Saltar apartados

VEU - Notícies publicades en Juny, 2020

1970 / 1971 / 1972 / 1973 / 1974 / 1975 / 1976 / 1977 / 1978 / 1979 / 1980 / 1981 / 1982 / 1983 / 1984 / 1985 / 1986 / 1987 / 1988 / 1989 / 1990 / 1991 / 1992 / 1993 / 1994 / 1995 / 1996 / 1997 / 1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Notícies publicades en Juny, 2020
 • Dimarts, 30
 • muareapertura

  El Museu de la Universitat d'Alacant torna a obrir les portes al públic

  El Museu de la Universitat d’Alacant reprèn l’activitat presencial a partir de demà dimecres 1 de juliol, després de tres mesos de portes tancades per la pandèmia. El MUA, juntament amb el Servei de Prevenció de la Universitat d’Alacant, han desenvolupat un pla de reobertura escalonada de les instal·lacions del Museu que permeta garantir la seguretat sanitària de treballadors i visitants. Cal sol·licitar cita prèvia en infomua@ua.es

 • videojuegoscursoverano2020

  El mercat del videojoc com a nova eixida professional per a historiadors i humanistes en un curs de la UA

  Pot ser el mercat del videojoc una nova eixida professional per a historiadors i humanistes? Per a donar resposta a aquesta pregunta des de diverses perspectives, la Universitat d’Alacant organitza el curs d’estiu en línia «Història i videojocs: propostes docents i sortides professionals», del 6 al 10 de juliol en horari de 16 a 20 hores.

 • Dilluns, 29
 • exiliorepublicano

  Vídeo de la presentació de la web «L'exili republicà en el nord d'Àfrica»

  El passat 11 de juny, va tenir lloc aquesta interessantíssima presentació de la pàgina web “L'exili republicà en el nord d'Àfrica”, un projecte desenvolupat pel Arxiu de la Democràcia de la Universitat d'Alacant. L'historiador, Juan Martínez Leal, autor i coordinador del projecte, ens compta com va sorgir la idea, la seua gestació i, a través del relat històric, el contingut de la pàgina, concebuda com un espai viu de trobada i referència documental sobre aquest tema, que amb la intervenció de Mercedes Guijarro, directora de l'Arxiu Universitari, posa en valor, una vegada més, la funció dels arxius en la preservació i difusió de la memòria col·lectiva.

 • radiouacursosverano2020

  Els Cursos d'Estiu en Ràdio UA

  Els Cursos d’estiu de la UA són una oportunitat per a complementar la nostra formació, conéixer professionals del sector i aplicar la teoria a aspectes socials de l'entorn immediat. Hèctor Rubio, coordinador dels Cursos d'Estiu de la UA, i María Dolores Díaz, gestora cap, ens parlen en Ràdio UA de l'oferta d'aquesta XIX edició i del passat, present i futur dels cursos.

  Informació dels cursos en: https://web.ua.es/va/verano

 • Divendres, 26
 • festival-teatroclasico

  La Universitat d'Alacant manté el Festival de Teatre Clàssic de L'Alcúdia en format online

  Aquest mes de juliol no ens quedem sense el nostre Teatre Clàssic. Del 13 al 24 de juliol, la UA ens ofereix la VIII edició del Festival de Teatre Clàssic de l'Alcúdia-UA en format online, amb 15 obres gravades, entrevistes exclusives a directors i actors realitzades per la nostra Aula de Teatre, així com moltes altres activitats complementàries.

  CulturaTeatre i dansa
 • coronavirusjunio2020

  Conferència online «La pandemia de COVID-19: Evolución en acción»

  Dimarts 30 de juny, a les 19.00 hores, tindrà lloc la Conferència online «La pandemia de COVID-19: Evolución en acción», a càrrec de Carlos Briones, Científic Titular del CISC del Centre d'Astrobiologia (CSIC-INTA), Inmaculada Casas, Investigadora Científica del Centre Nacional de Microbiologia, Institut de Salut Carles III, i Esteban Domingo, Professor d'Investigació ad honorem del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa (CSIC- UAM). Modera: Pepa Antón, Catedràtica de Microbiologia de la Universitat d'Alacant. Organitza: Aula de la Ciència de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant. 

 • Divendres, 19
 • muatallerjunio20

  El MUA presenta l'exposició virtual "20è concurs tallers didàctics MUA"

  El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) va obrir les portes al desembre de l'any 1999 i, durant aquest curs acadèmic, ha celebrat el 20è aniversari al costat de l'Àrea Didàctica, que va fer 20 anys de la posada en marxa el mes de febrer passat. Els responsables de l'Àrea Didàctica del MUA, Remedios Navarro i David Alpañez, destaquen que «han sigut dues dècades lliurats a aquesta meravellosa aventura d'educar, des del museu, a través de l'art».

 • humorjunio20

  Exposició virtual de la XVI Mostra d'Humor Social «Refugiats. Reservat el dret d'admissió»

  Per a commemorar el 20 de juny, dia mundial dels refugiats, la Sala AIFOS de la UA ofereix l'oportunitat de revisitar virtualment la Mostra d'Humor Social XVI, que va exposar per primera vegada a l'abril de 2016. En la mostra s'exposen obres de dibuixants com Forges, Ortuño, Zulet, Ortifus, Angelines, e Whoper, Kap, Nano o Malagón, entre altres.

 • Dijous, 18
 • Concert Fesfoc 2020

  FESFOC 2020 - Mireia Vives i Borja Penalba a Sant Joan d'Alacant

  Dilluns 22/06 - 20h CEIP Crist de la Pau

  Torna la música en valencià i en directe. Mireia Vives i Borja Penalba actuaran a Sant Joan d'Alacant en el concert del Fesfoc 2020. El lloc que acollirà el concert és el CEIP Crist de la Pau, un espai amb l'accés controlat i a l'aire lliure. Se seguiran els corresponents protocols de seguretat i és limitat a 100 persones. Accés per invitació gratuïta.

 • Concert Andreu Valor

  "Música de poetes": la UA i altres tretze universitats de la Xarxa Vives celebrem juntes la Nit de Sant Joan

  Dimarts que ve 23 de juny, des de les 11.30 hores, tindrà lloc en Instagram Live el concert "Música de Poetes" de la Xarxa Vives, al qual la UA se suma amb la participació del músic de Cocentaina Andreu Valor. «El Concert #MúsicaDePoetes reunirà a cantautors catalans, valencians, balears i andorrans, que interpretaran les seues versions preferides de la poesia en català musicada en celebració de la Nit de Sant Joan, i també com a mostra d'agraïment a tota la comunitat universitària per l'esforç realitzat els darrers mesos».

  CulturaMúsica
 • gasterrajunio

  La Universitat d'Alacant celebra el Dia Mundial de la Gastronomia Sostenible amb un cicle de conferències

  La Universitat d’Alacant, a través del Centre de Gastronomia del Mediterrani UA- Dénia GASTERRA i Turisme de la Generalitat, sota el paraigua de la marca L’Exquisit Mediterrani, han organitzat un cicle de conferències amb motiu del Dia Mundial de la Gastronomia Sostenible que se celebra el 18 de juny.

 • Dimecres, 17
 • cursosdeverano2020

  La UA ofereix un curs d'estiu per a organitzadors d'actes culturals i patrimoni

  Amb l'objectiu d'augmentar la capacitat i la qualitat organitzativa dels gestors culturals, la Universitat d'Alacant llança el curs d'estiu en línia Protocol Bàsic per a Organitzadors d'Actes Culturals i de Patrimoni.

 • Dimarts, 16
 • Cartell curse d'estiu UAestiu Rock and roll Business 2020

  La UA dedica un Curs d'Estiu al negoci de la música contemporània

  ¿Com funciona el negoci de la música? En el curs d'estiu en línia "Rock and roll Business" es tractaran temes com el negoci de la música en viu, els drets d'autor, el videoclip musical, el paper de les discogràfiques o la revolució del streaming.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...MúsicaCursos i tallers
 • Dilluns, 15
 • Cultura en la UA en Ràdio UA

  Tres dels guanyadors del concurs "Literatura en temps de pandèmia", entrevistats en Ràdio UA

  Coneix als autors i autores dels textos seleccionats en l'apartat de "La cultura en temps de pandèmia" d'aquest concurs de literatura hiperbreu organitzat pel Secretariat de cultura. Santiago Martínez (Alacant), Lucía Azpilicueta (Ontinyent) i Miriam Quiles (Cocentaina) van passar pel nostre programa en Ràdio UA i van ser entrevistats per Marta Gisbert. Ens parlen dels relats, però també de la seua vivència de la pandèmia gràcies a la companyia de la cultura. ¡La passió que els tres senten per la literatura i l'art en general resulta irresistiblement contagiosa i expansiva!

  CulturaLiteratura
 • Dimecres, 10
 • fogueres

  La Seu Universitària Ciutat d'Alacant dedica un seminari a l'origen de les Fogueres (1928-1936)

  La Seu Universitària Ciutat d’Alacant ha programat el seminari online «Fogueres 1928-1936. Un Recorregut Visual i Descriptiu» que començarà el pròxim dimarts 16 de juny, impartit pel professor Armando Parodi. El Seminari està integrat per cinc sessions (16,19, 23, 26 i 30 de juny) en les quals es tractarà la història de les fogueres en aquest període.

 • Radie UA i Diàlegs en el territori

  'Diàlegs en el Territori' en Ràdio UA

  El projecte de conferències online "Diàlegs en el Territori" de les Seus Universitàries de la UA (https://web.ua.es/seus/online) ha obert un camí d'experimentació amb les tecnologies que permet a la Universitat acostar-se millor a la gent i arribar a una major diversitat i nombre de persones, i a més facilita la participació i la interacció entre diferents punts de les nostres comarques. Una nova via que està descobrint un llenguatge propi i que, de segur, conviurà en el futur amb l'enyorada presencialitat. Al nostre programa en Ràdio UA, ens parlen de tot això, i de més, Eva Valero Juan, directora de les Seus Universitàries de la UA, i Hèctor Rubio, coordinador d'aquestes.

 • Divendres, 5
 • exiliorepublicano

  Presentació de projecte de l'Arxiu de la Democràcia: «L'exili republicà en el nord d'Àfrica»

  El dijous 11 de juny, a les 19.00 h., tindrà lloc l'acte de presentació del nou projecte, que té com a objectius recuperar la memòria, aprofundir i difondre el coneixement d'un dels exilis més oblidats, el dels republicans espanyols en les terres del nord d'Àfrica. La presentació serà a càrrec de Jorge Olcina, director de la Seu ciutat d'Alacant; Mercedes Guijarro, directora de l'Arxiu Universitari; Juan Martínez Leal, historiador i membre del Consell Assessor del AD i Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esport i Llengües.

 • florayfaunavillena

  La Seu Universitària de Villena presenta «Flora y Fauna en Villena», al costat del Chamariz i la Regidoria de Medi Ambient

  La Seu Universitària de la UA a Villena presenta, juntament amb El Chamariz i en col·laboració amb la Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Canvi Climàtic, «Flora y Fauna en Villena», una activitat dirigida als més menuts amb l'objectiu d'ampliar el seu coneixement en aspectes relacionats amb el medi ambient a través dels jocs. L'activitat es realitzarà a través del Facebook de la Seu Universitària de Villena.

 • Dijous, 4
 • Cursos d'estiu 2020 portada

  La Universitat d'Alacant presenta l'oferta de Cursos d'Estiu Rafael Altamira

  La Universitat d'Alacant ha decidit mantenir el tradicional programa de Cursos d'Estiu Rafael Altamira, uns cursos que la UA va començar a impartir l’any 1995 a Cocentaina, si bé les circumstàncies actuals fan que l'oferta d'enguany reduïsca el nombre de cursos i els adapte a la modalitat en línia, principalment.

 • beatnikmua

  Va haver-hi dones en la Generació Beat?

  En el marc de la 13a Convocatòria d'Arts Visuals mulier, mulieris, el MUA ha dissenyat un programa d'activitats inspirat en una sèrie de peces de l'artista Rebeka Elizegi titulada Beatnik.

  Una conferència i un recital poètic-musical ens permetran aprofundir en les vides i obres d'un grup de poetes nord-americanes de la Generació Beat.

   

 • COVID

  La Universitat d'Alacant posa en marxa una investigació sobre els efectes del confinament en la salut dels habitants de la província d'Alacant

  La professora Ana Laguna és la impulsora d'aquesta investigació dirigida per Carlos Álvarez-Dardet i M. Teresa Ruiz Cantero i que realitzen les seus universitàries i el Grup d’Investigació de Salut Pública de la UA.

 • Dilluns, 1
 • olcina

  El catedràtic de la UA Jorge Olcina desgrana els ensenyaments ambientals de la pandèmia a l'Aula de la Ciència i la Tecnologia

  El catedràtic d’anàlisi geogràfica regional de la UA i director de la Seu Ciutat d’Alacant, Jorge Olcina, protagonitza una nova sessió de l’Aula de la Ciència i la Tecnologia de la Seu, amb la videoconferència «Enseñanzas ambientales de la pandemia: luces y sombras», dimarts 2 de juny a les 19 hores.

 • vidastransformadasmua

  Convocatòria Exposició Virtual "Vides Transformades"

  El Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant, a traves del Museu de la Universitat d’Alacant (MUA), convoca una exposició col·lectiva internacional virtual. Mitjançant aquesta convocatòria se seleccionaran un conjunt d’obres, de qualsevol disciplina de les arts visuals, l’eix central de les quals serà abordar aquesta reflexió a partir de temes com la vida, la mort, la malaltia, el món presencial, el món virtual, la vulnerabilitat, el confinament, la prohibició, el distanciament social, la solidaritat, el poder, la soledat, el temps, la globalització, l’espai públic, l’espai privat, la sanitat, l’ensenyament, la comunicació, la dialèctica seguretat-llibertat, entre d’altres.

 • tallercocinasaludable

  Vídeo tallers pràctics de cuina saludable i sostenible

  L'Aula de Salut de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant en col·laboració amb Centre Majors Salut, GASTERRA Centre de Gastronomia del Mediterrani UA- Dénia, i Càtedra Carmencita d'Estudis de Sabor Gastronòmic, ha organitzat una sèrie de vídeo tallers dinàmics online que promouen l'aprenentatge a través de l'experiència de reconeguts xefs i divulgadors gastronòmics.

 • Tornar al tauler principal

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464