Saltar apartados

VEU - Notícies publicades en Febrer, 2019

1970 / 1971 / 1972 / 1973 / 1974 / 1975 / 1976 / 1977 / 1978 / 1979 / 1980 / 1981 / 1982 / 1983 / 1984 / 1985 / 1986 / 1987 / 1988 / 1989 / 1990 / 1991 / 1992 / 1993 / 1994 / 1995 / 1996 / 1997 / 1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Febrer, 2019
 • Dimecres, 27
 • Cartell Trova Gitana

  La Trova Gitana en concert al Paranimf de la Universitat d'Alacant

  5 d'abril - Paranimf UA - 19.00h

  La Trova Gitana oferirà un concert com a part de la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano. A l'actuació ens oferiran una presentació dels seus últims temes, de destacat caràcter reivindicatiu i denúncia de les injustícies socials que viu el poble gitano i la societat en general. 
  L'entrada és gratuïta mitjançant invitació. 

  CulturaMúsicaCrítica
 • Dimarts, 26
 • Carmen_i_Lola_Moreno_Borja

  Projecció de CARMEN Y LOLA

  Dimarts 26 de febrer - Seu Ciutat d'Alacant - 19.00 h

  Es projectarà el pròxim dimarts, dins del Cicle de Cinema en Versió Original, aquesta pel·lícula dirigida per Aranxa Echevarría. A més, cal destacar que Moreno Borja, un dels protagonistes i nominat en la categoria de Millor Actor Revelació en els Premis Goya 2019, estarà present en l'acte que comptarà amb un debat amb lliure intervenció.

  CulturaCinema
 • L'Espill

  Presentació del nombre 59 de la revista L'Espill

  27 de febrer - Sala Altamira de la Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4) - 20.00 h

  El vicerector de Cultura, Esports i Llengües de la UA, Carles Cortés, i l'assagista i codirector de la revista, Gustau Muñoz, presenten el nou nombre de L'Espill, una publicació de pensament dedicada a l'assaig, la filosofia i, en general, a les ciències socials. Aquest nombre analitza els canvis que ha experimentat el món en els últims 50 anys en diferents àmbits socials, polítics i culturals. 

  CulturaLiteraturaEn valencià
 • divulgarte

  "Criminologia i Art", nova sessió de DivulgArte a la Seu Ciutat d'Alacant

  Dimarts 26 de febrer - Seu Universitària Ciutat d'Alacant - 20.00h

  Després del ple absolut de la primera sessió, DivulgArte continúa amb una nova edició en la qual intervenen el pintor Joan Castejón i el metge forense Fernando Rodes Llore, que reflexionaran al voltant dels nexes que hi pot haver entre criminologia i art.

  CulturaDivulgació científica
 • Dilluns, 25
 • Eudave

  Conferències de l'escriptora mexicana Cecilia Eudave

  Dimarts 5 de març - CeMaB - 12.00 h

  Impartirà la conferencia "Ejemplos de bestias de ayer y hoy a propósito de Bestiaria vida" en la qual parlarà sobre la seua novel·la i els antecedents de la temàtica que aborda en ella.

  Dijous 7 de març - Societat Cultural Casino de Torrevella - 20.00 h

  Presentarà la seua obra i impartirà la conferencia "Animales y bestias en la literatura actual" dins de la programació literària titulada "Sal con libros: diálogos literarios de Torrevieja".

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaConferències
 • Logo UA mini

  La UA convoca un concurs per a la creació del logotip de la nova Seu Universitària de Calp

  El termini de presentació finalitza el 25 de març

  La UA convoca un concurs d'idees per a la creació d'un logotip per a la nova Seu Universitària de Calp que identificarà i distingirà la nova seu acompanyant la difusió de tots els actes que d'ara endavant realitze. Es concedirà un únic premi de 450 euros. 

  Concursos i premis
 • Divendres, 22
 • Carmen_i_Lola_Moreno_Borja

  Projecció de CARMEN Y LOLA

  26 de febrer - Seu Ciutat d'Alacant - 19.00 h

  Es projectarà el pròxim dimarts, dins del Cicle de Cinema en Versió Original, aquesta pel·lícula dirigida per Aranxa Echevarría. A més, cal destacar que Moreno Borja, un dels protagonistes i nominat en la categoria de Millor Actor Revelació en els Premis Goya 2019, estarà present en l'acte que comptarà amb un debat amb lliure intervenció.

  CulturaCinema
 • mano ua

  Convocatòria de subvencions per a l'organització d'activitats de promoció cultural, lingüística i esportiva

  Recollida de propostes fins al 30 de setembre

  El Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües (VCDL) llança aquesta convocatòria per a entitats externes a la UA amb l'objectiu de promoure activitats que tinguen com a fi complementar la formació integral de la comunitat universitària, la realització de la qual estiga prevista durant l'any 2019.

  CulturaEsportBeques i ajudes
 • Teatre Grecollatí

  IV Certamen Escolar de Teatre Grecollatí

  Del 13 al 17 de maig - Col·legi Major de la UA - 12.00 h

  La Universitat d'Alacant, els Ajuntaments d'Alacant i Elx i la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics organitzen aquest festival escènic amb la intenció de fomentar entre l'alumnat de l'ESO el gust pel teatre, així com incentivar la creació de muntatges de textos grecollatins.

  CulturaTeatre i dansa
 • MICE_2019_logo

  La UA acull la resolució dels premis 'MiCe Internacional 2019 Secció Universitat'

  El dilluns passat, 18 de gener, el Museu de la Universitat d'Alacant va acollir la secció dels curtmetratges presentats al Premi Audiviosual MiCe Universitària 2019. La Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), que celebra la setena edició, dedica aquesta secció a curts documentals, curts de ficció i curts d'animació fets per joves universitaris de fins a 22 anys.

  En aquesta edició van ser seleccionats 22 projectes de múltiples nacionalitats d'arreu el món com Índia, França, Suïssa, Itàlia, Alemanya, Espanya, Regne Unit, Mèxic, EUA, Iran, Albània, Taiwan, Rússia, República Txeca, Argentina i Geòrgia. 

  CulturaCinema
 • Dimecres, 20
 • divulgarte

  DivulgArte, trobades entre art i ciència

  Del 29 de gener al 28 de maig - Seu Universitària Ciutat d'Alacant - 20.00 h

  La Seu Universitària Ciutat d'Alacant i la UA organitzen aquest cicle de conferències en el qual intervé, en cada sessió, un artista i un científic/investigador per a divulgar ciència, donar a conèixer investigació i formar en educació artística al públic, mentre descobrim el nexe d'unió entre ambdues disciplines, i sense perdre de vista la nostra intenció-desitge d'impulsar vocacions científiques i artístiques.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...ExposicionsDivulgació científicaConferències
 • Dilluns, 18
 • Niño de Elche

  El Niño de Elche oferirà una xarrada il·lustrada a la Facultat d'Educació

  Dimecres 13 de març - Facultat d'Educació - 20.00h

  El Niño de Elche ens donarà  la xarrada il·lustrada Ex-flamenco. Antologías y heterodoxias, en la qual ens parlarà sobre peces d'alguns dels seus últims treballs en les quals, partint del flamenc i utilitzant com a nexe comú les pràctiques experimentals, transita per temàtiques com la cultura popular, la poesia, la performance, les arts d'acció, o el flamenc com a avantguarda.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...MúsicaConferències
 • Montecinos

  Conferència del poeta xilè Héctor Hernández Montecinos

  21 de febrer - CeMaB - 12.00 h

  Tindrem el plaer d'escoltar a un dels màxims representants de la poesia llatinoamericana actual que parlarà sobre "Raúl Zurita y la Época de la Ira: una lectura de su pensamiento poético".

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaConferències
 • Carmen París

  Carmen París ens presenta la seua conferència "Neo jota"

  5 de març - Paranimf UA - 20.00h

  Carmen París arriba al Paranimf dins del cicle d'actes amb motiu del Día Internacional de les Dones per a fer un recorregut per tota la seua carrera musical i exposar quines han sigut les seues aportacions al món de la jota contemporània.

   

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...MúsicaConferències
 • Divendres, 15
 • plaça del llibre 2019

  III edició de la Plaça del Llibre - Alacant

  Alacant acollirà entre els dies 22 i 24 de febrer la seua tercera Plaça del Llibre a la plaça del Port

  La Plaça es planteja com unes jornades per donar visibilitat a la literatura en valencià. A part de ser una celebració del treball diari que fan autors i autores, llibreries i editorials, és un punt de trobada per a molts lectors on amplien el seu repertori.

  CulturaLiteraturaEn valencià
 • Dimecres, 13
 • música contemporánea

  Cicle de Música Contemporània

  Dissabte 18 de maig - Seu de Ramón y Cajal, 4 - 12.00 h

  El Servei de Cultura de la UA i la Seu Ciutat d'Alacant posen marxa aquest cicle amb tres concerts per a gaudir de la música de cambra dels segles XX i XXI: El duo de saxos format per Jesús Núñez i Lidia Muñoz, el duo de l'oboè Jacobo Díaz i l'actriu Cynthia Luque, i la pianista Silvia Gómez.

  CulturaMúsica
 • EZIO NEYRA

  Conferència de l'escriptor peruà Ezio Neyra

  19 de febrer - CeMaB - 12.00 h

  Tindrem el plaer d'escoltar a Neyra durant la seua conferència titulada: "Literatura y mercado, desde la generación del boom de los 60 hasta nuestros días".

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaConferències
 • Dimarts, 12
 • zoevaldes

  L'escriptora cubana Zoé Valdés, en la UA

  Dijous 14 i divendres 15 de febrer

  Convidada pel Màster en Estudis Literaris de la UA, l'escriptora impartirà per als alumnes del màster el seminari teòric-pràctic "Entre la vida i l'art" (14 i 15 de febrer). A més, divendres 15, oferirà per al públic en general la conferència "Per què escric: creació i vida" en el CeMaB.

  CulturaLiteratura
 • Dilluns, 11
 • Cartell La causa contra Franco

  La Seu Ciutat d'Alacant estrena a Alacant el documental "La causa contra Franco"

  Dimarts 19 de febrer - 19.00h - Seu Ciutat d'Alacant

  La Seu Ciutat d'Alacant projecta, dins del Cicle de Cinema en Versió Original, el documental dirigit per Lucía Palacios i Dietmar Post. En ell, es tracta de posar llum sobre un dels episodis més negres de la història europea: el presumpte extermini organitzat que va tindre lloc a Espanya durant la dictadura.

  CulturaCinema
 • Cartell Blau marí

  August Bover presenta el seu poemari "Blau marí"

  Divendres 1 de març - 19.30h - Llibreria Pynchin & Co

  El proper 1 de març a les 19.30 h podrem assistir a la Llibreria Pynchon & Co a  la presentació del poemari Blau marí del professor i poeta català August Bover, amb la promoció de l'Aula Literària Universitat d'Alacant i  la seua coordinadora, Isabel Marcillas. Hi intervindran l'autor juntament amb Gràcia Jiménez com a presentadora de l'acte.

  CulturaLiteraturaEn valencià
 • 20cemab

  Programació del CeMaB per a aquest segon quadrimestre

  De gener a juny de 2019

  Celebrem el 20 Aniversari del Centre d'estudis iberoamericà Mario Benedetti, en el marc del 40 aniversari de la UA. Per aquest motiu podrem gaudir de conferències d'escriptors i presentacions de llibres, activitats acadèmiques, el congrés dedicat a Juan Gil-Albert i activitats culturals, que culminaran amb un homenatge a Mario Benedetti pel 10º aniversari de la seua mort.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaConferències
 • Divendres, 8
 • Cartell actrius alacantines

  La Seu Ciutat d'Alacant dedica un cicle a les actrius alacantines de hui

  4 i 18 de febrer; 4 i 25 de març de 2019 a les 20.00h - Seu Universitària Ciutat d'Alacant

  El pròxim dilluns 4 de febrer a les 20 hores començarà a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) un interessant cicle que tindrà les actrius alacantines d’avui com a protagonistes. El cicle, dirigit pel dramaturg Juan Luis Mira, té cinc sessions protagonitzades per Sonia Almarcha, Saida Benzal, Mélida Molina, Patricia Jordá i Inma Mira.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...CinemaJornades
 • Paraules Visuals OK

  Paraules visuals. Art i literatura en la col·lecció del MUA

  Fins al 25 de juliol - Sala Arcadi Blasco del MUA

  El MUA selecciona cada curs acadèmic un conjunt d’obres, entre les més de 1.600 integrades en els seus fons, que permet plantejar una aproximació temàtica, formal i conceptual al patrimoni artístic universitari. Un total de 25 obres formen aquesta proposta multidisciplinària en la qual trobarem diversos poemes que són fonts d’inspiració i creació per als artistes.

  CulturaExposicionsEn valencià
 • Logo Gargots

  Exposició de Gargots: 4 anys de literatura jove i il·lustració

  1/02 a 24/02 - Sala Polivalent del MUA

  Inaugurem l'exposició de les obres gràfiques de la revista Gargots. La mostra és una selecció de 54 il·lustracions de les més de 100 que s’han publicat en la revista durant els darrers tretze números, amb l'autoria de més de vint il·lustradors, de la revista nascuda amb la intenció de reivindicar la creació jove del País Valencià.

  CulturaExposicionsLiteraturaEn valencià
 • Cartell exposició Zuazo

  Jesús Zuazo exposa "L'espai construït" en el MUA

  Fins al 7 d'abril - Sala El Cub - MUA

  L'artista alacantí Jesús Zuazo y la seua obra protagonitzen una nova exposició al MUA, una retrospectiva que arreplega els seus 30 anys de carrera artística. El recorregut expositiu es planteja amb un ordre cronològic de l'obra de Zuazo, dividit en quatre parts: Primera figuración.1989-1994Segunda figuración. 1995-1999Primera abstracción. 2000-2005, i Segunda abs­tracción. 2006-2018

  CulturaExposicions
 • Dijous, 7
 • 6 Dia de la radie cartell

  Arriba la Sisena gala del Dia de la Ràdio en la UA

  Dimecres 13 de febrer - Paranimf de la UA - 18.00 hores

  Un any més, Radie UA celebra la seua gran gala anual, amb el tradicional concurs de programes, un monòleg científic a càrrec de Daniel Orts i l'actuació del grup de música rock alacantí Waldenskeit. El xou ho animarà el col·lectiu de teatre d'improvisació ImproVivencia.

  CulturaMúsicaDivulgació científica
 • Dimecres, 6
 • En defensa

  "En defensa. Un concert de comiat"

  Dimecres 27 de febrer - Paranimf de la UA - 11.30 hores

  L'Aula de Teatre de la UA representarà, en una sessió especial per a IES, l'adaptació de l'obra de Lola Blasco dirigida per Iván Jiménez. Una obra que convida a reflexionar sobre l'exili d'aquells joves que es veuen obligats a eixir a l'estranger per a cercar-se la vida.

  CulturaTeatre i dansaEn valencià
 • Recitales Guitarra Clásica

  Cicle de concerts de guitarra clàssica 2019

  Del 27 de gener al 9 de juny - LAB 15 Palau del Portalet, Alacant

  Gaudeix, fins al mes de juny, del cicle de recitals que ofereixen els alumnes del Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica de la UA en un espai tan suggeridor com el Palau del Portalet (carrer Llauradors, barri antic d'Alacant).

  CulturaMúsica
 • Publicación Homero Torrevieja

  "La Antología poética (1960-2018) de Homero Aridjis"

  Dijous 7 i divendres 8 de febrer - Torrevella i Alacant - 20.00 hores

  Presentació de l'obra el 7 de febrer en la Societat Cultural Casino de Torrevella i el 8 de febrer en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. Amb la intervenció de l'autor Homer Ardijis i l'editor Aníbal Salazar.

  CulturaLiteratura
 • Dimarts, 5
 • Logo Càtedra Miró

  Exposicions febrer - març Càtedra Miró

  Febrer/Març - Alcoi

  La Càtedra Antoni Miró continua amb la seua tasca de promoció i foment de l'art contemporani amb la seua col·laboració en tres exposicions repartides en diversos centres d'Alcoi durant els mesos de febrer y març. Els assistents podran apreciar Intangibles, narratives de l'absència (col·lectiva), on els artistes aborden la investigació i els desitjos artístics des de diferents mètodes de producció, Temps (Roc Candela), destacada per l'ús d'un llenguatge cru, sincer i despullat de floritures; i Introspectiva (Joan Castejón), gràcies a la qual viatjarem de la mà de l'autor a la visió més artística i bella de l'anatomia humana.

  CulturaExposicionsCrítica
 • Dilluns, 4
 • Cartell Morgan AirTour

  Morgan actuarà al Paranimf de la Universitat d'Alacant

  Dimecres 6 de març - Paranimf UA - 20.00h

  La banda Morgan realitzarà un concert el proper dimecres 6 de març a les 20.00 h al Paranimf de la Universitat d'Alacant dins de la seua gira AirTour, llançada amb motiu del llançament del seu esperat nou disc Air el passat any i amb la qual està recorrent escenaris del nostre territori tan reconeguts com són els dels festivals Mad Cool i Sonorama.

  Les entrades tenen un preu de 10 euros i es podran adquirir a la Llibreria Compàs i via web a veu.ua.es/entradas 

  CulturaMúsica
 • Tallers llengües 2018-19 2n quadrimestre

  Nova edició dels Tallers de llengües i cultures

  Inscripció i matriculació de l'11 al 24 de febrer

  Viatja per diferents països del món a través de les seues llengües. Matrícula gratuïta per a la comunitat universitària i 20 euros per a qualsevol altra persona interessada. S'impartiran en bilingüe juntament amb el valencià durant els mesos de març i abril.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
 • Tornar al tauler principal

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464