Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Exposició «On es naix, on es mor» d'Elena Aguilera en el MUA

Exposició «On es naix, on es mor» d'Elena Aguilera en el MUA

Alacant, 31 de maig de 2021

 

  • Exposició «On es naix, on es mor» d'Elena Aguilera, comissariada per Juan A. Roche Cárcel. Del 4 de juny al 18 de juliol - Sala Sempere del MUA. Inauguració 4 de juny, a les 18.00 h.

 

 

El Museu de la Universitat d'Alacant acull l'exposició «On es naix, on es mor» de l'artista alacantina Elena Aguilera. El vincle d'Elena amb la institució universitària ve des de lluny; dos anys abans de la inauguració del museu es va sumar a la llista d'artistes que generosament va donar peces per a la conformació de la futura col·lecció del MUA.

Aquesta exposició és una fita més en la fructífera relació entre la UA i Elena Aguilera. Una mostra comissariada pel professor de Sociologia de la Cultura i de les Arts d'aquesta casa, Juan Antonio Roche Cárcel, i que s'acompanya d'un magnífic catàleg, en el qual han participat amb els seus textos Irene Ballester i Laura Cornejo, doctores en Història de l'Art, així com Juan Antonio Roche i la mateixa Elena Aguilera.

A causa de les característiques de les pintures exposades, amb llenços de gran format, es va decidir que la presentació del catàleg es faria dies després de la inauguració, amb la finalitat que el muntatge a la Sala Sempere quedarà documentat. Tenint en compte del resultat, la decisió ha sigut tot un encert, ja que en sala és on s'aprecien les obres d'Elena Aguilera en tota la seua esplendor.

El títol de l'Exposició «On es naix, on es mor» fa referència al trànsit de l'existència, que en el cas d'Elena Aguilera és un compromís vital amb l'art. És una manera de mirar, de pensar, de cercar i trobar-se, un acte de sinceritat i autoconeixement que li porta a utilitzar la línia i el color (indissolubles) com a expressió de les seues sensacions, sentiments i idees, com a cal·ligrafies del viure.

L'On del títol també ens evoca al lloc en el qual sorgeix la màgia de la creació, que en el cas d'Aguilera és indiscutiblement el seu estudi. Bona part del temps que passa en ell, és temps per a la meditació, la relaxació, la concentració i la calma; perquè, quan està creant, molts dels moments són de no acció, de serenitat, de contemplació i de reflexió.

L'exposició està composta per una vintena de pintures i un vídeo realitzats entre 2019 i 2021, estructurats a través de quatre eixos temàtics: la muntanya, el niu, el riu i l'arbre. Aquests quatre elements es converteixen en símbols de l'existència humana en general, però també de la vivència subjectiva de la pròpia artista.

En definitiva, es tracta d'unes obres que transiten entre l'abstracció i la figuració, entre el paisatgístic i la pulsió emocional. Una invitació a penetrar en l'ànima d'Elena Aguilera, una immersió en el seu món íntim, suggeridor, melancòlic i silenciós.

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464