Saltar apartados

VEU - Notícies publicades en Abril, 2021

1970 / 1971 / 1972 / 1973 / 1974 / 1975 / 1976 / 1977 / 1978 / 1979 / 1980 / 1981 / 1982 / 1983 / 1984 / 1985 / 1986 / 1987 / 1988 / 1989 / 1990 / 1991 / 1992 / 1993 / 1994 / 1995 / 1996 / 1997 / 1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol
Notícies publicades en Abril, 2021
 • Divendres, 30
 • artesanossal

  La Universitat d'Alacant posa en obert el curt documental «Artesans de la Sal»

  Realitzat pel Taller d'Imatge de la UA i produït per la Seu i l'Ajuntament de Torrevella, el documental descriu el procés de realització de l'artesania salinera de Torrevella, una activitat de gran arrelament i tradició entre els treballadors de les salines però que es troba en risc de desaparició. Es pot veure a través del canal de Youtube Cultura en la UA ,

  CulturaCinema
 • Fotografía actuación La Fúmiga en el Paraninfo de la UA 2021

  Fotografies de l'actuació de La Fumiga en el Paranimf de la UA

  En aquest àlbum de fotos del Facebook de @CulturaenlaUA s'arrepleguen alguns dels moments del concert que la banda valenciana de ska, punk i pop alternatiu La Fúmiga va realitzar el 28 d'abril de 2021 en la UA, dins de la Programació Cultural d'Arts Escèniques ACUA. La Fúmiga va presentar el seu disc Espremedors. Fotografies: David Carrillo.

  CulturaMúsica
 • Dijous, 29
 • book a book - aegee - alicante

  El Fòrum d'Estudiants Europeus AEGEE - Alacant crea el club de lectura BOOK A BOOK

  Naix Book a Book, una plataforma una plataforma per a llegir, descobrir nous llibres i intercanviar opinions. Cada mes es proposa una lectura relacionada amb algun dels temes clau d'AEGEE: Equitat social, Salut Mental, Activisme Polític i Emergència Climàtica. 

  CulturaLiteratura
 • Dimecres, 28
 • Diluviinstagram

  El Paranimf acull el concert del Diluvi «Els amants. 25 anys de vacances. Homenatge a Ovidi Montllor»

  Dimecres 5 de maig - Paranimf de la UA - 19.00 h.

  El grup musical de mestissatge mediterrani de l'Alcoià, El Diluvi, presenta la gira Els amants, una nova mirada personal que es torna a trobar amb la d'Ovidi Montllor, ara que fan 25 anys de la seua mort. Aquesta gira és una manera de reinventar-se, recuperant l'essència dels seus inicis i, alhora, fent un particular homenatge al seu gran mestre i inspirador: Ovidi Montllor. Espectacle en valencià. Entrades 10€, en Instanticket.

  CulturaMúsicaEn valencià
 • edipoinstagram

  «Èdip», per Bambalina Teatre Practicable. La màgia dels titelles inunda el Paranimf

  Dimarts 4 de maig - Paranimf de la UA - 19.00 h.

  La companyia valenciana, Bambalina Teatre Practicable, caracteritzada per la seua contínua recerca de la identitat del titella i per la seua integració en escena d'actors, marionetes, objectes i imatge, ens presenta la seua adaptació d'Èdip , de Sòfocles, en versió i adreça de Jaume Policarpo. Sobre l'escenari, tres actors es reparteixen 10 personatges i els ninots funcionen, pràcticament, com a ens independents. Espectacle en valencià. Entrades 5€, en Instanticket.

  CulturaTeatre i dansaEn valencià
 • Dimarts, 27
 • Cartel concurso Pluriidentitats

  El MUA llança el concurs «Identitats múltiples: vídeo-reflexions a través d'Instagram»

  Obert termini de presentació del 24 d'abril fins al 17 de maig de 2021

  Amb l'objectiu de reflexionar sobre la identitat en les seues múltiples dimensions (gènere, orientació, raça, cultura, religió, etc.) el Museu de la Universitat d'Alacant i el Vicerectorat d'Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social, llancen aquesta convocatòria dirigida a l'alumnat, professorat i al personal d'administració i serveis de la UA. Es concediran premis de 500%u20AC, 300%u20AC i 200%u20AC.

  CulturaConcursos i premisExposicions
 • Dilluns, 26
 • berlangabreve

  La UA participa en el 18 Festival Internacional de Cinema d'Alacant

  Del 31 de maig al 3 de juny - Teatre Arniches

  Amb motiu del centenari del naixement de Luis García Berlanga, s'ha decretat aquest 2021 com l'Any Berlanga. La Filmoteca de l'IVC, el Teatre Arniches, el Festival de Cinema d'Alacant i la Universitat d'Alacant han programat una sèrie de projeccions i activitats que inclouen cinc dels títols més coneguts del director valencià, quatre d'ells en el marc del festival i amb presentació a càrrec d'experts de la UA.

  CulturaCinema
 • lligadedebat21definitiva

  L'equip de Debat de la UA en la competició de la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives 2021

  Del 27 al 29 d'abril l'Equip de la UA afronta les fases eliminatòries

  L'equip, integrat per quatre estudiants de la UA, debatrà sobre el tema proposat aquesta edició: L'actual sistema educatiu garanteix el progrés de les persones?

  CulturaEn valencià
 • catalogobrevebenedetti

  Exposició virtual «Collages poètics a Mario Benedetti»

  El divendres 23 d'abril, coincidint amb la celebració del Dia del Llibre, es va presentar en el MUA l'exposició virtual del Concurs Collages poètics a Mario Benedetti, que inclou les tres obres guanyadores i els 27 collages que el jurat va seleccionar entre tots els treballs rebuts, així com un catàleg imprès, editat com a testimoniatge més tangible i perdurable d'aquest homenatge a l'insigne escriptor uruguaià pel centenari del seu naixement.

  CulturaExposicionsLiteratura
 • elenaaguilera

  Exposició «On es naix, on es mor» d'Elena Aguilera en el MUA

  Del 4 de juny al 18 de juliol - Sala Sempere del MUA

  L'exposició de l'artista alacantina Elena Aguilera, comissariada pel professor de la UA Juan A. Roche Cárcel, està composta per una vintena de pintures de gran format i un vídeo realitzats entre 2019 i 2021, estructurats a través de quatre eixos temàtics: la muntanya, el niu, el riu i l'arbre. Aquests quatre elements es converteixen en símbols de l'existència humana en general, però també de la vivència subjectiva de la pròpia artista.

  CulturaExposicions
 • pueblogitano21

  La Universitat d'Alacant commemora el Dia Internacional del Poble Gitano

  Del 26 d'abril al 10 de maig - Campus UA

  Jornades de sensibilització, el conversatorio virtual Investigació des de la mirada gitana, les exposicions Mira'm: ¿ara em veus? del Servei de Cultura i Campanya de sensibilització FSG: Poble Gitano-UA, l'exposició bibliogràfica virtual Història i Cultura del Poble Gitano i el Concurs de Fotografia Enfokaló21, protagonitzen la programació d'activitats de la UA per a celebrar el Dia Internacional del Poble Gitano. A més, el 28 d'abril, a les 11.00 h. s'hissarà al campus la bandera del Poble Gitano, al costat de l'escultura de la mà de l'artista José Díaz Azorín.

  CulturaExposicionsDivulgació científica
 • Divendres, 23
 • Fumigainstagram

  El concert «Espremedors» de la banda de ska, punk i pop alternatiu La Fúmiga en el Paranimf de la UA

  Dimecres 28 d'abril - Paranimf de la UA - 19.00 h. 

  L'acolorida banda valenciana La Fúmiga, amb la seua particular fusió d'estils, inicia la Programació Cultural d'Arts Escèniques ACUA abril-maig presentant-nos el seu disc Espremedors. Aquest disc és una recopilació de tots els senzills publicats pel grup fins al moment, que els va valdre el premi Carles Santos i el d'Ovidi Montllor al Millor Disc de Mestissatge 2020. Entrades 10€, en Instanticket.

  CulturaMúsicaEn valencià
 • Dijous, 22
 • ACUAABRILJUNIO

  En la seua programació d'Arts Escèniques ACUA abril-juny, la UA reprèn les seues propostes culturals de manera presencial

  Del 28 d'abril al 9 de juny - Paranimf de la UA - 19.00 h. 

  La Universitat d'Alacant reprèn els espectacles en directe amb nou propostes culturals de teatre i música. La programació ACUA arranca amb el concert Espremedors, del grup valencià de ska, punk i pop alternatiu La Fúmiga, i culmina amb el tradicional Concert de Primavera de la Coral UA. A més, podrem gaudir dels concerts del Diluvi i Tesa, de l'adaptació d'Èdip de Bambalina Teatre Practicable, de l'òpera electrònica Infanticida i de les estrenes de les Aules de Teatre de la UA i de la UPUA.

  CulturaExposicionsTeatre i dansaMúsica
 • Dimecres, 21
 • diadellibro21collages

  Presentació en el MUA de l'exposició virtual i llibre «Collages poètics a Mario Benedetti»

  Divendres 23 d'abril - MUA - 12.30 h.

  Coincidint amb la celebració del Dia del Llibre, Catalina Iliescu, vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, i Eva Valero Juan, directora del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti inauguraran l'exposició virtual que inclou les tres obres guanyadores del Concurs Collages poètics a Mario Benedetti i els 27 collages que el jurat va seleccionar entre tots els treballs rebuts. A més, es presentarà un catàleg imprès, editat com a testimoniatge més tangible i perdurable, d'aquest homenatge a l'insigne escriptor Mario Benedetti.

  CulturaExposicionsLiteratura
 • Dimarts, 20
 • diadellibro21

  La Universitat d'Alacant et convida a celebrar el dia del llibre 2021

  Del 19 al 25 d'abril

  Cites per a imprimir, lletres per a les teues xarxes socials, xarrades en línia, jocs de fusta, presentacions de llibres, un concert familiar i algunes sorpreses... Descobreix i participa de les interessants iniciatives que la Universitat d'Alacant ha organitzat a través del Servei de Cultura, la Biblioteca UA, la Facultat d'Educació, el Servei de Llengües i el Servei de Publicacions amb motiu d'aquesta efemèride que té lloc oficialment el 23 d'abril.

  CulturaMúsicaLiteraturaEn valencià
 • CIEACOVA-20-21-juny-cuadrado

  Oberta la preinscripció per a les proves d'acreditació de valencià de CIEACOVA Juny 2021

  Preinscripció del 20 al 26 d'abril

  El Servei de Llengües de la Universitat d'Alacant obri durant aquesta setmana la preinscripció per a les proves d'acreditació de valencià que avala la CIEACOVA i que tindran lloc al campus de la Universitat del 28 de maig al 7 de juny de 2021. La superació de les proves d'acreditació de valencià comporta l'expedició d'un certificat de la UA.

  CulturaEn valencià
 • Dimecres, 14
 • Plaça del Llibre

  Arriba la V edició de la Plaça del Llibre d'Alacant

  Divendres 23 i dissabte 24 d'abril de 11h a 14h i de 17 a 20h / Diumenge 25, de 11h a 14h - Plaza del Port d'Alacant

  En la seua nova edició, la major mostra de literatura en valencià de la ciutat Alacant ens oferirà activitats familiars, jocs, concerts, presentacions de llibres (amb especial atenció a la literatura infantil i juvenil) i trobades amb editorials, llibreries i autors. Des del Servei de Publicacions, el Servei de Llengües o l'Aula de Còmic, la UA participa amb diverses propostes.

  CulturaLiteraturaEn valencià
 • Dimarts, 13
 • poesiamexcemab

  Taula redona: Estudi de la poesia mexicana contemporània entre Alacant i Mèxic

  Dimecres 21 d'abril - 20.00 hores - En línia

  Els professors Carmen Alemany Bay, Eva Valero Juan, Alejandro Higashi, Eva Castañeda, Diana del Ángel i Ignacio Ballester, participaran en la taula redona on es presentarà el núm 23 de la revista América sin Nombre: «Madurez de la joven poesía mexicana». L'activitat podrà seguir-se en directe a través del canal de YouTube del CEMAB.

  CulturaLiteratura
 • Tornar al tauler principal

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464