Saltar apartados

UALlengüesOnline

#UAOnline

Novetats

16/09/2020
Convocatòria de pràctiques becades en el Servei de Llengües de la UA

El Servei de Llengües ofereix unes pràctiques becades en diverses àrees amb la finalitat de facilitar a l'alumnat la possibilitat d'aplicar i complementar els coneixements adquirits durant la seua formació acadèmica.

  • Centre d'Autoaprenentatge de Valencià (3 places): correcció d'àudios i conducció de classes de conversa.
  • Centre d'Autoaprenentatge de Valencià (1 plaça): elaboració de materials per a l'autoaprenentatge d'anglès en línia.
  • Servei de Llengües - Àrea d'assessorament (2 places): Revisió de BD terminològiques i ampliació de les memòries de traducció en valencià i anglès.
  • Servei de Llengües - Àrea de dinamització (3 places): Dinamització i promoció del valencià  donant suport a tasques diverses en l'organització d'activitats

Totes les pràctiques s'ofereixen en modalitat de 20 h. setmanals i duracions de 4-6 mesos. El termini de presentació de sol·licituds és del 15 al 21 de setembre del 2020, ambdós inclosos.

16/09/2020
Les universitats, al capdavant en la lluita per la igualtat de gènere a les aules

La Xarxa Vives publica la segona fase de la col·lecció Guies per a una docència universitària amb perspectiva de gènereuna iniciativa pionera a Europa que ha estat liderada per les 22 Unitats d’Igualtat de les universitats de la Xarxa. La Universitat d'Alacant col·labora en l'elaboració i traducció d'aquesta col·lecció.

La col·lecció respon a la voluntat de les universitats de promoure polítiques integrals que afavorisquen la igualtat de gènere, el principi d’igualtat d’oportunitats  i la diversitat en la docència i recerca universitàries. A més, amb l’aplicació de les recomanacions i les pautes que incorporen es pretén que esdevinga un agent de canvi social, ja que permetrà que l’alumnat desenvolupe l’esperit crític necessari per a identificar estereotips, normes i rols socials de gènere i que adquirisca competències per combatre la ceguesa al gènere en la pràctica professional futura.

14/09/2020
Tallers de Llengües i Cultures en línia, del Servei de Llengües UA, per al primer quadrimestre 2020-2021

Del 23 al 28 de setembre, el Servei de Llengües obri el període de preinscripció per als tallers d'Alemany, Àrab, Italià, Japonès, Llengua de Signes, Portuguès i Rus, dissenyats amb l'objectiu de promoure els valors del plurilingüisme a través del coneixement de llengües i cultures diverses i de l'ús del valencià com a llengua pròpia de l'activitat acadèmica. Cada taller introductori tindrà una durada de 10 hores, repartides en 5 sessions.

14/09/2020
Com rebre suport lingüístic per a tesis en valencià i en llengües estrangeres?

El Servei de Llengües de la Universitat d'Alacant continua editant les respostes ràpides a preguntes freqüents dels serveis que ofereix i les oportunitats que la Universitat el proporciona al voltant de les llegües. Més guies en la llista de reproducció.

29/07/2020
La 52a UCE a Prada acull activitats procedents de la UA

Entre el 16 i el 23 d’agost la vila de Prada acollirà la Universitat Catalana d’Estiu com cada any, l’edició 52 ja. Durant aquests dies, professorat i alumnat de totes les universitats de la Xarxa Vives s’hi troben en cursos, tallers i d’altres activitats per a continuar la seua formació i el coneixement del territori durant l’estiu. Els cursos abasten totes les branques científiques: dret, història, literatura, música, llengua, filosofia...

23/07/2020
La Universitat d'Alacant amplia la seua oferta de cursos de valencià

La Universitat d’Alacant, a través del Servei de Llengües, acaba de presentar la seua oferta de cursos de valencià per al primer quadrimestre del pròxim curs acadèmic 2020-2021, una oferta que s’amplia enguany amb un total de 23 cursos de nivell B1, B2, C1, C2, en col·laboració amb les seus universitàries de Cocentaina, Elda, la Nucia, Petrer, Torrevella, la Vila Joiosa i Villena.

16/07/2020
La UA llança la nova campanya 'Matricula't en llengües a la UA. Enamora't amb les llengües'

La Universitat d’Alacant acaba de posar en marxa la campanya «Matricula’t en llengües a la UA. Enamora’t amb les llengües», amb l’objectiu d’informar l’alumnat sobre les assignatures que la UA impartirà en valencià, anglès i altres llengües, durant el curs 2020/2021.

14/07/2020
"La Tempesta" de William Shakespeare en línia en el VIII Festival de Teatre Clàssic de l'Alcúdia-UA

L'adaptació La Tempesta de William Shakespeare a càrrec de l'Aula de Teatre Clàssic de la UA inaugura la selecció d'obres en valencià del VIII Festival de Teatre Clàssic de l'Alcúdia-Universitat d'Alacant (edició en línia). Des del 13 de juliol a les 20.00 h fins al 24 de juliol a les 23.59 h, és possible gaudir d'aquesta obra a través d'internet visitant la pàgina web del festival.

En els pròxims dies dues obres més se sumaran a aquesta selecció: dijous 16 de juliol a les 18.00 h Aululària (la comèdia de l'Olla), de Plaute, a càrrec de l'IES Matemàtic Vicent Caselles Costa de Gata de Gorgos; i divendres 24 de juliol a les 20.00 h Hamlet Canalla, una adaptació de la famosa obra de William Shakespeare en una coproducció de l'Institut Valencià de Cultura i la companyia Teatre Micalet.

El VIII Festival de Teatre Clàssic de l'Alcúdia-Universitat d'Alacant, que enguany té lloc a través d'internet, ofereix altres 12 representacions teatrals clàssiques a càrrec d'institucions educatives i companyies professionals, a més d'exposicions, tallers i altres activitats complementàries. Tot elles disponibles en la web del festival https://cultura.ua.es/festival-alcudia.

09/07/2020
El Voluntariat Lingüístic UA present en el Feslloc 2020

El Feslloc és un dels festivals que dóna el tret d’eixida a l’estiu, especialment després dels exàmens universitaris. Se celebra a Benlloc i és un aparador del panorama musical per excel·lència que reuneix artistes i públic durant uns dies a la Plana Alta. Enguany es farà en format reduït, els dies 9 i 10 de juliol per al públic local, i l’11 per a un públic més general.

02/07/2020
Ja podem gaudir del concert «Música de Poetes» amb el qual la UA i altres tretze universitats de la Xarxa Vives van celebrar juntes la Nit de Sant Joan

Dimarts 23 de juny, des de les 11.30 hores, va tenir lloc en Instagram Live el concert "Música de Poetes" de la Xarxa Vives, al qual la UA es va sumar amb la participació del músic de Cocentaina Andreu Valor. «El Concert #MúsicaDePoetes va reunir a cantautors catalans, valencians, balears i andorrans, que van interpretar les seues versions preferides de la poesia en català musicada en celebració de la Nit de Sant Joan, i també com a mostra d'agraïment a tota la comunitat universitària per l'esforç realitzat els darrers mesos».

02/07/2020
La Universitat d'Alacant reprèn la setmana vinent els exàmens oficials de coneixements d'espanyol

La Universitat d'Alacant reprèn la setmana vinent l’activitat com a centre oficial examinador de coneixements d'espanyol a través del Centre Superior d'Idiomes (CSI). Concretament, els pròxims dies 9 i 10 de juliol tindran lloc al campus de Sant Vicent del Raspeig exàmens de Coneixements Constitucionals i Socioculturals d'Espanya (CCSE) i Diplomes d’Espanyol com a Llengua Estrangera (DELE) de l'Institut Cervantes.

18/06/2020
"Música de poetes": la UA i altres tretze universitats de la Xarxa Vives celebrem juntes la Nit de Sant Joan

Dimarts que ve 23 de juny, des de les 11.30 hores, tindrà lloc en Instagram Live el concert "Música de Poetes" de la Xarxa Vives, al qual la UA se suma amb la participació del músic de Cocentaina Andreu Valor. «El Concert #MúsicaDePoetes reunirà a cantautors catalans, valencians, balears i andorrans, que interpretaran les seues versions preferides de la poesia en català musicada en celebració de la Nit de Sant Joan, i també com a mostra d'agraïment a tota la comunitat universitària per l'esforç realitzat els darrers mesos».

12/06/2020
Convocatòria de suport lingüístic a comptes en xarxes socials

S'ha publicat en el BOUA la Convocatòria 2020 de suport lingüístic a comptes institucionals de la UA en xarxes socials, amb la qual incentivem la presència del valencià (i de l'anglés, en contextos internacionals) en les publicacions en xarxes socials dels comptes institucionals de la UA.

Més informació

12/06/2020
Una alumna de Filologia Catalana de la UA guanya el 2n Premi del XVII Sambori Universitats

El relat  Crònica d’un a mor(t) anunciada , de Laura Sellés Lloret, ha resultat guardonat entre altres 137 obres presentades amb el segon premi del concurs que cada any organitza la Fundació Sambori adreçat a l’alumnat universitari de les cinc institucions públiques valencianes.

11/06/2020
La UA reforça l'aposta pel multilingüisme

La Universitat d'Alacant reforça l’aposta estratègica pel multilingüisme i la igualtat lingüística de les llengües oficials en la institució. A través del Servei de Llengües, la UA participa en diversos projectes i equips tècnics d'entitats com la CIEACOVA, el Termcat o la Xarxa Vives d’Universitat, forma part del projecte europeu EULALIA i s'incorpora a MET, SERCLE, SICELE i a la xarxa.val, segons ha destacat el vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés.

28/05/2020
La Fundació Full i Escola Valenciana s'uniran al Club de Lectura RodaLlibres de la UA en la seua sessió de clausura

La Universitat d’Alacant, a través del Servei de Llengües i la Biblioteca Universitària, van crear al setembre del 2019 el Club de Lectura RodaLlibres, amb l’objectiu de promoure la lectura, visibilitzar i difondre la literatura d’escriptors i escriptores valencians. Rodallibres compta amb 63 inscrits que han participat enguany en 6 sessions i forma part dels Clubs de Lectura Entre Línies i de la Xarxa de Clubs de Lectura del Sud, recentment creada.

20/05/2020
Ampliació de termini de sol·licituds. Suport lingüístic a materials docents

S’amplia el termini de presentació de sol·licituds a la Convocatòria de suport lingüístic a l’elaboració de materials docents en valencià i anglès 2020 (curs 2020-2021).

Atès que, segons el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma, els terminis dels procediments administratius queden suspesos, s'amplia el termini, fins que perda vigència aquest Reial decret, per a sol·licitar suport lingüístic a l’elaboració de materials docents en valencià i anglès per al curs 2020-2021. 

18/05/2020
Continuació en línia dels Aules de Conversa del Servei de Llengües

Algunes Aules de Conversa que el Servei de Llengües coordina al #territoriUA continuen en línia durant la resta del curs: Alcoi, Elda, Oriola i Saix.

14/05/2020
Els cursos de valencià adaptats a la no presencialitat

Els Cursos de Valencià que ofereix el  Servei de Llengües  de la Universitat d’Alacant cada quadrimestre s’han adaptat ràpidament davant d’aquesta situació que no feia possible les classes presencials. En les classes de llengües, el contacte humà és molt important, especialment per a la pràctica lingüística, que s’aprèn com més es practica, i també per la motivació que fa l’acompanyament personal tant del professorat com de les companyes i companys. Per això, el canvi que hem hagut de fer calia que també continguera les dosis necessàries d’empatia amb l’alumnat, ja que cadascú vivia situacions diverses.

01/05/2020
El Club de Lectura Rodallibres inicia les seues tertúlies digitals amb "Dins el darrer blau de Carme Riera"

"Bon ambient i debat sucós en la primera #eTertúlia de #RodaEllibres. Ahir comentàrem #Dinseldarrerblau, de Carme Riera. Quin final...

Agraïm la col·laboració de la Delegació de l'@institutestudiscatalans a #Alacant i la participació de #ClubsdeLecturadelSud."

29/04/2020
Els Tallers de Llengües i Cultures finalitzen les seues últimes sessions a través de reunions telemàtiques.

El Servei de Llengües de la UA treballa amb professorat i alumnat per a la finalització telemàtica dels Tallers de Llengües i Cultures que van quedar suspesos amb l'inici del confinament.

22/04/2020
Ampliat el termini de presentació per al XII Concurs de curtmetratges, obres audiovisuals, subtitulació i doblatge

Ampliat el termini de presentació de treballs fins al 15 de juliol de 2020

En aquest concurs d'obres en valencià pot participar qualsevol alumne de la UA del curs 2019-2020, tant de grau com de postgrau o de títols propis, sempre que no haja estat premiat en edicions anteriors. Hi haurà premis al Millor Curtmetratge, Millor Videoclip, Millor Espot Publicitari, Millor Videocreació, Millor Vídeo Educatiu, Millor Doblatge i Millor Subtitulació.

08/04/2020
Dieta audiovisual en valencià UA

A més dels recursos formatius de Dieta en valencià UA, el Servei de Llengües de la UA t'ofereix un ampli repositori de recursos audiovisuals en múltiples formats commúsica, sèries, pel·lícules, programes de Youtube, recursos literaris... en valencià perquè pugues gaudir d'ells directament des d'internet.

08/04/2020
Dieta en valencià UA, web de recursos de formació

El Servei de Llengües posa a la vostra disposició els materials de formació de valencià en línia de què disposem a la Universitat d’Alacant i d’altres que fem servir a l’aula perquè tingueu una dieta en valencià rica en formació i diversió. Les expertes no aconsellen una dieta moderada de valencià! ;-)

03/04/2020
Tertúlies literàries des de casa #rodaEllibres

El Club de Lectura Rodallibres continua la seua activitat mitjançant la realització de tertúlies literàries a través d'internet. Primera sessió, el pròxim 30 d'abril. #rodaEllibres

http://twitter.com/rodallibres

06/04/2020
Atenció al públic

Seguint les indicacions sanitàries, us informem que l'atenció al públic des de la Secretaria de Llengües es fan, des del dia 16 de març, exclusivament a través del correu electrònic servei.llengues@ua.es.

06/04/2020
Servei de traducció o correcció de textos al valencià o l'anglès

Hem reforçat el servei habitual de traducció o correcció de textos al valencià o l'anglès a través dels formularis habilitats amb aquest efecte i disponibles en la pàgina web del Servei de Llengües.

06/04/2020
Cursos de valencià 2019-2020

Els cursos de valencià presencials del segon quadrimestre del campus de Sant Vicent, Cocentaina, Elda, la Nucia, Petrer, Torrevella, la Vila Joiosa i Villena continuen de manera no presencial des del dia 16 de març.

     

#UALlengüesOnline

El Servei de Llengües ofereix a la comunitat universitària suport a l’ús del valencià i al multilingüisme, ara, de manera telemàtica. Tens a la teua disposició una àmplia oferta que inclou traduccions a valencià i anglès (també de tesis i materials docents al PDI), cursos de valencià, activitats en xarxes socials, gestió de certificació i acreditació, etc. T’atenem en servei.llengues@ua.es. Esperem que estigues bé! 

Últims vídeos
Enllaços d'interés

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464