Saltar apartados

VEU - Notícies publicades en Febrer, 2016

1970 / 1971 / 1972 / 1973 / 1974 / 1975 / 1976 / 1977 / 1978 / 1979 / 1980 / 1981 / 1982 / 1983 / 1984 / 1985 / 1986 / 1987 / 1988 / 1989 / 1990 / 1991 / 1992 / 1993 / 1994 / 1995 / 1996 / 1997 / 1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019
Notícies publicades en Febrer, 2016
 • Dilluns, 29
 • Taller de contes al CeMaB

  Cicle d'activitats amb l'escriptora mexicana Cecilia Eudave

  De l'1 al 15 de març ens visita l'escriptora mexicana Cecilia Eudave, una de les veus més fresques i interessants de la narrativa llatinoamericana actual. L'escriptora impartirà dues conferències («Sobre ficciones fantásticas y relatos inusuales» i «Uso y abuso de las redes sociales, desde una mirada literaria»), i participarà juntament amb Clara Obligado i Hipólito G. Navarro en «Tarde de cuentos en el CeMaB».

  CulturaLiteratura
 • II certamen de relats curts i poesia CeMaB

  Lliurament de premis del II certamen de relats curts i poesia per a escriptors novells de la província d'Alacant

  Dimarts 21 de juny - Llibreria Pynchon&Co, Alacant - 18.00 hores

  Una vegada conclòs el procés de presentació d'obres a concurs, i amb més de seixanta poesies i relats rebuts, el jurat ha informat de la seua resolució sobre el certamen. El lliurament de premis serà aquest dimarts.Hi seran presents el vicerector de Cultura, Esports i Llegües de la UA, Carles Cortés, la directora del CeMaB, Eva Valero, i els vuit guanyadors.

  CulturaLiteraturaEn valenciàConcursos i premis
 • Divendres, 26
 • Petita Mort 2

  Petita mort: circ, dansa, música i poesia en directe

  El 16 de març arriba al Paranimf de la UA Petita mort, un espectacle circense per a públic adult, en què la poesia i el circ comparteixen atmosferes íntimes, amb música en directe com a fil conductor. Començarà a les 20.00 hores, amb invitació que pots recollir en el punt d'informació cultural del Museu de la Universitat d’Alacant (MUA)

   

  CulturaTeatre i dansaMúsicaLiteratura
 • Dijous, 25
 • Petits monstres

  Lloada siga la raresa, una crítica de Petits monstres

  Unes golfes desordenades, com aquestes, on dialoguen, estimen i odien els tres personatges de Petits monstres, semblen una metàfora excel·lent que permet esbossar la confusió –quasi patològica– que defineix l'individu dels nostres diesNo cal esverar-se. Solament són els temps que ens ha tocat viure.

  CulturaTeatre i dansaEn valencià
 • Tras las huellas de Heródoto

  Presentació de Després de les petjades d'Heródoto en la Seu Ciutat d'Alacant

  La Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) acull aquest divendres, 26 de febrer, la presentació del llibre Tras las huellas de Heródoto de l'autor Antonio Penadés. L'entrada a l'acte, que tindrà lloc a les 20.15 hores, és lliure, limitada a la capacitat de la sala. La presentació del llibre comptarà amb la presència de l'autor i amb la secretària del Consell Social de la UA, Aránzazu Calçada, i de Mari Paz López, professora de Filologia Grega de la UA.

  Cultura
 • Dimecres, 24
 • La hija de la laguna

  La Seu d'Alacant presenta La filla de la llacuna i una

  La Seu Ciutat d'Alacant (Sant Fernando, 40) acull aquest dilluns, a les 19.00 hores, la projecció de la pel·lícula La hija de la laguna, d'Ernesto Cabells, que tracta sobre la lluita dels pobles de Perú per a salvar el seu entorn natural de la mineria. Entrada lliure, limitada a la capacitat de la sala. L'acte, organitzat per Entrepueblos, també contempla un col·loqui posterior, que comptarà amb la presència de l'actriu protagonista, Nélida Ayay

  CulturaCinemaCooperació i voluntariat
 • VIII concurs

  El Concurs de Curmetratges, pendent de la resolució del jurat

  Acabat el termini de presentació dels treballs, estem pendents de la resolució del jurat. El VIII Concurs de Curtmetratges, Obres Audiovisuals, Subtitulació i Doblatge de la Universitat d'Alacant ha sigut organitzat per la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, l'Escola Politècnica Superior, la Facultat de Filosofia i Lletres, la Facultat d'Educació i el Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística. Hi ha premis de fins a 500 euros i diverses modalitats de participació.

  CulturaCinemaEn valenciàConcursos i premis
 • Dimarts, 23
 • Sinergia.red

  Sinergia.red nou portal de les orquestres universtarias espanyoles

  SINERGIA naix per a establir relacions entre les orquestres universitàries espanyoles i, per extensió de les seues respectives universitats, partint de la premissa que l'intercanvi d'experiències musicals entre les nostres orquestres és necessari per al desenvolupament de línies de treball comuns que faciliten la creació de nous fòrums i una possible producció en conjunt d'activitats.

  El primer pas és l'obertura d'aquest portal web SINERGIA per a compartir informació, gestió, producció, formació, vivències. En definitiva, crear una via estable i oberta per a la col·laboració entre totes les orquestres universitàries d'Espanya.

  CulturaMúsica
 • Dilluns, 22
 • Mari Carmen Navarro Díez

  Conferència de Mari Carmen Navarro Díez sobre educació, 9 de març

  La Universitat d’Alacant ofereix el 9 de març de 2016, una conferència de la mestra i escriptora especialista en educació Infantil, Mª Carmen Díez Navarro, qui farà dues sessions. La primera és a les 12.00 hores i la segona a les 17.00 hores, les dues tindran lloc a la sala d’actes de la Facultat d’Educació. Entrada lliure.

  CulturaEn valenciàInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
 • OFUA

  Concerts de Primavera de l'OFUA

  L'OFUA ofereix tres concerts en el seu Cicle de Primavera. Dos d'ells tindran lloc a Alcoi i la Nucia i el tercer, en l'Auditori de la Diputació d'Alacant, és solidari i a benefici de Proyecto Hombre.

  CulturaMúsica
 • Dijous, 18
 • Libro Eleuterio

  Cent anys d'història de teatre a Villena

  El Teatre Chapí de Villena acull dimecres que ve, 24 de febrer, a les 20.00 hores, la presentació de Cien años de teatro en Villena (1838-1938) , escrit per Eleuterio Gandia, autor de diverses monografies de recerca sociològica, antropològica i històrica.

  CulturaTeatre i dansaLiteratura
 • Dimecres, 17
 • Tricentenario

  Certamen de microrrelatos en Twitter per a commemorar a Llull, Cervantes i Shakespeare

  Decisió del jurat

  Amb motiu de la commemoració dels centenaris de Cervantes, Shakespeare i Llull, la UA va convocar un concurs de microrrelatos en la xarxa social Twitter en valencià, anglès o castellà. Veure resultats

  CulturaLiteraturaConcursos i premis
 • Dimarts, 16
 • Exposició fotogràfica

  Inauguració de l'exposició un viatger i un paisatge de Simón de Rojas Clemente

  Del 3 de febrero al 17 de marzo se podrá disfrutar de la exposición fotográfica titulada "Un viajero y un paisaje"

  CulturaExposicions
 • APCA

  Concert solidari a benefici d'APCA aquest 24 de febrer

  Aquest 24 de febrer, l'Aula de Dansa, el quartet de corda i un grup de percussionistes de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant, juntament amb la Coral de la UA s'uneixen per a oferir un concert solidari a benefici de l'Associació de Paralítics Cerebrals d'Alacant. Compra les teues entrades en Instant Ticket. Habilitada Fila 0.

  CulturaTeatre i dansaMúsica
 • Divendres, 12
 • Martirio. Autor: Moi Fernández

  Cultura amb el 8 de març: Las Migas, Martirio i una obra de teatre

  La Universitat d'Alacant celebra, com cada any, el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, i el Servei de Cultura col·labora amb un ampli programa d'activitats culturals que tindran lloc durant diversos dies. Las Migas, Martirio i l'obra de teatre Sarah y Nora toman el café de las cinco conforman la oferta cultural para esta conmemoración.

  CulturaTeatre i dansaMúsica
 • Dijous, 11
 • Sede de Petrer Palomar

  Concurs d'un logotip per a la Seu de Petrer

  Tenim nova seu a Petrer i per celebrar-ho convoquem un concurs d'idees per a la creació del seu logotip. La participació és lliure i el guanyador aconseguirà un premi de 450 euros.T'animes? Tens de termini fins al 7 de març.

  CulturaConcursos i premis
 • Dimecres, 10
 • Cemab

  Nou Butlletí CeMaB

  El Centre d'Estudis Mario Benedetti publica el sisè nombre del Butlletí CeMaB,  que informa sobre les activitats previstes per al període de gener a juny de 2016 i ofereix l'apartat de ressenyes de publicacions recents sobre estudis llatinoamericans.

  CulturaLiteratura
 • Memorables Petrer

  Memorables, insignes i intrépidas, exposició a Petrer

  L’exposició Memorables, insignes e intrépidas. 1870-1931 obrirà les seues portes al públic del dia 19 fins al 27 de febrer al Forn cultural-Plaça de Francisco López Pina, a Petrer. La inauguració serà el 19 de febrer a les 18.00 hores, esta mostra està organitzada per la Universitat d’Alacant amb la col·laboració la Regidoria d’Igualtat i Diversitat Sexual del Ajuntament de Petrer.

  CulturaExposicions
 • Dilluns, 8
 • Cartell III Dia de la Ràdio EPS

  III Dia de la Ràdio EPS

  Aquest dijous, 11 de febrer, el Paranimf de la UA acull el III Dia de la Ràdio EPS. Actuacions musicals, concursos, conferències, a més d'un duel entre Arkano i Chuty són algunes de les activitats que ens proposen. T'animes?

  CulturaMúsicaConcursos i premisInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
 • Divendres, 5
 • Logo del CEMAB

  Nova programació del Centre d'Estudis Mario Benedetti

  El Centre d'Estudis Iberoamericà Mario Benedetti (CEMAB) presenta la seua nova programació  per als mesos de febrer a maig de 2016. El Centenari de la mort de Rubén Darío i el IV Centenari de l'Inca Garcilaso de la Vega, centra la nova programació del Centre d'Estudis Iberoamericà Mario Benedetti (CEMAB) que inclou, a més, activitats entorn dels escriptors Juan Carlos Onetti  i Pablo Neruda, a més d'una “Vesprada de contes en el CeMaB”

  CulturaLiteratura
 • Valor y Amèric

  Co(i)npiracions, quatre concerts de Joan Amèric i Andreu Valor

  Joan Amèric i Andreu Valor portaran les seues Co(i)nspiracions a Benilloba, el Pinós, l'Orxa i Guardamar, de la mà de la Universitat d'Alacant. Els tres primers concerts seran al febrer i l'últim a l'abril. Entrada lliure.

  CulturaMúsicaEn valencià
 • Dijous, 4
 • Ignacio Escolar

  Ignacio Escolar ofereix l'11 de febrer, dues conferències a la Universitat d'Alacant

  El director d'eldiario.es, Ignacio Escolar, ofereix l'11 de febrer, dues conferències a la Universitat d'Alacant, una al campus, de matí, i una altra en la Seu Ciutat d'Alacant (Sant Ferran, 40), de vesprada. Les conferències d'Ignacio Escolar estan emmarcades en el periodisme en temps de crisi.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
 • Tricentenario

  2016, any de Cervantes, Shakespeare i Llull

  La Universitat d'Alacant, amb la coordinació del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística i de la Facultat de Filosofia i Lletres, ha organitzat un ampli programa a fi de celebrar els centenaris de Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Ramón Llull al llarg de l'any 2016.

  CulturaExposicionsLiteraturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
 • Montesinos

  XIII jornades de Teatro Universitario en el Bajo Segura

  Del 6 de febrer al 5 de març, la Casa de Música i Cultura de Los Montesinos acollirà cada dissabte, a les 20.30 hores, cadascuna de les representacions, amb entrada lliure limitada a la capacitat de la sala. La Universitat d'Alacant, la Càtedra Arquebisbe Loaces i l'Ajuntament de Los Montesinos, amb la col·laboració de la Sociedad Española de Estudios Clásicos, organitzen aquestes jornades.

  CulturaTeatre i dansa
 • Dimecres, 3
 • Onetti 2

  Onetti, un retrobament al MUA

  Objectes personals, primeres edicions i dues conferències ens retroben amb Juan Carlos Onetti. El MUA acull una mostra i una jornada de conferències entorn de l'escriptor uruguaià, guanyador del Premio Nacional de las Letras i del Premio Cervantes. Del 10 de febrer al 20 de març

  CulturaExposicionsLiteraturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
 • Lliga de Debat

  16 instituts participen des de dijous en la Lliga de Debat de la demarcació de la UA

  Un total de 16 instituts de la demarcació de la Universitat d'Alacant participen des de dijous fins a dissabte en la Lliga de Debat 2016, organitzada per Escola Valenciana i la Xarxa Vives, que es disputarà els dies 4, 5 i 6 de febrer.

  CulturaEn valenciàConcursos i premis
 • Dimarts, 2
 • Micropinzellades

  Activitats didàctiques de l'agenda ACUA

  L'Agenda Cultural de la Universitat d'Alacant ha programat de febrer a juny cinc activitats didàctiques per a instituts, al voltant de la música, el teatre i la literatura.

  CulturaTeatre i dansaEn valencià
 • Cartel petits

  Petits monstres, 18 de febrer en el Paranimf

  El 18 de febrer, a les 20.00 hores, el Paranimf acull la representació de Petits monstres. Entrades a 5 euros en llibreria Compàs, Instant Tiquet i una hora abans en el lloc de la representació.

  CulturaTeatre i dansaEn valencià
 • Cinema en valencià

  Cinema d'animació en valencià a la Seu d'Alacant

  La Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) acull tots els dissabtes, del 6 de febrer al 5 de març, el cicle de Cinema en valencià per als més menuts. A més, també hi ha programades activitats després de les pel·lícules.

  CulturaCinemaEn valenciàInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
 • Dilluns, 1
 • Vencedores y vencidos

  Cultura ofereix sis tallers de teatre aquest quadrimestre

  El Servei de Cultura t'ofereix sis tallers de teatre per a aquest quadrimestre, des de diferents perspectives i en valencià i castellà. Mira nostra oferta i apunta't.

  CulturaTeatre i dansaEn valenciàInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
 • Taller radio

  Tallers de periodisme ¡ publicitat

  El Servei de Llengües i Cultura de la Universitat d'Alacant ha programat els tallers del segon quadrimestre del curs amb una variada oferta d'arts plàstiques, cinema, dansa, divulgació, escriptura, música, oratòria, periodisme i teatre. Matrícula oberta partir del 12 de gener. En periodisme i publicitat, els tallers d'enguany són un taller pràctic de ràdio "La publicidad en rádio: diseño y locución de contenidos publicitarios""Fotoperiodismo".

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
 • Tornar al tauler principal

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464