Saltar apartados

VEU - Notícies publicades en Gener, 2017

1970 / 1971 / 1972 / 1973 / 1974 / 1975 / 1976 / 1977 / 1978 / 1979 / 1980 / 1981 / 1982 / 1983 / 1984 / 1985 / 1986 / 1987 / 1988 / 1989 / 1990 / 1991 / 1992 / 1993 / 1994 / 1995 / 1996 / 1997 / 1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Gener, 2017
 • Dimarts, 31
 • Convocatòria cultura Seu Sant Ferran

  Convocatòria d'espais creatius i plataforma d'artitas emergents en Seu Sant Ferran

  Amb l'objecte d'afavorir la creació artística entre la comunitat universitària, el Consell d'Estudiants, al costat del Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la UA, obrin una convocatòria doble en la Seu de la Universitat d'Alacant en Sant Ferran: 1) Cessió d'espais creatius (presentació de sol·licituds fins al 13 de febrer) i 2) Creació d'una plataforma d'artistes emergents (termini obert durant tot el curs 2016/2017).

  Concursos i premis
 • Lapso, de l'Aula de Dansa de la UA

  Lapso, de l'Aula de Dansa de la UA, a Dénia

  Dissabte 4 de febrer - Teatre Auditori del Centre Social de Dénia -20.30 hores

  La subjectivitat del temps, del seu pas, de l'espera, el moment, la distància... L'Aula de Dansa Contemporània de la UA presenta Lapso, estrenat al maig de 2016 en el Paranimf de la UA. Dirigeix: Inmaculada Manresa.

  CulturaTeatre i dansa
 • Electra, de Sófocles, pel Taller de Teatre de la UA

  L'Aula de Teatre de la UA presenta Electra de Sófocles a Torrevella

  Dijous 2 de febrer - Centre Cultural Verge del Carmen,Torrevella - 20.00 hores

  Electra no ha deixat de plorar la mort del seu pare i denunciar als autors del crim, rebent tota classe de tortures i maltractaments. La seua determinació és fèrria, però han passat quinze anys, i l'esperança que Orestes torne de l'exili per a consumar la seua venjança comença a esvair-se. Entrada lliure.

  CulturaTeatre i dansa
 • Dilluns, 30
 • Lidó Rico i Javier Narciso en DivulgArte

  L'artista murcià Lidó Rico i l'investigador Javier Narciso comparteixen taula a Divulgar-te

  Dimarts 31 de gener - Seu Ciutat d'Alacant, c/ Ramón y Cajal, 4 - 20.15 hores

  Ciència i Art tornen a donar-se la mà i tractar de trobar confluències juntes en la segona edició del Cicle Divulgar-te. La Química i, dins d'ella, la Ciència dels Materials, és l'amfitriona en aquesta ocasió.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...ExposicionsDivulgació científicaConferències
 • diumenges_al_mua 2017

  Visita clown en els "Diumenges al MUA"

  Domingo 11 de juny - MUA - 11.30 hores

  Vols aprendre i gaudir del art contemporani en família? Apuntat a les visites guiades dels "Diumenges al MUA". Últim diumenge amb activitat d'aquest curs. Reserva les teues places en www.mua.ua.es/inscripciones de dilluns a dijous. Més informació: 965 90 93 87.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...ExposicionsCursos i tallers
 • Divendres, 27
 • Llengües nota

  Tallers de llengües i cultures 2º quadrimestre 2016-2017

  Preinscripció y matrícula fins al 3 de març

  El Servei de Llengües ofereix cursos de rus, alemany, francès, italià i lleguan de signes de 10 hores de durada entre la segona quinzena de març i la primera d'abril, on l'alumnat podrà introduir-se en la llengua i la cultura corresponents. Els cursos estaran conduïts en valencià, i són totalment gratuïts per als membres de la comunitat universitària. Pots obtenir informació i inscriure't ací.

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
 • Marie Curie 2

  L'exposicion "María Sklodowska-Curie, una polonesa a París" arriba a la Sala Aifos

  Fins al 9 de març - Sala Aifos

  "María Sklodowska-Curie, una polonesa a París" repassa la vida i l'obra de la il·lustre científica francopolonesa, referent universal de tenacitat i la passió per la ciència. L'exposició consta de vint plafons, dividits en cinc seccions. Les tres primeres seccions recorren la vida de la científica. La quarta mostra la seua vinculació amb Espanya a través dels tres viatges que hi va fer. I la cinquena està dedicada als seus fills i néts, també destacades personalitats científiques.

  CulturaExposicionsDivulgació científica
 • homenatge-a-neus-simon

  "Recordant a Nieves". Homenatge a la feminista alacantina Nieves Simón Rodríguez

  Dissabte 28 de gener - Seu Ciutat d'Alacant, c/ Ramón y Cajal, 4 - 11.30 hores

  Acte d'homenatge a la destacada feminista alacantina Nieves Simón Rodríguez, que va faltar en 2016. Nieves va ser una de les fundadores del Feminario d'Alacant, grup de referència en la reflexió feminista. Encara que l'aforament està complet, pots seguir l'acte per streaming. Organitza: Associació Museu de Fets i Drets de les Dones (MHDM).

 • Dimecres, 25
 • juanluis-vazquez

  El Premi Nacional d'Investigació, Juan Luis Vázquez, ofereix demà la ponència "La poderosa influencia de las matemáticas en el mundo actual"

  Dijous 26 de gener - Seu Ciutat d'Alacant - 19.00 hores

  Amb aquesta ponència s'inicia l'Aula de la Ciència i la Tecnologia de la Seu, el contingut, que abordarà diferents temes d'interès en l'àmbit científic i tecnològic amb l'objectiu principal d'acostar-los a la societat des de l'excel·lència científica però amb una perspectiva de divulgació i entreteniment.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Divulgació científicaConferències
 • notas-solidarias-p

  "Notes solidàries 2.0", concert VEU Solidària a benefici de la Fund. Secretariat Gitano

  Dilluns 6 de febrer - Paranimf UA - 20:00 h.

  La Universitat d'Alacant acull per segona vegada el concert Notes Solidàries 2.0, un esdeveniment organitzat per la Fundació Secretariat Gitano la recaptació del qual anirà destinada a recolzar programes educatius amb xiquetes i xiquets gitanos. El recital comptarà amb l'actuació de diferents artistes que conformaran un panorama de les músiques del món. Consulta ací la programació.

  CulturaMúsica
 • Dimarts, 24
 • diumenges_al_mua 2017

  Tornen els "Diumenges al MUA" amb visites guiades familiars

  Des del diumenge 29 de gener - MUA

  El Museu de la Universitat d'Alacant et convida a gaudir de les seues instal·lacions també els diumenges. Per a açò, ha preparat un programa de visites guiades familiars. Si reserves la teua plaça en www.mua.ua.es/inscripciones podràs conèixer de primera mà les exposicions del MUA i passar un diumenge gens convencional.

  CulturaExposicions
 • Dilluns, 23
 • Exposició Arcadi Blasco 2017 MUA

  El MUA exposa "Arcadi Blasco. Art, arquitectura i memòria (1954-1974)"

  Fins al 21 de maig - MUA

  Comisariada per José Piqueras,la mostra pretén donar a conèixer i difondre l'obra artística que el jove Blasco va aplicar o va aplicar o va integrar en nombrosos temples i edificis civils en col·laboració amb diversos arquitectes durant aquest període (1954-1974). És a dir, un Arcadi abans d’Arcadi com a autor de vidrieres, mosaics i murals ceràmics.

  CulturaExposicions
 • sender-muntanya

  Presentació del projecte de sender GR de la Muntanya d'Alacant

  Dilluns 23 de gener - Saló d'actes edifici Germán Bernàcer - 18.30 hores

  Dilluns es presenta en la Universitat d'Alacant el projecte de creació del sender de Gran Recorregut de la Muntanya d'AlacantA més, amb aquest motiu, la Biblioteca de la Universitat d'Alacant organitza una mostra amb fons bibliogràfics relacionats amb la pràctica del senderisme i les activitats en la naturalesa, tant en la província d'Alacant, com en la resta de la CV. Retransmissió per videostreaming

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
 • Divendres, 20
 • logo-unitat-de-igualtat IUIEG

  La Universitat d'Alacant convoca el Premi Igualtat-UA 2017

  Propostes fins al 13 de febrer

  La Universitat d'Alacant convoca el premi IGUALTAT-UA 2017, al com podran optar persones, col·lectius, entitats o institucions, pertanyents o no a la UA, que per la seua trajectòria o labor hagen contribuït a la promoció de la igualtat de gènere.

  Concursos i premis
 • Mes cultural EPS

  L'Escola Politècnica Superior omple febrer d'activitats en el seu #mescultural

   Del 30 de gener a l'11 de març

  L'Escola Politècnica Superior organitza durant el mes de febrer tot un seguit de esdeveniments que abasten un ampli espectre de disciplines: astronomia, telecomunicacions, robòtica o Photosop, entre moltes altres, es donaran cita en forma de conferències, workshops, col·loquis o espectacles, com el preparat per a celebrar el Dia de la Ràdio EPS, que comptarà amb l'actuació teatral d'Improvivencia i la música de Pura Mandanga. Consulta ací tota la programació.

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...
 • Dijous, 19
 • negocio-rock

  Curse "Introducció a la gestió d'artistes i grups de rock"

  Del 6 al 9 de febrer - Aulari I de la UA

  El curs, en el qual també intervé el periodista musical Carlos Sempere, té com a objectius conèixer com els estels del rock manegen els seus negocis i carreres artístiques, les diferents possibilitats per a fer viable econòmicament la creació musical com a servei propi d'artistes i grups de rock, i la gestió empresarial que subjau.

  CulturaMúsica
 • Dimecres, 18
 • Sixto Marco

  La Universitat lliura el Llorer d'Or a títol pòstum a l'artista il·licità Sixto Marco

  Dijous 19 de gener - MUA - 12.00 hores

  Amb aquest Llorer d'Or, la Universitat d'Alacant fa una distinció a Sixto Marco en reconeixement a la seua dilatada tasca de salvaguarda del patrimoni cultural i per la seua continuada labor de mecenatge en benefici del Museu de la Universitat d'Alacant.

  Concursos i premis
 • 4 Dia RadioEPS

  Arriba la gala del Dia de la Ràdio EPS amb proves d'improvisació i el concert de Pura Flegma

  Dijous 16 de febrer - Pananinfo de la UA - 19.00 hores

  Per quart any consecutiu, la Ràdio de l'Escola Politècnica Superior de la UA celebrarà esplendidament el Dia Mundial de la Ràdio. En la gala, amenitzada per la companyia ImproVivencia, es coneixerà el programa guanyador del 2016-17, es realitzarà un concurs amb proves d'improvisació en ràdio i es podrà escoltar al grup alacantí de mestissatge Pura Mandanga en concert.

  CulturaConcursos i premisTeatre i dansaMúsica
 • Dimarts, 17
 • Arte envasado al vacío, Rafael Maestro

  Exposició "Poema envasat al buit", de Rafael Maestro

  Fins al 26 de febrer. - MUA

  En la exposició "Poema envasat al buit", Rafael Maestro ironitza sobre l'art en si mateix per a desentranyar com la cultura actua sobre la societat i com la societat es defensa d'ella. L'art pot ser considerat perillós i en determinats moments cal "envasar-ho al buit" perquè no influïsca.

  CulturaExposicions
 • Fotografia de Robés

  El vigilante de la Nieve. Fotografies de Robés sobre poemes d'Antonio Gamoneda

  Fins al 19 de febrer - MUA

  Les fotografies de Robés en El vigilante de la Nieve estan realitzades des de la serenitat; s’hi escolten el silenci, el murmuri dels versos d'Antonio Gamoneda (Premi Cervantes 2006). Els dos autors han volgut compartir la seua obra, fusionar les creacions que, de manera individual, han realitzat al voltant d’un mateix eix.

  CulturaExposicionsLiteratura
 • Dilluns, 16
 • MARI%u0301A-DOLORES-MULA%u0301-001

  María Dolores Mulá exposa Terra Inundada en la Seu Ciutat d'Alacant

  Fins al 2 de febrer - Seu Ciutat d'Alacant (c/ Ramón y Cajal, 4)

  "El meu treball és l'impuls que naix de la idea de recuperar la fertilitat de la terra on vaig nàixer, una vall que va quedar negada i continua submergida sota les aigües d'un pantà". L'artista catalana establida a Elx, María Dolores Mulá, mostra a la Seu Ciutat d'Alacant la seua col·lecció de fotografies i vídeos "Terra inundada", amb l'aigua com a fil argumental.

  CulturaExposicions
 • Divendres, 13
 • mariano-barroso

  Les II Jornades professionals de Cinema Español de la UA s'inicien amb Mariano Barroso

  Divendres 20 de gener - Seu Ciutat d'Alacant - 20.00 hores

  Aquest divendres (ahir no va poder ser per la pluja) comencen unes jornades en les quals destacats professionals del cinema espanyol en diferents especialitats parlaran sobre l'evolució de la seua trajectòria, els recursos que utilitzen i la seua perspectiva sobre la indústria cinematogràfica espanyola. La primera conferencia-col·loqui serà amb Mariano Barroso (Tesis, Los lobos de Washington...) sobre direcció i guió.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...CinemaCursos i tallers
 • Els Goya

  "Entorn dels Goya", primera sessió de les tertúlies de cinema a Seu d'Alacant

  Dilluns 16 de gener - Seu Ciutat d'Alacant, c/ Ramón y Cajal, 4 - 20.00 hores

  Aquest nou cicle dedicat al cinema s'iniciarà el dilluns 16 de gener amb una sessió titulada "Entorn dels Goya". Comptarà amb les intervencions de Gonzalo Eulogio, Raúl Cornejo i Carlos Escolano, a més del coordinador Antonio Sempere, qui analitzaran les nominacions als Goya 2017 (4 de febrer). La segona sessió tindrà lloc el 20 de febrer, i girarà "Entorn dels Óscar".

  CulturaCinema
 • Expliquem com va passar

  "Contemos cómo pasó", imatges de la nostra vida quotidiana a la fi del franquisme

  Eres dels qui guarden fotografies antigues? El projecte Contemos cómo pasó. Imágenes y reflexiones de una cotidianidad (1958-1975) t'anima a participar en l'elaboració d'un arxiu aportant fotografies i altres materials gràfics de caràcter domèstic i privat que arrepleguen diferents escenes de com es vivia a l'Alacant dels últims anys del franquisme. Participa, i no oblides visitar el facebook, on podràs vore les diferents aportacions.   

  Cooperació i voluntariat
 • Curs de valencià 2016-2017 - 2º Quadrimestre - Torrevella

  Cursos de Valencià a Torrevella per al 2n. quadrimestre del 2016-2017

  Preinscripció del 30 de gener al 3 de febrer

  El Servei de Llengües de la UA ofereix cursos semipresenciales de valencià (100 hores) a Torrevella:  60 h presencials de continguts lèxics i gramaticals i 40 h de treball en línia. Nivells B1 - B2 - C1. Preus de 50€ a 80€. Gratuït per a PDI.

  CulturaEn valencià
 • Dijous, 12
 • Cursos valencià segon quadrimestre 2016/2017

  Cursos de Valencià en la UA per al segon quadrimestre de 2016-2017

  Preinscripció del 30 de gener al 3 de febrer

  El Servei de Llengües de la UA ofereix cursos en dos modalitats diferents per als membres de la comunitat universitària: A2 Erasmus, B1, B2, C1 i C2 semipresencials i B2, C1 i C2 no presencials. Pots començar amb el Valencià Bàsic (A2, B1) o practicar la conversa al Centre d'Autoprenentatge del Valencià (CAU). Les places vacants podran ser completades amb persones sense vinculació amb la UA. Preus de 50 € a 80 €.

  CulturaEn valencià
 • Màster Guitarra Clasica UA

  V edició del Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica de la UA i cicle de guitarra en l'ADDA

  Inauguració: divendres 13 de gener - Seu Ciutat d'Alacant - 18.00 hores
  Cicle concerts: des del 14 de gener al 4 de juny - ADDA

  El Màster s'inaugura aquest divendres 13 de gener en un acte institucional en la Seu Ciutat d'Alacant i petit recital d'antics alumnes. A més, des del dissabte 14 de gener i fins al diumenge 4 de juny, el professorat oferirà un cicle de set concerts de guitarra clàssica en l'ADDA.

  CulturaMúsica
 • Dimecres, 11
 • ACUA gener-juny2017 fragment

  Programació d'arts escèniques de la UA ACUA per al segond quadrimestre

  Titoyaya Dansa, La Calòrica, les estrenes de l'Aula de Teatre i de l'Aula de Dansa de la UA, Javier Robles o "El Método Gorritz. El musical" de TEADA són algunes de les propostes de la nova programació d'ACUA per a aquest primer semestre de l'any, en la qual també es commemorarà el 80 Aniversari de la defunció del poeta i dramaturg granadí Federico García Lorca. Consulta la programació, i que comence ACUA!

  CulturaTeatre i dansaMúsica
 • XVII Concurso Encuentros de Arte Contemporáneo

  XVII Concurse Encuentros de Arte Contemporáneo EAC-2017

  Termini obert fins al 3 de febrer

  L'Institut Alicantinto de Cultura Juan Gil Albert llança una nova convocatòria del Concurse Encuentros de Arte Contemporáneo. EAC-2017 pretén potenciar la participació de creadors plàstics i visuals. Sobre la base de la documentació aportada pels artistes, se seleccionaran les obres que compondran l'exposició col·lectiva d'aquesta XVII Edició que tindrà lloc en el Museu de la Universitat d'Alacant, entre juny i juliol de 2017.

  CulturaConcursos i premisExposicions
 • Dimarts, 10
 • Cemab tertúlia literària 2C 16-17 peq

  II Tertúlies literàries "Entre Ahir i Avui" del CeMaB: Del text a la imatge

  Dimecres 1 de febrer - Seu Ciutat d'Alacant - 17.00 hores

  Avui es rellancen les tertúlies literàries dels dimecres en la sala CeMaB de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. En aquesta segona part rellegirem a Benedetti i a Cortázar, i s'incorporaran autors com Edgar Allan Poe, Walt Whitman, Lord Byron, Clarice Lispector, Rosa Montero, Javier Marías i uns altres.
  Places esgotades.

  CulturaLiteratura
 • Dilluns, 9
 • Suroscopia V&

  SUROSCOPIA, certamen universitari de creació audiovisual organitzat per la Universitat de Còrdova

  Fins al 24 de febrer

  Pensa en una idea, escriu un guió, cerca un equip de treball, grava el teu curt i envia-ho... Les comunitats universitàries de l'àmbit nacional estan convidades a participar en aquest concurs de crreación audiovisual que arriba a la seua sisena edició. Categories: Videoarte, Documental i Ficció. Més informació i bases en http://suroscopia.com/bases

  CulturaConcursos i premisCinema
 • Tornar al tauler principal

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464