Saltar apartados

VEU - Notícies publicades en Febrer, 2018

1970 / 1971 / 1972 / 1973 / 1974 / 1975 / 1976 / 1977 / 1978 / 1979 / 1980 / 1981 / 1982 / 1983 / 1984 / 1985 / 1986 / 1987 / 1988 / 1989 / 1990 / 1991 / 1992 / 1993 / 1994 / 1995 / 1996 / 1997 / 1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Febrer, 2018
 • Dilluns, 26
 • El mal de Fedra breve

  La Nau Argo presenta en el Paranimf "El mal de Fedra"

  28 de febrer - Paranimf - Entrada 3€ - 11:30 h - Sessió IES

  "El mal de Fedra" és una adaptació de l'obra Fedra de Juan Mayorga i de l'original d'Eurípides representada pel grup alacantí de teatre grecollatí La Nau Argo. La trama està protagonitzada per la història de Fedra, esposa de Teseu, qui sent una passió irrefrenable pel seu fillastre Hipòlit.

  CulturaTeatre i dansa
 • Divendres, 23
 • Diumenges al MUA

  Diumenges al MUA: tallers i activitats per a tota la família. 2º Quadrimestre.

  Del 25 de febrer al 10 de juny.

  Molts diumenges el MUA ofereix tallers, activitats i visites guiades per a tota la família. En aquest quadrimestre tenim una oferta molt variada: una visita teatralizada i taller d'origami, taller de tècnica d'estampació tradicional japonesa, tallers de pintura, de construcció d'imaginaris de gènere, laboratori de lletres i imatges, activitat escapekids i moltes més. Consulta el programa i inscriu-te.

   

   

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...ExposicionsCursos i tallers
 • Cinecicleta recorre las sedes de la UA

  Cinecicleta recorre les seus de la UA

  28 de febrer, 1 i 2 de març.

  CINECICLETA, el cinema a pedals, arriba a les seus de la UA després de recórrer un bon nombre d'aldees i pobles, durant dos anys, en14 països d'Àfrica.
  Coneixerem el projecte de la mà dels seus creadors, Isabel i Carmelo, mentre pedalegem per a obtenir l'energia amb la qual engegar el projector.

  • El 28 de febrer, a les 19.00h., en el Palau de la Música, seu de Torrevella.
  • L'1 de març, a les 20.00h., en la Fundació Paurides, seu d'Elda.
  • El 2 de març, a les 21.15h.,en la Seu Ciutat d'Alacant del carrer Sant Fernando.
  CulturaCooperació i voluntariatInformació sobre jornades, cursos, conferències...CinemaConferències
 • Dijous, 22
 • Equip guanyador LDS UA 2018 Serra Mariola

  Resultats fase local de la lliga de debat de secundària xarxa vives a la UA

  L’equip de l’IES Serra Mariola 1, Muro, guanya la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, a la Universitat d’Alacant.

 • III Jornada del Grau de Filologia Catalana 2018

  III Jornada del Grau en Filologia Catalana

  El pròxim 15 de març de 2018 es celebrarà la III Jornada del Grau de Filologia Catalana, "Normalitzar la norma", organitzada pel professorat membre de la Comissió Acadèmica del Grau de Filologia Catalana

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
 • Dimarts, 20
 • XI Setmana pel valencià a Petrer 2018

  XI Setmana pel valencià a Petrer

  Del 19 de febrer al 2 de març

  Petrer celebra la XI Setmana pel Valencià amb intenció d'aproximar elements culturals d'aquesta llengua  als estudiants de la localitat. El programa d'actes amb les diferents activitats que es realitzaran inclourà representacions teatrals, projeccions cinematogràfiques, xarrades i concursos. 

  CulturaTeatre i dansaCinemaEn valencià
 • Dilluns, 19
 • Vives breve

  "Vives" de Gabriel Ochoa, una reflexió social convertida en obra de teatre

  21 febrer - Paranimf - 11:30 h - Entrada 3€

  Vives, del director Gabriel Ochoa, és una peça teatral a tres temps que reflexiona sobre els successos de l'Institut Lluís Vives de València durant el 2012, al mateix temps que ens mostra la realitat de l'humanista valencià al segle XVI. Una producció del Punt G i Escalante Centre Teatral. Obra en valencià.

 • Dimecres, 14
 • Dideño japonés

  Disseny japonés actual. 100 exemples.

  Des del 15 de febrer. MUA

  Disseny japonés actual: 100 exemples és el títol de l'exposició que podrà visitar-se des del dijous 15 de febrer, dia de la seua inauguració, fins al pròxim 22 de març, en el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA).A través d'aquests cent productes del disseny industrial japonès actual es pretén mostrar la cultura visual i la vida quotidiana japonesa.

  La Fundació Japó és una organització pública especialitzada i va ser fundada en 1972 amb el propòsit de promoure l'enteniment internacional a través de l'intercanvi cultural.

  CulturaExposicions
 • vdiaderadio

  Gala Ràdio UA en la seua V edició

  15 de febrer al Panrimf UA

  Per cinquè any consecutiu, tindrà lloc en el Paranimf de la Universitat d'Alacant la V edició del Dia Mundial de la Ràdio. Un esdeveniment amb multiples activitats per a fer gaudir a l'espectador amb actuacions musicals de Juego Libre, guanyadors d'Alacant Rock, Pura Mandanga i Jonko; monòlegs d'Alex Clavero, col·laborador habitual del El Pirata y su banda i de El Hormiguero, entre uns altres. A més s'anunciarà el programa guanyador de Ràdio en la UA del curs 2017/2018.

  I moltes més sorpreses!

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Teatre i dansaMúsicaEn valenciàJornades
 • Dimarts, 13
 • Cursos de Valencià 17-18 2n

  Cursos de valencià per al 2n quadrimestre 17-18 de la UA i les seues seus

  Preinscripció del 19 al 23 de febrer

  La UA presenta una àmplia oferta de cursos de valencià i tallers de llengües tant a la mateixa universitat com a les seus universitàries, adreçada a la comunitat universitària i també als interessats externs.

  Els cursos són preparatius per a les proves de CIEACOVA  i la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià des del nivell A1 fins al C2

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...En valenciàCursos i tallers
 • Cursos de Valencià 17-18 2n

  Cursos de valencià per al 2n quadrimestre 17-18 de la UA i les seues seus

  La UA presenta una àmplia oferta de cursos de valencià i tallers de llengües tant a la mateixa universitat com a les seus universitàries, adreçada a la comunitat universitària i també als interessats externs

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
 • Dilluns, 12
 • Homenatge Mario Benedetti

  El CeMaB presenta la seua nova programació per als mesos de febrer a maig de 2018

  L'ampli programa inclou conferències i presentacions de llibres d'escriptors hispanoamericans i espanyols, com a Benjamí Prado i Pilar Blanco, i els peruans Paolo de Lima i Grècia Càceres; una trobada amb Javier Olivares, creador del Ministeri del Temps i Isabel; un espectacle musical en homenatge a Mario Benedetti; la lectura pública del Quixot; a més de conferències d'acadèmics de la talla de Saúl Sosnowski, Robin Lefere i Francisco Tovar.

  La col·laboració del CeMaB en el V Congrés Internacional ALEHP de joves hispanistes Formes múltiples d'expressió de la rebel·lia en la literatura hispànica, completa la programació.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaJornadesConferències
 • II jornada sobre la gestió de la cultura a la Universitat

  II Jornada Fórum Vives sobre Gestió de la Cultura en la Universitat

  14 i 15 de febrer, MUA

  La II Jornada abordarà durant dues sessions els reptes del consum cultural, estratègies de màrqueting, anàlisi d'informació per a la presa de decisions, eines per a l'atracció i consolidació de públics i l'ús de les noves tecnologies en el context cultural. A més, es presentarà el Programa d'autoformació i treball col·laboratiu interuniversitari: l'anàlisi dels nostres públics.

  El vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, inaugurarà la trobada el dimecres 14 a les 15 hores, amb la participació de 12 universitats: Alacant, València, Rovira i Virgili, Pompeu Fabra, Oberta de Catalunya, Miguel Hernández, Lleida, Jaume I, Internacional de Catalunya, Illes Balears, Barcelona i Autònoma de Barcelona.

   

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...En valenciàJornades
 • Dimecres, 7
 • el principito

  Intercanvi cultural entre Senegal, Lycée Français i la UA

  Saló de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres
  Divendres 9 de febrer a les 16:30

  La secció de Llengua francesa de la UA juntament amb l'ambaixada de Senegal a Espanya organitza un intercanvi cultural a través de la lectura de l'obra del famós escriptor i pilot Antoine de Saint-Exupéry, entre uns altres. L'esdeveniment tindrà lloc en el Saló de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres divendres que ve 9 de febrer a les 16:30.

  En aquesta jornada s'instarà la col·laboració de l'alumnat, a més de comptar amb la participació del director del Liceu Francés d'Alacant, Xavier Ferrand, i d'Amelia Peral Crespo (vicedegana de cultura de la Fac. Filosofia i Lletres) a més de dos pilots, dos actors i un músic del projecte Mbouba en el qual s'enquadra l'acte. L'objectiu és recrear l'antiga Ruta Aeropostal que unia París i Àfrica fent escala en l'antic hangar de la Universitat d'Alacant.

  El projecte Mbouba (població de Senegal) és un projecte per a preservar la cultura local immaterial alhora que involucra a la població del lloc. Sota el seu lema és "L'art és un poderós discurs", pretén estendre l'art i intentar despertar en les noves generacions una vocació cultural

  CulturaLiteratura
 • I tornarem a sopar al carrer banner

  El Cabanyal presenta una obra de creació pròpia: "I tornarem a sopar al carrer", en el Paranimf

  14 de febrer - Paranimf - 20:00 h - Entrada 5€

  Una coproducció de les Naus, l'Ajuntament de València i l'Institut Valencià de Cultura i sota l'adreça de Begoña Tena i Isabel Caballer, que conjumina actors professionals, veïns i col·lectius del Cabanyal, barri tradicional de la ciutat de València que ha sigut paradigma de la pressió urbanística més voraç. L'obra reivindica aqueixos bons costums, típiques de poble, que actualment es troben en perill d'extinció.

   

  CulturaTeatre i dansaEn valencià
 • Dimarts, 6
 • Libro Cuarteto de Alacant

  Presentació del llibre Cuarteto de Alacant

  12 de Febrer. Seu Universitària C/ Ramón y Cajal a les 20:15h.

  De vegades les ciutats ofereixen una sensació irrepetible, única, quasi contra direcció. Arribes sabent a on vas i, de sobte, un sentiment imprevist s'instal·la en el teu cervell per sempre

  Així ens introdueix Mariano Sánchez Soler en la lectura del seu Cuarteto de Alacant. Quartet literari format per Alacant blues (crònica sentimental d'una cerca,1994), Alacant a Sarpades (2004), Alacant suite (2006) i Alacant terminalNarrativa, articles i assajos escrits al llarg dels anys. Un recorregut sentimental i crític, per les seues més de 500 pàgines, que reflecteix el compromís de l'autor amb la seua ciutat natal.

   

  CulturaLiteratura
 • Dilluns, 5
 • Blue Jasmine fotograma

  Cicle de cinema en versió original en Seu Sant Ferran

  L'Aula de Cinema de la UA continua amb el seu cicle de Cinema en Versió Original en la Seu Ciutat d'Alacant (Sant Ferran, 40). El cicle comptarà amb deu sessions, del 6 de febrer al 22 de maig, repartides en tres blocs temàtics: Sofia Coppola, seguint el seu camí, Variacions sobre música clàssica i ¿Remake?

  La primera sessió tindrà lloc el dimarts 6 de febrer a les 19 hores, amb la projecció de la pel·lícula de Sofia Coppola, Lost in translation (2003).

  CulturaCinema
 • Concert corals

  Doble concert de la Coral Monfortina i la Coral UA

  Dijous, 8 de febrer - Paranimf - 20:00 h - Entrada per invitació

  La Coral de Montfort i la Coral de la Universitat d'Alacant estrenen la programació d'ACUA amb un concert en el qual ambdues corals es donaran pas l'una a l'altra per a finalment anar de la mà en una mateixa actuació.

  CulturaMúsica
 • Divendres, 2
 • Investigadoras en la luz

  Dues noves exposicions

  Al llarg de la Història de la Ciència han existit dones valentes i brillants que, malgrat la prohibició explícita i negació continuada de la seua vocació, han sabut obrir-se camí i ens han il·luminat amb els seus descobriments sobre la Llum.

  Investigadores en la Llum, en la Biblioteca General del 5 al 26 de febrer i

  Desigualtat i Fiscalitat, d'Intermón Oxfam, en l'Aulari I del 5 al 9 de febrer.

   

  CulturaExposicions
 • Dijous, 1
 • voces desde el arte

  Cicle de conferències "Voces desde el Arte"

  ¿Et van les manifestacions dissidents i revolucionàries? A Torrevella s'inicia el cicle de discussions artístiques "Voces desde el Arte". José Ángel Uberuaga (UBE) ho obrirà amb la conferencia "Arte = Revolución + Disidencia", en ella abordarà la repercussió de determinats esdeveniments socials i la seua resposta a ells per part de l'art.
  A partir del divendres 2 de febrer, a les 20 hores, en l'auditori del Palau de la Música de Torrevella. L'entrada és lliure fins a completar l'aforament de la sala.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
 • Tornar al tauler principal

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464