Saltar apartados

VEU - Notícies publicades en Març, 2016

1970 / 1971 / 1972 / 1973 / 1974 / 1975 / 1976 / 1977 / 1978 / 1979 / 1980 / 1981 / 1982 / 1983 / 1984 / 1985 / 1986 / 1987 / 1988 / 1989 / 1990 / 1991 / 1992 / 1993 / 1994 / 1995 / 1996 / 1997 / 1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Notícies publicades en Març, 2016
 • Dimecres, 30
 • Cartell Unicòmic 2016

  Unicòmic 2016, de nou amb nosaltres del 14 al 16 d'abril

  La XVIII edició de les Jornades del Cómic-Unicómic començaran el 14 d'abril a la Seu Ciutat d'Alacant (c/ Sant Ferran, 40), amb la participació d'autors, experts i acadèmics que reflexionaran entorn de l'actualitat del "Nové Art". Matrícula oberta. Entrada lliure limitada a l'aforament per les no interessats en certificat.
  Informació sobre jornades, cursos, conferències...JornadesCursos i tallers
 • Dimecres, 23
 • Imatge llibre Perles de la nit

  Perles de la nit. Poetes andalusines

  Dimarts 19 i divendres 22 d'abril

  A partir del llibre de poemes àrabs traduïts al català Perles de la nit. Poetes andalusines, la Universitat d'Alacant et proposa un programa d'activitats els dies 19 i 22 d'abril consistents en una conferència i un recital. El recital de poemes, en àrab i en català, comptarà amb música en directe de llaüt i percussió.

  CulturaMúsicaLiteraturaEn valencià
 • Dimarts, 22
 • Examens de la Junta

  Exàmens de la Junta? T'ho posem més fàcil

  La UA col·labora en la inscripció per a les proves de valencià 2016 de la Junta Qualificadora i t’ofereix formació gratuïta.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...En valenciàCursos i tallers
 • Concert de Setmana Santa I

  Concert de Setmana Santa

  El 23 de març a les 20h. tindrà lloc a la Seu Ciutat d'Alacant - Universitat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) un concert de Setmana Santa a càrrec de l'Elenc Vocemmus i el Cor ALIPO. Direcció artística: Jovita Gómez Couto. Direcció coral: Mariano Pérez-Picó. L'entrada és lliure fins a completar la capacitat de la sala.

  CulturaMúsica
 • Quijote Bambalina - 11

  Quijote, titelles universals amb Bambalina

  Quijote són titelles en la seua màxima expressió. Un clàssic de Bambalina que volta pel món sencer des del 1991, emocionant públics de les cultures més variades. Ara arriba a la Universitat d'Alacant per a acompanyar els actes de celebració del Centenari de Cervantes, Shakespeare i Llull. Dimars 19 d'abril a les 13h. a la sala de graus de la Facultat de Dret. Entrada amb invitació.

  CulturaTeatre i dansa
 • Dilluns, 21
 • Antonio Machado, un poeta exiliat

  La poetessa Mª Consuelo Franco presenta el seu llibre "Antonio Machado, un poeta exiliado"

  "Antonio Machado, un poeta exiliado", vers a vers, acosta al lector a la vida íntima, sensible, amorosa i brodada per la solitud i els records d'un poeta que pateix el seu exili a França, expulsat pels esdeveniments de la Guerra Civil espanyola. Dimars 22 de març a les 20h a la Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4).

  CulturaLiteratura
 • El desafío de Poe

  El professor de la UA Francisco Escolano presenta "El desafío Poe"

  L’hotel ABBA Centrum d’Alacant (Pintor Lorenzo Casanova, 31) acollirà el dimarts 22 de març a les 19:30 hores la presentació del llibre El desafío Poe, l’opera prima literària de Francisco Escolano. El desafío Poe conta com en el moment cim del seu èxit, Edgar Allan Poe es debat entre el deliri i la raó, ja que la seua dona està acorralada per la "mort roja".

  CulturaLiteratura
 • Contes i músiques del Quixot

  Música y teatre amb la Suite Burlesca de Don Quixot i "Shakesperience"

  Sessió doble dins de les activitats que la UA dedica al IV Centenari de Cervantes, Shakespeare i Llull, amb un concert narrat del Quartet de Corda Mare Nostrum (Suite Burlesca del Quixot, de G. PH Telemann) i la representació teatral Shakesperience, a càrrec d'ACTUA, en la qual les obres més importants de Shakespeare se succeiran en "píndoles" de no més de deu minuts. Dimecres 20 d'abril a les 12h en el Paranimf de la UA. Preu: 3 euros.

  CulturaTeatre i dansaMúsica
 • Voces de Eva. Dia Mundial de la Poesia

  Veus d'Eva. Dia Mundial de la Poesia

  El 21 de març a les 20h, amb motiu del Dia Internacional de la Poesia, la Universitat Permanent de la UA celebra en la Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) el recital poètic "Veus d'Eva", en homenatge també a les poetesses.

  CulturaLiteratura
 • Divendres, 18
 • Entrega premio Igualdad UA 2016, y conferencia de Martirio VII

  Pregonad con vuestras coplas lo que vale una mujer. Sobre la conferència de Martirio

  Una crònica de Sara J. Trigueros.

  ...el pati volia veure Martirio. Més encara, molts dels presents esperaven un "concert"... (però)l'acte previst era una conferència cantada, molt ben titulada «La mujer y la copla en nuestra educación sentimental»... No hi ha ningú més capaç —ni amb més autoritat— de criticar els aspectes més polèmics d'un gènere que algú que se l’estima, el treballa i el coneix en profunditat. I Martirio era, sens dubte, la persona indicada per a parlar de la copla en aquests termes.

  CulturaMúsicaCrítica
 • Sarah y Nora toman el te de las cinco -8

  Sempre esn quedarà el teatre

  Una crítica de Benito Elías García Valero.

  Sarah y Nora toman el te de las cinco. Des de la maduresa de qui ho ha contemplat pràcticament tot en el teatre de la vida, Juan Luis Mira concep una obra que rescata la memòria de dues dones excepcionals que van viure al final del segle xix: Sarah Bernhardt (Diana Terrazas) i Eleonora Duse o Nora (Silvia Romero), dues actrius de generacions consecutives que es disputaran l’estrellat sobre els escenaris de París.

  CulturaTeatre i dansaCrítica
 • Dimecres, 16
 • Unitat didàctica Trencant estereotips

  El MUA presenta la Unitat Didàctica "Retallant estereotips"

  El dijous 17 de març a les 18.30 hores, el Museu i la Unitat d'Igualtat de la UA presenten al MUA una nova eina educativa 2.0. El seu objectiu és avançar en la igualtat entre homes i dones i en l’eradicació de la violència de gènere, a través de la creació artística. Després de la presentació, tindrà lloc una visita guiada a l’exposició "Mulier, Mulieris".

  CulturaTecnologiaExposicions
 • Sol@ ante el peligro 2016 logo

  Resultats del Marató de monòlegs Sol@ ante el peligro 2016

  El dissabte 28 de maig va tenir lloc la final de la XVII Mostra-Marató de Monòlegs "Sol@ ante el peligro 2016" a Clan Cabaret. Consulta els guanyadors en les seues diferents categories i les fotos de l'espectacle. Gràcies a tod@s pel vostre bon humor!

  CulturaConcursos i premisTeatre i dansa
 • Dilluns, 14
 • Capvespre de Josep Bertomeu Moll

  Presentació de LLETRA IMPRESA EDICIONS i del seu primer llibre, Capvespre, de Josep Bertomeu Moll

  El dijous 17 de març, a les 19.30 h, en la Seu Ciutat d'Alacant, edifici Sant Ferran 40, tindrà lloc la presentació de la nova editorial valenciana Lletra Impresa Edicions i del seu primer llibre, Capvespre. de Josep Bertomeu Moll, «una novella·la fonamental per a entendre la formació de la classe intel·lectual i política del país».

  CulturaLiteraturaEn valencià
 • Dijous, 10
 • Tallers

  Museografía i fotografia, els nous tallers que ofereix el MUA per al mes d'abril

  La Universitat d'Alacant presenta dos tallers per al mes d'abril. El dia 12 d'abril començarà el primer taller titulat "Taller de projectes expositius: Museografia, desenvolupament expositiu i sinergies d'experimentació", que té com a finalitat tenir un acostament al context museogràfic amb les seues derivacions i particularitats, així com a la matèria expositiva aplicada i a l'organització projectual.

  D'altra banda, el dia 18 d'abril iniciarà el taller fotogràfic "Racionalisme arquitectònic en la UA", Taller teòric-pràctic sobre l'arquitectura racionalista i el projecte “Racionalisme Llevantí”, en el qual s'aplicaran les metodologies dutes a terme pel Nou Objectivisme (Fotografia racionalista).

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
 • Dimecres, 9
 • teatre Miles gloriosus

  Miles gloriosus, una comèdia clàssica d'embolic al Paranimf

  ¿Aconseguirà Pleusicles recuperar a la seua estimada Filocamasia, assetjada per l'oportunista Pirgopolinices? La clàssica comèdia de Plauto, famosa per l'agilitat i rapidesa dels seus diàlegs, les seues intrigues i la seua vistositat, arriba al Paranimf de la UA (18 d'abril, 12.00h) de la mà de "Clàssics Lluna" de l'IES Pedro de Lluna de Saragossa

  CulturaTeatre i dansa
 • ii-certamen-d-experiencies-cientifiques banner

  II Certamen d'Experiències Científiques de la UA, amb escolars de tota la província

  Aquest dissabte 12 de març, de 10.00 a 13.00 hores, 200 estudiants de 15 col·legis de tota la província, que cursen des de primer de primària fins a batxillerat, presentaran públicament 59 experiments de química, física o biologia. Un esdeveniment pioner que uneix cultura i ciència.


  CulturaDivulgació científicaEn valencià
 • X Mulier Mulieris

  Mulier, mulieris exposa la seua 10ª edició al MUA

  Del 10 de marzo al 29 de mayo · MUA

  La Convocatòria d'Arts Visuals Mulier, mulieris arriba a la seua 10a. edició com a projecte vinculat al gènere. Després de la recepció de 164 projectes, el jurat ha seleccionat 20 propostes de diferents països. Els treballs mostren altres formes alternatives de feminitat i indaguen sobre el matriarcat, la poligàmia, la violència de gènere o el paper de la dona en la mitologia i la història. L'exposició és podrà visitar del 10 de març fins al 29 de maig al MUA.

  CulturaExposicions
 • Dimarts, 8
 • Las Migas

  Crítica del concert de Las Migas

  Una crítica de Ferran Riesgo

  Qui escolte Las Migas en els seus enregistraments d'estudi trobarà un so net i elegant, un repertori variat i molt mogut i una veu amb molt de caràcter, però no assaborirà el millor d'aquest grup catalano-andalús. És en els seus concerts on brillen de debò.

  CulturaMúsicaCrítica
 • Dilluns, 7
 • Foto expo mua

  Inauguració: I tu, per què eres negre?

  El dimecres 9 de març, a les 18:30 hores, el MUA inaugura una mostra fotogràfica de Rubén H. Bermúdez, emmarcada en PhotoAlicante 2016 . S'iniciarà amb la conferència "Processos creatius i nous horitzons de la fotografia contemporània". L'autor impartira, prèviament, (8 i 9 de març), el taller "Otras historias de la fotografia". 

  CulturaExposicions
 • Cinema en valencià 2106 imatge

  Cinema en valencià a Alacant 2016, per a menuts i joves

  Del 9 de març al 27 d'abril · Seu Ciutat d'Alacant (Sant Ferran, 40)

  Pensant en el públic infantil i juvenil comença una nova edició de Cinema en Valencià. Les vesprades dels dimecres de març i abril es projectaran sis pel·lícules de gran atractiu per a menuts i joves, estrenades totes el 2014.

  CulturaCinemaEn valencià
 • Divendres, 4
 • Jornades MRP

  "Una educació per a un món més just"

  Sota aquest lema, la XXVIII Trobada Confederació Estatal dels Moviments de Renovació Pedagògica, que esdevindrà del 4 al 6 de març de 2016 a l'Hotel Castilla d'Alacant, pretén continuar formulant propostes educatives en els nous contextos socio-educatius. Compta amb la participació del Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA.

 • The Funamviolistas 6

  The Funamviolistas arriben al teatre Chapí de Villena. Premi Max al millor Espectacle Revelació 2014

  Tres dones acomiadades de les seues orquestres acaben en un banc del carrer de qualsevol ciutat. A partir d'ací comença a compondre's una "suite per a tres instruments perduts", en la qual l'amistat, l'afany de superació, la creativitat i l'humor es converteixen en una peculiar taula de salvació. El 10 de març al Teatre Chapí de Villena, patrocinat per la Seu de Villena de la UA i l'Ajuntament de Villena, a través de la Regidoria d'Igualtat.

 • Dijous, 3
 • 8 de març

  Activitats entorn del 8 de març, Dia Internacional de la Dona

  Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, i com és habitual, la Universitat d'Alacant organitza o participa en una variada programació d'activitats culturals commemoratives. Consulta-les i Viu el Dia Internacional de la Dona!

 • Pablo Monterrubio Beigelman i Diego Ena Sevilla

  Recital de música francesa Els couleurs du vent

  La Factultad de Filosofia i Lletres, el departament de Filologia Francesa i el Servei de Cultura de la UA et conviden al recital de música francesa per a clarinet i piano Les couleurs du vent. El concert tindrà lloc el 10 de març a les 12.00 hores, en el Paranimf de la Universitat d'Alacant. L'entrada és lliure limitada a la capacitat de l'espai.

 • Dimecres, 2
 • Dones visibles en la diversitat

  Jornades Dones visibles en la diversitat

  Organitzada pel col·lectiu Diversitat i la Universitat d'Alacant, esta jornada vol mostrar l'experiència de vida de persones que pateixen discriminació des dels àmbits etno-cultural i afectiu sexual. Tindrà lloc el 10 de març a les 19.00h en la Seu Universitària d'Alacant (Sant Ferran, 40), i està inscrita en la celebració del Dia Internacional de la dona. Consulta el programa.

 • Concurs per a triar el logo de la nova Seu Universitària d'Elda

  Concurs de logotip de la Seu Universitària d'Elda

  La Universitat d'Alacant i l'Ajuntament d'Elda han convocat un concurs per a escollir el logo de la nova Seu Universitària d'Elda. L’objectiu és que artistes, dissenyadors, dissenyadores, ciutadans i ciutadanes hi participen, i així obrir a la societat, en particular a la d’Elda, les activitats de la seu. Consulta les bases.

 • Dimarts, 1
 • cartell Coral

  L'OFUA amb la coral de xiquets francesos Piccolo, a l'ADDA

  El cor de xiquets Piccolo de Castelnaudary (França) i una secció de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant oferiran un concert coral el divendres 4 de març a les 20.00 hores en la sala filharmònica de l'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA).

  CulturaMúsica
 • Sedientos recortada

  Sedientos, de la Companyia Ferroviaria

  Sedientos és la nova creació de Ferroviaria, companyia amb llarga tradició innovadora que conjumina el teatre físic i el text. La podràs veure el divendres 15 d'abril a les 20.00 hores en el Paranimf de la Universitat d'Alacant. Entrades per invitació.

  CulturaTeatre i dansaLiteratura
 • Dos entremeses y medio obra de teatro

  L'obra de teatre Dos entremeses y medio arriba a la UA

  Dos entremeses y medio, espectacle teatral compost per dos entremesos de Cervantes (La guarda acurada i El vell gelós) i un pas de Lope de Rueda (El metge simple), amb la tradicional figura del cec dels romanços com a fil conductor, arriba al Paranimf de la Universitat d'Alacant el pròxim 15 de març a les 12:00 hores.

  CulturaTeatre i dansaLiteratura
 • Tornar al tauler principal

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464