Saltar apartados

VEU - Notícies publicades en Febrer, 2021

1970 / 1971 / 1972 / 1973 / 1974 / 1975 / 1976 / 1977 / 1978 / 1979 / 1980 / 1981 / 1982 / 1983 / 1984 / 1985 / 1986 / 1987 / 1988 / 1989 / 1990 / 1991 / 1992 / 1993 / 1994 / 1995 / 1996 / 1997 / 1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre
Notícies publicades en Febrer, 2021
 • Dijous, 25
 • Unicómic II Congrés

  UNICÓMIC XXIII. II Congrés Internacional d'Estudis Universitaris sobre el Còmic

  De l'11 al 13 de març

  Seminaris, taules redones, presentació de projectes i la participació de quasi 100 ponents, alguns d'ells de projecció internacional, asseguren una anàlisi profunda del còmic des de moltes perspectives en aquest congrés organitzat per l'associació Unicòmic i dirigit a tots els afeccionats al novè art. Tot i realitzar-se també online, per a aquesta modalitat no es necessitarà inscripció prèvia per a assistir a les activitats.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
 • Dimecres, 24
 • benavides

  El CeMaB presenta a l'escriptor Jorge Eduardo Benavides en una interessant conferència online

  Dilluns 1 de març - Online - 10.00 hores

  El Centre d'Estudis Literaris Iberioamericanos Mario Benedetti presenta la conferència online «Patriotas, poetas y monjas en el Perú del S.XIX» impartida per l'escriptor peruà Jorge Eduardo Benavides. Benavides és autor de les novel·les La paz de los vencidos, guanyadora del Premi Julio Ramón Ribeyro de novel·la curta, i de El enigma del conventoguanyadora del XXV Premi Torrente Ballester, entre altres.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaConferències
 • Divendres, 19
 • Els-directes-02-sq

  Els Directes amb el Voluntariat Lingüístic - 2a edició amb Juliana Canet

  Dimecres 24 de febrer -  20.00 hores -  Instagram @LlenguesUA

  Segona trobada virtual del Voluntariat Lingüístic de la Universitat d'Alacant amb una personalitat de l'àmbit lingüístic catalanoparlant. En aquesta ocasió la convidada a mantenir una xarrada amb els voluntaris i voluntàries serà la youtubera  i presentadora catalana Juliana Canet.

  CulturaEn valencià
 • Dijous, 18
 • CeMaB

  El CeMaB adapta la seua programació al format virtual amb sis propostes fins a maig

  El Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA llança la seua programació per als primers mesos de l'any que s'oferirà en format online. Conferències amb l'escriptor peruà Jorge Eduardo Benavides i amb la professora Tania Itzel Nieto, els seminaris «Teatre i Història: representacions de la conquesta en les dramaturgues mexicanes» i «¿Per què tornar al teatre clàssic espanyol a l'aula?», entre les propostes.

  CulturaTeatre i dansaLiteratura
 • lligadedebatsecundaria-2021

  Fase local en la UA de la «Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2021-Virtual»

  En la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d'Universitats, diversos equips d'estudiants dels territoris de parla catalana s'enfronten dialècticament sobre un tema polèmic i d'actualitat. Enguany la UA, amb el suport de la Cívica-Escola Valenciana, organitza la fase local de la Lliga, en la qual els equips competiran el 23 febrer amb el tema: «¿És compatible el creixement global de l'economia amb el respecte al medi ambient?».

  CulturaEn valencià
 • Dimecres, 17
 • premi-xarxa-vives-audiovisual

  La Xarxa Vives d'Universitats convoca el «Premi a la creació de continguts audiovisuals en català, aranès i LSC als xarxes»

  Fins al 28 de febrer de 2021

  El premi valora l'originalitat, la qualitat tècnica, artística i lingüística, així com la contribució a la promoció de la llengua, dels vídeos i canals difosos en les xarxes socials. S'estableixen dues categories: premi al millor vídeo i premi en el millor canal. Els vídeos presentats hauran d'haver sigut publicats en alguna xarxa social (YouTube, Vimeo, Instagram, Twitter, Facebook, Tik Tok, Twitch, etc.) durant 2020.

  CulturaEn valencià
 • banquetesdelreysol

  II edició del Cicle Gastronomia, Vi i Cinema: «Dels grans banquets del Rei Sol a les Revoltes del Pa»

  Dijous 18 i 25 de febrer i 4 i 11 de març - 19.00 hores - online

  El cicle de conferències online organitzat per la Seu Universitària Ciutat d'Alacant en col·laboració amb el Centre de Gastronomia del Mediterrani UA- Dénia GASTERRA i la Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic, analitza la història de la gastronomia a través del cinema i comptarà amb la participació de professionals del món de l'Enologia, productors de vi, cinèfils i professors universitaris. Les sessions, d'accés lliure, podran seguir-se en la següent adreça.

  Cultura
 • Dimarts, 16
 • diumengesmuaonline

  Tornen els Diumenges al MUA, en format online, amb interessants propostes per a tots els públics

  Diumenges 21F, 28M, 25A, 23M i 6J

  Per cinquè any consecutiu, el MUA posa en marxa una nova edició del seu programa Diumenges al MUA. La nova programació inclou activitats d'arquitectura i creativitat, fotopoesía, una visita teatralitzada virtual a l'exposició Pluri-identitats, tècniques d'estampació i un taller en el qual convertir objectes d'usar i tirar en art d'usar i guardar.

  CulturaExposicions
 • Dilluns, 15
 • teatrohistoriacemab

  II Seminari internacional «Teatre i Història: representacions de la conquesta en les dramaturgues mexicanes. Personatges històrics i mítics a escena»

  Del 23 al 25 de febrer - Online

  A 500 anys de la presa de la ciutat de Tenochtitlan (1521-2021), i com a part de la reflexió que, a un costat i un altre de l'oceà, s'està duent a terme sobre aquest moment crucial per a la història de Mèxic, se celebra aquest seminari online, que serà retransmès en directe. Després de cada intervenció s'habilitarà el xat de Youtube per a obrir el torn de preguntes. Programa

  CulturaLiteratura
 • Dimarts, 9
 • villenafeyradio

  La Seu Universitària de Villena presenta el seu programa formatiu i cultural per als mesos de febrer a abril

  La programació inclou, els cicles de conferències Trobades Fe, Cultura i Ciència8 Cultura i Dona i Villena i el seu entorn: aspectes mediambientals, les xarrades radiofòniques Dones de Ciències, Dones Ocultes, el taller Crea la teua pròpia web amb WorPress, i els cursos de valencià de segon quadrimestre. Totes les activitats es desenvoluparan online, donada l'actual situació sanitària. 

  CulturaDivulgació científica
 • Dilluns, 8
 • tallereslenguas21cuadrado

  Matricula't en els Tallers de Llengües i Cultures i explora noves geografies

  Matrícula de l'11 al 18 de febrer

  Tornen els Tallers de Llengües i Cultures de la UA. En aquesta nova edició, a més dels d'introducció a la llengua i la cultura alemanya, àrab, catalana, italiana, japonesa, llengua de signes, portuguesa i russa; exploren noves geografies com les musicals i digitals a través dels tallers: Italià aplicat a l'òpera, En valencià a internet Videojocs: Introducció a la llengua i la cultura.

  CulturaEn valencià
 • Divendres, 5
 • cocinandotorrevieja

  La Seu Universitària i l'Ajuntament de Torrevella posen en marxa «Cuinant Torrevella»

  Del 5 de febrer al 28 de maig de 2021

  Pot el menjar influir en l’arquitectura? Podem dissenyar jardins comestibles?  Pot la cuina establir noves convivències i espais?... Cuinant Torrevella és una innovadora iniciativa que conjumina Arquitectura i Gastronomia. La proposta es posa en marxa de la mà del grau d'Arquitectura de la UA i compta amb la col·laboració del Centre de Gastronomia del Mediterrani de la UA, Gasterra.  

  Cultura
 • Dijous, 4
 • elfutursescriuambr

  Exposició virtual «El futur s'escriu amb R (Redueix, Reutilitza, Recicla)»

  Aquesta exhibició, cedida a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant per la Fundació Mútua de Llevant, ens mostra l'empremta de l'ésser humà sobre el planeta: el drama produït per l'abús de materials inorgànics i per la fabricació de plàstic des de 1950, que origina més de 8 mil milions de tones.

  CulturaExposicions
 • collages1

  Tres alumnes de la UA s'han alçat amb els tres primers premis en el Concurs de Collages Poètics a Mario Benedetti

  El jurat del concurs «Collages poètics a Mario Benedetti», convocat pel Vicerectorat de Cultura, el CeMaB i el MUA, amb motiu de la celebració del centenari del naixement de l'escriptor uruguaià Mario Benedetti, ha decidit atorgar el primer premi, dotat amb 500€, a Raquel Irene Penalva Sola, el segon, dotat amb 300€, a María García Mula, i el tercer, dotat amb 200€, a María Cristina Escrivá Montserrat. Els tres collages guanyadors, i els 27 seleccionats, conformaran una exposició virtual i una publicació, que es presentaran en pròximes dates.

  CulturaExposicionsLiteratura
 • uatubers-directesinstagram

  El SL reinventa l'oferta d'activitats del Voluntariat Lingüístic amb dos innovadors projectes en línia

  Un és el projecte #UAtubers al canal SomUA. El contingut dels vídeos tindrà temàtiques molt diverses, i l'esperit serà el mateix: alumnes parlant a alumnes, creant xarxa i un nou fòrum de comunicació per a la comunitat universitària.

  Daltra banda, naixen també Els Directes d'Instagram del Voluntariat Lingüístic, en el qual els voluntaris i voluntàries gaudiran de trobades mensuals amb diferents personalitats que ells i elles escolliran.

  CulturaEn valencià
 • Premisaltea

  Rècord de participació en els Premis Altea de Literatura i Investigació 2021 amb 160 originals presentats

  Un any més els Premis Altea han aconseguit batre el seu propi rècord de participació. Si en l'edició de 2020 es va aconseguir una resposta sense precedents amb la presentació de 120 obres, en la del 2021 la xifra d'originals presentats ha ascendit a 160. Els Premis Altea de Literatura i Investigació són fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament d'Altea, la Fundació Caixaltea, Aila Edicions, l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Càtedra Enric Valor de la Universitat d'Alacant.

  CulturaLiteraturaEn valencià
 • Dimarts, 2
 • niñaciencia

  Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la ciència

  Del 8 al 12 de febrer - Campus de Sant Vicent

  El Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica  i el Vicerectorat d'Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social de la Universitat d'Alacant commemoren l'11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, amb un programa d'activitats que ajude a visibilitzar el treball de les científiques, així com a crear rols femenins, despertar talents i promoure pràctiques que afavorisquen la igualtat de gènere, principalment en l'àmbit científic-tecnològic, on menys incidència femenina es detecta.

  CulturaDivulgació científica
 • soloeldeseodesanpio

  Publicacions de la UA edita «Solo el deseo enseña a mirar», una pedagogia del cinema a través d'imatges, mirades i pensaments procedents del cinema, la filosofia i la literatura

  Per a l'autor del llibre, Juan Navarro de San Pío, l'experiència cinematogràfica emancipa el pensament i expandeix la mirada, rescatant realitats invisibles i espigolant el món més enllà de la visió instrumental i utilitària de les coses. A partir de breus assajos i ressenyes, aquest llibre, que abasta les pel·lícules més rellevants de les dues primeres dècades d'aquest segle en diàleg amb altres clàssics, reivindica el plaer de l'experiència i el pensament cinematogràfics a través de la mirada i de la lectura.

  CulturaCinema
 • Dilluns, 1
 • amparonavarro

  La rectora de la UA imparteix aquest dimarts una conferència en 'streaming' sobre "Com invertir en Ciència"

  «Com invertir en ciència. La ciència com a necessitat pública» és el títol del webinar que impartirà el dimarts, 2 de febrer, a les 17.30 hores, la rectora de la Universitat d'Alacant, Amparo Navarro, dins del cicle Reflexions transversals en ciència: la importància de més i millor ciència que organitza la Universitat Carles III. L'encarregat de presentar a Navarro serà el catedràtic d'Ecologia i investigador distingit de la UA, Fernando T. Maestre. Segueix la conferència en el següent enllaç.

  CulturaDivulgació científica
 • interactualogomini

  Resolució de la convocatòria de la plataforma artística InteractUA 2020-2021

  El divendres 29 de gener es van publicar les resolucions de les convocatòries que, dins de la plataforma InteractUA, va llançar el mes de novembre passat el Servei de Cultura de la Universitat d'Alacant, amb el suport del Vicerectorat d'Estudiants, per a ajudar a promoure i difondre l'activitat artística de l'alumnat de la Universitat.

  Cultura
 • Cartell_acua_2021_SEGON_2

  La programació ACUA de febrer presenta les visualitzacions online de les últimes estrenes de les Aules de Teatre i Dansa de la UA

  Quatre propostes culturals integren el programa de les emissions gravades que s'iniciarà el 4 de febrer amb El festí dels bèsties, per l'Aula de Dansa i l'OFUA, seguida de les obres premiades en el V Festival de Teatre UniversitariMedea, pel grup clàssic de l'Aula de Teatre, i Un bell cadàver, per l'Aula de Teatre, que tindran lloc l'11 i el 18 de febrer, respectivament. El 25 de febrer, es tanca la programació, amb Gente que habla sola, per l'Aula de Teatre de la UPUA.

  CulturaTeatre i dansaMúsica
 • Tornar al tauler principal

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464