Saltar apartados
 • UA
 • veu.ua.es
 • UACulturaOnline - Notícies publicades en Abril, 2020
2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol
Notícies publicades en Abril, 2020
 • Dijous, 30
 • Mandala

  Exposició "Pintures de mandalas des del confinament"

  Cada any la Seu Universitària Ciutat d'Alacant mostra els treballs del Taller de Pintura a l'aire lliure i el Taller de Pintura Gestual, impartit per la professora Mª Dolores Mul·là. La suspensió d'aquests tallers per causa de l'Estat d'Alarma, no ha impedit que tant la professora com els alumnes continuen treballant en noves creacions. El tema suggerit són Mandalas, representacions simbòliques conegudes pels seus beneficis terapèutics.

 • Dimecres, 29
 • Aula de dansa UA

  Vídeo commemoratiu pel Dia Internacional de la Dansa

  "Nosaltres no ballem, nosaltres som un crit, un acte revolucionari...". L'Aula de Dansa de la Universitat d'Alacant celebra el Dia Internacional de la Dansa, el 29 d'abril, amb un vídeo-manifest on es presenta un resum del treball realitzat aquest curs a l'Aula. Se suma a la commemoració el MUA, que emetrà en les seues xarxes una proposta que uneix art i dansa.

  CulturaTeatre i dansa
 • Dilluns, 27
 • mua-taller cámara estenopeica

  'Taller de fotografia estenopeica' Sol Spinelli #DiumengesalMUA

  Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Fotografia Estenopeica, celebrat el diumenge 26 d'abril, vos convidem a realitzar la vostra pròpia càmera estenopeica.

  La fotografia estenopeica és aquella que es realitza sense l'ús de lents o objectius. Les càmeres estenopeiques solen ser artesanals, es construeixen amb caixes de cartó, llandes, caixes de mistos, pots o qualsevol altre artefacte que ens permeta tancar el pas de llum. Bàsicament consisteix en una cambra fosca amb un xicotet forat (estenopo), pel qual es deixen entrar els raigs lluminosos que incidiran sobre el paper o pel·lícula fotosensible.

  El taller es completarà amb una segona part presencial en la qual revelarem les fotos que hàgem fet amb la nostra càmera.

  #diafotografiaestenopeica

  Consulta aquest i més recursos del MUA al seu portal "Recursos per a passar la quarantena a casa amb art"

 • Dimecres, 22
 • Dia del llibre UA 2020

  La UA celebra online el Dia del Llibre

  Coincidint amb el 23 d'abril, Dia Internacional del Llibre, la UA organitza concursos de narrativa, lectures d'obres pels autors, poesia, recomanacions de llibres de música clàssica i esports, lectura infantil i juvenil, i les exposicions virtuals 'Cervantes i Shakespeare. Dos genis universals' i 'Humor social: un llibre et fa lliure', entre altres propostes.

 • Pacific_portada

  Exposició virtual de la sala Aifos: 'Pacífic, els dos rostres d'un oceà'

  Visita online la primera de les exposicions virtuals que ha preparat la Sala Aifos de la UA. Desplaça't per l'espai recreat del nostre centre expositiu i coneix la magnífica col·lecció de fotografies de Pablo Bernabeu, una sèrie centrada en els habitants de dos dels vessants del Pacífic: Cambodja i Vietnam d'una banda i el Perú per l'altre. Amb la participació de Fundació Mútua Llevant.

 • concurs curtmetratges

  Ampliat el termini de presentació per al XII Concurs de curtmetratges, obres audiovisuals, subtitulació i doblatge

  Ampliat el termini de presentació de treballs fins al 15 de juny de 2020

  En aquest concurs d'obres en valencià pot participar qualsevol alumne de la UA del curs 2019-2020, tant de grau com de postgrau o de títols propis, sempre que no haja estat premiat en edicions anteriors. Hi haurà premis al Millor Curtmetratge, Millor Videoclip, Millor Espot Publicitari, Millor Videocreació, Millor Vídeo Educatiu, Millor Doblatge i Millor Subtitulació.

 • sedeciudad de alicante

  La Seu Universitària Ciutat d'Alacant ofereix la seua programació setmanal en línia

  La Seu Universitària Ciutat d'Alacant ha transformat la seua agenda d'activitats presencials en propostes en obert d'àmplia temàtica social i cultural, una programació setmanal que inclou conferències, debats, cursos i propostes culturals.

   

 • la veu de la nostra escriptura

  La Seu Universitària de Villena llança la iniciativa La veu de la nostra escriptura

  Del 19 d'abril al 3 de maig, la Seu Universitària de Villena celebra el Dia del Llibre 2020 (23A) a través de les veus d'escriptors i escriptores villenenses amb #LaVozDeNuestraEscritura, un projecte en el qual deu autors posen veu a les seues obres dia a dia perquè puguem gaudir-les des de casa. Playlist de vídeos.

  CulturaLiteratura
 • Dimarts, 21
 • microrrelatos villena

  Concurs de microrelats "Sóc un superheroi a casa per" "Sóc una superheroïna a casa per"

  Amb l'objectiu de fomentar els valors d'inclusió i solidaritat, la Seu Universitària de la Universitat d'Alacant a Villena i la Comparsa de Pirates de Villena organitzen un concurs de microrelats sota el lema: “Sóc un Superheroi a casa per” / “Sóc una Superheroïna a casa per”. La data límit per a presentar els microrelats serà el 15 de maig de 2020.

  CulturaLiteratura
 • OFUA-mini

  L'Aula de Música UA comparteix tota una sèrie de concerts, fragments i propostes musicals i culturals

  L'Aula de Música, formada per l'Orquestra Filharmònica de la UA i per la Coral Universitària, se suma al moviment que promou que la música no pare, i per a això comparteix tota una sèrie de concerts, fragments i propostes musicals i culturals.

  La música és una vibració poderosa, i ambdues formacions ofereixen el seu entusiasme, la seua passió per la música i la seua vocació per comunicar-la a través de diverses vies, com les xarxes socials de l'OFUA:

  i les de Coral de la Universitat d'Alacant:

 • Dimecres, 15
 • Concurs literari UA literatura en temps de pandèmia

  Concurs de narrativa hiperbreu 'Literatura en temps de pandèmia'

  Amb l'objectiu de convertir l'actual situació de crisi sanitària també en espai de creativitat, en aquest cas literària, així com de promoure-la, el Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües, juntament amb el Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, convoquen el certamen narrativa hiperbreu 'Literatura en temps de pandèmia' entre la comunitat de la UA. El termini de lliurament acaba el 5 de maig, i la resolució serà el 15 de maig.

  CulturaLiteratura
 • Dijous, 9
 • Radio UA online

  RadioUA manté una programació de quarantena per a amants de la ciència, l'educació, la cultura, l'esport i l'actualitat universitària

  La Ràdio de la Universitat d’Alacant ha adaptat la programació habitual als temps de pandèmia i ha ampliat l’accessibilitat dels seus programes, als quals es pot accedir tant en format podcast (accessible des de les plataformes d’iVoox, Apple Podcasts i des de la mateixa pàgina web radio.ua.es), com en format vídeo, disponible a través del seu canal de YouTube propi.

 • Dimecres, 8
 • rodallibres

  Tertúlies literàries des de casa en valencià RodaLlibres

  El Club de Lectura Rodallibres continua la seua activitat mitjançant la realització de tertúlies literàries a través d'internet. La pròxima sessió serà el pròxim 30 d'abril, i tractarà sobre el llibre "Dins del darrer blau", de Carme Riera. http://twitter.com/rodallibres

 • Dimarts, 7
 • interactua_confinament

  'Confinament', el repte artístic en redes de InteractUA

  La plataforma de promoció artística per a l'alumnat del Servei de Cultura de la UA InteractUA ha proposat als seus integrants compartir creacions centrades en tot allò que envolta al COVID19: l'aïllament, la por i, sobretot, l'esperança. Pots seguir aquest repte en Facebook i Instagram sota l'etiqueta #UAinteractuaOnline.

  CulturaExposicionsTeatre i dansaMúsicaCinemaLiteratura
 • tonimiro

  Coneix i gaudeix els catàlegs de les exposicions de la Càtedra d'art contemporani Antoni Miró des de 2013 fins a 2020

  Amb l’objectiu de promoure, contribuir al coneixement i a la difusió de l’art contemporani, especialment valencià, la Universitat d’Alacant, juntament amb Antoni Miró, l’Ajuntament d’Otos i l’Ajuntament d’Alcoi, van crear la Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró, que s'ha convertit un nucli de reflexió, debat, recerca i divulgació en el camp de l'art plàstic contemporani, així com de les seues relacions amb el pensament i amb la resta de manifestacions artístiques.

 • Cementeri de flors

  Vídeo de l'espectacle "Cementeri de Flors", de l'Aula de Dansa de la UA

  Carlos Peñalver, el seu director, ho defineix com "un espai per a arribar cap a una realitat etèria, on l'oníric s'apodera dels cossos que s'alliberen fins a marcir. Al final solament queda l'etern, l'ànima."

 • activitats mua online

  El MUA llança la seua guia de 'recursos per a passar la quarantena a casa amb art'

  Sota el lema #joemquedeacasa, el MUA posa a la nostra disposició un apartat especial dins de la seua pàgina web amb recursos molt interessants: catàlegs d'exposicions recents, passatemps artístics, materials didàctics i fins i tot el MUA Quiz!, un concurs en Instagram amb preguntes sobre art.

  CulturaExposicions
 • Dilluns, 6
 • represión franquista

  Coneix online el projecte de l'Arxiu de la Democràcia de la UA 'La repressió franquista a la província d'Alacant'

  Biografies i històries de vida, galeria d'imatges, documents, estudis complementaris, bases de dades de represaliats i molt més, a càrrec de Francisco Moreno Sáez, autor i coordinador de conscienciós projecte, que rescata la memòria dels vençuts.

   

 • Mario Benedetti

  Vídeos publicats pel CEMAB per a celebrar el dia internacional de la poesia

  El Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti va convidar a una sèrie d'escriptors, docents i amics, a recitar versos de l'insigne escriptor Mario Benedetti, per a celebrar el dia internacional de la poesia, en l'any del Centenari de #Benedetti.

 • ESCRIBIR LA CUARENTENA

  Escriure la quarantena. Projecte del Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti

  Escriptors com Ana María Shua, Piedad Bonnett, Fernando Iwasaki, Ana Merino, Alonso Cueto, Raúl Zurita o Margo Glantz participen amb les seues reflexions o les seues creacions sobre com canalitzar el nostre pensament a través de l'escriptura en aquest temps de confinament. El CeMaB compartirà en les seues xarxes un vídeo diari. Els vídeos estaran disponibles en el Canal Multimèdia del CeMaB, Canal Youtube (CeMaBUA) i Xarxa Social Facebook.

  CulturaLiteratura
 • Divendres, 3
 • En defensa 1

  Grabació íntegra "En defensa. Un concert d'acomiadada" - Aula de Teatre de la UA

  Una obra de teatre polític que aborda el tema dels joves desocupats, d'aqueixa generació batejada com a "Generació Perduda". Es tracta d'una peça tant musical com escènica que troba en la imatge de les sirenes i del vaixell la metàfora de l'exili que estem veient des de les nostres costes, el d'una nova generació de joves que més que abandonar el seu país, són expulsats d'ell.

  "En defensa. Un concert de comiat" és una obra feta per joves sobre joves que convida a reflexionar sobre la precarietat laboral i l'acceptació de la mediocritat. Parla del passat per a comprendre el present i pensar en el futur. + Informació

 • Dijous, 2
 • Pildoras de cine UA

  Píndoles de cinema UA

  L'activitat cultural de la UA no es deté, en la mesura que siga possible. Per exemple, la nostra Aula de Cinema proposa diversos vídeos sobre temes del Setè Art, amb l'objectiu d'obrir debat. Componen el llistat de vídeos títols com "Si és home, valent, i si és dona, ninfómana?" o "Es pot mentir en un flashback?". Presenten: Israel Gil i Raúl García.

  CulturaCinema
 • Tornar al tauler principal

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464