Saltar apartados

VEU - Notícies publicades en Juny, 2021

1970 / 1971 / 1972 / 1973 / 1974 / 1975 / 1976 / 1977 / 1978 / 1979 / 1980 / 1981 / 1982 / 1983 / 1984 / 1985 / 1986 / 1987 / 1988 / 1989 / 1990 / 1991 / 1992 / 1993 / 1994 / 1995 / 1996 / 1997 / 1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Notícies publicades en Juny, 2021
 • Dijous, 24
 • Rueda premsa Cursos Estiu Seu Villena UA 2021

  La Seu de Villena impartirà dos Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la UA

  Des del 5 de juliol - Seu Universitària de Villena

  "Coeducació: innovació, participació i creativitat per a educar en igualtat" i "Una visió divulgativa i lúdica dels continguts de física de secundària i batxillerat" són els dos cursos d'estiu que enguany ofereix la Seu Universitària de Villena.

  Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
 • Dimecres, 23
 • Convocatora Coral UA 2021-2022

  Convocatòria per a adjudicar la direcció i coordinació de la Coral de la UA en el curs 2021/22

  Sol·licituds fins al divendres 9 de juliol

  Si tens coneixements i experiència en la direcció i la coordinació de grups de cant coral, una titulació mínima de Grau Mitjà d'Estudis Oficials de Música i no mantens relació contractual de tipus laboral amb la UA, pots presentar el teu projecte de direcció i d'activitats formatives musicals corals per a la Coral de la UA durant el curs 2021/2022.

  CulturaBeques i ajudesMúsica
 • Convocatora Aula Teatre UA 2021-2022

  Convocatòria per a adjudicar la direcció i muntatge de les obres de l'Aula de Teatre de la UA per al curs 2021/22

  Sol·licituds fins al divendres 9 de juliol

  Si tens coneixements i experiència professional en la direcció i muntatge d'obres teatrals i no mantens relació contractual de tipus laboral amb la UA, pots presentar el teu projecte per a la direcció i muntatge de les obres de teatre dels grups clàssic, contemporani i de la Universitat Permanent de la UA.

  CulturaBeques i ajudesTeatre i dansa
 • Dimarts, 22
 • fuenteovejunadefinitivo

  Gira d'actuacions de «Fuenteovejuna 2040» pel grup de Teatre Clàssic de la UA

  Dissabte 3 de juliol - Sala d'actes de la KAKV (Villena) - 20.00 hores - Invitacions

  El grup de teatre clàssic de l'Aula de Teatre de la UA, dirigit per Xiomara Wanden-Berghe va estrenar el dia 1 de juny en el Paranimf, Fuenteovejuna 2040, versió lliure de creació col·lectiva basada en una de les millors obres de Lope de Vega, dins de la Programació d'Arts Escèniques ACUA abril-juny 2021. Fuenteovejuna 2040 és honor, és el poder del personatge col·lectiu enfront d'una injustícia concreta.

  CulturaTeatre i dansa
 • premisalteamini21

  Jordi Bosch, Ignasi Garcia i Elvira Cambrils guanyen els V Premis Altea 2021

  La gala de lliurament dels premis va tenir lloc el 21 de juny en la Plaça de l'Aigua d'Altea. El Premi “Francesc Martínez i Martínez” va recaure en Jordi Bosch Canalias per la seua obra El poema Coral romput: Estellés i Ovidi, el text i la paraula, el Premi de Literatura Infantil i Juvenil va ser per al bosc dels ombres de l'autor teatral barceloní Ignasi Garcia i Barba i el Premi “Carmelina Sánchez-Cutillas” va ser per a la catedràtica pegolina, Elvira Cambrils, per la seua novel·la Aire.

  CulturaLiteratura
 • cursosveranoelda

  La Seu Universitària d'Elda impartirà tres Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la UA

  La Seu Universitària d'Elda ha presentat en roda de premsa el seu programa de Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant, uns cursos que enguany compleixen 20 anys del seu inici sota la marca Rafael Altarmira i 10 anys en les Seus Universitàries. La Seu d'Elda impartirà tres cursos d'estiu: "Dona i esport", "Escriptura creativa" i "Formació en lliga de debat", en format presencial per als mesos de juny i juliol.

  Cultura
 • Dijous, 17
 • conciertoprimaveramusical

  Concert de Toni de l'Hostal en la clausura de l'exposició #PrimaveraMusical

  Dilluns 21 de juny a les 18.00 h

  Aquesta activitat serà l'última de totes organitzades amb motiu de l'exposició #PrimaveraMusical - La música valenciana reviscola. En l'espectacle musical, Toni de l'Hostal farà part de les seues cançons i també versionarà alguns altres artistes protagonistes de l'exposició com Els Jóvens, Tinc Ladilles, Arthur Caravan, Inòpia...

  L'acte servirà de cloenda de l'exposició, que estarà a la sala Aifos fins al 30 de juny i al juliol començarà a rodar (Benissa, Benlloc, Forcall...), i comptarà amb la participació de Francisco Torres, vicerector d'Estudis, Qualitat i Llengües i de Catalina Iliescu, vicerectora de Cultura, Esports i Extensió Universitària. A més, s'hi farà un repàs de les activitats del Voluntariat Lingüístic durant aquest curs i es presentarà el festival Feslloc, on anirà l'exposició i en el qual participaran membres del Voluntariat Lingüístic; i el cd de La Gira vol. 15, en el qual col·labora la Universitat d'Alacant.

  CulturaMúsica
 • Dimecres, 16
 • festivalalcudiabreve

  Tornen les actuacions en viu en el Festival de Teatre Clàssic de L'Alcúdia

  Del 14 al 23 de Juliol - Jaciment arqueològic de l'Alcúdia, Elx

  Cancel·lada Ifigenia en Áulide (divendres 16 de juliol).

  La IX edició del Festival de Teatre Clàssic de L'Alcúdia inclou set representacions teatrals a l'aire lliure, en el marc incomparable del jaciment arqueològic, que seran a càrrec de quatre companyies professionals i tres grups de teatre de l'ensenyament. Es posaran en escena grans obres de la tradició grecollatina: Medea, Cayo César, Ifigenia en Áulide i Miles Gloriosus, i versions de clàssics universals de Shakespeare, Lorca i autors del nostre segle d'Or: Molt de soroll per no res, Leonardo i Burlas de amor de doña Barroco. La venda d'entrades estarà disponible a partir del dilluns 21 de juny en instanticket.

  CulturaTeatre i dansa
 • Dilluns, 14
 • premisaltea21

  Gala dels «Premis Altea de Literatura i Investigació» en l'edició del centenari de Carmelina Sánchez-Cutillas

  19 de juny - Plaza de l'Aigua d'Altea - 20.00 h.

  Els diferents jurats de els V Premis Altea de Literatura i Investigació, que compten amb la col·laboració de la Càtedra Enric Valor de la UA, han tingut l'oportunitat d'estudiar, analitzar i valorar el total de 161 originals presentats en l'edició d'enguany, que ha aconseguit un rècord de participació en les seues tres modalitats. Aforament limitat. Reserva d'invitacions.

  CulturaLiteraturaEn valencià
 • Dijous, 10
 • expositinerantes

  Les exposicions itinerants de la UA, un gran projecte divulgatiu

  La nostra col·laboradora en pràctiques durant aquest quadrimestre, Paula Coronel Orellana, ens acosta amb el seu reportatge al Programa d'Exposicions Itinerants de la UA; un ampli i variat catàleg expositiu obert a la societat que constitueix un material accessible per a centres culturals i educatius, ajuntaments i altres institucions i potència la integració de la Universitat d'Alacant a les comarques alacantines a través de les seues Seus i Aules Universitàries.

  CulturaExposicions
 • Dimecres, 9
 • lamarquesarosalindafotos

  Fotografies de l'estrena de «La Marquesa Rosalinda» per la UPUA en el Paranimf

  L'Aula de Teatre de la Universitat Permanent (UPUA) va presentar el dimarts 8 de juny el seu muntatge de «La Marquesa Rosalinda», de Valle Inclán. Es poden veure les fotografies de la representació, de David Carrillo, en el Facebook de @CulturaenlaUA.

  CulturaTeatre i dansa
 • Dimarts, 8
 • EAC

  El MUA muestra los XXI Encuentros de Arte Contemporáneos

  De l'11 de juny al 25 de juliol - Sala El Cub del MUA

  El MUA, espai de recepció dels EAC promoguts per l'Institut Juan Gil Albert, ens acosta a un multidisciplinari i plural conjunt de 24 obres que exploren les possibilitats de l'art per a rescatar la memòria històrica, propiciar la reflexió sobre la pràctica artística, possibilitar el joc espacial o experimentar amb suports poc convencionals que amplien fronteres cap al tèxtil, el reciclatge o els materials industrials. Inauguració 11 de juny, a les 18.00 h.

  CulturaExposicions
 • Dilluns, 7
 • comogusteis

  El Màster d'Art Dramàtic de la UA estrena «Al vostre gust», de Shakespeare, en el Teatre Principal

  Divendres 11 de juny - 20.00 h. - Teatre Principal d'Alacant

  El Màster d'Art Dramàtic de la UA presenta una de les més comèdies més famoses del William Shakespeare, «Al vostre gust», sota la direcció de l'actriu Amanda Harris, en una producció de TEADA. L'alacantí Alejandro Tous encapçala un repartiment de 12 actors del Màster en aquesta versió traduïda al castellà per John Sanderson, director acadèmic d'aquest. Entrades a la venda.

   

  CulturaTeatre i dansa
 • 7convocatoriaresidenciasmua

  VII Convocatòria de Residències de Creació i Investigació Artística de la Universitat d'Alacant

  Presentació de sol·licituds del 15 de juny al 18 de juliol

  La Universitat d'Alacant convoca, a través del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), el setè programa de residències de creació i investigació artística. L'objecte de la convocatòria és la concessió de 5 beques per a la realització de cinc projectes artístics en les instal·lacions del MUA. Podran participar en aquesta convocatòria artistes o col·lectius de qualsevol edat i nacionalitat i està obert a qualsevol disciplina artística dins de les arts visuals.

  CulturaExposicions
 • Divendres, 4
 • fotosfbfuenteovejuna

  Fotografies de l'estrena de «Fuenteovejuna 2040» en el Paranimf

  El grup de teatre clàssic de la UA va estrenar en el Paranimf, l'1 de juny, el seu potent «Fuenteovejuna 2040», una versió lliure de creació col·lectiva basada basada en d'una de les millors obres de Lope de Vega. Les fotografies de la representació, de David Carrillo, poden veure's en l'en el Facebook de @CulturaenlaUA.

  CulturaTeatre i dansa
 • semanaarchivos21

  L'Arxiu de la Universitat d'Alacant exhibeix els seus continguts en la Setmana Internacional dels Arxius

  7 de juny - En línia - 12.00 h.

  La Setmana Internacional dels Arxius se celebra des de l'any 2007 amb l'objectiu de visibilitzar, analitzar i difondre la tasca dels arxius. L'Arxiu General de la UA ha programat el «Webinar Transparència i Arxius» i la Publicació del Projecte Audiovisual «Curts de l'Arxiu», una col·lecció d'audiovisuals de curta duració per a donar a conèixer alguns documents singulars dels fons i col·leccions de l'AIGUA.

  Cultura
 • Dimecres, 2
 • Seuoberta

  La Seu Universitària de la Marina inaugura el seu nou espai Seu Oberta

  3 i 4 de juny - Seu Universitària de la Marina

  La Seu Universitària de la Marina obri un nou espai de debat, Seu Oberta, que comença la seua marxa amb dues conferències: «La estigmatización de la gordura en la comunicación digital: gordofobia y otros neologismos», en col·laboració amb la Seu de La Nucia, que s'emetrà en línia, i «Claves lingüísticas para encontrar pareja en la esfera digital: el caso Tinder», que se celebrarà en la sala d'actes de la Seu de la Marina i podrà seguir-se en el següent enllaç.

  Cultura
 • ciclolgtbalcoi

  I Cicle de Cinema LGTBIQ al campus d'Alcoi

  4, 9, 18 i 30 de juny - Campus d'Alcoi - 19.00 h.

  El Campus d'Alcoi de la Universitat d'Alacant, en una ferma aposta per la difusió de la diversitat que caracteritza qualsevol àmbit de la societat i amb motiu del mes de l'Orgull LGTBIQ+, ha organitzat l'I «Cicle Cinema LGTBIQ+», en col·laboració amb el col·lectiu LGTBI MARIola. Es projectaran quatre pel·lícules en la seu del campus, amb un aforament limitat de 26 persones.

  CulturaCinema
 • Dimarts, 1
 • festivallimerickcoral

  El festival internacional de corals Limerick Sings selecciona per a la seua edició online de 2021 una cançó de la Coral de la UA

  El famós festival internacional de corals «Limerick Sings» d'Irlanda ha seleccionat una cançó de la Coral de la Universitat d'Alacant per a la seua pròxima edició, que enguany es desenvoluparà de l'11 al 13 de juny en format dual. Es tracta de la cançó tradicional hebrea «Hine dt. tov» (Mireu quant bo) que va ser gravada durant el confinament. Serà emesa el dia 11 de juny, a les 15.00 hores (horari espanyol), en el compte de Facebook del festival, com a part d'un vídeo d'assajos corals.

  CulturaMúsica
 • reciclaje salvaje

  El taller presencial «Reciclatge salvatge» clausura la programació de Diumenges al MUA

  13 de juny - MUA

  L'artista Aurelio Ayela imparteix aquest taller presencial per a convertir objectes d'usar i tirar en art d'usar i guardar, centrant-se en aqueixos objectes comuns que anomenem d'un sol ús (sobretot envases d'un sol ús), per a donar-los una destinació molt més il·limitada i lliure. La inscripció gratuïta a l'activitat, per a tots els públics, estarà oberta del 7 al 10 de juny.

  Cultura
 • coralinstagrambreve

  El concierto de primavera de la Coral cierra la Programación de Artes Escénicas ACUA abril-junio

  Dimecres 9 de juny - Paranimf de la UA - 19.00 h.

  La Coral ens proposa un concert carregat de novetats i suggeriments, amb peces de diferent estils, èpoques i tradicions culturals i musicals: obres de compositores i compositors valencians, peces d'Albinoni i Fauré, òpera, peces adaptades del pop i musicals clàssics. Entrades per invitació en Instanticket.

  Entrades esgotades

  CulturaMúsica
 • marquesarosalindabreve

  L'Aula de Teatre de la UPUA estrena la versió actualitzada de «La Marquesa Rosalinda» de Valle-Inclán

  Dimarts 8 de juny - Paranimf de la UA - 19.00 h.

  Ramón María de la Vall-Inclán va escriure «La Marquesa Rosalinda», seguint els cànons del gènere teatral de la Commedia dell'art sorgit a Itàlia a mediats del segle XVI. Uns amants, un marit cornudo i un intent fallit de venjança són els protagonistes d'aquesta rondalla. L'Aula de Teatre de la Universitat Permanent de la UA (UPUA) estrena l'adaptació al present d'aquesta obra, a càrrec de Begoña Tenés. Entrada per invitació en Instanticket.

  CulturaTeatre i dansa
 • Tornar al tauler principal

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464