Saltar apartados

VEU - Notícies publicades en Abril, 2016

1970 / 1971 / 1972 / 1973 / 1974 / 1975 / 1976 / 1977 / 1978 / 1979 / 1980 / 1981 / 1982 / 1983 / 1984 / 1985 / 1986 / 1987 / 1988 / 1989 / 1990 / 1991 / 1992 / 1993 / 1994 / 1995 / 1996 / 1997 / 1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Notícies publicades en Abril, 2016
 • Divendres, 29
 • Certamen escolara teatre grecollatí

  La UA presenta el I Certamen Escolar de Teatre Clàssic Grecollatí

  2, 3 i 4 de maig - Las Cigarreras i I'Escorxador Elx

  Amb tres actuacions dels centres educatius IES Sant Vicent, IES Fra Ignacio Barrachina d'Ibi, i IES Doctor Balmis d'Alacant. ("Asamblea de mujeres", de Aristófanes, "El Envenenador" y "Pluto, de Aristófanes"), naix aquest certamen que té com a objectius fomentar el gust pel teatre en general i pel clàssic en particular.

  CulturaTeatre i dansa
 • XVI Mostra d'Humor Social de la UA

  XVI Mostra d'Humor Social de la UA, dedicada als refugiats

  Fins al 30 de maig - Sala Aifos de la UA

  «Refugiats. Reservat el dret d'admissió». Amb la visió crítica que la caracteritza, la Mostra d'Humor Social de 2016 reuneix un centenar de dibuixos de 44 autors internacionals com Forges, Ortuño, Zulet, Ortifus, Angelines, i Whoper, Kap, Nano o Malagón, entre altres.

  CulturaExposicions
 • Dimarts, 26
 • Conveni Marina Alta

  Concurs d'un logotip per a la Seu de Dénia

  Termini de presentació fins al 24 de maig

  Amb motiu del reconeixement de Dénia com a seu de la Universitat d’Alacant, es convoca un concurs per al disseny del logotip que d’ara endavant identificarà i distingirà la nova Seu Universitària de Dénia. La participació serà lliure; hi podrà concórrer qualsevol persona física major de divuit anys que així ho desitge. Més informació i bases.

  Concursos i premis
 • Cartell OFUA 5 maig 2016

  Concert extraordinari del 5 de maig a benefici d'APSA. L'OFUA al Teatre Principal

  Dijous 5 de maig - Teatre Principal d'Alacant - 20.00 hores

  Amb motiu de la celebració del seu X Aniversari, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant, oferirà un concert extraordinari al Teatre Principal el pròxim 5 de maig. El concert tindrà un caràcter solidari a benefici d’APSA. Les entrades-donatius es troben a la venda per un preu/donatiu de 15 euros (taquilles e InstantTicket)

  CulturaMúsica
 • Concurs de vinyetes UA en Valencià i Revista Xiulit

  Concurs de vinyetes UA en Valencià i Revista Xiulit

  Fins al 24 de maig

  UA en Valencià i la revista Xiulit convoquen un concurs obert de vinyetes de tema lliure en Facebook. Envia'ns la teua obra i la que tinga més "M'agrada" eixirà en el número de juliol de la revista Xiulit (www.xiulit.com) i rebrà un any de subscripció a la revista! A més, totes les obres presentades s'inclouran en un número digital especial que publicarem en Internet. Més informació.

  CulturaConcursos i premisEn valencià
 • Electra, de Sófocles, pel Taller de Teatre de la UA

  Electra de Sófocles, per l'Aula de Teatre Clàssic Universitat d'Alacant

  Dijous 12 de maig - Paranimf de la UA - 20.00 hores

  L'Aula de Teatre de la UA presenta el seu nou muntatge clàssic, Electra de Sófocles, amb adreça i adaptació de Ricardo Arqueros. L'entrada és gratuïta amb invitació, que pots arreplegar en el punt d'informació (MIC) del Museu de la Universitat d'Alacant. www.facebook.com/electraUA. Espectacle en castellà.

  CulturaTeatre i dansa
 • Lapso, de l'Aula de Dansa de la UA

  Lapso, el nou muntatge de l'Aula de Dansa de la UA

  Dimarts 10 de maig - Paranimf de la UA - 20.00 hores

  La subjectivitat del temps, del seu pas, de l'espera, el moment, la distància... L'Aula de Dansa Contemporània de la UA presenta el seu nou muntatge, Lapse. Dirigeix: Inmaculada Manresa. Invitacions en el( MIC), Museu de la Universitat d'Alacant.

  CulturaTeatre i dansa
 • Dilluns, 25
 • Sedientos 15 abril 2016 en Paraninf UA 4

  Crítica de Sedientos, per Jorge Ruipérez Ponts

  «Aquests esclats [la ràbia de Murdoch], per cert, solen anar dirigits al públic; quan això passa, els actors cauen en un to que no connecta amb l'espectador i, si bé cau la quarta paret, el text els continua separant de l'espectador, cosa que redueix aquests parlaments a un tic propi de l'escena contemporània [...]. Malgrat això, la proposta no deixa de ser força atractiva, un intens viatge cap a les mateixes entranyes de l'ànsia per la llibertat»

  CulturaTeatre i dansaLiteratura
 • Mercè Climent i Juli Capilla

  Recital poètic a dues veus esta vesprada a la Casa Bardín d'Alacant.

  Dilluns 25 d'abril - Casa Bardín - 20.00 hores

  Juli Capilla i Mercè Climent, creadors de Lletra Impresa Edicions, participen aquesta vesprada en el cicle de poesia "Alimentant pluges 6.0" de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

  CulturaLiteraturaEn valencià
 • Divendres, 22
 • Exposició Talents UA

  Exposició Arts Visuals - TALENTS UA

  Fins al 31 de maig · Sala Polivalent del MUA

  La mostra Talent UA naix de la inquietud de l'organització d'Alimenta't de la Cultura per brindar una oportunitat a molts artistes emergents, membres de la comunitat universitària de la UA, que desitgen exposar les seues obres en un espai públic. Aquesta exposició d'arts visuals inclou obres de fotografia, pintura, dibuix i disseny gràfic.

  CulturaExposicions
 • Concert de la Coral de la UA a El Pinós

  "Equinocci: Veus de Primavera", concert de la Coral de la UA a El Pinós

  Divendres 29 d'abril · Teatre Auditori del Pinós · 20.30 hores

  «Un concert de primavera per a la primavera: un esclat de sensacions, d'entusiasme, un nou brot de música renovada i renovadora des de la tradició del cant coral.». Així es presenta la Coral de la UA en el Teatre Auditori de El Pinós.

  CulturaMúsica
 • Dijous, 21
 • El fin de una ilusión

  Presentació del llibre "El fin de la ilusión"

  Dimecres 27 d'abril · Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) · 20.15 hores

  El dimecres 27 d'abril el periodista Joaquín Collado presenta "El fin de la ilusión" en la Sala Miguel Hernández de la Seu Ciutat d'Alacant. El llibre recull les vivències que una jove rebel iraniana va plasmar en el seu diari durant la Revolució Islàmica i la caiguda del xa. En l'acte es projectarà un vídeo de la protagonista, Nadi M.

  CulturaLiteratura
 • Seminari Ruben Dario

  Seminari "Textos esenciales de Rubén Darío en conmemoración del centenario de su muerte"

  4, 5 i 6 de maig · Facultat de Filosofia i Lletres

  Del 4 al 6 de maig diferents especialistes en l'obra dariana analitzaran, comentaran i interpretaran alguns dels textos fonamentals del poeta nicaragüenc. Organitza: CeMaB. Inscripció gratuïta. Dins de la programació del Seminari s'engloba una lectura pública d'una selecció de poemes i proses de Rubén Darío en el Racó dels Poetes de la UA (amfiteatre al costat de la Torre de Control). El pròxim dia 6 de maig a les 13 h., amb participació lliure.

  CulturaLiteratura
 • Dimecres, 20
 • Alicante se rueda (2)

  "Alacant, rodem". Les empremtes del cinema a Alacant

  Fins al 31 de maig · MUA

  A través d'una gran varietat de documents, imatges i objectes, el MUA vol fer conèixer la presència que el cinema ha tingut a Alacant i a les seues comarques al llarg dels anys. L'exposició "Alacant, rodem", que compta amb els fons documentals de Paco Huesca, s'emmarca dins de les II Jornades Alimenta't de la Cultura, el macrocertamen universitari de la creativitat que té lloc el dijous 28 d'abril.

  CulturaExposicionsCinema
 • Dimarts, 19
 • Festa per la Cultura 2016

  Homenatge a València. Festa per la Cultura en la plaça de bous de València

  Dissabte 23 d'abril · Plaça de bous de València · 20.00 hores

  Acció Cultural torna a la plaça de bous de València per a celebrar el Dia del País Valencià amb una Festa per la Cultura, i la Universitat d'Alacant vol participar en el que serà «un moment d'alegria, de celebració i de reivindicació». Actuaran Carraixet, Feliu Ventura, Pau Alabajos, Miquel Gil, Aspencat, Al Tall, Lluís Llach i la Gossa Sorda. (Entrades esgotades)

  CulturaMúsicaEn valencià
 • mesa-redonda-cervantesshakespeare

  Taula redona "Representar a Cervantes y a Shakespeare hoy" i conferència "Don Quijote: sin ir más lejos"

  Dijous 21 i divendres 22 d'abril · Seu Ciutat d'Alacant

  La UA continua amb el seu programa d'actes de celebració de l'IV Centenari del naixement de Cervantes i Shakespeare. Així, el dijous 21 tindrà lloc, a les 20h., la taula redona "Representar a Cervantes y a Shakespeare hoy", amb les intervencions d'Eduardo Vasco, director de Teatre; Arturo Querejeta, actor; i Antonio Álamo, escriptor i dramaturg. I el divendres 22 d'abril, també a les 20h., l'escriptor i periodista Andrés Trapiello impartirà la conferència "Don Quijote: sin ir más lejos".

  CulturaTeatre i dansaLiteratura
 • L'Espill n50

  Pensament contemporani. Presentació de la revista L'Espill núm. 50 dedicada a la crisi europea

  Dimecres 20 d'abril · Seu Ciutat d'Alacant (c/ Ramón y Cajal) · 20.00 hores

  La prestigiosa revista de pensament contemporani L'Espill, editada per la Universitat de València, presenta a la Seu Ciutat d'Alacant el número 50 dedicat a "La crisi europea. Europa com a idea i com a projecte avui".

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...En valenciàConferències
 • Vicent Alonso

  Presentació del llibre "Sobre una neu invisible" de Vicent Alonso

  Dimecres 20 d'abril · Sala Polivalent del MUA · 12.00 hores

  CANCELAT. Aquest dimecres, 20 d'abril, a les 12.00 h, tindrà lloc la presentació del llibre Sobre una neu invisible, presentació i debat entorn al llibre de Vicent Alonso, amb la participació de l'autor i de Gustau Muñoz (editor de PUV). Entrada lliure.

  CulturaLiteratura
 • III Festa de la Poesia

  Festa de la Poesia

  Dissabte 30 d'abril · Seu Ciutat d'Alacant (c/ Sant Ferran, 40) · 12.00 a 18.30 hores

  La Seu Ciutat d'Alacant celebra el dissabte 30 d'abril la Festa de la Poesia. Des de les 12.00 i fins a les 18.30 hores es faran diverses activitats, amb una taula redona sobre poesia catalana al matí, un dinar col·lectiu i una lectura poètica de tots els participants en la sessió de vesprada. Amb la participació de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

  CulturaLiteratura
 • Dilluns, 18
 • Setmana del lliure Biblioteca Educació UA 2016

  La UA en la fira del llibre d'Alacant

  Fins a l'1 de maig

  La Biblioteca d'Educació i la Biblioteca General de la UA van celebrar la Setmana del llibre del 18 al 24 d'abril amb un certamen de microrelats, uns mots encreuats-concurse, un concurs de targetes de felicitació, exposicions, taules redones, i moltes més activitats. A més, la Universitat d'Alacant està a la Fira del Llibre d'Alacant del 20 d'abril a l'1 de maig.

  CulturaLiteratura
 • Divendres, 15
 • taperescarrusell

  Teatre de Barra. Quatre curtmetratges teatrals

  Quatre curtmetratges teatrals són quatre peces breus de teatre que mostren diferents escenes quotidianes (o no) que poden esdevenir en un bar qualsevol (o no), un dia qualsevol (o no). En qualsevol cas, totes elles molt divertides (o si). El pròxim 21 d'abril a les 12.00 hores Òrbita Produccions presenta aquest espectacle de micro teatre al Col·legi Major d'Alacant. Invitacions disponibles al MIC. Espectacle en català.

  CulturaTeatre i dansa
 • Jornades acadèmiques en commemoració de l'IV Centenari de la mort de Cervantes i Shakespeare

  Jornades acadèmiques en commemoració de l'IV Centenari de la mort de Cervantes i Shakespeare

  Dins del programa d'activitats previstes amb motiu de la cambra centenària de la mort dels dos escriptors més universals de tots els temps, Miguel de Cervantes y William Shakespeare, del 19 al 21 d'abril se celebren en el CeMaB les "Jornadas Académicas en conmemoración del IV centenario de la muerte de Cervantes y Shakespeare"

  Programa

  CulturaLiteratura
 • III edició Veus Literàries a la Universitat 2016

  Veus Literàries a la Universitat 2016

  Dimecres 20 i 27 d'abril

  Celebrat de forma conjunta en la Universitat d'Alacant i en la de València, aquesta tercera edició de Veus Literàries a la Universitat 2016 es compon de dues conferències. La primera serà el dimecres 20 d'abril en la Facultat d'Educació de la UA a càrrec de Josep Ballester, amb el títol "Educació lectora, literària i intercultural". En la segona, Silvestre Vilaplana parlarà sobre "Intriga i ambientació en la ficció", el 27 d'abril en la UV. Més informació.

  CulturaLiteraturaEn valencià
 • Bandera Gitana

  Dilluns 18 d'abril, jornada del Dia Internacional del Poble Gitano en la UA

  El dilluns 18 d'abril la plaça de la Igualtat es convertirà en un gran aparador per a mostrar la realitat i els reptes del col·lectiu gitano a través d’activitats, representacions, projeccions o estands informatius entre d’altres propostes.

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
 • Alimenta't de la Cultura 2016

  Alimenta't de la Cultura 2016

  Dijous 28 d'abril · MUA · 10.00 a 24.00 hores

  Organitzada pels alumnes del màster COMINCREA, el dijous 28 d'abril el MUA acull la II Jornada "Aliménta't de la cultura". Tallers, concerts, Dj's, grafits... des de les 10 fins a les 24 h se succeiran tota mena d'activitats per a celebrar el talent artístic de la comunitat universitària i vincular-lo amb l'emergent indústria cultural. Entre els participants destacats hi haurà el raper alacantí Arkano

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...ExposicionsMúsicaCinemaLiteraturaJornadesCursos i tallersConferències
 • Concert de Primavera 2016

  Concert de Primavera amb la Banda Simfònica Municipal d'Alacant en Cigarreras

  Diumenge 24 de abril

  "La música de banda i el mar de compositors estrangers". El diumenge 24 d'abril a les 12.00 hores tindrà lloc a Les Cigarreres el Concert de Primavera de la Banda Simfònica Municipal d'Alacant, organitzat per la Seu Ciutat d'Alacant amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alacant. Entrada lliure fins a completar la capacitat de la sala.

  CulturaMúsica
 • Dimecres, 13
 • Rafael Altamira. Un alacantí universal

  Exposició "Rafael Altamira. Un alacantí universal"

  Fins al 19 de maig · Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4)

  Emmarcada en els actes de celebració del cent cinquanta aniversari del naixement de Rafael Altamira i Crevea, la Universitat d'Alacant dedica una exposició a aquest alacantí universal. La mostra aplega el llegat de l'Institut Jordi Juan i està integrada per una sèrie de plafons explicatius sobre la seua vida i la seua figura, així com objectes pertanyents a la família.

  CulturaExposicions
 • Dimarts, 12
 • The Entertainers Teachers

  Concert didàctic amb The Entertainers Teachers

  Dimarts 26 d'abril · Paranimf de la UA · 11.30 hores

  "Els orígens de les teues músiques, des de la música cèltica fins al pop". Com es va arribar des de les melodies de l'antiga edat mitjana fins a les cançons que escoltem avui dia a la ràdio o la televisió? Amb els professors Alberto Pérez (guitarres), Morela Giménez (violoncel) i altres instrumentistes. Director musical: Benjamí Sun (piano, veu, harmònica, guitarra). Entrades amb invitació (MUA).

  CulturaMúsica
 • El silencio de la ciudad blanca

  Presentació del llibre "El silencio de la Ciudad Blanca"

  Divendres, 15 d'abri,l a les 19:00 h. la nostra companya Eva Gª Sáenz de Urturi, autora de La saga de los longevos, presenta i signa la seua última novel·la, El silencio de la Ciudad Blanca, en la Casa del Llibre d'Alacant (Poeta Vila i Blanco 8). «Una ciutat terroritzada pel retorn d'uns assassinats rituals. Un thriller hipnòtic les claus del qual es troben en unes misterioses restes arqueològiques». Presenta l'acte Manuel Palomar.

  CulturaLiteratura
 • Dilluns, 11
 • Día del pueblo gitano

  La Universitat d'Alacant celebra el Dia Internacional del Poble Gitano

  En commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano (8 d'abril), la Seu Ciutat d'Alacant (Sant Ferran, 40) acull aquest dimarts 12 d'abril (de 16.00 a 20.30h) diferents taules redones per a analitzar la situació actual del poble gitano i els reptes de futur. Prèviament es realitzarà un acte institucional.

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
 • Dimecres, 6
 • Trobades d'Escoles en Valencià

  Trobades d'Escoles en Valencià 2016

  Fins al 5 de juny

  Del 9 d'abril al 5 de juny es celebren les Trobades d'Escoles en Valencià 2016. Com sempre, la Universitat d'Alacant dóna suport a les Trobades i renova el seu compromís amb l'ensenyament en valencià.

  CulturaEn valencià
 • Racionalisme Llevantí

  Exposició "Racionalisme llevantí"

  Fins al 8 de maig · MUA

  David Sardaña i Íñigo Lanz et proposen un recorregut per les empremtes que el racionalisme va deixar en l'arquitectura alacantina dels anys 60, coincidint amb l'obertura del règim franquista i el boom del turisme. Moltes d'aquestes construccions es poden veure a la Albufereta d'Alacant, i ara també al MUA.

  CulturaExposicions
 • Tornar al tauler principal

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464