Saltar apartados

IX Festival de Teatre Clàssic de l'Alcúdia

16 de juny de 2021

 

Aquest any, en què es compleix el 25è aniversari de la creació de la   Fundació Universitària L'Alcudia d'Investigació Arqueològica  , tornarem a gaudir en l'incomparable marc del seu   jaciment   del  IX Festival de Teatre Clàssic de L'Alcúdia , organitzat per la Universitat d'Alacant i la fundació. El programa inclou set representacions teatrals que tindran lloc entre els dies   14 i 23 de juliol de 2021 . Les obres, que seran a càrrec de quatre companyies professionals i tres grups de teatre de l'ambit de l'ensenyament, rescaten mites i llegendes sobre la tradició grecollatina des de visions tant clàssiques com contemporànies. També comptarem amb comèdies i drames més moderns en els quals preval l'expressivitat i l'experimentació en l'escenari.

Patrocina: Generalitat Valenciana Conselleria d'Educació, Cultura i Esport , Institut Valencià de Cultura , Diputació d'Alacant i Ajuntament d'Elx .

Programació:

 

Actuacions de teatre en l'ensenyament
  • Dimecres 14 de juliol - 21.30 hores (Inauguració festival)
    MEDEA , Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant - 5€  
  • Dijous 15 de juliol - 22.00 hores
    LEONARDO , Companyia de Teatre de la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) - 5€
  • Divendres 16 de juliol - ACTUACIÓ CANCEL·LADA
    IFIGENIA EN ÁULIDE , La Nau Argo, Companyia Teatral del Col·legi Immaculada Jesuïtes d'Alacant - 5€
  Actuacions de teatre professional

Venda d'entrades, horaris i informació:

veu.ua.es/entrades

Venda d'entrades amb localitats preassignades (disponibles a partir del 21 de juny 2021 i fins al moment abans del començament de cada activitat), només a través d'internet.En cada operació de compra es podran adquirir un màxim de 4 entrades.

Obertura de portes a les 20.00 hores. Representacions teatrals a les 22.00 hores.

Mesures de seguretat COVID: El jaciment de l'Alcúdia només habilitarà 250 butaques (dobles per a convivents i 20 individuals). S'ha de continuar complint amb les mesures preventives: mantenir la distància de seguretat, ús obligatori de màscara i neteja de mans.

Més informació:

- Parc Arqueològic de l'Alcúdia, Partida Atzavares, 03290, Elx (Baix Vinalopó), 966 61 15 06 - web.alcudia@ua.es - www.laalcudia.ua.es

Llibret de l'IX Festival de Teatre Clàssic de L'Alcúdia

 

 

Dimecres 14 de juliol - 21.30 hores

MEDEA , Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant

El grup clàssic de Teatre de la Universitat d'Alacant , dirigit per Xiomara Wanden-Berghe, ens presenta Medea , segons la versió d'Andrés Lima dels textos de Sèneca.

L'obra ofereix una nova visió sobre una textualitat travessada per la foscor i el desemparament d'una dona que rebutja la compassió aliena i, sobretot, l'autocompassió. Una experiència que ens convida a submergir-nos en l'univers d'un ésser humà que ha travessat el llindar del dolor i la desesperança.

En els premis del  V Festival Nacional de Teatre Universitari 2020 Medea  va obtenir nominacions a millor muntatge, millor direcció, més bon audiovisual, millor actriu de repartiment i millor artriz principal, i va ser guardonada amb els premis a la millor actriu principal i actriu de repartiment, Samara Campaña, com a Medea, i Aitana García San Juan, com a Corifea, respectivament.

Programa de mà

Més informació sobre Medea

En valencià -  Entrada 5€ - Duració: 60 minuts

TRÀILER

 

 

Dijous 15 de juliol - 22.00 hores

LEONARDO , Companyia de Teatre de la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH)

La Companyia de Teatre de la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) , dirigida per Adán Rodríguez, presenta Leonardo , una adaptació dramàtica de Bodas de sangre , de Federico García Lorca.

Leonardo "el dels Fèlix", s'enfronta a un doble conflicte que pesa sobre el seu destí de manera irreversible. El desamor i l'odi entre dues famílies que estan enfrontades per sempre per delictes de sang.

Programa de mà

En castellà -  Entrada 5€ - Duració: 80 minuts

TRÀILER

  

Divendres 16 de juliol - 22.00 hores

IFIGENIA EN ÁULIDE , La Nave Argo, Companyia Teatral del Col·legi Immaculada Jesuïtes d'Alacant

16/7/2921: Es cancel·la l'actuació per quarantena COVID dels protagonistes. L'import de les entrades es retornarà en els pròxims dies al compte vinculat a la targeta de compra.

Ifigenia en Áulide és una tragèdia grega d'Eurípides que narra el sacrifici d'Ifigenia a les mans del seu pare, el rei Agamèmnon. L'única finalitat del sacrifici és calmar la ira dels déus i retornar els vents a la platja d'Áulide per a salpar cap a Troia. Difícil decisió per a un governant i sorprenent actitud d'una princesa.

La Nave Argo va estrenar Ifigenia en Áulide  el 2015 i va ser àmpliament representada. El 2020, la companyia va voler donar-hi un nou enfocament i ara constitueix el seu projecte central.  

La Nave Argo  és un grup de teatre juvenil que va nàixer el 2010 en el Col·legi Immaculada Jesuïtes d'Alacant, dirigits per Marién Navarro, Carlos Aragüez i Fernando Nicolás. La majoria de les seues produccions són de temàtica grecollatina. Han rebut guardons en diverses edicions del Certamen Talía de València, en el Concurs Nacional de Teatre Grecollatí, en el  Festival Provincial de Teatre Grecollatí d'Alacant, en els Premis Buero Coca-cola experience i en el Certamen nacional amater Prima Festum.

Programa de mà

Més informació sobre  Ifigenia en Áulide

En castellà -  Entrada 5€ - Duració: 70 minuts

TRÀILER

 

 

Dimarts 20 de juliol - 22.00 hores

MOLT DE SOROLL PER NO RES , Teatre de l'Abast

«Juguem al joc de l'amor. És un joc clàssic. Tan vell com l'ésser humà. Per això no és estrany que fa cinc segles, Shakespeare ja en fera un dibuix tan pròxim als nostres dies. En el joc de l'amor tot és possible: el fort pot esdevenir el feble; el noble, plebeu; l'amo, criat… els papers es reparteixen i canvien com en un ball de màscares. Riurem a riallades amb les estratègies, els rumors i les enginyoses maniobres d'aquests personatges que juguen a enamorar-se. Però… què passarà quan el joc, de sobte, es torne seriós?»

Molt de Soroll per no res  es va estrenar en el Teatre l'Agrícola d'Alboraia el 2017. Es tracta d'una adaptació del clàssic de Shakespeare,  Much ado about nothing,  que ens acosta al dramaturg anglès.

La companyia teatral valenciana  Teatre de l'Abast , dirigida per Mario Fangolini, naix el 2016, després d'anys de formació i investigació en el teatre físic i de moviment. És una de les companyies professionals valencianes més joves, que aposta per l'experimentació amb diferents disciplines per a convertir cadascun dels seus muntatges en una peça única.

Programa de mà

Més informació sobre  Molt de soroll per no res

En valencià -  Entrada 12€ - Duració: 90 minuts

TRÀILER

 

 

Dimecres 21 de juliol - 22.00 hores

CAYO CÉSAR , Atakama Creativitat Cultural

Cayo César  és un drama en un sol acte d'Agustín Muñoz Sanz, produït per Atakama Creativitat Cultural per a la LXVI edició del  Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida , amb la direcció de Jesús Manchón.

L'obra s'endinsa en l'etapa pública del tercer emperador romà i hereu de Tiberi, Cayo César, més conegut com Calígula. Es presenta un personatge irreflexiu, capritxós, histriònic, extravagant, cruel, venjatiu i immoral. Un boig que va governar durant quasi cinc anys terroritzant les elits de Roma i el poble amb les seues greus decisions, exercint el poder sense escrúpols ni límits ètics o legals. Cayo César no era boig, sinó que estava afectat d'una addicció malaltissa de poder. El més entenimentat dels bojos va ser un psicòpata narcisista que va regir el destí de l'Imperi més poderós de la seua època. 

El model de governant que l'autor proposa li serveix per a reflexionar i traslladar a l'espectador la seua inquietud, sobre la maldat i les conseqüències del poder exercit sense límits ètics o legals. Un vell assumpte de l'època imperial, previ i posterior, que continua vigent en el s. XXI.

La companyia de Càceres   Atakama Creativitat Cultural. té una trajectòria de més de disset anys treballant en el món de l'animació, el teatre i l'espectacle. Des del teatre infantil fins al teatre adult. Ha destacat en el teatre educatiu i ha portat les seues obres per gran part de la geografia espanyola i per països llatinoamericans com Xile, l'Argentina i Cuba. 

Programa de mà

En castellà -  Entrada 12€ - Duració: 75 minuts

 TRÀILER

 

 

Dijous 22 de juliol - 22.00 hores

MILERS GLORIOSUS , Teatre de Paper Produccions S.L.

Teatre de Paper presenta aquesta obra de Plaute, amb versió i direcció de Claudio Martín. Va ser estrenada en el XIII Festival de Teatre de Regina (Casas de la Reina, Badajoz).

El soldat fanfarró, Pirgopolinices, es veu embolicat en una sèrie d'enrededos a causa del rapte d'una cortesana atenesa, l'amant de la qual s'allotja a la casa veïna. En el mur de separació l'esclau del soldat ha obert un buit perquè els dos enamorats puguen estar junts, però la dissort s'acarnissa amb ells i són vistos besant-se pel babau d'Esceledro. Aquesta situació desencadena una sèrie de còmics enfrontaments entre els personatges, que pretenen, únicament, eixir airosos del garbull.

La companyia Teatre de Paper.   , originària de Badajoz, compta amb actors amb més de 20 anys d'experiència en el món teatral, a més d'un equip que ha rebut nombroses nominacions i premis que reconeixen la seua trajectòria. La seua selecció d'obres pren com a referents a autors de la talla de Lope de Rueda, Eugene Süe, Oscar Wilde, Alejandro Casona o Edmond Rostand. 

Programa de mà

Més informació sobre  Milers Gloriosus

En castellà -  Entrada 12€ - Duració: 100 minuts

TRÀILER

 

 

Divendres 23 de juliol - 22.00 hores

BURLAS DE AMOR DE DOÑA BARROCO , Coribante Produccions

La companyia Coribante Produccions, dirigida per José María del Castell, presenta aquesta divertida comèdia musical d'embolics, amors, riures i desventures basada en textos del Siglo de Oro espanyol de Lope de Vega i Calderón de la Barca.

El pare de Barroco vol casar la seua jove filla amb l'ancià duc de Tordesillas. Ella, per a evitar-ho, li explica al pare que està enamorada d'un cavaller ben plantat i que el seu amor és correspost, però l'idíl·lic cavaller…no existeix! Començarà llavors una frenètica recerca per part de Barroco i els seus servents per trobar el candidat perfecte que salve el futur de la protagonista. Cites emmascarades, galants que no són el que semblen, criats arrossinats i moltes bogeries donaran vida a aquest homenatge als grans clàssics del nostre teatre.

Coribante Produccions   va nàixer a Sevilla, el 2011, de la mà de José María del Castell . Compta amb representacions d'èxit en el Festival de Teatre de Mèrida o en el Certamen de Teatre Garnacha de Rioja, entre d'altres, així com premis i nominacions en importants festivals de teatre.

Programa de mà

Més informació sobre  Burlas de amor de doña Barroco

En castellà -  Entrada 12€ - Duració: 90 minuts

TRÀILER

 

 

Edicions anteriors

Festival-alcudia-2019-01
Festival-alcudia-2019-01
Festival-alcudia-2019-01
Festival-alcudia-2019-01
Festival-alcudia-2019-01
Festival-alcudia-2019-01
Festival-alcudia-2019-01
Festival-alcudia-2019-01
Festival-alcudia-2019-01
Festival-alcudia-2019-01
Festival-alcudia-2019-01
Festival-alcudia-2019-01
Festival-alcudia-2019-01
Festival-alcudia-2019-01

 

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464