Saltar apartados

VEU - Notícies publicades en Maig, 2016

1970 / 1971 / 1972 / 1973 / 1974 / 1975 / 1976 / 1977 / 1978 / 1979 / 1980 / 1981 / 1982 / 1983 / 1984 / 1985 / 1986 / 1987 / 1988 / 1989 / 1990 / 1991 / 1992 / 1993 / 1994 / 1995 / 1996 / 1997 / 1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Notícies publicades en Maig, 2016
 • Dimarts, 31
 • Concerte Simbiosi Manuel Obregón

  Concert pel Dia Mundial del Medi ambient en la Seu

  Dimecres 1 de juny - Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) - 20.00 hores

  Espectacle musical "Simbiosi" a càrrec de Manuel Obregón amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi ambient. Manuel Obregón ha concentrat la seua labor creativa en la música centroamericana i la seua relació amb la naturalesa i el medi ambient. L'espectacle consistirà en la projecció d'imatges de la naturalesa acompanyades per música de piano. Entrada gratuïta fins a completar la capacitat de la sala.

  CulturaMúsica
 • Alcoi, les fotos de la Guerra

  Cicle de conferències "Alcoi, les fotos de la Guerra"

  Divendres 10 de juny - Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) - 20.15 hores

  Conferències: "Testigos de un conflicto: los restos de la fotografía alicantina de la Guerra Civil" (dimarts 31 de maig), "Las fotos de un soldado: Michele Francone, un italiano en la guerra de España" (divendres 3 de juny), "Testigos de la guerra: escandinavos por España" (dimarts 7 de juny) i "Fotógrafos extranjeros desconocidos de la Guerra Civil" (10 de juny). El cicle es completa amb una mostra fotogràfica que podrà visitar-se fins al 10 de juny a la sala Juan Francés de la Seu.

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
 • Curs: Actualitat del món àrab a través del cinema

  Curs: Actualitat del món àrab a través del cinema

  De l'1 al 7 de juliol - Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal,4)

  Curs organitzat per Àrea d'Estudis Àrabs i islàmics de la UA amb l'objectiu de tendir ponts entre pobles de diferents cultures i millorar la convivència. El curs recorrerà diversos països del Mashreq (Orient Mitjà).

  CulturaCinema
 • Santos Rojo i Aurelio Ayela

  Divulgar-te tanca temporada amb Aurelio Ayela i Santos Rojo entorn de Mosques i Art

  Dimarts 31 de maig - Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) - 20.00 hores

  El cicle Divulgar-te de la Seu Ciutat d'Alacant arriba a la fi de temporada. Santos Rojo, investigador de la UA, i Aurelio Ayela, artista plàstic. Els dos experts, cadascun en el seu àmbit, conversaran al voltant del tema Mosques i Art.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...ExposicionsConferències
 • Divendres, 27
 • II Residències formatives MUA

  II Residències formatives d'art contemporáneno al MUA

  Presentació projectes fins al 16 juny. Estada de l'11 al 22 de juliol - MUA

  ¡Presenta el teu projecte! Les residències formatives 2016 seleccionen cinc artistes residents o col·lectius, de qualsevol edat i nacionalitat, per a realitzar un projecte artístic en les instal·lacions del MUA, que convertisca el museu en un espai de creació i recerca multidisciplinària.

   

  CulturaExposicions
 • Dijous, 26
 • cervantes-shakespeare-una-aproximacion-comparativa 2

  Presentació del llibre Cervantes-Shakespeare. Una aproximació comparativa, de José Manuel González

  Dimarts 31 de maig - Seu Ciutat d'Alacant (Sant Fernando, 40) - 20.00 hores

  El catedràtic de la UA José Manuel González presenta el seu llibre "Cervantes-Shakespeare. Una aproximació comparativa", un tractat que té per objecte mostrar allò que acosta a aquests dos literats universals, que van compartir un temps d'innovació i canvi. També intervindran Manuel Palomar, Rector de la UA, i Stephen Greenblatt, de la Universitat d'Harvard.

  CulturaLiteratura
 • Dimecres, 25
 • Coral de la UA, Paranimf 2016 4

  Ressenya. Veus de primavera al Paranimf: La coral renova el seu repertori per a la nova estació

  Per Ferran Risc

  "Com explicava el programa de mà, en aquesta nova actuació, el grup que dirigeix Ángel Lluís Ferrando pretenia oferir un concert «força variat d’estils, textos i sonoritats». Davant d’un públic lamentablement molt escàs, cap a les vuit tocades de la vesprada, director, cor i pianista entraven en l’escenari, i sense preàmbuls, començaven amb la tradicional «Mareta», de la qual van oferir una interpretació francament bona, posant alt el llistó per a la resta de la vetlada". Seguir llegint.

  CulturaMúsicaCrítica
 • Pòster Cursos d'Estiu Ciutat de la Llum 2016

  Quatre cursos de cinema en Ciutat de la Llum per a aquest estiu

  Mes de juliol

  La UA i la GV ofereixen quatre cursos de temàtica cinematogràfica dins dels Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la UA: "L’actor davant de la càmera", dirigit per Gracia Querejeta; "De la idea a la pantalla", amb la direcció de Montxo Armendáriz i Puy Oria; "Curs de Doblatge", dirigit per Benjamí Figueres i José Luis Siruana; i "Workshop d’iniciació al cinema #Makers", amb Giovanna Ribes, Inés Gil, Rafael Maciá, Verónica Cerdán, Mentxu Segura i David Valero.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...CinemaCursos i tallers
 • Dimarts, 24
 • Electra - Aula de Teatre UA 2016 8

  La dansa de la venjança. Crítica de "Electra", de Sófocles

  Per Benito Elías García Valero

  "Des de l’inframón, el monòleg d’un mort obri aquesta versió d’Electra que ens ha preparat l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant". Llegir més.

  CulturaTeatre i dansaCrítica
 • Rafael%20Altamira.%20Un%20alacant%ED%20universal

  Homenatge a Rafael Altamira al Campello i inauguració de l'exposició "Rafael Altamira, un alacantí universal"

  Divendres 27 de maig - Biblioteca Municipal "Rafael Altamira" del Campello - 20.00 hores

  Dins dels actes de celebració del 150 aniversari del naixement de l'il·lustre humanista i escriptor, El Campello, del que és fill predilecte, acull l'exposició "Rafael Altamira, un alacantí universal". La inauguració comptarà amb el descobriment d'una placa commemorativa i la presentació del llibre "L'entorn de Rafael Altamira", de Pilar Altamira, a càrrec de l'autora i d'Eva Valero, de la Universitat d'Alacant.

  CulturaExposicionsLiteratura
 • Jornada d'ensenyament i ús del valencià

  Jornada d'ensenyament en valencià

  Dijous 2 de juny - Faculteu d'Educació de la UA

  La Unitat per a l'Educació Multilingüe de la Universitat d'Alacant presenta el 2 de juny la jornada d'ensenyament i ús del valencià als centres educatius. Intercanvi d'experiències d'educació plurilingüe 2016. Tota la informació en: http://web.ua.es/iifv/Jornada_UEM8.html

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...En valenciàJornades
 • Dilluns, 23
 • Catàleg Alacant es roda

  Presentació del catàleg de l'exposició "Alacant, rodem"

  Dimecres 25 de maig - Casa Bardín (Sant Ferran, 44) - 20.00 hores

  Aquest dimecres es presenta en la Casa Bardín el catàleg de "Alacant, rodem", l'exposició sobre cinema rodat a Alacant que pot contemplar-se aquests dies en la sala El Cub del MUA. En l'acte participaran els comissaris de la mostra, Kiko Mora, Enric Mira i Vicente García.

  CulturaExposicionsCinema
 • Diumenge, 22
 • SIBA

  Presentació de l'articles de la revista Studia Iberica et Americana

  Dimecres 25 de maig - CeMaB i Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) - 9.30 i 19.30 hores respectivament

  "De mi corazón a mis asuntos. Asedios críticos sobre Miguel Hernández" o "En tiempo de descuento: Mario Benedetti y sus contemporáneos, hoy" seran alguns dels monogràfics a presentar de la revista Studia Iberica et Americana (Year 2 - Issue 2 - Dec. 2015 - Febr. 2016). Consulta totes les ponències. Organitza: CeMaB. Activitat oberta a tots els públics.

  CulturaLiteratura
 • Divendres, 20
 • Xarrada exposició Víkings

  Els Víkings a Alacant

  Dijous 26 de maig - Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) - 20.00 hores

  Amb motiu de l'exposició "Víkings, gerreros del nord, gegants del mar" que acull el MARQ fins a gener de 2017, el Museu Arqueològic Provincial d'Alacant i la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA han organitzat en la Seu Ciutat d'Alacant les xarrades "Els Víkings, navegant entre mites, llegendes, ficció i història" (Juan Antonio Barrio Barrio, de la UA) i "Víkings, guerrers del nord. Gegants del mar. Els tresors de Dinamarca en el Marq" (Teresa Ximénez d'Embún, del Marq, i Ángel Rocamora, de Rocamora Estudio).

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
 • Conferència Miyazaki

  Xarrada-proyeccción "Niñas, abuelas, guerreras y brujas. Miyazaki y sus protagonistas"

  Dijous 26 de maig - Museu de la Universitat d'Alacant, MUA -19:00 hores

  La professora de l'UCC Virginia Rodríguez Herrero farà un repàs per la filmografia del director i guionista japonès Hayao Miyazaki (1941), enfocant-la cap a la manera en què ha anat construint les seues pel·lícules i els seus personatges, identitats femenines diverses i properes.

  CulturaCinema
 • Jaciment_estavelles

  Exposició de fotografia nocturna "Jaciment d'estels"

  Fins al 20 de juliol - Centre d'Interpretació de l'Alcúdia

  "Jaciment dels estels" és un projecte fotogràfic d'imatges nocturnes que es proposa mostrar llocs i enclavaments emblemàtics del Parc Arqueològic de L'Alcúdia des d'aqueix punt de vista poc habitual: la nit. Organitzen: UA i el Parc Arqueològic de L'Alcúdia.

  CulturaExposicionsDivulgació científica
 • Dijous, 19
 • Arquitectures efímeres en paisatges culturals 12

  Nova arquitectura efímera en espais culturals i urbans d'Alacant

  Fins al 10 de juny

  No et perdes aquest conjunt de set instal·lacions fetes per estudiants de tercer curs d'arquitectura de la UA en els entorns del MUA i del MACA per a celebrar el Dia Internacional dels Museus DIM2016.

  CulturaExposicions
 • Dimecres, 18
 • Cursos d'Estiu UA 2016

  Matrícula oberta per als Cursos d'Estiu de la UA 2016

  Mes de juliol

  Aprofita l'estiu i millora la teua formació! La UA ha programat 43 cursos per als mesos de juny i juliol amb una temàtica molt variada: ciències i tecnologia, medi ambient, dret, economia, educació, igualtat, història i arqueologia. Consulta la llista completa i matricula't en: http://web.ua.es/estiu

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
 • Dimarts, 17
 • DIM 2016

  La UA amb el Dia Internacional dels Museus 2016

  Del 18 al 22 de maig

  Amb motiu del DIM, i amb el lema «Museus i Paisatges Culturals», els Museus d'Alacant presenten una programació conjunta en el MACA, el MARQ, Las Cigarreras, el Museu de la Volvo, el Mubag, el Museu d'Aigües d'Alacant, el Museu Nou Tabarca, el IAC Gil Albert, la Sala d'Exp. de la Llotja i el MUA. La programació del MUA, en part per a públic familiar, es desenvoluparà de divendres a diumenge. Programació específica al MUA.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...ExposicionsJornades
 • Dilluns, 16
 • Cartell Galería de Sombras

  Estrena del primer projecte cinematogràfic emprenedor de la UA: "Galería de Sombras"

  Dijous 19 de maig - Facultat d'Educació - 19.30 hores

  El robatori d'unes obres d'art. Intriga i misteri al MUA. La UA presenta Galeria d'Ombres, un migmetratge que ha comptat amb la participació d'estudiants de la universitat en totes les seues etapes de la creació. Guió i direcció: José Pastor i Adrían Arnáizun. ¿Vols veure el tràiler? T'esperem en l'estrena.

  CulturaCinema
 • Art i Naturalesa Avui

  Exposició "Arte y Naturaleza hoy"

  Fins al 12 de juny - MUA

  Una reflexió actual sobre les relacions que es poden establir entre les idees d’art i natura i que responen a les diferents poètiques personals d'artistes del grup de recerca Art, Espai Públic i Paisatge de la Universitat de Múrcia.

  CulturaExposicions
 • Taula redona: Visibilitat Bisexual en la Diversitat

  Taula redona: Visibilitat bisexual en la diversitat

  Martes 17 de mayo - Sala Aifos de la UA - 19.00 horas

  "Bisexualitat, bifòbia i la B en la LG"; "Eines i estratègies per a visibilizar"; "Bolívia bisexual: una experiència d'activisme bisexual". Aquests són els temes que es tractaran en aquesta taula redona que se celebra dins dels actes preparats per Diversitat Lgtbi Alacant entorn del Dia Internacional contra la LGTBfòbia, i en els quals participa la UA.

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
 • Diumenge, 15
 • III Jornada LitCat de Grups d'Investigació de Literatura Catalana Contemporània

  III Jornada LitCat de grups d'investigació de Literatura Catalana Contemporània

  Dimarts 17 de maig - Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) - 9.30 a 19.30 hores

  Destacats especialistes de diferents grups de treball i universitats participen en aquesta jornada que compta per exemple amb la conferència inaugural "Globalització i literatura" del professor de la UA Enric Balaguer, o "Escriure des del Monstre", per l’escriptor Manuel Baixauli (18.30h).

  CulturaLiteraturaEn valencià
 • Dissabte, 14
 • Dia Internacional contra la LGTBfobia

  III Edició Premis Angie Simonis 2016 de Diversitat i l'Universitat d'Alacant

  Dissabte 21 de maig - Seu Ciutat d'Alacant (Sant Ferran, 40) - 18.00 hores

  La UA participa en els actes que Diversitat Lgtbi Alacant ha preparat entorn del Dia Internacional contra la LGTBfobia. Com a activitat final, el dissabte 21 tindrà lloc la cerimònia de la III Edició Premis Angie Simonis, premis que reconeixen la trajectòria de Col·lectius, Institucions i persones que durant 2015 han destacat pel seu compromís, lluita i treball contra la LGTBfobia.

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
 • Dijous, 12
 • logo UA

  Rutes arquitectòniques pels museus d'Alacant

  Dissabte 14 i diumenge 15 de maig - Ciutat d'Alacant

  Amb motiu de la celebració del Dia dels Museus (DIM 2016 - 18 de maig) s'han impulsat unes rutes programades per a conèixer la arquitectura dels museus d'Alacant. Una d'elles inclou el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA). Organitza: Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
 • Jovi Lozano-Seser - imatge: lamarinaplaza.com

  El món de les comarques del litoral. Jovi Lozano presenta la seua novel·la "El Traductor"

  Divendres 13 de maig - Llibreria "80Mundos" - 20.00 hores 

  El professor de Literatura Catalana i Literatura Comparada UA Jovi Lozano-Seser presenta "El Traductor", «una divertida novel·la que escenifica el món de les comarques del litoral, envaïts d'europeus».      

  CulturaLiteraturaEn valencià
 • Dimecres, 11
 • La Universitat d'Alacant en la Primavera Educativa a València

  La Universitat d'Alacant en la Primavera Educativa a València

  13, 14 i 15 de maig - Antic llit del riu Túria a València

  La Universitat d’Alacant desplegarà un gran ventall de propostes educatives en clau innovadora que es duran a terme en aquesta trobada organitzada per la Generalitat Valenciana.

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
 • Dilluns, 9
 • Danza Sufi & Concierto de Ney

  "Dansa Sufí & Concert de Ney". Dansa i concert solidaris

  Divendres 20 de maig - Paranimf - 19.00 hores

  La música i la dansa turca arriben al Paranimf de la UA amb l'espectacle "Dansa Sufí & Concert de Ney". Es tracta d'una activitat solidària a favor dels refugiats de Síria: les entrades-donatius, a un preu de 5€, estan a la teua disposició en diversos punts de venda, i una hora abans en el propi Paranimf.

  CulturaTeatre i dansaMúsica
 • Hèrcules lluita amb el lleó de Nemea, per Francisco de Zurbarán

  Conferència sobre el Mite d'Hèracles al Pinós

  Divendres 13 de maig - Centre Cultural El Pinós - 20.00 hores

  Hèracles o Hèrcules és el més cèlebre dels herois grecs. El professor Juan Francisco Mesa-Sanz parlarà sobre la difusió del mite d'Hèracles a través dels textos llatins i la seua influència posterior en la cultura occidental.

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
 • Javier Sádaba i Tomás Pollán

  Seminari "Cultura i Ètica" amb Javier Sádaba i Tomás Pollán

  Dimarts 10 i dimecres 11 de maig - Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) - 20.15 hores

  Els dos grans pensadors aportaran la seua visió sobre la relació entre Cultura i Ètica desdes les perspecivas de la filosofia i l'antropologia.

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
 • Llibres Mario Vargas Llosa

  "La història des de la novel·la: el cas de Mario Vargas Llosa"

  Dilluns 9 de maig - CeMaB - 12.00 hores

  El professor Robin Lefère (Universitat Lliure de Brussel·les) estarà al Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti CeMaB aquest dilluns 9 a les 12:00 h. per a parlar-nos sobre "La Història des de la novel·la: el cas de Mario Vargas Llosa".

  CulturaLiteratura
 • Divendres, 6
 • Cap a una titulació en Gastronomia UA

  Jornades "Gastronomia, cap a una titulació universitària"

  Dilluns 30 de maig - Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) - de 20 a 22 hores

  Última jornada. La Seu Universitària Ciutat d'Alacant, en col·laboració amb la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts, presenta aquestes jornades que reuneixen acadèmics, professionals i actors principals de la gastronomia.  L’assistència és gratuïta, limitada a la capacitat del local.

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
 • Logo Seu Universitària Petrer

  La Seu Universitària de Petrer presenta el seu nou logo

  Ismael Carratalá Ibáñez, estudiant de la Universitat d'Alacant, ha sigut guardonat amb el premi del concurs de logotips per a la Seu Universitària de Petrer.  La Seu de Petrer també estrenen facebook: www.facebook.com/PetrerUA

  Concursos i premis
 • Dijous, 5
 • Observació astronòmica a Projecte Home 2016

  Professors de la UA participen en una observació astronòmica en l'associació Projecte Home

  El passat 12 d'abril de 2016 tres professors del Departament d'Astronomia de la Universitat d'Alacant i més de cinquanta residents van participar en una observació astronòmica amb telescopis en les instal·lacions de Projecte Home Alacant (organització sense ànim de lucre de l'àmbit de les drogodependències i altres trastorns addictius). Est és el resum de l'experiència.

  CulturaDivulgació científica
 • FLIB logo

  Festival Internacional de Literatura Breu. Inscripció oberta

  13, 14 i 15 de maig - València

  Impulsat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, el FLIB és una trobada literària internacional amb vocació interdisciplinària, que tindrà lloc a València els dies 13, 14 i 15 de maig. La Universitat d'Alacant col·labora amb el FLIB i t'invita a participar en aquesta nova edició.

  CulturaLiteraturaEn valencià
 • Dimecres, 4
 • Gripau - 2016

  Gripau, recursos per als estudiants en valencià. Nova versió en www.gripau.eu

  Les universitats públiques valencianes publiquen una nova edició del Gripau (www.gripau.eu), un material que permet repassar alguns coneixements de llengua, de terminologia bàsica i de redacció. A més, incorpora una guia informativa sobre l’accés a la universitat i un recull de recursos lingüístics digitals.

  CulturaEn valencià
 • Dimarts, 3
 • Coral de la UA

  Concert de la Coral de la UA al Paranimf: "Equinocci: Veus de Primavera"

  Dimecres 18 de maig - Paranimf de la UA - 20.00 hores

  Dins de la programació que la Universitat dedicada a les produccions pròpies, la Coral de la UA presenta Equinocci: Veus de Primavera: «Un concert de primavera per a la primavera: un esclat de sensacions, d'entusiasme, un nou brot de música renovada i renovadora des de la tradició del cant coral». Dirigeix Ángel Lluís Ferrando.

  CulturaMúsica
 • Caidos del cielo -Aula de Teatre UA

  La UPUA presenta l'obra de teatre "Caídos del Cielo"

  Dimecres 8 de juny - Paranimf de la UA - 20.00 hores

  El teatre dins del teatre, l'arribada (o caiguda) de les muses... El grup de teatre de la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant estrena muntatge: "Caídos del cielo". Direcció: Pascual Carbonell. Text: Paloma Pedrero. Entrada lliure amb invitació.

  CulturaTeatre i dansa
 • Dilluns, 2
 • Y los peces salieron a combatir contra los hombres, Aula de Teatre UA

  L'Aula de Teatre estrena "La Marea. Y los peces salieron a combatir contra los hombres"

  Dimarts 17 de maig - Paranimf de la UA - 20.00 hores

  Sota la direcció d'Iván Jiménez, els alumnes de l'Aula de  Teatre de la UA posen en escena aquesta obra sobre la immigració i els refugiats. Un espectacle de creació col·lectiva amb textos d'Angélica Liddell. Idioma: bilingüe castellà i valencià.
  www.facebook.com/lamareateatreUA

  CulturaTeatre i dansa
 • III Jornada de Romania en la UA 2016

  III Jornada de Romania en la UA 2016

  Dimarts 3 de maig - Faculteu de Lletres II - 12.00 a 20.00 hores

  En aquesta jornada organitzada pels alumnes de Romanès de la UA podràs gaudir d'una degustació de productes romanesos, o asisitir a una taula redona sobre eixides laborals, beques i experiències en el país, a un recital poètic, a una exposició de fotografia sobre vestits i adorns de la regió de Maramures, conèixer una mica millor la llegenda de Drácula... Consulta la programació completa.

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
 • Tornar al tauler principal

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464