Saltar apartados

UACulturaOnline

#uaculturaonline
dim 2020 banner
banner_veu_concurso_cast
pildoras de cine ua banner
Banner InteractUA
Banner Concurs Curtmetratges

Novetats

28/05/2020
Joan Genovés. Un crit de llibertat. Homenatge de la Universitat d'Alacant.

Amb motiu de la defunció del pintor valencià Joan Genovés, la UA se suma a l'homenatge a l'artista a través de la publicació d'un extracte de l'entrevista que va tindre lloc al voltant del treball d'investigació de la Universitat d'Alacant sobre la figura d'Arcadi Blasco l'any 2014.

Cultura
28/05/2020
La Fundació Full i Escola Valenciana s'uniran al Club de Lectura RodaLlibres de la UA en la seua sessió de clausura

La Universitat d’Alacant, a través del Servei de Llengües i la Biblioteca Universitària, van crear al setembre del 2019 el Club de Lectura RodaLlibres, amb l’objectiu de promoure la lectura, visibilitzar i difondre la literatura d’escriptors i escriptores valencians. Rodallibres compta amb 63 inscrits que han participat enguany en 6 sessions i forma part dels Clubs de Lectura Entre Línies i de la Xarxa de Clubs de Lectura del Sud, recentment creada.

25/05/2020
La XX Mostra d'Humor Social de la UA, que enguany pren format digital, tracta sobre 'La Terra: un planeta sense pla B'

La UA llança online la seua nova Mostra d'Humor Social. En aquesta ocasió, els dibuixants prenen com a objecte de les seues reflexions la situació del medi ambient del nostre planeta, i ens alerten sobre els perills que afrontem, sobre la necessitat d'una resposta contundent, i sobre l'impacte profund i immediat que té en les nostres vides la falta de mesures davant aquestes situacions. I ho fan, com sempre, amb l'eina més útil per a afrontar les veritats incòmodes: l'humor.

CulturaExposicions
22/05/2020
Exposició fotogràfica virtual: #ELUAENCASA. Seu XII Edició

Integrants de l'associació de fotografia Escriptors de llums, en el seu confinament, atrapen amb les seues instantànies els moments que han viscut en aquesta nova, anòmala i inquietant realitat, narrant històries personals. Testimoniatge de llum, utilitzant com a eines l'ull i la càmera fotogràfica, per a mostrar-nos les seues imatges d'esperança.

21/05/2020
La Seu Universitària de la UA a la Nucia presenta la nova programació en línia

Divendres, 22 de maig, arranca la nova programació en modalitat online, adaptada a la situació actual de crisi sanitària que limita l'activitat presencial. En ella ofereix, a més del Cicle de conferències i diàlegs a dos, «Coneixement en temps de Pandèmia», quatre simposis internacionals, un seminari sobre gastronomia i identitat i el curs internacional de música moderna.

21/05/2020
La Seu Universitària de la UA a Petrer obri una finestra al cosmos en temps de confinament

La Seu Universitària de la Universitat d’Alacant a Petrer inaugura «Astronomia: una finestra oberta al cosmos en temps de confinament», un cicle en línia integrat per dos videoconferències i una observació nocturna en directe.

14/05/2020
El MUA celebra en línia el Dia Internacional dels Museus

Per vuitè any consecutiu, i amb el lema "Museus per la igualtat: diversitat i inclusió", el Museu de la Universitat d'Alacant celebra juntament amb altres deu museus i centres culturals d'Alacant el DIM. Serà dilluns 18 de maig, i el MUA participarà amb un ampli programa d'activitats lúdic educatives online per a tota la família, en el qual no faltarà la música, el cinema, la literatura, les exposicions, tallers i vídeos amb artistes. Activitats: http://mua.ua.es/dim

CulturaExposicionsMúsicaCinemaLiteratura
15/05/2020
La Seu Universitària de la UA a la Vila Joiosa reprèn l'activitat en format online

Després de diverses setmanes d’aturada justificada per les circumstàncies sanitàries, el director de la Seu Universitària de la Vila Joiosa, Jaime Ramis, ha anunciat la tornada a l’activitat de la Seu “una vegada completats els preparatius necessaris per a dur a terme activitats en modalitat no presencial”. La programació començarà el pròxim dimarts 19 de maig, amb videoconferències i cursos en línea, impartits per experts d’alt nivell, en un llenguatge comprensible per al públic en general.

 

 

15/05/2020
Resolució del certamen narrativa hiperbreu "Literatura en temps de pandèmia"

De les 45 obres presentades, escrites per persones vinculades a la comunitat universitària, el jurat ha premiat 10 d'elles per la seua originalitat i valor literari: Confinados, CatarsisCuando la cultura se convierte en vida, El MUA en tiempos de pandemia, Soledat, El MUA en tiempo de pandemia,Trofeu Ferrer 2020, Jóvenes soñadores, Aprender a mirar a los ojos i Microrelato.

14/05/2020
Conferència "Covid-19. La Sanidad después del huracán"

Aquesta conferència online tindrà lloc el dijous 28 de maig de 2020, a les 19.00 h., a càrrec d'Ildefonso Hernández Aguado, Catedràtic de Salut Pública i Director del Departament de Salut Pública, Història de la Ciència i Ginecologia de la Universitat Miguel Hernández, presentada per Carlos Álvarez Dardet, Catedràtic de Salut Pública de la Universitat d'Alacant.

Coneix altres activitats de l'Aula de la Ciència de la Universitat d'Alacant en

https://web.ua.es/es/aula-ciencia-tecnologia/actividades-2019-2020/actividades-2019-2020.html

14/05/2020
Coneix les interessants Propostes de l'Aula de Salut davant la Covid-19

L'Aula de Salut de la Seu Ciutat d'Alacant, compromesa sempre a promoure estils de vida saludables, prevenir la malaltia i donar suport a pacients crònics en la cura de la seua pròpia salut, ens ofereix enllaços d'interès sobre la Covid-19, vídeos d'activitat física i recomanacions per a tots.

13/05/2020
'Un moment, un sofà', balls confinats a càrrec d'integrants de l'Aula de Dansa de la UA

Coincidint amb el Dia Mundial de la Dansa (el passat 29 d'abril), l'Aula de Dansa de la Universitat d'Alacant va proposar als seus ballarins i ballarines un repte d'improvisació amb la següent pauta: "Un moment, un sofà, Covid-19". Pots veure en el seu compte de facebookles creatives participacions d'Andrea Clar, Yaiza Vicedo, Ro Abdez, Elvira G. Navas, Lídia Lara, Federica Fasano, Olivia Martínez i Carlos Peñalver.

CulturaTeatre i dansa
11/05/2020
Taller d'experiències lumíniques Explicarte per a tota la família

Els Diumenges al MUA ens proposen aquest taller d'elaboració d'un relleu lluminós inspirat en l'obra d'Eusebio Sempere, figura essencial de l'art òptic i cinètic a Espanya i un dels artistes alacantins més rellevants. A través d'aquest taller, xicotets i majors, podrem endinsar-nos i experimentar en l'ús de la llum com a element estètic i sensorial.

09/05/2020
Coneix una orquestra formativa i universitària a través de les vídeo sessions de l'OFUA

Sota el concepte de Sessions amb l'OFUA, l'Orquestra Filharmònica de la UA incorpora en els seus canals de xarxes socials xicotetes peces audiovisuals en les quals participen diferents persones vinculades a la formació, com els directors convidats que han passat per ella, els professors de cordes i vents, el seu director titular, Tobias Gossmann i, per descomptat, els músics i músiques integrants.

CulturaMúsica
08/05/2020
'Taller de disseny japonés actual' Beatriz Rico Tortosa

Aquest taller es va realitzar arran de l'exposicó denominada Disseny japonés actual: 100 exemples. A aquesta mostra s’hi va unir un taller basat en una tècnica artística tradicional japonesa anomenada gyotaku, amb la qual s'intenta reproduir la figura d'un animal marí.

08/05/2020
Torrevieja Zero: Con la laguna en la mente. Cinc accions online divulgatives confinades

L'activitat, organitzada per la Seu Universitària de la UA a Torrevella, es desenvoluparà en sessions en línia des d'Instagram, els divendres de maig i el divendres 12 de juny, tenint com a objectiu repensar i debatre nous futurs entorn de la Llacuna de la Mata. El programa abordarà l'eco-dependència, el paisatge de la cura o l'educació de l'ecosistema.

05/05/2020
La Seu Universitària de Villena conjumina fotografia i botànica amb el repte "Villenaplant", proposant un nou repte a la ciutadania per a aprofitar els primers passejos de la desescalada

En aquest repte, la Seu de Villena proposa a la ciutadania que aprofite els primers passejos de la desescalada per a enviar fotos de plantes de la localitat. Les fotografies rebudes es publicaran en la pàgina de Facebook de la Seu, afegint, en col·laboració amb del Grup d'investigació de Botànica i conservació vegetal de la Universitat d'Alacant (BotCoVe), el seu nom en llatí i comentaris sobre alguna característica d'interès, anècdotes i curiositats de la botànica. Segueix-les totes en #VillenaPlant

30/04/2020
Exposició "Pintures de mandalas des del confinament"

Cada any la Seu Universitària Ciutat d'Alacant mostra els treballs del Taller de Pintura a l'aire lliure i el Taller de Pintura Gestual, impartit per la professora Mª Dolores Mul·là. La suspensió d'aquests tallers per causa de l'Estat d'Alarma, no ha impedit que tant la professora com els alumnes continuen treballant en noves creacions. El tema suggerit són Mandalas, representacions simbòliques conegudes pels seus beneficis terapèutics.

29/04/2020
Vídeo commemoratiu pel Dia Internacional de la Dansa

"Nosaltres no ballem, nosaltres som un crit, un acte revolucionari...". L'Aula de Dansa de la Universitat d'Alacant celebra el Dia Internacional de la Dansa, el 29 d'abril, amb un vídeo-manifest on es presenta un resum del treball realitzat aquest curs a l'Aula. Se suma a la commemoració el MUA, que emetrà en les seues xarxes una proposta que uneix art i dansa.

CulturaTeatre i dansa
27/04/2020
'Taller de fotografia estenopeica' Sol Spinelli #DiumengesalMUA

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Fotografia Estenopeica, celebrat el diumenge 26 d'abril, vos convidem a realitzar la vostra pròpia càmera estenopeica.

La fotografia estenopeica és aquella que es realitza sense l'ús de lents o objectius. Les càmeres estenopeiques solen ser artesanals, es construeixen amb caixes de cartó, llandes, caixes de mistos, pots o qualsevol altre artefacte que ens permeta tancar el pas de llum. Bàsicament consisteix en una cambra fosca amb un xicotet forat (estenopo), pel qual es deixen entrar els raigs lluminosos que incidiran sobre el paper o pel·lícula fotosensible.

El taller es completarà amb una segona part presencial en la qual revelarem les fotos que hàgem fet amb la nostra càmera.

#diafotografiaestenopeica

Consulta aquest i més recursos del MUA al seu portal "Recursos per a passar la quarantena a casa amb art"

22/04/2020
La UA celebra online el Dia del Llibre

Coincidint amb el 23 d'abril, Dia Internacional del Llibre, la UA organitza concursos de narrativa, lectures d'obres pels autors, poesia, recomanacions de llibres de música clàssica i esports, lectura infantil i juvenil, i les exposicions virtuals 'Cervantes i Shakespeare. Dos genis universals' i 'Humor social: un llibre et fa lliure', entre altres propostes.

22/04/2020
Exposició virtual de la sala Aifos: 'Pacífic, els dos rostres d'un oceà'

Visita online la primera de les exposicions virtuals que ha preparat la Sala Aifos de la UA. Desplaça't per l'espai recreat del nostre centre expositiu i coneix la magnífica col·lecció de fotografies de Pablo Bernabeu, una sèrie centrada en els habitants de dos dels vessants del Pacífic: Cambodja i Vietnam d'una banda i el Perú per l'altre. Amb la participació de Fundació Mútua Llevant.

22/04/2020
Ampliat el termini de presentació per al XII Concurs de curtmetratges, obres audiovisuals, subtitulació i doblatge

Ampliat el termini de presentació de treballs fins al 15 de juny de 2020

En aquest concurs d'obres en valencià pot participar qualsevol alumne de la UA del curs 2019-2020, tant de grau com de postgrau o de títols propis, sempre que no haja estat premiat en edicions anteriors. Hi haurà premis al Millor Curtmetratge, Millor Videoclip, Millor Espot Publicitari, Millor Videocreació, Millor Vídeo Educatiu, Millor Doblatge i Millor Subtitulació.

22/04/2020
La Seu Universitària Ciutat d'Alacant ofereix la seua programació setmanal en línia

La Seu Universitària Ciutat d'Alacant ha transformat la seua agenda d'activitats presencials en propostes en obert d'àmplia temàtica social i cultural, una programació setmanal que inclou conferències, debats, cursos i propostes culturals.

 

21/04/2020
L'Aula de Música UA comparteix tota una sèrie de concerts, fragments i propostes musicals i culturals

L'Aula de Música, formada per l'Orquestra Filharmònica de la UA i per la Coral Universitària, se suma al moviment que promou que la música no pare, i per a això comparteix tota una sèrie de concerts, fragments i propostes musicals i culturals.

La música és una vibració poderosa, i ambdues formacions ofereixen el seu entusiasme, la seua passió per la música i la seua vocació per comunicar-la a través de diverses vies, com les xarxes socials de l'OFUA:

i les de Coral de la Universitat d'Alacant:

09/04/2020
RadioUA manté una programació de quarantena per a amants de la ciència, l'educació, la cultura, l'esport i l'actualitat universitària

La Ràdio de la Universitat d’Alacant ha adaptat la programació habitual als temps de pandèmia i ha ampliat l’accessibilitat dels seus programes, als quals es pot accedir tant en format podcast (accessible des de les plataformes d’iVoox, Apple Podcasts i des de la mateixa pàgina web radio.ua.es), com en format vídeo, disponible a través del seu canal de YouTube propi.

07/04/2020
'Confinament', el repte artístic en redes de InteractUA

La plataforma de promoció artística per a l'alumnat del Servei de Cultura de la UA InteractUA ha proposat als seus integrants compartir creacions centrades en tot allò que envolta al COVID19: l'aïllament, la por i, sobretot, l'esperança. Pots seguir aquest repte en Facebook i Instagram sota l'etiqueta #UAinteractuaOnline.

CulturaExposicionsTeatre i dansaMúsicaCinemaLiteratura
07/04/2020
El MUA llança la seua guia de 'recursos per a passar la quarantena a casa amb art'

Sota el lema #joemquedeacasa, el MUA posa a la nostra disposició un apartat especial dins de la seua pàgina web amb recursos molt interessants: catàlegs d'exposicions recents, passatemps artístics, materials didàctics i fins i tot el MUA Quiz!, un concurs en Instagram amb preguntes sobre art.

CulturaExposicions
06/04/2020
Escriure la quarantena. Projecte del Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti

Escriptors com Ana María Shua, Piedad Bonnett, Fernando Iwasaki, Ana Merino, Alonso Cueto, Raúl Zurita o Margo Glantz participen amb les seues reflexions o les seues creacions sobre com canalitzar el nostre pensament a través de l'escriptura en aquest temps de confinament. El CeMaB compartirà en les seues xarxes un vídeo diari. Els vídeos estaran disponibles en el Canal Multimèdia del CeMaB, Canal Youtube (CeMaBUA) i Xarxa Social Facebook.

CulturaLiteratura
02/04/2020
Píndoles de cinema UA

L'activitat cultural de la UA no es deté, en la mesura que siga possible. Per exemple, la nostra Aula de Cinema proposa diversos vídeos sobre temes del Setè Art, amb l'objectiu d'obrir debat. Componen el llistat de vídeos títols com "Si és home, valent, i si és dona, ninfómana?" o "Es pot mentir en un flashback?". Presenten: Israel Gil i Raúl García.

CulturaCinema
06/04/2020
Coneix online el projecte de l'Arxiu de la Democràcia de la UA 'La repressió franquista a la província d'Alacant'

Biografies i històries de vida, galeria d'imatges, documents, estudis complementaris, bases de dades de represaliats i molt més, a càrrec de Francisco Moreno Sáez, autor i coordinador de conscienciós projecte, que rescata la memòria dels vençuts.

 

07/04/2020
Coneix i gaudeix els catàlegs de les exposicions de la Càtedra d'art contemporani Antoni Miró des de 2013 fins a 2020

Amb l’objectiu de promoure, contribuir al coneixement i a la difusió de l’art contemporani, especialment valencià, la Universitat d’Alacant, juntament amb Antoni Miró, l’Ajuntament d’Otos i l’Ajuntament d’Alcoi, van crear la Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró, que s'ha convertit un nucli de reflexió, debat, recerca i divulgació en el camp de l'art plàstic contemporani, així com de les seues relacions amb el pensament i amb la resta de manifestacions artístiques.

07/04/2020
Vídeo de l'espectacle "Cementeri de Flors", de l'Aula de Dansa de la UA

Carlos Peñalver, el seu director, ho defineix com "un espai per a arribar cap a una realitat etèria, on l'oníric s'apodera dels cossos que s'alliberen fins a marcir. Al final solament queda l'etern, l'ànima."

03/04/2020
Grabació íntegra "En defensa. Un concert d'acomiadada" - Aula de Teatre de la UA

Una obra de teatre polític que aborda el tema dels joves desocupats, d'aqueixa generació batejada com a "Generació Perduda". Es tracta d'una peça tant musical com escènica que troba en la imatge de les sirenes i del vaixell la metàfora de l'exili que estem veient des de les nostres costes, el d'una nova generació de joves que més que abandonar el seu país, són expulsats d'ell.

"En defensa. Un concert de comiat" és una obra feta per joves sobre joves que convida a reflexionar sobre la precarietat laboral i l'acceptació de la mediocritat. Parla del passat per a comprendre el present i pensar en el futur. + Informació

       

#UACulturaOnline

El Servei de Cultura continua posant a disposició de la comunitat universitària i de la societat una oferta de formació i de difusió de la cultura adaptada a les noves circumstàncies. Els continguts que oferim aniran ampliant-se i renovant-se contínuament, en diferents formats, per a tot tipus de públic i des de les diverses disciplines artístiques.

Últims vídeos
Enllaços d'interés

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464