Saltar apartados

Teatre i dansa

veu dansa
Banner Gente que habla sola
Banner VEU Delirium
Banner Neanderthal ACUA
Banner VEU Margarida
Banner talleres cultura 1er cuatrimestre 2020-21
Banner ACUA
Banner InteractUA

Actualitat de teatre i dansa

02/10/2020
L'Aula de Dansa Contemporània de la UA estrena «El festí de les bèsties», amb la participació especial de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant

Dimecres 28 d'octubre - Paranimf de la UA - 20.00 hores

Entrades esgotades

Aquesta peça parteix de l'exploració de l'inconscient, del salvatge de l'ésser humà, on es confronten les atraccions i les pors. L'obra de dansa es va teixint entre les històries paral·leles de diferents personatges que s'enfronten a un viatge dionisíaco, on les normes socials i els tabús no existeixen.

CulturaTeatre i dansa
05/10/2020
El grup de teatre de la Universitat Permanent, posa en escena «Gente que habla sola», del dramaturg alacantí Juan Luis Mira

Miercoles 4 de novembre - Paranimf de la UA - 20.00 hores

Begoña Tenés dirigeix al grup de la UPUA en una obra de Juan Luis Mira que mostra la soledat que s'amaga darrere de l'aparent excés de comunicació que ens envolta: «El paisatge urbà s'ha omplit, a poc a poc, de gent que parla sola. Realment no parla sola. Presumiblement parla a algú, però el telèfon pel qual parla s'ha anat tornant cada vegada més invisible. Així que fa l'efecte que els nostres carrers s'han convertit en un enorme corredor de psiquiàtric...»

CulturaTeatre i dansa
21/10/2020
«Delirium», a càrrec de Teatre del Contrafet, arriba al Paranimf de la UA

Dimecres 11 de novembre - Paranimf de la UA  -  20.00 hores

«Qui som quan perdem el control? Us convidem a delirar, a fer un viatge pel costat fosc i tractar de no tancar els ulls quan veiem allò que no volíem veure, això que també som, però no voldríem ser: les inseguretats, les pors, la insatisfacció i la covardia. Totes aquestes coses que en un moment o un altre ens han portat elevar la penúltima copa i perdre el control». Aquesta obra està inclosa en la programació de la XXVI Mostra de Teatre Espanyol d'Autors Contemporanis.

CulturaTeatre i dansaEn valencià
21/10/2020
Dansa contemporània en el Paranimf amb «Neanderthal», un viatge que connecta a l'home primitiu amb l'home contemporani

Dimecres 18 de novembre, a les 20.00 hores

«Neanderthal proposa un recorregut escènic i sonor en el qual redescobrim les nostres formes primitives i contemporànies, la influència del ritu en la transmissió de missatges de caràcter tribal. Com l'home d'avui lídia amb la informació, quins ritus troba, inventa o recicla, i com es transforma en assimilar-los i intentar oposar-se a ells, evadir-los o perpetuar-los.»
CulturaTeatre i dansa
21/10/2020
El muntatge «Margarida» de la companyia Les Libèl·lules arriba al Paranimf per a commemorar el 25N

Dimarts 24 de novembre, a les 20.00 h

Basada en un fet real, Margarida conta la història de Miguel, un adolescent de la València medieval que descobreix a Margarida Borràs, dona trans, i la lluita de tots dos per la llibertat. «Ser un mateix no és fàcil i és més complicat quan et surts completament de la norma».

CulturaTeatre i dansa
29/09/2020
Sessions informatives per a les Aules de Teatre i Dansa de la UA

Aula de Teatre: dilluns 19 d'octubre - Paranimf - 16h
Aula de Dansa: dimarts 3 de novembre - Col·legi Major - 16h

Com tots els inicis de curs, el Servei de Cultura de la UA convida a l'alumnat i a la resta de la comunitat universitària a formar part dels seus diferents grups de teatre i dansa. Amb ells, podràs compartir una experiència artística amb els teus companys, formar-te en les arts escèniques i desenvolupar un projecte que s'estrenarà a final de curs en el Paranimf.

CulturaTeatre i dansa
05/08/2020
Creació escènica, improvisació i monòlegs: les ofertes escèniques en els Tallers Culturals del primer quadrimestre

El Servei de Cultura de la UA et proposa aquests tres tallers: Creació escènica. La intimitat dels espais (del 13/10 al 22/12. Matrícula a partir del 5/10), El monòleg. Creació del personatge (del 14/10 al 16/12. Matrícula a partir del 5/10), i Curs d'improvisació teatral (del 27/10 al 03/12. Matrícula a partir del 10/09).

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...MúsicaCursos i tallers
14/07/2020
Presentades les novetats del pròxim curs 2020-2021 del Màster en Art Dramàtic Aplicat de la UA

El Màster s'endinsarà en l'univers Shakespeare, i es posarà en escena una de les seues obres, Como gustéis, sota la direcció d'Amanda Harris, actriu de la Royal Shakespeare Company i professora del Màster. L'obra tindrà com a protagonista a l'actor alacantí i també professor del Màster Alejandro Tous. A més, es potenciarà el camp audiovisual amb la incorporació a la plantilla docent de dos directors i productors alacantins: Toni Rico (Estudis Barbablanca) i Santiago Gatto (Nubo Films).

30/06/2020
La Universitat d'Alacant manté el Festival de Teatre Clàssic de L'Alcúdia en format online

Aquest mes de juliol no ens quedem sense el nostre Teatre Clàssic. Del 13 al 24 de juliol, la UA ens ofereix la VIII edició del Festival de Teatre Clàssic de l'Alcúdia-UA en format online, amb 15 obres gravades, entrevistes exclusives a directors i actors realitzades per la nostra Aula de Teatre, així com moltes altres activitats complementàries.

29/04/2020
Vídeo commemoratiu pel Dia Internacional de la Dansa

"Nosaltres no ballem, nosaltres som un crit, un acte revolucionari...". L'Aula de Dansa de la Universitat d'Alacant celebra el Dia Internacional de la Dansa, el 29 d'abril, amb un vídeo-manifest on es presenta un resum del treball realitzat aquest curs a l'Aula. I se suma a la commemoració el MUA, que emetrà en les seues xarxes una proposta que uneix art i dansa.

CulturaTeatre i dansa
Aula de teatro de la UA

+ información sobre el Aula de Teatro : inscripción, ensayos, obras en itinerancia, solicitudes de actuación, críticas...

Aula de danza de la UA

+ información sobre el Aula de Danza : inscripción, ensayos, espectáculos en activo, solicitudes de actuación, críticas...

Agenda de teatre i dansa

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464