Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Les Rodes de la Memòria, de Ramón Pérez Carrió, en el MUA

Les Rodes de la Memòria, de Ramón Pérez Carrió, en el MUA

Actualització de 2 de juliol de 2021

 

Acte de cloenda de l'exposició Els Rodes de la Memòria, de Ramón Pérez Carrió.

El divendres 9 de juliol, a les 10.00 hores, en el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), tindrà lloc l'Acte de Clausura de l'exposició Els Rodes de la Memòria, de Ramón Pérez Carrió, que serà presidit per Amparo Navarro Faure, rectora de la Universitat d'Alacant. La  mostra exhibida a la sala El Cub del MUA des del 14 de maig, que arreplega una selecció del treball realitzat en els últims anys per l'artista alacantí, pot visitar-se fins a l'11 de juliol.

(Fotografies de l'acte de cloenda)

 

Alacant 10 de maig de 2021

El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), presenta «Les Rodes de la Memòria», una exposició que arreplega una mostra del treball realitzat, en els últims anys, per l'artista alacantí Ramón Pérez Carrió.

  • 14 de maig a l'11 de juliol, Sala Cool del MUA.

 

lesrodes

 

«Les Rodes de la Memòria» proposa un viatge a través d'un conjunt d'obres dividides en sèries, basades en l'obra de Ramon Llull i en la d'altres filòsofs platònics.

Per a aquesta mostra, Pérez Carrió ha seleccionat dues sèries:

  • "Retaules", composta per més d'una trentena de quadres realitzats en la seua majoria amb la tècnica de l'encàustica sobre taula a les quals l'artista incorpora textures de plom, oli i altres materials. Les fonts literàries en les quals s'inspira són: El Llibre del gentil i els tres savis, L'arbre de la filosofia d'amor i El llibre de l'ascens i descens del coneixement, totes elles de Ramón Llull; les altres fonts d'inspiració són Els cossos elementals de Plató i El Teatre de la Memòria de Giulio Camillo.
  • "Llibres de Plom", formada per dotze llibres de plom exposats en vitrines a manera d'instal·lació. Cada llibre construeix un espai de coneixement que pren com a referent principal el sistema filosòfic creat per Ramon Llull conegut com a Ars, un mètode per a comprendre el món més enllà dels debats teològics, científics i humanístics de la seua època i en el qual tots els sabers estan connectats.

 

Ramón Pérez Carrió

Doctor en Belles arts per la Universitat Politècnica de València, Ramón Pérez Carrió (Pedreguer, Alacant. 1960) també va cursar estudis de Biologia i Filosofia el que li atorga una visió artística àmplia i multidisciplinària. Utilitza indistintament la pintura, el gravat, el dibuix i la il·lustració de llibres, així com l'escultura i la instal·lació. Treballador incansable, la seua curiositat i admiració per l'obra de grans clàssics de la literatura i la filosofia li serveix com a punt de partida i de reflexió per a articular tot el seu procés creatiu, que deriva en una obra carregada d'espiritualitat i simbolisme.

 

rodescarrusel1
rodescarrusel2
rodescarrusel7
rodescarrusel3
rodescarrusel5
rodescarrusel6

 

  

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464