Saltar apartados

UACulturaOnline

#uaculturaonline
Banner curso de verano trabajo en la era covid
Banner talleres cultura 1er cuatrimestre 2020-21
Banner cursos de verano UA 2020
Banner Vidas Transformadas MUA
XVI Muestra Humor Social - Refugiados
pildoras de cine ua banner
Banner InteractUA
Banner Concurs Curtmetratges

Novetats

10/12/2020
Nova píndola de cinema "Ideas de MANK (Fincher, 2020) sacadas de CITIZEN KANE (Welles, 1941)"

L'última obra de David Fincher té com a referència l'òpera preval d'Orson Welles. Algunes de les seues idees estaven ja en la predecessora. I el mèrit és també del genial director de fotografia Gregg Toland

25/11/2020
Continuen les "Píndoles de cinema UA" amb Roberto Rossellini

Des de l'Aula de Cinema de la UA ens ofereixen les Píndoles de Cinema UA en el canal de YouTube de Cultura en la UA , una sèrie de vídeos sobre diversos temes del Setè Art, amb l'objectiu de generar debat.

En aquesta ocasió analitzem dos estils contraposats d'entendre el cinema. Hollywood ens sedueix constantment amb un al·luvió de recursos dirigits a emocionar-nos, caent de vegades en l'efectisme. Rossellini, abanderat de l'austeritat, confiava que els fets emocionaren per si, evitant adorns innecessaris.

20/10/2020
El CeMaB ofereix en línia l'exposició «Querido Mario.... Dedicatòries en la biblioteca madrilenya de Mario Benedetti»

El Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA (CeMaB) acaba d’obrir al públic, en format en línia, l’exposició Querido Mario…. Dedicatòries a la biblioteca madrilenya de Mario Benedetti, com a part del programa de celebració del centenari del naixement de Benedetti dissenyat per la UA.

22/09/2020
Les Jornades del Còmic de la Universitat d'Alacant, Unicómic XXII, se celebren en la Seu ciutat d'Alacant, el 25 i 26 de setembre, i podran seguir-se en streaming

Les jornades del còmic de la Universitat d'Alacant compleixen la seua edició XXII, adaptada a les circumstàncies actuals. En aquesta ocasió, es mostraran les últimes obres de López-Cabrera, Hernández Cava i Peidro, hi haurà taules redones, es presentaran cinc noves publicacions i el segon número de la revista Egoram, i tindran lloc, entre altres activitats, el seminari d'investigació, la trobada amb autores i autors i una taula redona especial en homenatge a Antonio Escolano.

03/08/2020
El MUA presenta l'exposició virtual «Vides Transformades»

"Vides transformades" està integrada per deu obres seleccionades després de la convocatòria internacional llançada durant el mes de juny. En ella, els artistes ens fan partícips de la manera que tenen d’afrontar, creativament i conceptual, aquest temps de mudança: la soledat i la reclusió, la translació de relacions i hàbits al món virtual, la transformació dels nostres paisatges físics i emocionals o el caràcter vulnerable i efímer de l’existència.

CulturaExposicions
10/07/2020
Exposició virtual «18 històries d'un tancament»

Aquesta exposició és el testimoniatge d'un grup d'artistes que han viscut i reflectit aquest complicat període en les seues obres. Diferents experiències d'un moment històric, dolorós i estrany, que ha transformat, almenys momentàniament, el nostre món. Les obres són conseqüència d'una vivència, d'un sentiment. Cadascun d'aquests treballs ens convida a pensar, a reflexionar i, sobretot, a no perdre l'esperança en un futur normalitzat i millor.

02/07/2020
Ja podem gaudir del concert «Música de Poetes» amb el qual la UA i altres tretze universitats de la Xarxa Vives van celebrar juntes la Nit de Sant Joan

Dimarts 23 de juny, des de les 11.30 hores, va tenir lloc en Instagram Live el concert "Música de Poetes" de la Xarxa Vives, al qual la UA es va sumar amb la participació del músic de Cocentaina Andreu Valor. «El Concert #MúsicaDePoetes va reunir a cantautors catalans, valencians, balears i andorrans, que van interpretar les seues versions preferides de la poesia en català musicada en celebració de la Nit de Sant Joan, i també com a mostra d'agraïment a tota la comunitat universitària per l'esforç realitzat els darrers mesos».

02/07/2020
Ràdio UA ens porta la interessant entrevista a Carles Cortés, Vicerector de Cultura, Esports i Llengües de la UA, que fa un recorregut de com ha actuat @culturaenlaUA en l'adaptació a la nova normalitat

La cultura sense presencialitat sempre és més complexa. Per a continuar prestant a la ciutadania un servei cultural de qualitat s'ha realitzat una reconversió, creant noves plataformes que permeten arribar a més usuaris, amb un canvi de llenguatge i de canals de transmissió. Carles Cortés ens parla de cicles de conferències online, exposicions virtuals, activitats per als més xicotets, píndoles de cinema, micro-concerts, adaptació dels cursos de valencià i dels cursos d'estiu a la modalitat online i la posada en marxa del Festival de Teatre Clàssic de l'Alcúdia-UA que donarà començament el 13 de juliol.

 

30/06/2020
El Museu de la Universitat d'Alacant torna a obrir les portes al públic

El Museu de la Universitat d’Alacant reprèn l’activitat presencial a partir de demà dimecres 1 de juliol, després de tres mesos de portes tancades per la pandèmia. El MUA, juntament amb el Servei de Prevenció de la Universitat d’Alacant, han desenvolupat un pla de reobertura escalonada de les instal·lacions del Museu que permeta garantir la seguretat sanitària de treballadors i visitants. Cal sol·licitar cita prèvia en infomua@ua.es

29/06/2020
Vídeo de la presentació de la web «L'exili republicà en el nord d'Àfrica»

El passat 11 de juny, va tenir lloc aquesta interessantíssima presentació de la pàgina web “L'exili republicà en el nord d'Àfrica”, un projecte desenvolupat pel Arxiu de la Democràcia de la Universitat d'Alacant. L'historiador, Juan Martínez Leal, autor i coordinador del projecte, ens compta com va sorgir la idea, la seua gestació i, a través del relat històric, el contingut de la pàgina, concebuda com un espai viu de trobada i referència documental sobre aquest tema, que amb la intervenció de Mercedes Guijarro, directora de l'Arxiu Universitari, posa en valor, una vegada més, la funció dels arxius en la preservació i difusió de la memòria col·lectiva.

29/06/2020
Els Cursos d'Estiu en Ràdio UA

Els Cursos d’estiu de la UA són una oportunitat per a complementar la nostra formació, conéixer professionals del sector i aplicar la teoria a aspectes socials de l'entorn immediat. Hèctor Rubio, coordinador dels Cursos d'Estiu de la UA, i María Dolores Díaz, gestora cap, ens parlen en Ràdio UA de l'oferta d'aquesta XIX edició i del passat, present i futur dels cursos.

Informació dels cursos en: https://web.ua.es/va/verano

19/06/2020
El MUA presenta l'exposició virtual "20è concurs tallers didàctics MUA"

El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) va obrir les portes al desembre de l'any 1999 i, durant aquest curs acadèmic, ha celebrat el 20è aniversari al costat de l'Àrea Didàctica, que va fer 20 anys de la posada en marxa el mes de febrer passat. Els responsables de l'Àrea Didàctica del MUA, Remedios Navarro i David Alpañez, destaquen que «han sigut dues dècades lliurats a aquesta meravellosa aventura d'educar, des del museu, a través de l'art».

19/06/2020
Exposició virtual de la XVI Mostra d'Humor Social «Refugiats. Reservat el dret d'admissió»

Per a commemorar el 20 de juny, dia mundial dels refugiats, la Sala AIFOS de la UA ofereix l'oportunitat de revisitar virtualment la Mostra d'Humor Social XVI, que va exposar per primera vegada a l'abril de 2016. En la mostra s'exposen obres de dibuixants com Forges, Ortuño, Zulet, Ortifus, Angelines, e Whoper, Kap, Nano o Malagón, entre altres.

10/06/2020
'Diàlegs en el Territori' en Ràdio UA

El projecte de conferències online "Diàlegs en el Territori" de les Seus Universitàries de la UA (https://web.ua.es/seus/online) ha obert un camí d'experimentació amb les tecnologies que permet a la Universitat acostar-se millor a la gent i arribar a una major diversitat i nombre de persones, i a més facilita la participació i la interacció entre diferents punts de les nostres comarques. Una nova via que està descobrint un llenguatge propi i que, de segur, conviurà en el futur amb l'enyorada presencialitat. Al nostre programa en Ràdio UA, ens parlen de tot això, i de més, Eva Valero Juan, directora de les Seus Universitàries de la UA, i Hèctor Rubio, coordinador d'aquestes.

05/06/2020
Presentació de projecte de l'Arxiu de la Democràcia: «L'exili republicà en el nord d'Àfrica»

El dijous 11 de juny, a les 19.00 h., tindrà lloc l'acte de presentació del nou projecte, que té com a objectius recuperar la memòria, aprofundir i difondre el coneixement d'un dels exilis més oblidats, el dels republicans espanyols en les terres del nord d'Àfrica. La presentació serà a càrrec de Jorge Olcina, director de la Seu ciutat d'Alacant; Mercedes Guijarro, directora de l'Arxiu Universitari; Juan Martínez Leal, historiador i membre del Consell Assessor del AD i Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esport i Llengües.

05/06/2020
La Seu Universitària de Villena presenta «Flora y Fauna en Villena», al costat del Chamariz i la Regidoria de Medi Ambient

La Seu Universitària de la UA a Villena presenta, juntament amb El Chamariz i en col·laboració amb la Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Canvi Climàtic, «Flora y Fauna en Villena», una activitat dirigida als més menuts amb l'objectiu d'ampliar el seu coneixement en aspectes relacionats amb el medi ambient a través dels jocs. L'activitat es realitzarà a través del Facebook de la Seu Universitària de Villena.

04/06/2020
La Universitat d'Alacant presenta la seua oferta de Cursos d'Estiu Rafael Altamira

La Universitat d'Alacant ha decidit mantenir el tradicional programa de Cursos d'Estiu Rafael Altamira, uns cursos que la UA va començar a impartir l’any 1995 a Cocentaina, si bé les circumstàncies actuals fan que l'oferta d'enguany reduïsca el nombre de cursos i els adapte a la modalitat en línia, principalment.

04/06/2020
Va haver-hi dones en la Generació Beat?

En el marc de la 13a Convocatòria d'Arts Visuals mulier, mulieris, el MUA ha dissenyat un programa d'activitats inspirat en una sèrie de peces de l'artista Rebeka Elizegi titulada Beatnik.
Una conferència i un recital poètic-musical ens permetran aprofundir en les vides i obres d'un grup de poetes nord-americanes de la Generació Beat.

01/06/2020
El catedràtic de la UA Jorge Olcina desgrana els ensenyaments ambientals de la pandèmia a l'Aula de la Ciència i la Tecnologia

El catedràtic d’anàlisi geogràfica regional de la UA i director de la Seu Ciutat d’Alacant, Jorge Olcina, protagonitza una nova sessió de l’Aula de la Ciència i la Tecnologia de la Seu, amb la videoconferència «Enseñanzas ambientales de la pandemia: luces y sombras», dimarts 2 de juny a les 19 hores.

01/06/2020
Convocatòria Exposició Virtual "Vides Transformades"

El Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant, a traves del Museu de la Universitat d’Alacant (MUA), convoca una exposició col·lectiva internacional virtual. Mitjançant aquesta convocatòria se seleccionaran un conjunt d’obres, de qualsevol disciplina de les arts visuals, l’eix central de les quals serà abordar aquesta reflexió a partir de temes com la vida, la mort, la malaltia, el món presencial, el món virtual, la vulnerabilitat, el confinament, la prohibició, el distanciament social, la solidaritat, el poder, la soledat, el temps, la globalització, l’espai públic, l’espai privat, la sanitat, l’ensenyament, la comunicació, la dialèctica seguretat-llibertat, entre d’altres.

01/06/2020
Vídeo tallers pràctics de cuina saludable i sostenible

L'Aula de Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant en col·laboració amb Centre Majors Salut, GASTERRA Centre de Gastronomia del Mediterrani UA- Dénia, i Càtedra Carmencita d'Estudis de Sabor Gastronòmic, ha organitzat una sèrie de vídeo tallers dinàmics online que promouen l'aprenentatge a través de l'experiència de reconeguts xefs i divulgadors gastronòmics.

28/05/2020
Joan Genovés. Un crit de llibertat. Homenatge de la Universitat d'Alacant.

Amb motiu de la defunció del pintor valencià Joan Genovés, la UA se suma a l'homenatge a l'artista a través de la publicació d'un extracte de l'entrevista que va tindre lloc al voltant del treball d'investigació de la Universitat d'Alacant sobre la figura d'Arcadi Blasco l'any 2014.

Cultura
28/05/2020
La Fundació Full i Escola Valenciana s'uniran al Club de Lectura RodaLlibres de la UA en la seua sessió de clausura

La Universitat d’Alacant, a través del Servei de Llengües i la Biblioteca Universitària, van crear al setembre del 2019 el Club de Lectura RodaLlibres, amb l’objectiu de promoure la lectura, visibilitzar i difondre la literatura d’escriptors i escriptores valencians. Rodallibres compta amb 63 inscrits que han participat enguany en 6 sessions i forma part dels Clubs de Lectura Entre Línies i de la Xarxa de Clubs de Lectura del Sud, recentment creada.

25/05/2020
La XX Mostra d'Humor Social de la UA, que enguany pren format digital, tracta sobre 'La Terra: un planeta sense pla B'

La UA llança online la seua nova Mostra d'Humor Social. En aquesta ocasió, els dibuixants prenen com a objecte de les seues reflexions la situació del medi ambient del nostre planeta, i ens alerten sobre els perills que afrontem, sobre la necessitat d'una resposta contundent, i sobre l'impacte profund i immediat que té en les nostres vides la falta de mesures davant aquestes situacions. I ho fan, com sempre, amb l'eina més útil per a afrontar les veritats incòmodes: l'humor.

CulturaExposicions
22/05/2020
Exposició fotogràfica virtual: #ELUAENCASA. Seu XII Edició

Integrants de l'associació de fotografia Escriptors de llums, en el seu confinament, atrapen amb les seues instantànies els moments que han viscut en aquesta nova, anòmala i inquietant realitat, narrant històries personals. Testimoniatge de llum, utilitzant com a eines l'ull i la càmera fotogràfica, per a mostrar-nos les seues imatges d'esperança.

21/05/2020
La Seu Universitària de la UA a la Nucia presenta la nova programació en línia

Divendres, 22 de maig, arranca la nova programació en modalitat online, adaptada a la situació actual de crisi sanitària que limita l'activitat presencial. En ella ofereix, a més del Cicle de conferències i diàlegs a dos, «Coneixement en temps de Pandèmia», quatre simposis internacionals, un seminari sobre gastronomia i identitat i el curs internacional de música moderna.

21/05/2020
La Seu Universitària de la UA a Petrer obri una finestra al cosmos en temps de confinament

La Seu Universitària de la Universitat d’Alacant a Petrer inaugura «Astronomia: una finestra oberta al cosmos en temps de confinament», un cicle en línia integrat per dos videoconferències i una observació nocturna en directe.

14/05/2020
El MUA celebra en línia el Dia Internacional dels Museus

Per vuitè any consecutiu, i amb el lema "Museus per la igualtat: diversitat i inclusió", el Museu de la Universitat d'Alacant celebra juntament amb altres deu museus i centres culturals d'Alacant el DIM. Serà dilluns 18 de maig, i el MUA participarà amb un ampli programa d'activitats lúdic educatives online per a tota la família, en el qual no faltarà la música, el cinema, la literatura, les exposicions, tallers i vídeos amb artistes. Activitats: http://mua.ua.es/dim

CulturaExposicionsMúsicaCinemaLiteratura
15/05/2020
La Seu Universitària de la UA a la Vila Joiosa reprèn l'activitat en format online

Després de diverses setmanes d’aturada justificada per les circumstàncies sanitàries, el director de la Seu Universitària de la Vila Joiosa, Jaime Ramis, ha anunciat la tornada a l’activitat de la Seu “una vegada completats els preparatius necessaris per a dur a terme activitats en modalitat no presencial”. La programació començarà el pròxim dimarts 19 de maig, amb videoconferències i cursos en línea, impartits per experts d’alt nivell, en un llenguatge comprensible per al públic en general.

 

 

15/05/2020
Resolució del certamen narrativa hiperbreu "Literatura en temps de pandèmia"

De les 45 obres presentades, escrites per persones vinculades a la comunitat universitària, el jurat ha premiat 10 d'elles per la seua originalitat i valor literari: Confinados, CatarsisCuando la cultura se convierte en vida, El MUA en tiempos de pandemia, Soledat, El MUA en tiempo de pandemia,Trofeu Ferrer 2020, Jóvenes soñadores, Aprender a mirar a los ojos i Microrelato.

14/05/2020
Conferència "Covid-19. La Sanidad después del huracán"

Aquesta conferència online tindrà lloc el dijous 28 de maig de 2020, a les 19.00 h., a càrrec d'Ildefonso Hernández Aguado, Catedràtic de Salut Pública i Director del Departament de Salut Pública, Història de la Ciència i Ginecologia de la Universitat Miguel Hernández, presentada per Carlos Álvarez Dardet, Catedràtic de Salut Pública de la Universitat d'Alacant.

Coneix altres activitats de l'Aula de la Ciència de la Universitat d'Alacant en

https://web.ua.es/es/aula-ciencia-tecnologia/actividades-2019-2020/actividades-2019-2020.html

14/05/2020
Coneix les interessants Propostes de l'Aula de Salut davant la Covid-19

L'Aula de Salut de la Seu Ciutat d'Alacant, compromesa sempre a promoure estils de vida saludables, prevenir la malaltia i donar suport a pacients crònics en la cura de la seua pròpia salut, ens ofereix enllaços d'interès sobre la Covid-19, vídeos d'activitat física i recomanacions per a tots.

13/05/2020
'Un moment, un sofà', balls confinats a càrrec d'integrants de l'Aula de Dansa de la UA

Coincidint amb el Dia Mundial de la Dansa (el passat 29 d'abril), l'Aula de Dansa de la Universitat d'Alacant va proposar als seus ballarins i ballarines un repte d'improvisació amb la següent pauta: "Un moment, un sofà, Covid-19". Pots veure en el seu compte de facebookles creatives participacions d'Andrea Clar, Yaiza Vicedo, Ro Abdez, Elvira G. Navas, Lídia Lara, Federica Fasano, Olivia Martínez i Carlos Peñalver.

CulturaTeatre i dansa
11/05/2020
Taller d'experiències lumíniques Explicarte per a tota la família

Els Diumenges al MUA ens proposen aquest taller d'elaboració d'un relleu lluminós inspirat en l'obra d'Eusebio Sempere, figura essencial de l'art òptic i cinètic a Espanya i un dels artistes alacantins més rellevants. A través d'aquest taller, xicotets i majors, podrem endinsar-nos i experimentar en l'ús de la llum com a element estètic i sensorial.

09/05/2020
Coneix una orquestra formativa i universitària a través de les vídeo sessions de l'OFUA

Sota el concepte de Sessions amb l'OFUA, l'Orquestra Filharmònica de la UA incorpora en els seus canals de xarxes socials xicotetes peces audiovisuals en les quals participen diferents persones vinculades a la formació, com els directors convidats que han passat per ella, els professors de cordes i vents, el seu director titular, Tobias Gossmann i, per descomptat, els músics i músiques integrants.

CulturaMúsica
08/05/2020
'Taller de disseny japonés actual' Beatriz Rico Tortosa

Aquest taller es va realitzar arran de l'exposicó denominada Disseny japonés actual: 100 exemples. A aquesta mostra s’hi va unir un taller basat en una tècnica artística tradicional japonesa anomenada gyotaku, amb la qual s'intenta reproduir la figura d'un animal marí.

05/05/2020
La Seu Universitària de Villena conjumina fotografia i botànica amb el repte "Villenaplant", proposant un nou repte a la ciutadania per a aprofitar els primers passejos de la desescalada

En aquest repte, la Seu de Villena proposa a la ciutadania que aprofite els primers passejos de la desescalada per a enviar fotos de plantes de la localitat. Les fotografies rebudes es publicaran en la pàgina de Facebook de la Seu, afegint, en col·laboració amb del Grup d'investigació de Botànica i conservació vegetal de la Universitat d'Alacant (BotCoVe), el seu nom en llatí i comentaris sobre alguna característica d'interès, anècdotes i curiositats de la botànica. Segueix-les totes en #VillenaPlant

       

#UACulturaOnline

El Servei de Cultura continua posant a disposició de la comunitat universitària i de la societat una oferta de formació i de difusió de la cultura adaptada a les noves circumstàncies. Els continguts que oferim aniran ampliant-se i renovant-se contínuament, en diferents formats, per a tot tipus de públic i des de les diverses disciplines artístiques.

Últims vídeos
Enllaços d'interés

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464