Saltar apartados

VEU - Notícies publicades en Abril, 2020

1970 / 1971 / 1972 / 1973 / 1974 / 1975 / 1976 / 1977 / 1978 / 1979 / 1980 / 1981 / 1982 / 1983 / 1984 / 1985 / 1986 / 1987 / 1988 / 1989 / 1990 / 1991 / 1992 / 1993 / 1994 / 1995 / 1996 / 1997 / 1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Notícies publicades en Abril, 2020
 • Dijous, 30
 • Mandala

  Pintures de mandalas des del confinament

  Coneix els treballs realitzats per les 24 alumnes i alumnes dels tallers d'arts plàstiques que organitza el Secretariat de Cultura de la UA. L'actual situació de confinament no ha sigut obstacle, sinó tot el contrari, perquè bolquen la seua creativitat en el dibuix de Mandalas, representacions simbòliques amb beneficis terapèutics com ara buidar la ment, eliminar l'estrès i proporcionar pau i serenitat.

  CulturaExposicions
 • Dimecres, 29
 • Aula de dansa UA

  Vídeo commemoratiu pel Dia Internacional de la Dansa

  "Nosaltres no ballem, nosaltres som un crit, un acte revolucionari...". L'Aula de Dansa de la Universitat d'Alacant celebra el Dia Internacional de la Dansa, el 29 d'abril, amb un vídeo-manifest on es presenta un resum del treball realitzat aquest curs a l'Aula. I se suma a la commemoració el MUA, que emetrà en les seues xarxes una proposta que uneix art i dansa.

  CulturaTeatre i dansa
 • Dimecres, 22
 • 03 - El Racó de la Ludoteca UA - Proposades de lectures en castellà i valencià

  El Racó de la Ludoteca UA - Propostes de lectures en castellà i valencià

  Des del Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües, a través de la Ludoteca no ens volem oblidar dels més xicotets en aquest dia tan important i us volem proposar una sèrie d’enllaços per a recórrer i descobrir el meravellós i fascinant món de la lectura.

  Agraïm a l’àrea de Didàctica de la Llengua i la Literatura del Departament d’Innovació i Formació Didàctica de la Universitat d’Alacant per fer-nos arribar algunes d’aquestes propostes.

 • Dia del llibre UA 2020

  La UA celebra en línia el Dia del Llibre

  Coincidint amb el 23 d'abril, Dia Internacional del Llibre, la UA organitza concursos de narrativa, lectures d'obres pels autors, poesia, recomanacions de llibres de música clàssica i esports, lectura infantil i juvenil, i les exposicions virtuals 'Cervantes i Shakespeare. Dos genis universals' i 'Humor social: un llibre et fa lliure', entre altres propostes.

 • Pacific_portada

  Exposició virtual de la sala Aifos: 'Pacífic, els dos rostres d'un oceà'

  Visita online la primera de les exposicions virtuals que ha preparat la Sala Aifos de la UA. Desplaça't per l'espai recreat del nostre centre expositiu i coneix la magnífica col·lecció de fotografies de Pablo Bernabeu, una sèrie centrada en els habitants de dos dels vessants del Pacífic: Cambodja i Vietnam d'una banda i el Perú per l'altre. Amb la participació de Fundació Mútua Llevant.

  CulturaExposicions
 • sedeciudad de alicante

  La Seu Universitària Ciutat d'Alacant ofereix la seua programació setmanal en línia

  La Seu Universitària Ciutat d'Alacant ha transformat la seua agenda d'activitats presencials en propostes en obert d'àmplia temàtica social i cultural, una programació setmanal que inclou conferències, debats, cursos i propostes culturals.

 • la veu de la nostra escriptura

  La Seu Universitària de Villena llança la iniciativa La veu de la nostra escriptura

  Del 19 d'abril al 3 de maig, la Seu Universitària de Villena celebra el Dia del Llibre 2020 (23A) a través de les veus d'escriptors i escriptores villenenses amb #LaVozDeNuestraEscritura, un projecte en el qual deu autors posen veu a les seues obres dia a dia perquè puguem gaudir-les des de casa. Playlist de vídeos.

  CulturaLiteratura
 • Dimarts, 21
 • microrrelatos villena

  Concurs de microrelats "Sóc un superheroi a casa per" "Sóc una superheroïna a casa per"

  Amb l'objectiu de fomentar els valors d'inclusió i solidaritat, la Seu Universitària de la Universitat d'Alacant a Villena i la Comparsa de Pirates de Villena organitzen un concurs de microrelats sota el lema: “Sóc un Superheroi a casa per” / “Sóc una Superheroïna a casa per”. La data límit per a presentar els microrelats serà el 15 de maig de 2020.

 • psicomotricidad-niños

  Exercicis psicomotrius per a fer a casa amb xiquets i xiquetes

  Una proposta original d'exercicis psicomotrius per a fer a casa, que ens ajudaran a minimitzar l'impacte en el desenvolupament dels nostres xiquets i xiquetes per kla falta de moviment durant el confinament.

  Aquests jocs i exercicis són propostes de l'especialista en psicomotricitat Saúl López, Doctor en
  Psicopedadogia per la Universitat d'Alacant.

  instagram.com/saullopezmpsicomotricidad

 • Dimecres, 15
 • Concurs literari UA literatura en temps de pandèmia

  Concurs de narrativa hiperbreu 'Literatura en temps de pandèmia'

  Amb l'objectiu de convertir l'actual situació de crisi sanitària també en espai de creativitat, en aquest cas literària, així com de promoure-la, el Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües, juntament amb el Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, convoquen el certamen narrativa hiperbreu 'Literatura en temps de pandèmia' entre la comunitat de la UA. El termini de lliurament acaba el 5 de maig, i la resolució serà el 15 de maig.

  CulturaLiteratura
 • Dijous, 9
 • Radio UA online

  RadioUA manté una programació de quarantena per a amants de la ciència, l'educació, la cultura, l'esport i l'actualitat universitària

  La Ràdio de la Universitat d'Alacant ha adaptat la seua programació habitual als temps de pandèmia ampliant l'accessibilitat dels seus programes, als quals es pot accedir tant en format podcast (des de les plataformes d'iVoox, Apple Podcasts i des de la pròpia pàgina web radio.ua.es), com en format vídeo, disponible a través del seu propi canal de YouTube.

 • UAonline_portada

  La UA llança a través de VEU la seua oferta en línia de producció pròpia

  La UA es bolca en el món online. I la revista VEU i les seues xarxes socials es converteixen en centre aglutinador i en altaveu de la nova activitat dels Serveis de Cultura, Esports i Llengües. Coneix tots els continguts en la web i en #UAculturaonline #UAllengüesonline #UAesportonline i #UAludotecaonline

 • Amalio Gran Poesia

  La Seu Universitària de Villena de la UA convoca el V Certamen de Poesia Amalio Gran

  La Universitat d’Alacant, a través de la Seu Universitària a Villena, convoca el V Certamen de Poesia Poeta Amalio Gran, juntament amb la llibreria Papelicopy i el portal «Amalio Gran». En aquesta cinquena edició, el lema triat és « Escribo por no morir», tema al qual hauran d’ajustar-se els poemes que hi concórreguen. La convocatòria detalla que els poemes hauran d’estar escrits en castellà i el termini de presentació finalitzarà el pròxim 15 d’octubre.

  CulturaLiteratura
 • Dimarts, 7
 • interactua_confinament

  'Confinament', el repte artístic en xarxes de InteractUA

  La plataforma de promoció artística per a l'alumnat del Servei de Cultura de la UA InteractUA ha proposat als seus integrants compartir creacions centrades en tot allò que envolta al COVID19: l'aïllament, la por i, sobretot, l'esperança. Pots seguir aquest repte en Facebook i Instagram sota l'etiqueta #UAinteractuaOnline.

  CulturaExposicionsTeatre i dansaMúsicaCinemaLiteratura
 • activitats mua online

  El MUA llança la seua guia de 'recursos per a passar la quarantena a casa amb art'

  Sota el lema #joemquedeacasa, el MUA posa a la nostra disposició un apartat especial dins de la seua pàgina web amb recursos molt interessants: catàlegs d'exposicions recents, passatemps artístics, materials didàctics i fins i tot el MUA Quiz!, un concurs en Instagram amb preguntes sobre art.

  CulturaExposicions
 • Dilluns, 6
 • Pildoras de cine UA

  Píndoles de cinema UA

  L'activitat cultural de la UA no es deté, en la mesura que siga possible. Per exemple, la nostra Aula de Cinema proposa diversos vídeos sobre temes del Setè Art, amb l'objectiu d'obrir debat. Componen el llistat de vídeos títols com "Si és home, valent, i si és dona, ninfómana?" o "Es pot mentir en un flashback?". Presenten: Israel Gil i Raúl García.

  CulturaCinema
 • ESCRIBIR LA CUARENTENA

  Escriure la quarantena. Projecte del Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti

  Escriptors com Ana María Shua, Piedad Bonnett, Fernando Iwasaki, Ana Merino, Alonso Cueto, Raúl Zurita o Margo Glantz participen amb les seues reflexions o les seues creacions sobre com canalitzar el nostre pensament a través de l'escriptura en aquest temps de confinament. El CeMaB compartirà en les seues xarxes un vídeo diari. Els vídeos estaran disponibles en el Canal Multimèdia del CeMaBCanal Youtube (CeMaBUA) i Xarxa Social Facebook.

  CulturaLiteratura
 • Mario Benedetti

  Vídeos publicats pel CEMAB per a celebrar el dia internacional de la poesia

  El Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti va convidar a una sèrie d'escriptors, docents i amics, a recitar versos de l'insigne escriptor Mario Benedetti, per a celebrar el dia internacional de la poesia, l'any del Centenari de #Benedetti.

  CulturaLiteratura
 • Diumenge, 5
 • la historia del rock 2

  Concerte 'La Història del Rock'

  Dimarts 5 de maig - 11.30 hores - Paranimf de la UA

  CANCEL·LAT

  Aquest concert, dirigit per Santiago J. Iglesias Hurtado, ens presenta la història del rock des del seu naixement, orígens, instruments i evolució musical d'aquesta. La posada en escena compta amb músics professionals que interpretaran en directe temes propis de cada estil i època del rock.

  CulturaMúsica
 • CeMaB

  S'ajornen totes les activitats del CeMaB

  Seguint recomanacions de les autoritats sanitàries i acadèmiques, a causa de l'avanç del COVID-19, queden ajornades totes les activitats acadèmiques i culturals del CeMaB fins a un altre avís. 

  CulturaLiteratura
 • Dissabte, 4
 • ACUA portada

  Cancel·lats diversos espectacles de la programació d'ACUA

  Amb motiu de l'actual alarma sanitària, dels quinze espectacles inicialment previstos per a aquest quadrimestre en la programació d'ACUA, han quedat suspesos els següents: l'obra Contra l'amor (17/4), la trobada de dansa de l'isralí Sharon Fridman (25/4), la Biennal Universitària de Teatre Xarxa Vives (29-30/4), el concert Història del Rock (5/5) i el Certamen de Teatre Grecollatí (11-15/5). D'altra banda, han quedat ajornats fins a un altre avís els les estrenes de les Aules de Dansa i Teatre i el concert de primavera de la Coral UA (del 19/5 al 9/6).

  CulturaTeatre i dansaMúsica
 • Tornar al tauler principal

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464