sala COOL.
 • Mitjan maig-començament juny: Donde se nace, donde se muere. Exposició de l'artista alacantina Elena Aguilera. Sala Sempere.
 • Començament Juny: XXI Concurs de Trobades d'Art Contemporani, organitzats amb l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. 

 

 

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464