Saltar apartados

VEU - Notícies publicades en Juliol, 2016

1970 / 1971 / 1972 / 1973 / 1974 / 1975 / 1976 / 1977 / 1978 / 1979 / 1980 / 1981 / 1982 / 1983 / 1984 / 1985 / 1986 / 1987 / 1988 / 1989 / 1990 / 1991 / 1992 / 1993 / 1994 / 1995 / 1996 / 1997 / 1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Notícies publicades en Juliol, 2016
 • Divendres, 29
 • La Marea finalista Alacant a Escena 2016

  La Marea, de l'Aula de Teatre de la UA, en Alacant a Escena

  Dilluns 5 de setembre - Teatre Principal d'Alacant - 20.00 hores

  El nou muntatge de l'Aula de Teatre de la UA, "La Marea", ha sigut seleccionat per al certamen de teatre amateur "Alacant a Escena" 2016. La cita serà el pròxim 5 de setembre. "La marea. Y los peces salieron a combatir contra los hombres" és una obra amb un fort compromís social, inspirada en textos d'Angélica Liddell i en testimonis reals d'immigrants que actualment viuen a Alacant. Dirigeix: Iván Jiménez.

  CulturaTeatre i dansa
 • Cartell Galería de Sombras

  "Galería de Sombras",el primer projecte cinematogràfic emprenedor de la UA, estrenat al maig

  Intriga i misteri en el MUA en relació amb el robatori d'unes obres d'art. El passat 19 de maig la UA va presentar en la Facultat d'Educació "Galería de Sombras", un migmetratge que ha comptat amb la participació d'estudiants de la universitat en totes les seues etapes de la creació. Guió i direcció: José Pastor i Adrían Arnáizun. Així va ser l'estrena.

  CulturaCinema
 • nanos i gegants

  Una investigació de la UA conclou la pèrdua de la tradició de segles alacantina de nanos i gegants i reivindica el seu lloc

  Reivindicar els nanos i gegants com a part de la tradició i cultura popular alacantina és l'objectiu de l'estudi elaborat per Felipe Sanchis Berná. El doctor en Història per la Universitat d'Alacant defensava en «Història dels nanos i gegants d’Alacant» la seua tesi doctoral...

 • Dijous, 28
 • estels

  "La nit de les estrelles a Aigües"

  Dimecres 10 d'agost - Plaza de l'Església d'Aigües - 21.30 hores

  En "La nit de les estrelles a Aigües" podràs observar el cel amb telescopis (la Lluna, planetes, estrelles i constel·lacions, galàxies, etc.) ajudat per les explicacions didàctiques d'experts en aquesta matèria pertanyents al Grup d'Investigació d'Astronomia i Astrofísica de la Universitat d'Alacant.

  CulturaDivulgació científica
 • La festa de la Música 2016 ADDA

  La Festa de la Música a l'ADDA: Nit dels Proms Simfònics, The World Orchestra

  Dimecres 17 d'agost - ADDA - 22.00 hores

  Destacades figures internacionals de la música acompanyaran a The World Orchestra en aquest gran concert solidari a favor d'ASPANION, associació que lluita contra el càncer infantil. Hi participaran les sopranos Lucca EspinozaYolanda Marín i l'impressionant pianista contemporani Rircado Descalzo. Per la seua banda, el compositor Michael Nyman cedirà part de la seua música a la festa.

  CulturaMúsica
 • Dimecres, 27
 • Cartell cursos valencia 1c 16-17

  Cursos de Valencià en la UA 2016-2017 quadrimestrals

  Preinscripció de l''1 fins al 9 de setembre per al primer quadrimestre

  El Servei de Llengües i Cultura (SLC) ofereix cursos en dos modalitats diferents per als membres de la comunitat universitària: A2 Erasmus, B1, B2, C1 i C2 semipresencials i B2, C1 i C2 no presencials. Pots començar amb el Valencià Bàsic (A2, B1) o practicar la conversa al Centre d'Autoprenentatge del Valencià (CAU web.ua.es/cau), als baixos de la Biblioteca General. Les places vacants podran ser completades amb persones sense vinculació amb la UA.

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
 • Cursos de valencià UA a Torrevella 2016

  Cursos de valencià en la Seu de Torrevella

  Preinscripció de l''1 fins al 9 de setembre

  El Servei de Llengües i Cultura (SLC) de la Universitat d'Alacant organitza cursos semipresencials de 100 hores: 60 h presencials de continguts lèxics i gramaticals i 40 h de treball en línia. Nivells B1 - B2 - C1. S'ha de fer obligatòriament una preinscripció entre les 9 hores de l'1 de setembre i les 14 hores del 9 de setembre de 2016, prèvia a la matrícula. Formulari de preinscripció.

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
 • Logo-sede-denia

  La silueta del castell identificarà a la seu universitària de Dénia

  El delineant i dissenyador gràfic Vicente Ivars Crespoha resultat guanyador del concurs convocat per la Universitat d’Alacant per a triar el logotip que identifique la Seu Universitària de Dénia. El treball d’Ivars Crespo té com a títol Línies bàsiques. El dissenyador ha esbossat la silueta del monument més icònic de la ciutat, el castell.

  Concursos i premis
 • Dilluns, 25
 • Signa Seu Univarsitaria Torrevella

  Concurs de logotip per a la Seu Universitària de Torrevella

  Termini fins al 30 de setembre

  Amb motiu del reconeixement de Torrevella com a seu de la Universitat d’Alacant, es convoca un concurs per al disseny del logotip que d’ara endavant identificarà i distingirà la nova Seu Universitària de Torrevella. El nou logotip acompanyarà la difusió de tots els actes que d’ara endavant faça la Seu Universitària de Torrevella. Bases.

  Concursos i premis
 • Residències Formatives MUA 2016 imatge 1

  Finalitzen les residències formatives Plus 2016 al MUA

  Des d'11 al 22 de juliol, cinc artistes han participat en el MUA en el seu II Programa de residències formatives Plus: Pilar García Huidobro, Agus Bres, Gloria Marco, Verónica Velaz i Clara Sánchez, tots professionals en actiu. Els projectes artístics que han desenvolupat formaran una mostra col·lectiva que s'exposarà al setembre.

  CulturaExposicions
 • Dissabte, 23
 • Alcudia prof - equus

  EQUUS, per la Cía. Ferroviària

  Divendres 29 de juliol - Jaciment arqueològic de l'Alcúdia (Elx) - 22.00 hores

  Per a Allan, Equus és un déu, una divinitat en el nom de la qual es llança sense frens a les aigües embravides dels seus instints mes vitals, en connexió amb la natura. Atenent a les claus del gran teatre grec, la Cía. Ferroviaria ens planteja l'ancestral conflicte entre Apol·lo i el Dionis; la racionalitat i l'ordre enfront de la llibertat, la rauxa i l'instint. IV Festival de Teatre Clàssic l'Alcúdia Universitat d'Alacant. Entrades.

  CulturaTeatre i dansa
 • A dos leguas de jauja - UMH

  "A dos leguas de Jauja", per l'Aula d'Arts Escèniques de la UMH

  Dijous 28 de juliol - Jaciment Arqueològic de l'Alcúdia (Elx) - 22.00 hores

  Les sessions de teatre universitari del IV Festival de Teatre Clàssic l'Alcúdia Universitat d'Alacant s'acomiaden amb aquesta Adaptació dramàtica d'Adán Rodríguez sobre els passos de Lope de Rueda: Pagar y no pagar, La tierra de Jauja, Cornudo y contento, Las aceitunas i El rufián cobarde. «Que vostres mercès s'ho passen d'allò més bé!».

  CulturaTeatre i dansa
 • Dimecres, 20
 • Auschwitz

  Història i Humanitats en els Cursos d'Estiu de la UA

  Del 25 al 29 de juliol - Calmes Universitàries de Petrer i Campus de la UA

  Les matèries d'Història i Humanitats tenen presència en dos interessants Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la Universitat d'Alacant amb els programes docents de "Desde la cenizas de Auschwitz: experiencia totalitaria y retos para el futuro" i "Les fonts orals en la recerca històrica".

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
 • Dimarts, 19
 • Matricula't en llengües UA 2016-17

  La Universitat d'Alacant llança la campanya Matricula't en llengües: el teu futur

  Amb aquesta campanya, la UA vol informar als estudiants sobre la seua oferta d'assignatures impartides en valencià, anglès i altres llengües per al curs 2016/2017, una oferta que pretén reforçar el paper de la igualtat lingüística i la formació en llengües, així com la seua acreditació, la mobilitat internacional dels estudiants, i capacitació per a afrontar el mercat laboral internacional des de la projecció de la cultura pròpia

  CulturaEn valencià
 • Dissabte, 16
 • elina-rubio

  Música en la clausura dels Diàlegs d'Estiu amb la violinista Elina Rubio Pentcheva

  Divendres 22 de juliol - Seu Ciutat d'Alacant (c/ Capità Ramón y Cajal, 4) - 20.30 hores

  Com a clausura del Fòrum Ètica Pública i Democràcia - Diàlegs d´Estiu tindrà lloc l'actuació de la violinista il·licitana Elina Rubio Pentcheva, qui interpretarà la peça Sonata op 27, num. 6 per a violí d'Eugene Ysaÿi, dedicada al gran violinista espanyol Manuel Quiroga.

  CulturaMúsica
 • benacantil-swing

  La festa dels Diàlegs - Benacantil Swing

  Dijous 21 de juliol - Pub Clan Cabaret (c/ Capità Segarra, 16, Alacant) - 23.00 hores

  Dins de la programació d'activitats del Fòrum Ètica Pública i Democràcia - Diàlegs d´Estiu s'inclou aquesta actuació musical, com a "festa dels Diàlegs", amb Richie Ferrer (contrabaix), Silvia Peña (veu) i Quique Simón (piano).

  CulturaMúsica
 • Alcudia prof - cerco de numancia

  El cerco de Numancia, de Cervantes per la Cía. Verbo Producciones

  Divendres 22 de juliol - Jaciment arqueològic de l'Alcúdia (Elx) - 22.00 hores

  El cerco de Numancia ens parla de l'heroica lluita contra la invasió, la humiliació i la injustícia d'un poble que se sent ofegat pel poder militar de Roma, i convida l'espectador a reflexionar sobre les Numàncies d'avui dia, sobre el poder i els seus abusos en el seu món, en el nostre món actual. Premis Ceres de Teatre 2015: Premi del Públic i Premi de la Joventut. IV Festival de Teatre Clàssic l'Alcúdia Universitat d'Alacant.

  CulturaTeatre i dansa
 • Hèracles, per Yorikc Teatre

  Hèracles, d'Eurípides, per Yorick Teatre del Pinós

  Dijous 21 de juliol - Jaciment Arqueològic de l'Alcúdia (Elx) - 22.00 hores

  Heracles, d'Eurípides, és una tragèdia sobre el mític Hèracles (Hèrcules), fill de Zeus i Alcmena, que després de complir els treballs per ordre d'Euristeu torna a casa seua, on la deessa Hera, per mitjà d'Iris i Lisa, l'embogeix per a provocar la mort dels seus tres fills nascuts de la seua esposa Mègara.. IV Festival de Teatre Clàssic l'Alcúdia Universitat d'Alacant.

  CulturaTeatre i dansa
 • Divendres, 15
 • Nit en Blanc Alacant 2016

  Art per a no dormir-se! La Nit en Blanc 2016 als Museus d'Alacant

  Divendres 22 de juliol - MUA i resta de Museus d'Alacant - des de les 20.00 hores

  El MUA celebra aquest divendres La Nit en Blanco al costat de la resta de Museus d'Alacant amb les següents activitats: 20h, projecció de "Galeria d'ombres"; 21h, curs de fotografia d'Arquitectura en HDR; 22h: concert de jazz a càrrec de Margot Cortés. A més, el IAC Juan Gil Albert organitza rutes arquitectòniques que passen per el MUA a les 21h. Programació general de la Nit en Blanco de la resta de museus en www.facebook.com/nochenblancoalicante

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...ExposicionsJornades
 • Dijous, 14
 • Spanish Women on the Rise Elda 2016

  Inauguració de l'exposició "Spanish Women on the Rise" i conferència "Breve historia conceptual del movimiento feminista"

  Divendres 15 - Centre Cívic i Juvenil d'Elda - 20.30 hores

  La Seu Universitària d'Elda presenta del 15 al 29 de juny aquesta mostra que té com a objectiu rescatar de la invisibilitat històrica dones que van ser influents en la societat dels segles XVIII al XX. La inauguració anirà acompanyada de la conferència "Breve historia conceptual del movimiento feminista" a càrrec de la Dra. Inmaculada Fernández Arrillaga.

  CulturaExposicions
 • Font Roja

  Cursos d'Estiu de gestió del territori i medi ambient - UA

  Del 18 al 22 de juliol

  El medi ambient, la sostenibilitat, la demografia i el patrimoni cultural són temes d'actualitat en la gestió del territori, una de les principals matèries per al desenvolupament social. Els Cursos d'Estiu de la UA ens ofereixen diverses propostes que aborden aquests interessants conceptes des de diferents perspectives i amb les últimes tendències. A més, es podran excepcionals entorns, ja que se celebren en l'Estació Mediambiental de la Font Roja, a Alcoi, i a Villena.

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
 • Certamen Macro y Microcosmos

  Conferència del sociòleg de la UA Juan Antonio Roche a Elx sobre la relació entre Ciència i Art

  Divendres 15 de juliol - MUPE, Elx - 19.30 hores

  Situada en la intersecció entre l'art contemporani i la divulgació científica, l'exposició ens presenta una narració apassionada i estètica de l'evolució de la matèria des dels inicis en el Big Bang fins a l'aparició de la vida. L'activitat és la primera de les ponències en el cicle que complementa l'exposició «Macrocosmos i Microcosmos» de l'artista, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat Miguel Hernández i director de la Unitat de Neurobiologia Molecular de l'Institut de Neurociències Luis Miguel Gutiérrez Pérez.

  CulturaExposicionsDivulgació científica
 • VIII concurs

  Lliurament de premis del VIII Concurs de Curtmetratges, Obres Audiovisuals, Subtitulació i Doblatge

  Dilluns 18 de juliol - MUA - 13.00 hores

  No puc, de Yasmina Algarra Anta i Sign language, de Joan Ignasi Soriano Asensio, són els treballs guanyadors de l'edició 2016. El lliurament de premis tindrà lloc el dilluns 18 de juliol a les 13.00 hores en el Museu de la Universitat d'Alacant, amb la presència de representants de la Facultat de Filosofia i Lletres, de la de Ciències Econòmiques i Empresarials i del Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la UA. El nostre agraïment a tots els participants.

  CulturaConcursos i premisCinema
 • Diàlegs d'estiu

  La Seu Ciutat d'Alacant acull el Fòrum Ètica Pública i Democràcia-Diàlegs d'Estiu

  Del 18 al 22 de juliol - Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4)

  Diàlegs d'Estiu és una trobada organitzada per la Conselleria de Transparència que té com a finalitat d’impulsar la reflexió col·lectiva en matèria de transparència, participació ciutadana i política, responsabilitat social i cooperació. Comptarà amb diverses trobades, conferències i fins i tot activitats culturals. En les jornades participaran tots els membres del Consell.
  Inscripció gratuïta - https://forumestiugva.org

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
 • Dimarts, 12
 • Presentació programació estival Villena 2016

  Villena sumisca als seus Cursos d'Estiu UA una àmplia programació cultural

  Fins al 25 de juliol - Villena

  Paral·lelament a una oferta formativa composta per 6 cursos de diversa índole, Villena i la seua Seu Universitària han preparat un ampli programa amb un total de 20 activitats en tres setmanes.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Teatre i dansaMúsicaCinemaLiteraturaCursos i tallers
 • Dilluns, 11
 • Clausura del curs Xarxa Vives 2015-16

  La Xarxa Vives atorga la Medalla d'Honor 2016 a l'escriptora Isabel-Clara Simó a proposta de la UA

  El divendres 8 de juliol de 2016, les 21 universitats membres de la Xarxa Vives d'Universitatsde l'arc mediterrani, entre les quals està la Universitat d'Alacant, han rendit un homenatge en la Universitat Politècnica de València (UPV) a l’oceanògrafa Josefina Castellví, al cantautor Raimon i a l’escriptora Isabel-Clara Simó, en el marc de l’acte de cloenda del curs acadèmic 2015-2016.

  Internacionalización
 • Cabecera buttleti 11 a 17 de julio

  Butlletí cultural setmanal de la UA - Activitats de 11 al 17 de juliol

  Aquesta setmana les Nits de Juliol a la Seu ens porten tres concerts lírics i instrumentals, i al Festival de Teatre Clàssic de l'Alcúdia UA podrem veure a la companyia madrilenya Teatro DEFONDO amb "Los Atroces".

 • Diumenge, 10
 • Exposició II República Petrer 2016

  Exposició "Recorde d'una esperança. La Segona República a Alacant (1931-1936)"

  Del 15 al 31 de juliol - Forn Cultural, Petrer - 19.00 hores

  Arriba a Petrer aquesta exposción itinerant de l'Arxiu de la Democràcia que pretén recuperar la memòria d'un període de la història a Alacant ple de tensions, conflictes i esperances. Possiblement no hi ha hagut una altra etapa en la història d'Espanya en què tants alacantins ocuparen alts càrrecs administratius d'estat.

  CulturaExposicions
 • II Jornades de l'itinerari de Competències 2

  Educació: II Jornades de l'itinerari de Competències

  Dijous 14 de juliol - Facultat d'Educació, UA - 9.00 a 19.00 hores

  CEFIRE, el Servici de Formació del Professorat de la Comunitat Valenciana, celebra aquesta setmana a la UA les II Jornades de l'itinerari de Competències. Espais d'inclusió, competències clau i desenvolupament professional, amb les Unitats didàctiques integrades per a la inclusió com un dels seus continguts. Inscripció.

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
 • Alcudia prof - los-atroces

  Los Atroces, de Teatro DEFONDO

  Divendres 15 de juliol - Jaciment Arqueològic de l'Alcúdia (Elx) - 22.00 hores

  Los atroces és una història de fantasmes, la tragicomèdia d'una família espanyola al llarg del segle XX i fins als nostres dies, en els quals encara viuen els mítics Orestes i Electra. Per la companyia madrilenya Teatro DEFONDO. IV Festival de Teatre Clàssic l'Alcúdia Universitat d'Alacant.

  CulturaTeatre i dansa
 • Dissabte, 9
 • Ascension Padilla i Sholomo Rodriguez 2

  Recital d'una Nit d'Estiu

  Dilluns 11 de juliol - Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) - 21.00 hores

  Arriba la música a les Nits de Juliol en la Seu d'Alacant. Aquest dilluns la soprano líric-spinto Ascensión Padilla i el pianista Shlomo Rodríguez, pertanyents a la companyia "Vocemmus", et proposen un gran programa líric especialment pensat per a una nit d'estiu. Entrada llibre.

  CulturaMúsica
 • IES Doctor Balmis - El envenenador

  "El Envenenador", pel Grup Pulcherrimi de l'IES Doctor Balmis

  Dijous 14 de juliol - Jaciment Arqueològic de l'Alcúdia (Elx) - 22.00 hores

  El envenenador és una tragicomèdia en la qual un grup d'esclaus, farts del maltractament del seu amo Megadorus, intentaran aconseguir la llibertat ajudats pel també esclau i cuiner Lurcio. Guanyadora del  I Certamen Escolar de Teatre Grecollatí d'Alacant 2016. IV Festival de Teatre Clàssic l'Alcúdia Universitat d'Alacant.

  CulturaTeatre i dansa
 • Divendres, 8
 • Exposició Dins

  "Dins", exposició fotogràfica d'Iván Carbonell a l'interior de persones amb diversitat funcional

  Del 7 al 29 de juliol - Sala Aifos de la UA

  «Dins es troba sempre la veritat, allò que no és aparença. Dins està l'essència de les coses i per descomptat, també de les persones». Una exposició del fotògraf Iván Carbonell que s'endinsa en l'ànima de les persones usuàries del Centre SantRafael. 

  CulturaExposicions
 • Dijous, 7
 • Cartell Alacant sense Fronteres

  La Marea, de l'Aula de Teatre de la UA, en el Festival "Alacant sense Fronteres"

  Dissabte 9 de juliol - Centre Cultural Las Cigarreras, Alacant - 19.00 a 23.30 hores

  La Universitat d'Alacant participa en aquest festival organitzat per l'associació Donar al Karama, i que mitjançant activitats lúdiques (teatre, música, poesia, activitats infantils, gastronomia...) i de sensibilització vol reivindicar el seu lema: "Alacant Sense Fronteres: ciutat d'acolliment. Pel dret a migrar". Com a esdeveniment final, a les 22.00 hores, l'Aula de Teatre de la UA representarà "La Marea", obra compromesa amb el drama de la immigració i els refugiats.

  CulturaTeatre i dansaMúsica
 • Dimarts, 5
 • Coral Acadèmica de la UA - Castillo Santa Bàrbara

  Concert de la Coral Acadèmica de la Universitat d'Alacant en el Castell de Santa Bàrbara

  Divendres 8 de juliol - Castell de Santa Bàrbara - 21.00 hores

  En aquesta ocasió tan especial, un espai únic, la recentment creada Coral Acadèmica de la UA presenta un repetori en el qual es donen cita diverses tradicions musicals, de diferents èpoques, gèneres i estils.

  CulturaMúsica
 • curso_la_nucia_proteccion_de_datos

  La protecció de dades als centres educatius en la seu de La Nucia

  6 i 7 de juliol - Seu Universitària de La Nucia

  Durant els dies 6 i 7 de juliol el CEFIRE Alacant ofereix un curs a la Seu Universitària de La Nucia orientat a docents interessats a conèixer el marc legislatiu i els procediments per a un correcta gestió de la LOPD en els centres educatius. Més informació i programa.

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
 • Divendres, 1
 • El Pati de la Ciencia 2016 2

  El Pati de la Ciència 2016

  Dimarts 19 de juliol - Facultat de Ciències de la Universitat d'Alacant - 10.00 i 12.00 hores

  Vine amb els teus xiquets i xiquetes a veure les experiències científiques del Pati de la Ciència 2016: "ReAcCIO2Na!", "Experiments sorprenents de Física" i "Les matemàtiques en la màgia i viceversa". Entrada lliure limitada a la capacitat de la sala.

  CulturaDivulgació científica
 • Tornar al tauler principal

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464