Saltar apartados
 • UA
 • veu.ua.es
 • UACulturaOnline - Notícies publicades en Maig, 2020
2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol
Notícies publicades en Maig, 2020
 • Dijous, 28
 • Joan Genovés. Un crit de llibertat

  Joan Genovés. Un crit de llibertat. Homenatge de la Universitat d'Alacant.

  Amb motiu de la defunció del pintor valencià Joan Genovés, la UA se suma a l'homenatge a l'artista a través de la publicació d'un extracte de l'entrevista que va tindre lloc al voltant del treball d'investigació de la Universitat d'Alacant sobre la figura d'Arcadi Blasco l'any 2014.

  Cultura
 • rodallibres

  La Fundació Full i Escola Valenciana s'uniran al Club de Lectura RodaLlibres de la UA en la seua sessió de clausura

  La Universitat d’Alacant, a través del Servei de Llengües i la Biblioteca Universitària, van crear al setembre del 2019 el Club de Lectura RodaLlibres, amb l’objectiu de promoure la lectura, visibilitzar i difondre la literatura d’escriptors i escriptores valencians. Rodallibres compta amb 63 inscrits que han participat enguany en 6 sessions i forma part dels Clubs de Lectura Entre Línies i de la Xarxa de Clubs de Lectura del Sud, recentment creada.

 • Dilluns, 25
 • Humor Social Portada

  La XX Mostra d'Humor Social de la UA, que enguany pren format digital, tracta sobre 'La Terra: un planeta sense pla B'

  La UA llança online la seua nova Mostra d'Humor Social. En aquesta ocasió, els dibuixants prenen com a objecte de les seues reflexions la situació del medi ambient del nostre planeta, i ens alerten sobre els perills que afrontem, sobre la necessitat d'una resposta contundent, i sobre l'impacte profund i immediat que té en les nostres vides la falta de mesures davant aquestes situacions. I ho fan, com sempre, amb l'eina més útil per a afrontar les veritats incòmodes: l'humor.

  CulturaExposicions
 • Divendres, 22
 • MUNDOSPARALELOS

  Exposició fotogràfica virtual: #ELUAENCASA. Seu XII Edició

  Integrants de l'associació de fotografia Escriptors de llums, en el seu confinament, atrapen amb les seues instantànies els moments que han viscut en aquesta nova, anòmala i inquietant realitat, narrant històries personals. Testimoniatge de llum, utilitzant com a eines l'ull i la càmera fotogràfica, per a mostrar-nos les seues imatges d'esperança.

 • Dijous, 21
 • nuciamayo

  La Seu Universitària de la UA a la Nucia presenta la nova programació en línia

  Divendres, 22 de maig, arranca la nova programació en modalitat online, adaptada a la situació actual de crisi sanitària que limita l'activitat presencial. En ella ofereix, a més del Cicle de conferències i diàlegs a dos, «Coneixement en temps de Pandèmia», quatre simposis internacionals, un seminari sobre gastronomia i identitat i el curs internacional de música moderna.

 • petrerastronomiamayo

  La Seu Universitària de la UA a Petrer obri una finestra al cosmos en temps de confinament

  La Seu Universitària de la Universitat d’Alacant a Petrer inaugura «Astronomia: una finestra oberta al cosmos en temps de confinament», un cicle en línia integrat per dos videoconferències i una observació nocturna en directe.

 • Divendres, 15
 • sedelavila

  La Seu Universitària de la UA a la Vila Joiosa reprèn l'activitat en format online

  Després de diverses setmanes d’aturada justificada per les circumstàncies sanitàries, el director de la Seu Universitària de la Vila Joiosa, Jaime Ramis, ha anunciat la tornada a l’activitat de la Seu “una vegada completats els preparatius necessaris per a dur a terme activitats en modalitat no presencial”. La programació començarà el pròxim dimarts 19 de maig, amb videoconferències i cursos en línea, impartits per experts d’alt nivell, en un llenguatge comprensible per al públic en general.

   

   

 • Concurs literari UA literatura en temps de pandèmia

  Resolució del certamen narrativa hiperbreu "Literatura en temps de pandèmia"

  De les 45 obres presentades, escrites per persones vinculades a la comunitat universitària, el jurat ha premiat 10 d'elles per la seua originalitat i valor literari: Confinados, CatarsisCuando la cultura se convierte en vida, El MUA en tiempos de pandemia, Soledat, El MUA en tiempo de pandemia,Trofeu Ferrer 2020, Jóvenes soñadores, Aprender a mirar a los ojos i Microrelato.

 • Dijous, 14
 • DIM 2020

  El MUA celebra en línia el Dia Internacional dels Museus

  Per vuitè any consecutiu, i amb el lema "Museus per la igualtat: diversitat i inclusió", el Museu de la Universitat d'Alacant celebra juntament amb altres deu museus i centres culturals d'Alacant el DIM. Serà dilluns 18 de maig, i el MUA participarà amb un ampli programa d'activitats lúdic educatives online per a tota la família, en el qual no faltarà la música, el cinema, la literatura, les exposicions, tallers i vídeos amb artistes. Activitats: http://mua.ua.es/dim

  CulturaExposicionsMúsicaCinemaLiteratura
 • covidsede

  Conferència "Covid-19. La Sanidad después del huracán"

  Aquesta conferència online tindrà lloc el dijous 28 de maig de 2020, a les 19.00 h., a càrrec d'Ildefonso Hernández Aguado, Catedràtic de Salut Pública i Director del Departament de Salut Pública, Història de la Ciència i Ginecologia de la Universitat Miguel Hernández, presentada per Carlos Álvarez Dardet, Catedràtic de Salut Pública de la Universitat d'Alacant.

  Coneix altres activitats de l'Aula de la Ciència de la Universitat d'Alacant en

  https://web.ua.es/es/aula-ciencia-tecnologia/actividades-2019-2020/actividades-2019-2020.html

 • auladelasalud

  Coneix les interessants Propostes de l'Aula de Salut davant la Covid-19

  L'Aula de Salut de la Seu Ciutat d'Alacant, compromesa sempre a promoure estils de vida saludables, prevenir la malaltia i donar suport a pacients crònics en la cura de la seua pròpia salut, ens ofereix enllaços d'interès sobre la Covid-19, vídeos d'activitat física i recomanacions per a tots.

 • Dimecres, 13
 • Aula de dansa UA - ball sofà

  'Un moment, un sofà', balls confinats a càrrec d'integrants de l'Aula de Dansa de la UA

  Coincidint amb el Dia Mundial de la Dansa (el passat 29 d'abril), l'Aula de Dansa de la Universitat d'Alacant va proposar als seus ballarins i ballarines un repte d'improvisació amb la següent pauta: "Un moment, un sofà, Covid-19". Pots veure en el seu compte de facebookles creatives participacions d'Andrea Clar, Yaiza Vicedo, Ro Abdez, Elvira G. Navas, Lídia Lara, Federica Fasano, Olivia Martínez i Carlos Peñalver.

  CulturaTeatre i dansa
 • Dilluns, 11
 • diumengestaller

  Taller d'experiències lumíniques Explicarte per a tota la família

  Els Diumenges al MUA ens proposen aquest taller d'elaboració d'un relleu lluminós inspirat en l'obra d'Eusebio Sempere, figura essencial de l'art òptic i cinètic a Espanya i un dels artistes alacantins més rellevants. A través d'aquest taller, xicotets i majors, podrem endinsar-nos i experimentar en l'ús de la llum com a element estètic i sensorial.

 • Dissabte, 9
 • Sessions amb l'OFUA portada

  Coneix una orquestra formativa i universitària a través de les vídeo sessions de l'OFUA

  Sota el concepte de Sessions amb l'OFUA, l'Orquestra Filharmònica de la UA incorpora en els seus canals de xarxes socials xicotetes peces audiovisuals en les quals participen diferents persones vinculades a la formació, com els directors convidats que han passat per ella, els professors de cordes i vents, el seu director titular, Tobias Gossmann i, per descomptat, els músics i músiques integrants.

  CulturaMúsica
 • Divendres, 8
 • 'Taller de diseño japonés actual' Beatriz Rico Tortosa

  'Taller de disseny japonés actual' Beatriz Rico Tortosa

  Aquest taller es va realitzar arran de l'exposicó denominada Disseny japonés actual: 100 exemples. A aquesta mostra s’hi va unir un taller basat en una tècnica artística tradicional japonesa anomenada gyotaku, amb la qual s'intenta reproduir la figura d'un animal marí.

 • Torrevella pZero

  Torrevieja Zero: Con la laguna en la mente. Cinc accions online divulgatives confinades

  L'activitat, organitzada per la Seu Universitària de la UA a Torrevella, es desenvoluparà en sessions en línia des d'Instagram, els divendres de maig i el divendres 12 de juny, tenint com a objectiu repensar i debatre nous futurs entorn de la Llacuna de la Mata. El programa abordarà l'eco-dependència, el paisatge de la cura o l'educació de l'ecosistema.

 • Dimarts, 5
 • villenaplant

  La Seu Universitària de Villena conjumina fotografia i botànica amb el repte "Villenaplant", proposant un nou repte a la ciutadania per a aprofitar els primers passejos de la desescalada

  En aquest repte, la Seu de Villena proposa a la ciutadania que aprofite els primers passejos de la desescalada per a enviar fotos de plantes de la localitat. Les fotografies rebudes es publicaran en la pàgina de Facebook de la Seu, afegint, en col·laboració amb del Grup d'investigació de Botànica i conservació vegetal de la Universitat d'Alacant (BotCoVe), el seu nom en llatí i comentaris sobre alguna característica d'interès, anècdotes i curiositats de la botànica. Segueix-les totes en #VillenaPlant

 • Tornar al tauler principal

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464