Saltar apartados

VEU - Notícies publicades en Març, 2021

1970 / 1971 / 1972 / 1973 / 1974 / 1975 / 1976 / 1977 / 1978 / 1979 / 1980 / 1981 / 1982 / 1983 / 1984 / 1985 / 1986 / 1987 / 1988 / 1989 / 1990 / 1991 / 1992 / 1993 / 1994 / 1995 / 1996 / 1997 / 1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol
Notícies publicades en Març, 2021
 • Dimecres, 31
 • Cartell XVIII Jornades Treatro

  XVIII Jornades de Teatre Universitari en el Baix Segura

  Entre el 24 d'abril i el 15 de maig - Casa de Música i Cultura de Los Montesinos - 20.00h

  La Universitat d'Alacant, la Càtedra Arquebisbe Loazes i l'Ajuntament de Los Montesinos llancen aquestes jornades teatrals que comptaran amb la representació de 4 obres de teatre de diferents temàtiques: Medea, a càrrec de l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant; Burundanga, representada pel Grup «Monteatre Cultural»; Yo quiero ser joven, pel «Grup Juvenil» de l'Escola Municipal de Teatre de Los Montesinos; i Baldosas, a càrrec de «La Despertá» que també pertany a l'Escola Municipal de Teatre dels Montesinos. L'entrada serà lliure, limitada a les restriccions pel coronavirus decretades per la Generalitat Valenciana.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Teatre i dansaJornades
 • Divendres, 26
 • Actuacions de Medea de març a juny 2021

  Gira d'actuacions de «Medea» per l'Aula de Teatre de la UA

  Els municipis d'Elda, Los Montesinos, Alcoi, La Romana, Elx i Alacant, són les pròximes destinacions de la gira  de Medea.

  El grup clàssic de l'Aula de Teatre de la UA, dirigit per Xiomara Wander-Berghe, va estrenar Medea,  en el Paranimf de la UA, el 16 d'octubre de 2020, segons la versió d'Andrés Lima sobre textos de Sèneca. L'obra ofereix una nova visió sobre una textualitat travessada per la foscor i el desemparament d'una dona que rebutja la compassió aliena i, sobretot, l'autocompassió. Una experiència que convida a submergir-se en l'univers d'un ésser humà que ha travessat el llindar del dolor i la desesperança.

  CulturaTeatre i dansa
 • a

  L'IES Pare Vitòria d'Alcoi en la Fase Final de la Lliga de Debat Xarxa Vives

  L'equip guanyador de la Fase Local de la UA, de l'IES Pare Vitòria d'Alcoi, participarà el 13 d'abril en la ronda eliminatòria de la Fase Final de la Lliga de Debat de la Xarxa Vives, competint en quatre debats amb altres instituts guanyadors de les respectives fases locals, organitzades per 15 universitats. La uncécima edició d'aquesta competició d'oratòria enfronta opinions a favor i en contra sobre el tema «¿És compatible el creixement global de l'economia amb el respecte al medi ambient?»

  CulturaEn valencià
 • Dimecres, 24
 • premiocollage1

  Acte de lliurament dels premis del concurs Collages poètics a Mario Benedetti

  El 23 de març ha tingut lloc, en el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), el lliurament de tres xecs per valor de 500€, 300€ i 200€, a les tres guanyadores del concurs Collages Poètics a Mario Benedetti, les estudiants Raquel Irene Penalva Sola, María García Mula i María Cristina Escrivá Montserrat. Segons la professora Eva Valero Juan, directora del CeMAB: "El concurs organitzat conjuntament pel MUA i el CeMaB per a celebrar el centenari de l'autor en 2020, és una mostra de la creativitat i el talent del nostre alumnat i una demostració que el llegat de Benedetti no té edat ni caducitat, que roman viu des de totes les ribes del temps".

  CulturaExposicions
 • Cartell concurse

  El MUA llança el concurs «Els museus del futur» per a celebrar el Dia Internacional dels Museus 2021

  Obert el termini de presentació fins al 30 d'abril de 2021

  Amb l'objectiu de reflexionar sobre el paper que jugaran els museus en la societat del futur, el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) llança aquest concurs dirigit a l'alumnat de col·legis i instituts d'Alacant. Es concedirà un premi de 200€ per a cadascuna de les següents categories: infantil i primària; secundària, batxillerat i cicles formatius; i educació especial. La participació podrà ser individual o col·lectiva, i s'acceptarà qualsevol tipus de disciplina artística.

  CulturaConcursos i premis
 • pluriidentitatsbreve

  El MUA presenta l'exposició de la segona Convocatòria Biennal d'Arts Visuals PLURI-IDENTITATS

  Del 26 de març al 23 de maig - Sala Sempere del MUA

  La proposta convidava a artistes de qualsevol gènere, nacionalitat i/o raça a presentar creacions artístiques que reflexionen sobre qüestions d'identitat en el seu més ampli sentit. Dels 11 projectes seleccionats, entre les 104 obres participants en aquesta convocatòria, 10 formen part de l'exposició, i l'altre, una performance en directe, clausurarà  aquesta edició de Pluri-identitats.

  CulturaExposicions
 • Retrobreve

  Retroalimenta't de la Cultura torna a la UA amb una edició dedicada a la «Retrovisión»

  Divendres 26 de març - 19.00 h. - En línia

  Les sèries de ficció retro de la dècada dels noranta seran les protagonistes de l'edició 2021 de Retroalimenta't de la Cultura, un esdeveniment transversal organitzat per l'alumnat del màster en Comunicació i Indústries Creatives de la UA. El cineasta i productor Javier Olivares i Beatriz Arias, guionista de SKAM España, s'uneixen a l'esdeveniment, que per primera vegada serà online. En aquesta edició, l’alumnat està compost per un grup multicultural integrat per estudiants provinents de vuit països: Espanya, el Brasil, Costa Rica, Mèxic, Kazakhstan, Ucraïna, Bolívia i l’Argentina.

  CulturaCinema
 • Dimarts, 23
 • portadabreveMH

  La Universitat d'Alacant commemora el 79 aniversari de la mort del poeta Miguel Hernández

  Conferència i lectura poètica: 26 de març - Seu ciutat d'Alacant (Edifici Sant Ferran 40) - 19.00 h. - Presencial i en línia

  Mostra: Del 25 de març al 31 de maig - Sala Trànsit de l'Aulari II

  Amb motiu de la commemoració del 79 aniversari de la mort del poeta Miguel Hernandez en la carcel d'Alacant, el Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària ha organitzat un xicotet però significatiu homenatge al voltant de la seua figura, que inclou una conferència del professor José Carlos Rovira Soler, una lectura poètica i una mostra de fragments i traduccions de poemes de Miguel Hernández.

  CulturaExposicionsLiteratura
 • Dijous, 18
 • 21M

  La UA celebra el Dia Internacional de la Poesia amb la lectura de poemes en línea

  Diumenge 21 de març - En línia

  Seguint la seua tradició, la Universitat d'Alacant s'uneix a la celebració del Dia Mundial de la Poesia amb una lectura pública de poemes, que enguany serà en línia. A més, la UA anima a totes les persones que vulguen participar al fet que graven el seu propi vídeo i el pugen a les xarxes amb l'etiqueta #DiaMundialPoesiaUA.

  Cultura
 • Dimecres, 17
 • seminariomini

  El CeMaB presenta el seminari online «¿Por qué volver al teatro clásico español en el aula?»

  Del 23 al 25 de març - de 17.30h a 19.30h - En línia

  El seminari, organitzat pel Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti, serà a càrrec d'Evangelina Rodríguez, catedràtica de Literatura Espanyola de la Universitat de València i especialista en novel·la curta del segle XVII i en teatre del Segle d'Or. Podrà seguir-se a través de la plataforma Cisco Webex, amb un aforament limitat a 35 persones per rigorós ordre d'inscripció.

  Inscriu-te gratuïtament

  CulturaTeatre i dansaLiteratura
 • convenio cultural

  Cultura de la Generalitat dona suport a la UA i la UMH per al desenvolupament de programació cultural

  El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, la rectora de la Universitat d'Alacant, Amparo Navarro i el rector de la Universitat Miguel Hernández, Juan José Ruiz Martínez, s'han reunit per a acordar convenis de col·laboració entre la Generalitat i aquestes universitats. Aquesta línia d'actuació conjunta té per objectiu que Cultura de la Generalitat secunde econòmicament el desenvolupament d'activitats i la programació cultural, tant de la UA com de la UMH.

  Cultura
 • Dimarts, 16
 • primaveramusicalbreve

  Exposició «Primavera Musical. La música valenciana reviscola»

  Del 18 de març al 30 de juny - Sala Aifos del Campus

  La mostra revisa les dues últimes dècades de la música valenciana, en la qual podrem descobrir els grups de música i els artistes, les seues cançons i, a més, una panoràmica general. També es realitza un recorregut que passarà per l'art gràfic, la literatura, els festivals, l'àmbit familiar, les publicacions periòdiques i el vincle amb els estudiants.

  CulturaExposicions
 • Dilluns, 15
 • ballesta

  «Poliedro pictórico», Antonio Ballesta

  Del 18 de març al 2 de maig - Sala COOL del MUA

  El Museu de la Universitat d'Alacant ens presenta una selecció de 30 obres realitzades per Antonio Ballesta en els 25 últims anys, que ens permet una visió de conjunt de la seua producció artística, a mig camí entre l'abstracció i lírica i l'abstracció geomètrica.

  CulturaExposicions
 • Divendres, 12
 • coralmeets

  L'Orquestra Filharmònica i la Coral de la Universitat d'Alacant s'uneixen al Projecte Europeu MEETS

  El Projecte Europeu MEETS (Music in Higher Education to Devolop Transversal Skills) és una iniciativa innovadora que té com a objectiu millorar les habilitats transversals dels estudiants universitaris a través de la música. Compta amb la participació de quatre països: Itàlia, Estònia, Espanya i Suècia.

  CulturaMúsica
 • adportal

  L'Arxiu de la Democràcia de la UA presenta el seu nou portal «Dones de la Transició (1975-1983»

  Plantejat amb l'objectiu d'arreplegar i donar a conèixer l'experiència de les dones que van participar de manera activa en la Transició a la democràcia, entre la mort de Franco en 1975 i la creació de l'Institut de la Dona en 1983, el nou portal pretén visibilitzar la intervenció i el protagonisme de les dones en els diversos moviments, organitzacions, iniciatives ciutadanes i partits polítics que van actuar contra la dictadura franquista i que van ser determinants en l'establiment d'un règim democràtic a Espanya, per a contribuir a conèixer el nostre passat des d'un punt de vista rigorós, crític i inclusiu.

  Cultura
 • cemabtaniac

  El CEMAB presenta la conferència online «La identidad docente a través de las crónicas prehispánicas», a càrrec de Tania Itzel Nieto Juárez

  17 de març - 19.00 h. - Online

  Mónica Bañuls, Secretària del CEMAB, presentarà a la professora del col·legi de Pedagogia de l'UNAM, Tania Itzel Nieto. La conferència online podrà seguir-se en directe, a través del canal de Youtube del Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti.

  CulturaLiteratura
 • Dijous, 11
 • sedevillena

  La Seu de la Universitat d'Alacant a Villena celebra el seu XVè Aniversari amb un acte institucional presidit per la rectora

  La Seu Universitària de Villena celebrarà el XVè Aniversari de la seua creació amb un acte institucional que tindrà lloc divendres 12 de març a les 19 hores, a la Casa de la Cultura de Villena, presidit per la rectora de la UA, Amparo Navarro, i que comptarà amb les intervencions de l’alcalde de Villena, Fulgencio Cerdán, i la directora de la Seu, M. Ángeles Alonso. L’acte serà presencial, amb aforament limitat i complint totes les mesures sanitàries.

  Cultura
 • Dimecres, 10
 • territorimarabril

  La UA llança la segona edició del cicle «Diàlegs en el territori»

  Del 11 de març al 27 de maig - Seus Universitàries

  El Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària, a través del Secretariat d’Extensió Universitària, ha programat la segona edició del cicle en línia «Diàlegs en el territori», que integra 21 videoconferències amb un format de diàleg interactiu a través de les Seus de Calp, la Nucia, Villena, Torrevella, la Vila Joiosa, Petrer, Elda i la Seu Ciutat d’Alacant. El programa planteja una àmplia diversitat temàtica en un ventall de propostes.

  Cultura
 • Dimarts, 9
 • nucia20

  La Seu de La Nucia de la Universitat d'Alacant celebra la seua 20 aniversari amb una programació especial

  La Seu Universitària de la Nucia de la Universitat d’Alacant celebra el vintè aniversari de la seua posada en marxa el 2021, gràcies al conveni de col·laboració que van subscriure l’Ajuntament de la Nucia i la Universitat d’Alacant. El programa ha sigut presentat en roda de premsa i inclou vint-i-tres activitats fins a final d’any. 

  CulturaExposicionsMúsicaLiteraturaDivulgació científica
 • Dilluns, 8
 • metamorfosiscuadrado

  Metamorfosi. Exposició virtual de les obres seleccionades en la I Convocatòria d'Arts visuals i Literàries InteractUA

  Ja podem visitar l'exposició virtual de les 16 obres seleccionades en la I Convocatòria d'Arts Visuals i Literàries de la Plataforma InteractUA, que mostra del talent i la creativitat dels estudiants de la Universitat d'Alacant. A més, les dues obres guanyadores s'exposen, de manera física, en l'entrada de la Sala Sempere del MUA.

  CulturaExposicionsLiteratura
 • rainysilvestre

  Photoalicante arriba al MUA amb «Little Havana», del fotògraf cubà Rainy Silvestre

  De l'11 de març al 30 d'abril - Sala Polivalente del MUA

  La "Pequeña Havana" és un símbol de la inclusivitat dins de l'imaginari de tots aquells que arriben a Miami per a aconseguir el somni americà. El fotògraf cubà Rainy Silvestre ens regala un registre dels carrers que formen part dels seus primers records als Estats Units, aquelles cases o comerços que, sense formar part tots de la seua pròpia vivència, assumeix com a seus. Aquestes escenes ordinàries i habituals es transformen en una cosa més profunda, ja que la seua bellesa no es troba en la primera capa sensorial que les emboliquen, sinó que apunta a referents històrics, socials i emocionals, reforçant d'aquesta manera el potencial estètic del quotidià.

  CulturaExposicions
 • Sumaysiguebreve

  SUMMA i SEGUEIX. El Museu de Vilafamés

  Del 12 de març al 16 de maig - Sala El Cub (MUA)

  Per a qüestionar el funcionament de la societat respecte de nosaltres mateixos i del món, necessitem un art que ens permeta aprendre a pensar. A la fi de la dècada de 1960, el crític d'art Vicent Aguilera i Cerni va visitar Vilafamés, un xicotet poble de l'interior de Castelló, i va iniciar un projecte fora de convencions, lluny del cànon, a través del que fóra Museu Popular d'Art Contemporani. La mostra que es presenta en el MUA pretén ser el reflex, no d'una trajectòria, sinó d'un ideal, a través d'un conjunt d'obres de 28 artistes molt diferents entre si, però lligades per un mateix desig d'interpel·lar-nos, de despertar-nos o de parlar-nos a cau d'orella. 

  CulturaExposicions
 • Dijous, 4
 • interactuapremiocasascosas

  Lliurament de premis de la Convocatòria d'Arts Visuals i Literàries InteractUA i exposició de les obres seleccionades

  Els guanyadors de la convocatòria, l'estudiant del Grau en Estudis Anglesos, Blanca Fernández, i Rafael García, estudiant del Grau de Fonaments de l'Arquitectura, han rebut dos xecs, de dos-cents euros cadascun, de mans de la vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, Catalina Iliescu.

  Les dues creacions guanyadores, al costat d'altres 14 obres seleccionades, s'exposen, des del 4 de març, en l'entrada de la Sala Sempere del MUA. L'exposició també pot visitar-se de manera virtual.

  CulturaExposicions
 • Dimecres, 3
 • eneroynomada

  José Luis Rico presenta el seu llibre de poesia «Enero y nómada» en la Seu ciutat d'Alacant

  La Seu ciutat d’Alacant acull dijous 4 de març, a les 18 hores, la presentació del llibre de poesia Enero y nómada de José Luis Rico, amb les intervencions de l’autor i de José Luis Ferris, que presentarà la trobada. L’acte presencial tindrà aforament limitat a divuit persones amb registre previ i també podrà seguir-se online.

  CulturaLiteratura
 • Exposicions Càtedra Miró

  Exposicions de març i abril amb la Càtedra Miró de la UA

  2 de març a 30 d'abril - Sales d'art d'Alcoi

  La Càtedra Antoni Miró continua amb la seua tasca de promoció i foment de l'art contemporani, especialment lligat al context valencià, amb tres exposicions que es duran a terme durant els mesos de març i abril: Pintura & Poesia, Recordant Isabel-Clara Simó (Llotja de Sant Jordi d'Alcoi), amb la participació de més de 40 artistes que homenatgen l'escriptora valenciana que va faltar recentment; Transitant per Alcoi (Centre Cultural d'Alcoi), una variada exposició formada per dibuixos, pintures, gravats, etc. enfocada en la dona i la migració; i Anatomia d'un lloc (Centre Ovidi Montllor d'Alcoi), exposició d'art escultòric de l'artista Maria Josep Zanon en el qual recrea un món intern per mitjà d'elements minimalistes .

  CulturaExposicionsLiteraturaEn valencià
 • venusjornadagradoesp

  Música, poetes contemporànies, taller d'escriptura, franquisme i novel·la històrica, la biblioteca de Benedetti i l'ensenyament de llengües, al març a la Universitat d'Alacant

  5, 11, 12, 22 i 25 de març - En línia

  La VI Jornada cultural online del grau en Español: Llengua i Literatures de la Universitat d’Alacant comença dimecres 3 de març de 2021. Serà en format en línia, prèvia inscripció i en horari vespertí. El programa, pensat especialment per als estudiants del grau en Espanyol de la Facultat de Filosofia i Lletres, està obert a totes les persones interessades.

  CulturaMúsicaLiteratura
 • Dimarts, 2
 • acuamarzo

  La programació d'ACUA per al mes de març ens convida a gaudir de l'humor, l'òpera, el teatre i la música clàssica

  Del 4 al 25 de març 2021

  Quatre espectacles en línia constitueixen l'atractiva proposta d'arts escèniques ACUA de març que arranca el dijous 4 amb ¿Micromaqué?, de ClownDestino Teatro, i continuarà el dia 11 amb la retransmissió de l'òpera L'Elisir d'amore, de la Coral de la UA. La representació de La Marea el 18, per l'Aula de Teatre de la UA, el muntatge pel qual va obtenir 18 premis en certàmens internacionals, i la vetlada de música clàssica, amb dos concerts de l'OFUA i el Quartet de corda de la UA el 25 de març, completen el variat programa.

  A més, podrem visitar vuit noves exposicions en el MUA i a la Sala Aifos.

  CulturaExposicionsTeatre i dansaMúsica
 • Dilluns, 1
 • masterguitarra21

  Els estudiants del Màster d'Interpretació de Guitarra Clàssica de la UA ofereixen un cicle de concerts a la Seu Ciutat d'Alacant

  3, 17 i 24 de Març  - Seu ciutat d'Alacant - 19.00 h.

  Els estudiants del Màster d'Interpretació de Guitarra Clàssica de la Universitat d'Alacant seran els protagonistes del cicle de concerts Març de Guitarra, que començarà el dimecres 3 de març, a la Seu ciutat d'Alacant, amb l'actuació de Juan José Rodríguez. Durant aquest mes també podrem gaudir de les interpretacions dels guitarristes Hon Ho-Nam i Alfredo Amezcua. El cicle serà presencial, amb aforament limitat, i també es retransmetrà en directe, a través del següent enllaç.

  CulturaMúsica
 • Escrúpol... sempre portant pedres en les sabates

  El Servei de Cultura commemora el Dia Internacional de la Dona oferint dues activitats online i set exposicions presencials

  L'emissió del divertit i reivindicatiu muntatge de MICROmaqué?, de ClownDestino Teatre, una conferència sobre el canvi de la visió de la dona al cinema al llarg de 120 anys, l'exposició de dues peces selccionadas dels fons del MUA, procedents de les diferents edicions de les Convocatòries d'Arts Visuals Mulier, Mulieris, i sis exposicions itinerants per Seus i Aules universitàries i diferents municipis de la província d'Alacant, són les aportacions del Servei de Cultura UA a la Programació General UA per a commemorar el Dia Internacional de la Dona.

  CulturaExposicionsTeatre i dansaCinema
 • Tornar al tauler principal

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464