Saltar apartados

VEU - Notícies publicades en Abril, 2018

1970 / 1971 / 1972 / 1973 / 1974 / 1975 / 1976 / 1977 / 1978 / 1979 / 1980 / 1981 / 1982 / 1983 / 1984 / 1985 / 1986 / 1987 / 1988 / 1989 / 1990 / 1991 / 1992 / 1993 / 1994 / 1995 / 1996 / 1997 / 1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Abril, 2018
 • Dilluns, 30
 • Cartel III certamen Teatre Grecollatí

  III Certamen de Teatre Grecollatí

  30 d'abril de 2018.

  Del 2 a l'11 de maig, la Universitat d'Alacant, els Ajuntaments d'Alacant i Elx i la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics organitzen l'III Certamen Escolar de Teatre Grecollatí, un festival escènic que pretén fomentar entre l'alumnat d'ensenyament secundari el gust pel teatre en general i pel teatre clàssic en particular, així com incentivar la creació de muntatges de textos grecollatins.

  Serà en els espais escènics de les Cigarreras-La Caixa Negra i en L'Escorxador.

  Intervenen: Col·legi Immaculada Jesuïtes, IES Doctor Balmis, Col·legi Sagrat Cor de la ciutat d'Alacant; l'IES de Coix; l'IES la Foia d'Ibi i l'IES Montserrat Roig d'Elx.

  CulturaTeatre i dansaEn valencià
 • Divendres, 27
 • cartell ofua afa

  Concert OFUA a benefici d'AFA Alacant

  L'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA) actuarà el pròxim dia 3 de maig en el Teatre Principal d'Alacant en un concert benèfic a favor de l'Associació de Familiars de malalts amb Alzheimer i altres malalties d'Alacant (AFA). L'acte donarà començament a les 20:00. Estarà dirigit pel prestigiós director Tobias Gossmann i cotará amb la participació d'una trompeta solista executada per Adrián Beneyto Sánchez.

  Organitza: Vicerectorado de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d'Alacant i la Fundació General de la Universitat d'Alacant.

  Patrocina: Vectalia, Fundació Manuel Peláez Castillo, Fundació Cajamar, Hidraqua, Excma. Diputació Provincial d'Alacant.

  Col·labora: Teatre Principal d'Alacant, Ajuntament d'Alacant, Banc Sabadell, AFA Associació d'Alzheimer d'Alacant, Conservatori Superior de Música Óscar Esplá (Alacant), Conservatori Professional Guitarrista José Tomás (Alacant).

  CulturaMúsica
 • Dimecres, 25
 • XLVIII Fira del Llibre d'Alacant

  XLVIII Fira del Llibre d'Alacant. Programa d'activitats de Publicacions Universitat Alacant

  Programa d'activitats de Publicacions Universitat d'Alacant en la XLVIII Fira del Llibre d'Alacant.

  Des del divendres 27 d'abril al dissabte 5 de maig.

  CulturaLiteraturaEn valencià
 • Jornada d%u2019ensenyament i ús del valencià als centres educatius.

  Jornada d'ensenyament i ús del valencià als centres educatius 2018

  Alacant, 25 d'abril

  El pròxim 7 de juny de 2018 tindrà lloc a la Facultat d'Educació de la Universitat d'Alacant la Jornada d’ensenyament i ús del valencià als centres educatius, un intercanvi d’experiències d’educació plurilingüe

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...En valenciàJornades
 • portada libro

  El rector de la UA i el bisbe d'Oriola-Alacant aposten per una "cultura creixent de trobades".

  La Seu Universitària Ciutat d'Alacant va acollir ahir tarde la presentació del llibre "Ser Humans. Diàleg entre creences i experiències", una publicació que arreplega els quinze anys de marxa de la Comissió per al Diàleg entre la Fe i la Cultura de la Diòcesi d'Oriola-Alacant.

  La presentació, a càrrec de Domingo García, responsable de Pastoral Universitària, va comptar amb les intervencions de Manuel Palomar, rector de la Universitat d'Alacant, i Jesús Murgui, bisbe de la Diòcesi Oriola-Alacant.

  CulturaLiteratura
 • Dimarts, 24
 • III Jornadas Sáhara

  III Jornades Sàhara Occidental i les universitats públiques valencianes

  Tindran lloc demà dimecres 25 d'abril en la Sala Multimèdia de l'Edifici de Rectorat, amb el lema %u201CUn món per descobrir%u201D i amb adreça acadèmica d'Israel Morales. La participació en les jornades no requereix inscripció prèvia i l'assistència es limita únicament a l'aforament del local.

  Abordarà temes d'alt interès com la situació actual del procés de pau en el Sàhara Occidental; el cas de l'escola d'Infermeria de la Universitat de Tifariti o la Literatura sahrauí: resistència, solidaritat i dona.

 • Cómic Pompeu Fabra recorte

  Pompeu Fabra. L'aventura de la llengua

  El dia 27 d'abril, es presenta la novel·la gràfica Pompeu Fabra. L'aventura de la llengua, a càrrec de Gemma Pauné Xuriguera, autora del guió i dels textos, i Oriol Garcia Quera, autor de les il·lustracions. Una iniciativa de l'Institut d'Estudis Catalans i la UPF, editada per Rafael Dalmau.

  Amb ella volen donar a conèixer al gran públic la figura de Pompeu Fabra, difondre el valor cultural i social i el que va significar per a la llengua, la cultura i la societat catalanes. El còmic recrea tres moments de la seua vida: joventut, edat adulta i maduresa.

  CulturaLiteraturaEn valencià
 • Dilluns, 23
 • Ciudades seguras

  La UA analitza l'espai públic des de la perspectiva de gènere.

  Durant quatre dies, des de l'Aula de la Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, s'abordaran temes sobre les "Ciutats Segures. L'espai públic des de la perspectiva de gènere" i serà a través de quatre activitats:

  Dilluns 23 d'abril: marxa exploratòria pel casc històric de la ciutat.

  Dimarts 24 abril a les 19 hores: conferència de l'arquitecta Inés Novella en la Seu Ciutat d'Alacant del carrer Sant Fernando.

  Dimecres 25 d'abril: concentració en la plaça de l'Ajuntament.

  divendres 27 d'abril: a les 19 hores en el claustre del carrer Llauradors, conferència del doctor Guillermo Severa i la doctora Francis Sellés.

  CulturaEsportInformació sobre jornades, cursos, conferències...Divulgació científicaConferències
 • Cor de dones A cau d'orella

  Concert del Cor de Dones "A Cau d'Orella"

  Concert del cor A cau d'Orella, el 25 abril a les 20:00 hores en la Facultat d'Ecucación de la UA. Dirigit per Mónica Perales i Massana, aquest grup vocal femení presentarà un programa, amb música escrita per a cor de veus blanques i veu de dones, que farà un recorregut per la música del s.xx i del s.XXI.

  L'entrada és lliure i limitada a l'aforament de la sala.

 • Divendres, 20
 • XIX Mostra-Marató de Monòlegs Sol@ ante el peligro' 2018

  XIX Mostra-Marató de Monòlegs 'Sol@ davant el perill' 2018

  Torna el concurs de monòlegs més longeu de la península. La sala Clan Cabaret i el Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d'Alacant, amb la col·laboració de la Mostra de Teatre Español d'Autors Contemporanis, convoquen la XIX Mostra-Marató de Monòlegs "Sol@ davant el perill", que se celebrarà en Clan Cabaret d'Alacant els dies 18, 19 i 26 de maig de 2018 a les 23:00h. (BOUA del 16 d'abril 2018)

  Per a participar no és necessària una experiència prèvia. Inscriu-te abans del 16 de maig de 2018, a les 23:59h.

  CulturaLiteraturaEn valencià
 • Dijous, 19
 • lliure alba roig

  Presentació del llibre d'Alba Rojo

  La periodista alacantina Alba Rojo, estarà el divendres 20 d'abril en la Seu Ciutat d'Alacant en el carrer Ramón y Cajal número 4 (Sala Rafael Altamira), per a presentar el seu llibre "D'aquestes pólvores futures llots: històries de narcos, herois i corruptes en l'Argentina". Donarà començament a les 20:00 i estarà acompanyada per la directora del Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti (CeMaB), Eva Valero.

  CulturaLiteratura
 • Dimecres, 18
 • Pantalla web expo LLapis

  Llapis, paper i bombes, 1936-1939, viatja a Vinaròs.

  La UA inaugura la seua exposició Llapis, paper i bombes. 1936-1939 a Vinaròs.

  Per primera vegada, una de les seues exposicions itinerants, viatja fora de la província d'Alacant, concretament a Castelló, i inicia col·laboració amb el municipi de Vinaròs. La mostra dels dibuixos realitzats pels xiquets i xiquetes que van ser evacuats a diversos llocs d'Europa durant la Guerra Civil Espanyola s'exposa, des de divendres que ve 20 d'abril i fins al 15 de maig, en la Sala d'exposicions de l'Associació Cultural d'Amics de Vinaròs.

  CulturaExposicionsEn valencià
 • El primer asesinato de Franco.

  Ángel Viñas presenta el seu llibre "L'assassinat de Franco" en la Seu Ciutat d'Alacant.

  Divendres que ve 20 d'abril a les 19 hores en la Seu Ciutat d'Alacant (Sant Fernando,40), Ángel Viñas presenta el seu nou llibre "El primer assassinat de Franco". Estimat Balmes va morir, segons arreplega la versió oficial, per un tret accidental que es va produir quan el general tractava de desencasquillar la pistola carregada amb la qual solia realitzar exercicis de tir al blanc. Ángel Viñas refuta aquesta versió basant-se, entre unes altres, en dues proves contundents: l'informe de l'autòpsia realitzada al general en 1936 i l'acta de defunció que es va redactar immediatament després. Una anàlisi crítica d'evidències que permet establir amb absoluta seguretat que es va tractar d'un assassinat.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaDivulgació científicaConferències
 • Dimarts, 17
 • III Festa de la poesia

  III Festa de la poesia

  La Seu Ciutat d'Alacant celebra el dissabte 12 de maig la III Festa de la Poesia. Des de les 11:00 fins a les 18:00 hores. Es faran diferents activitats, amb taula redona sobre poesia i espiritualitat, visita a exposició "50 poemes, 50 fotografies", un sopar col·lectiu, una lectura poètica de tots els participants de la Festa, i per a concloure es procedirà a la presentació dels llibres "Ulisses i el Mar dels Sargassos" de Lluis Alpera, i "Obra poètica completa" d'Emili Rodríguez-Bernabeu.

  CulturaExposicionsLiteraturaEn valencià
 • Dimecres, 11
 • XVIIé Congrés de Filologia Catalana 2018

  XVIIé Congrés d'Estudiants de Filologia Catalana

  El departament de Filologia Catalana de la UA en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l'alumnat del Grau de Filologia Catalana organitza el XVIIé Congrés d’Estudiants de Filologia Catalana amb intenció de promoure i reivindicar la importància de la llengua i la cultura al sud del nostre territori.

 • Dimarts, 10
 • proves d'acreditació de valencià

  Proves d'acreditació de valencià 2017-2018. JUNY.

  La Universitat d'Alacant i la seu de Torrevella rebran les proves d'acreditació de valencià (CIEACOVA) per al mes de juny de 2018

 • Equip UA Lliga de Debat 2018

  Cinc estudiants de la Ua en la lliga de Debat de la Xarxa Vives

  La Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives és una competició en la qual, diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. El grup que representa la UA està format per Virginia Núñez y Luís Diaz , César Mollá y Javier Mart i Pablo López.

 • concerte guitarra elda

  Concert de guitarra a Elda

  El 18 d'abril tindrà lloc un concert de guitarra clàssica a càrrec dels alumnes del VI Màster en interpretació de Guitarra Clàssica de la Universitat d'Alacant. Serà en el Saló d'Actes de la Fundació Paurides. Comptarà amb l'execució d'Eduardo Jiménez Cordó i Ryune Tockgo. L'entrada serà gratuïta fins a completar aforament

  CulturaMúsica
 • concert guitarra Oriola

  Concert de guitarra en la Seu d'Oriola

  El 19 d'abril tindrà lloc el concert de guitarra clàssica a càrrec dels alumnes del VI Màster en interpretació de guitarra clàssica de la Universitat d'Alacant. El lloc serà la Sala Villanueva de la Universitat Històrica d'Oriola Santo Domingo. Comptarà amb l'execució d'Anastasiya Kryvanos i Ana María Iordache. L'entrada serà gratuïta fins a completar aforament

  CulturaMúsica
 • Poetes en Xarxa 2

  Poetes en Xarxa

  Amb motiu del Dia del Llibre el Vicerectorat de Cultura, Esports i Llengües organitza Poetes en Xarxa , un esdeveniment poètic i musical, en el qual participaran alguns autors que ja van intervenir en "L'amor és Chulo" , el qual va tenir un gran acolliment per part del públic, com és el cas de Victoria Ash i Titxu Vélez. Poetes en Xarxa tendá lloc el dia 18 d'abril a les 20:00h en el Paranimf de la Universitat de la UA, amb entrada per invitació.

  CulturaExposicionsTeatre i dansaLiteratura
 • Tornar al tauler principal

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464