Saltar apartados

Teatre i dansa

Banner ACUA marzo 2021
Banner InteractUA

Actualitat de teatre i dansa

31/03/2021
XVIII Jornades de Teatre Universitari en el Baix Segura

Entre el 24 d'abril i el 15 de maig - Casa de Música i Cultura de Los Montesinos - 20.00h

La Universitat d'Alacant, la Càtedra Arquebisbe Loazes i l'Ajuntament de Los Montesinos llancen aquestes jornades teatrals que comptaran amb la representació de 4 obres de teatre de diferents temàtiques: Medea, a càrrec de l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant; Burundanga, representada pel Grup «Monteatre Cultural»; Yo quiero ser joven, pel «Grup Juvenil» de l'Escola Municipal de Teatre de Los Montesinos; i Baldosas, a càrrec de «La Despertá» que també pertany a l'Escola Municipal de Teatre dels Montesinos. L'entrada serà lliure, limitada a les restriccions pel coronavirus decretades per la Generalitat Valenciana.

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Teatre i dansaJornades
04/03/2021
Gira d'actuacions de «Gent que parla sola» per l'Aula de Teatre de la UPUA

25 d'abril - Casa de Cultura de La Romana - 19.30 h.

- 29 d'abril - Teatre Castelar d'Elda - 20.00 h.

Sota la direcció de Begoña Tenés, el  grup de teatre de la UPUA va posar en escena en el Paranimf Gent que parla sola, amb text del dramaturg alacantí Juan Luís Mira, el 4 de novembre de 2020. L'obra mostra la soledat que s'amaga després de l'aparent excés de comunicació.

 

CulturaTeatre i dansa
03/03/2021
Gira d'actuacions de «Medea» per l'Aula de Teatre de la UA

- Dimecres 31 de març - Teatre Castelar (Elda) - 20.00 h.

- Dissabte 24 d'abril - Auditori municipal de Música i Cultura (Los Montesinos) - 20.00 h.

- Dimecres 5 de maig  - Teatre Calderón (Alcoi) - 20.00 h.

- Diumenge 23 de maig - Casa de Cultura (La Romana) - 19.30 h.

- Dimecres 14 de juliol - Festival de Teatre Clàssic (L'Alcudia)

- Divendres 17 de juliol - Teatre Principal (Alacant) - 20.30 h.

El grup clàssic de l'Aula de Teatre de la UA, dirigit per Xiomara Wander-Berghe, va estrenar Medea,  en el Paranimf de la UA, el 16 d'octubre de 2020, segons la versió d'Andrés Lima sobre textos de Sèneca. L'obra ofereix una nova visió sobre una textualitat travessada per la foscor i el desemparament d'una dona que rebutja la compassió aliena i, sobretot, l'autocompassió. Una experiència que convida a submergir-se en l'univers d'un ésser humà que ha travessat el llindar del dolor i la desesperança.

CulturaTeatre i dansa
03/03/2021
Gira d'actuacions de «Un bonic cadàver» per l'Aula de Teatre de la UA

28 de març - Casa de Cultura de La Romana - 19.30 h.

- 27 de maig- Teatre Castelar d'Elda - 20.00 h.

L'obra de creació col·lectiva sobre la mort del grup de teatre contemporani de l'Aula de teatre de la UA dirigit per Iván Jiménez, que va ser estrenada en el Paranimf al novembre de 2020, continua visitant escenaris de la província.

¿Com afronten la mort els joves?. En format de comèdia juvenil, el drama i la tragèdia palpiten sota l'escorça dels personatges. Per les seues clivelles es filtra la vida. 18 actrius i actors interpreten i donen vida a la banda sonora d'aquesta bogeria que ens mostra a una generació perduda. Una generació que cerca desesperadament obtenir respostes a les qüestions importants. 

CulturaTeatre i dansa
04/03/2021
Gira d'actuacions de «El festí dels bèsties» per l'Aula de Dansa de la UA

Estrenada en el Paranimf al novembre de 2020, aquesta peça parteix de l'exploració de l'inconscient, del salvatge de l'ésser humà, on es confronten les atraccions i les pors. L'obra de dansa, dirigida per Carlos Peñalver, es va teixint entre les històries paral·leles de diferents personatges que s'enfronten a un viatge dionisíaco, on les normes socials i els tabús no existeixen.

CulturaTeatre i dansa
22/12/2020
«Un bell cadàver» i «Medea» de l'Aula de Teatre de la UA guardonats en el V Festival Nacional de Teatre Universitari

Los recientes estrenos del Aula de Teatro de la Universidad de Alicante, Medea y Un bell cadàver, obtuvieron un total de ocho nominaciones oficiales y tres primeros premios: Mejor actriz principal para Samara Campaña Mirón como Medea, en la obra homónima, mejor actriz de reparto para Aitana García San Juan como Corifeo en Medea y mejor espacio escénico para Anna Órtola, Iván Jiménez, Laura Gil Pérez, Liza Shpilkina, Pablo L. Màs y Silvia Pinardo por Un bell cadàver. ¡Enhorabuena a todos los premiados!

CulturaTeatre i dansa
Aula de teatro de la UA

+ información sobre el Aula de Teatro : inscripción, ensayos, obras en itinerancia, solicitudes de actuación, críticas...

Aula de danza de la UA

+ información sobre el Aula de Danza : inscripción, ensayos, espectáculos en activo, solicitudes de actuación, críticas...

Agenda de teatre i dansa

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464