Saltar apartados

UALudotecaOnline

#UALudotecaOnline
#UAOnline

Novetats

01/02/2021
La Ludoteca UA suspèn l'activitat presencial

Donades les actuals condicions sanitàries i les indicacions de mínima presencialitat establides per a la Universitat d'Alacant, la Ludoteca UA suspèn l'activitat presencial fins a un altre avís.

13/07/2020
Taller d'elaboració i reinterpretació de màscares

Com a part de les activitats del VIII Festival de Teatre Clàssic de l'Alcúdia, Beatriz Rico Tortosa ens proposa aquest taller orientat a tota la família. 

"Entrar en una màscara és sentir el que l'ha feta nàixer, és cercar en un mateix la vibració de la màscara, per a poder després, actuar-la des de l'interior"
Jaques Lecoq

Des de l'origen mil·lenari dels ritus que van donar inici al teatre, la màscara es va anar desenvolupant a través del temps (màscares rituals, expressives, màscares del personatge).

19/06/2020
El MUA presenta l'exposició virtual "20è concurs tallers didàctics MUA"

El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) va obrir les portes al desembre de l'any 1999 i, durant aquest curs acadèmic, ha celebrat el 20è aniversari al costat de l'Àrea Didàctica, que va fer 20 anys de la posada en marxa el mes de febrer passat. Els responsables de l'Àrea Didàctica del MUA, Remedios Navarro i David Alpañez, destaquen que «han sigut dues dècades lliurats a aquesta meravellosa aventura d'educar, des del museu, a través de l'art».

16/06/2020
Nova activitat del MUA: Taller «Tòtem Futurgrafíes»

El Col·lectiu Extrarradio proposa l'adaptació del taller realitzat entorn de l'exposició 'Paraules visuals. Art i literatura en la Col·lecció del MUA', que va plantejar una experiència en la qual es fusionava la creació literària i la pràctica artística.

04/06/2020
La Seu Universitària de Villena presenta "Flora i Fauna a Villena", amb El Chamariz i la Regidoria de Medi Ambient

La Seu Universitària de la UA a Villena presenta, amb El Chamariz i en col·laboració amb la Regidoria Medi Ambient, Agricultura i Canvi Climàtic, "Flora i Fauna a Villena", una activitat dirigida als més xicotets amb l'objectiu d'ampliar el seu coneixement en aspectes relacionats amb el medi ambient a través dels jocs.

02/06/2020
Taller 'Creant el nostre espai de sucre'

El MUA ens acosta a un taller creatiu que pren el concepte d'instal·lació com a conjunt d'elements que s'apropien de l'espai. L'artista Bibiana Soledad va dur a terme aquesta nova proposta, utilitzant sucre tintada.

28/05/2020
06 - Ludoteca estiu - 10 activitats per a fer a casa amb els xiquets a l'estiu

La Ludoteca UA us proposa una sèrie d'activitats i treballs manuals per a fer amb els xicotets de la casa.

27/05/2020
COLOR = EMOCIÓ. Nova proposta del MUA per a crear a casa

Cartolines o folis, retoladors, llapis de colors, ceres, paper de diferents textures i colors… El taller consisteix en l'elaboració de creacions plàstiques en les quals el color es converteix en el vehicle per a l'expressió d'emocions i sentiments.

25/05/2020
"Bestiari", nova activitat per a xiquets i xiquetes dels Diumenges al MUA

Aprén a crear el teu propi catàleg d'animals fantàstics a partir del collage, amb el vídeo explicatiu i el pdf d'animals. Destinat a xiquets i xiquetes de 7 a 12 anys, «Bestiari», de Luisa Pastor, és un taller de creació de noves feres salvatges, per a prendre consciència de la necessitat de preservar la biodiversitat del món animal.

11/05/2020
Taller d'experiències lumíniques "EXPLICARTE" per a tota la família.

Els Diumenges al MUA ens proposen aquest taller d'elaboració d'un relleu lluminós inspirat en l'obra d'Eusebio Sempere, figura essencial de l'art òptic i cinètic a Espanya i un dels artistes alacantins més rellevants. A través d'aquest taller, xicotets i majors, podrem endinsar-nos i experimentar en l'ús de la llum com a element estètic i sensorial.

Vídeo: https://youtu.be/EEDLY3Dog9k
Pdf: http://www.mua.ua.es/…/archi…/experiencias_luminicas_val.pdf

08/05/2020
05 - El Racó de la Ludoteca UA - Tota la gent somriu en un mateix idioma

La Ludoteca UA us proposa una sèrie d'activitats i manualitats per a fer amb els xicotets de la casa.

Aquesta setmana: cuina en família, esport per a tots, museus virtuals, música, lectures i recursos variats. Gaudeix del cap de setmana!

08/05/2020
La veu de la nostra escriptura. La leyenda de los pececillos. Susana Marruenda

Seu Universitària de Villena. Iniciativa "La veu de la nostra escriptura". Relat de la "La leyenda de los pececillos" cantat per la seua autora, Susana Marruenda.

05/05/2020
04 - El Racó de la Ludoteca UA - Fet a mà

La Ludoteca UA us proposa una sèrie d'activitats i manualitats per a fer amb els xicotets de la casa. Tests, petjapapers, veles... tallers per a fomentar la imaginació i animar al reciclatge.

 

25/04/2020
La veu de la nostra escriptura. Valentín. Marisa Tomás

Dins del projecte #LaVozDeNuestraEscritura de la Seu de Villena, Marisa Tomás ens llig el seu conte "Valentín".

22/04/2020
El Racó de la Ludoteca UA - Propostes de lectures en castellà i valencià

Des del Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües, a través de la Ludoteca no ens volem oblidar dels més xicotets en aquest dia tan important i us volem proposar una sèrie d’enllaços per a recórrer i descobrir el meravellós i fascinant món de la lectura.

Agraïm a l’àrea de Didàctica de la Llengua i la Literatura del Departament d’Innovació i Formació Didàctica de la Universitat d’Alacant per fer-nos arribar algunes d’aquestes propostes.

21/04/2020
La veu de la nostra escriptura. Somnis. Antonia Rodenas Camarasa

Dins del projecte #LaVozDeNuestraEscritura de la Seu de Villena, Antonia Ródenas Camarasa ens llig el seu conte "Sueños". Antonia Ródenas Camarasa va nàixer a Villena i va estudiar magisteri a Alacant. La major part del seu treball professional ho he realitzat a l'Escola Infantil Els Xiquets d'Alacant. Actualment jubilada, però continua realitzant activitats literàries en col·legis, biblioteques, llibreries...

21/04/2020
Exercicis psicomotrius per a fer a casa amb xiquets i xiquetes

Una proposta original d'exercicis psicomotrius per a fer a casa, que ens ajudaran a minimitzar l'impacte en el desenvolupament dels nostres xiquets i xiquetes per kla falta de moviment durant el confinament.

Aquests jocs i exercicis són propostes de l'especialista en psicomotricitat Saúl López, Doctor en
Psicopedadogia per la Universitat d'Alacant.

instagram.com/saullopezmpsicomotricidad

17/04/2020
El Racó de la Ludoteca UA - Contes per a treballar la diversitat

Diversitat significa varietat, diferència. I la trobem al nostre al voltant, a tot arreu. Les persones som diferents, tots, fins i tot els que són bessons. Però també som iguals: volem que ens estimen, estimar, jugar amb algú, que en un moment donat ens ajuden, tots tenim somnis...

Si volem una societat millor eduquem en valors. Ensenyem des de ben menuts als nostres fills i filles el respecte als altres, a respectar les diferències, a promoure l’acceptació, a ser tolerants. Una gran manera de fer-ho, a més de motivadora, són els contes. Us en proposem uns quants, no són els únics; de fet, si en trobeu algun d’interessant o que compleix aquests objectius, us demanem per favor que ens el feu arribar a través del correu ludoteca@ua.es

17/04/2020
Jocs motors i activitat física en família: Orientachapa.

Tens menors al teu càrrec a casa i busques activitats per mantenir-los físicament actius? Iniciem aquesta sèrie de vídeos de la mà d'Alberto Férriz Valero, doctor en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport i assessor científic de l'equip d'orientació de la UA, qui amb el seu col·lega Fran Vera, ens presenten la proposta Orientachapa. Que la disfruteu!

17/04/2020
Jocs motors i activitat física en família: fem una coreografia amb xiquets i xiquetes?

Alberto García Rubio, graduat en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport i preparador físic de l'equip de futbol sala femení de la UA ens porta dues propostes molt divertides perquè els més menuts de la casa cremen eixa energia desbordant que estan acumulant a casa. Poseu-vos roba còmoda, escolliu la música, i inventeu-vos la vostra coreografia. En marxa!

06/04/2020
El Racó de la Ludoteca UA - Algunes propostes per a treballar amb xiquets i xiquetes a casa

Des de la Ludoteca volem contribuir al repte de passar els dies a casa de la millor manera possible. Pensem que aquesta guia pot ser un bon recurs per a treballar amb els vostres xiquets.

L’anirem actualitzant cada divendres, et recomanem que la consultes online a través d’aquest enllaç.

Agraïm infinitament a ‘Pla Infantil’ per arreplegar tots aquells recursos que pul·lulen per xarxes i ordenar-los, nosaltres només els hem seleccionats i prioritzat algunes de les activitats.

06/04/2020
Escola en casa amb Escola Valenciana

Escola Valenciana vol que aquest temps a casa no siga temps desaprofitat. Per això mateix, donada la suspensió de l’activitat escolar, posem a la vostra disposició un conjunt de recursos didàctics que xiquetes i xiquets poden realitzar des de casa. 

       

#UALudotecaOnline

Benvolguda comunitat universitària:

Desitgem abans de res que estigueu bé.

Des de la Ludoteca volem contribuir al repte de passar els dies a casa de la millor manera possible. Pensem que aquesta guia pot ser un bon recurs per a treballar amb els vostres xiquets.

L’anirem actualitzant cada divendres, et recomanem que la consultes online a través d’aquest enllaç.

Agraïm infinitament a ‘Pla Infantil’ per arreplegar tots aquells recursos que pul·lulen per xarxes i ordenar-los, nosaltres només els hem seleccionats i prioritzat algunes de les activitats.

Agrair-vos també a vosaltres: mares, pares, àvies, avis, ties, oncles, que us hàgeu convertit de la nit al dia en excel·lents mestres i per damunt de tot, en els millors companys de joc dels vostres xiquets.

El Racó de la Ludoteca UA

Pàgina del Servei de Ludoteca MUA
(suspès durant l'actual crisi)

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464