Saltar apartados

VEU - Notícies publicades en Setembre, 2021

1970 / 1971 / 1972 / 1973 / 1974 / 1975 / 1976 / 1977 / 1978 / 1979 / 1980 / 1981 / 1982 / 1983 / 1984 / 1985 / 1986 / 1987 / 1988 / 1989 / 1990 / 1991 / 1992 / 1993 / 1994 / 1995 / 1996 / 1997 / 1998 / 1999 / 2000 / 2001 / 2002 / 2003 / 2004 / 2005 / 2006 / 2007 / 2008 / 2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020 / 2021
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre
Notícies publicades en Setembre, 2021
 • Divendres, 17
 • semanamovilidad21

  La Universidad de Alicante celebra la Semana Europea de la Movilidad

  Del 16 al 22 de setembre - Campus de Sant Vicent

  La Universitat d'Alacant se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat, una iniciativa dirigida a sensibilitzar sobre les conseqüències negatives que té l'ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient, i els beneficis de l'ús de maneres de transport més sostenibles. L'oficina d'Ecocampus de la UA és l'encarregada d'organitzar la iniciativa que en aquesta edició té per lema “"Per la teua salut, mou-te de manera sostenible".

 • sergioramirez

  El Premi Cervantes Sergio Ramírez impartirà una conferència en la Seu ciutat d'Alacant organitzada pel CeMaB

  Ajornat al març

  El novel·lista, contista, assagista, periodista, polític i advocat d'origen nicaragüenc, Sergio Ramírez, Premi Cervantes 2017, parlarà de "la Nicaragua que yo escribo» i presentarà l'última novel·la de la seua Trilogia negra titulada «Tongolele no sabia ballar».

  CulturaLiteratura
 • Dijous, 16
 • brevemaluksyvienna

  Concert de benvinguda a la UA del curs 2021-2022: Maluks i Vienna

  Dimecres 29 de setembre - Paranimf de la UA - 19.00 hores

  Dos grups del panorama musical valencià presenten els seus últims treballs en aquest concert inaugural. El quartet femení Maluks ens ofereix la seua fusió d'arrels mediterrànies amb reggae, dancehall i cúmbia, en cançons que tracten temes polític-socials i feministes, i la banda masculina Vienna ens porta melodies alegres i despreocupades de pop mediterrani, amb ritmes diversos com el reggaeton, l'indie o la ranxera mexicana. Invitacions disponibles en línia a partir del 23 de setembre a les 12.00 hores.

  CulturaMúsica
 • auladecineprimercuatrimestre2122

  5 sessions sobre accessibilitat de la cultura audiovisual i la traducció interlingüïstica amb l'Aula de Cinema i Audiovisual de la UA

  De l'1 d'octubre al 14 de desembre - Sala Aifos - 12.00 hores

  L'Aula de Cinema i Audiovisual de la Universitat d'Alacant ha preparat un programa amb tres conferències a càrrec del traductor audiovisual Quico Rovira-Beleta, el novel·lista Lorenzo Silva i el coordinador de l'Aula de Cinema i Audiovisual Israel Gil, la projecció del documental Sonia, de l'actor, guionista i director Sergio Milán, i taula redona amb la presència del director, actor i productora, i un taller d'audiodescripció per a persones cegues del traductor i professor de la UA Cristobal Cabeza Cáceres.

  CulturaCinema
 • Dimecres, 15
 • pruebasteatroua21

  Sessions informatives per a formar part dels grups de teatre clàssic i teatre contemporani de la UA 2021-2022

  4 i 7 d'octubre - Col·legi Major - 17.00 hores

  Si pertanys a qualsevol col·lectiu de la comunitat universitària i estàs interessat a formar part de grups estables de teatre i participar en muntatges d'espectacles que s'estrenen en el Paranimf de la UA, per a després girar per diferents sales de la província, el Servei de Cultura ha convocat sessions informatives per als muntatges de Romeo i Julieta, de William Shakespeare, dirigit Xiomara Wanden- Berghe, i Procés per l'ombra d'un ruc, de Friedrich Dürenmat, dirigit per Morgan Blasco.

  CulturaTeatre i dansa
 • Dimarts, 14
 • Residencias MUA 2021-22 portada

  Comencen les VII Residències de Creació i Investigació Artística del MUA

  Del 13 al 23 de setembre, els artistes residents seleccionats Adrián Jorques Tortosa, Roice183, Miriam Martinez Guirao, Aurora Domínguez Mata i Masha Wysocka treballaran en els seus respectius projectes amb el suport del personal tècnic del MUA i de diferents especialistes amb els quals el grup s'anirà formant. L'exposició de les obres resultants s'inaugurarà a la sala Sempere del MUA el divendres 24 de setembre.

  CulturaExposicions
 • serviciodecultura

  El Servei de Cultura participa en les jornades de benvinguda de les Facultats

  En una breu presentació, membres del Servei de Cultura expliquen als nous integrants de la comunitat universitària les opcions que tenen d'assistir als concerts, obres de teatre, actuacions de dansa, etc., organitzats per la universitat, així com participar en tallers artístics, en grups de teatre, en la Coral Universitària o en l'Orquestra de la Universitat d'Alacant.

  CulturaExposicionsTeatre i dansaMúsicaCinemaLiteratura
 • diaeuropeolenguas

  La Universitat d'Alacant s'uneix el pròxim 24 de setembre al Dia Europeu de les Llengües

  El 24 de setembre se celebra el 20 aniversari del Dia Europeu de les Llengües, que organitza el projecte Transform4Europe (T4E), en el qual participa la Universitat d'Alacant. Durant tota la jornada es desenvoluparan una sèrie d'actes de manera virtual per a promoure el multilingüisme i l'aprenentatge d'idiomes com una part essencial de l'educació superior a Europa.

  Cultura
 • pelaezofua

  La Fundació Manuel Peláez renova el seu compromís de patrocini de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant

  La Fundació Manuel Peláez Castillo i la Universitat d'Alacant han renovat un any més el conveni de patrocini del projecte musical de l'Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA). El mecenatge de la FMPC permet finançar beques de formació per als músics de l'OFUA, així com la celebració de cicles de concerts que anualment organitza la Universitat.

  CulturaMúsica
 • Dilluns, 13
 • conveniomutuadelevante

  La UA i Fundació Mútua Llevant renoven la seua col·laboració per a activitats culturals i acadèmiques al Campus d'Alcoi

  La Universitat d'Alacant i la Fundació Mútua Llevant han renovat el conveni de col·laboració que mantenen totes dues institucions per a la realització d'activitats conjuntes, tant acadèmiques com culturals. L'acord ha sigut ratificat per la rectora, Amparo Navarro, i pel president de la Fundació, Juan Escrig, amb el desig que aquesta col·laboració continue al llarg dels anys.

  CulturaExposicions
 • sorteobernacer

  Conèixer a Germà Bernàcer té premi en la Universitat d'Alacant

  Per a dinamitzar i donar a conèixer l'exposició itinerant «Germà Bernàcer, l'economista-humanista alacantí més universal», situada en l'hall de la Facultat d'Econòmiques fins a finals d'octubre, del 6 de setembre al 22 d'octubre es pot participar en el sorteig «Acosta't a Bernácer», en el qual es concediran dos premis consistents en una nit d'hotel per a dues persones més un exemplar del llibre «Germán Bernácer. Acercamiento biográfico».

  CulturaConcursos i premisExposicions
 • Divendres, 10
 • estrellasbernasanchis

  Exposició «Estreles d'una altra galàxia. Els esports minoritaris també existeixen», del fotògraf Berna Sanchís

  Del 20 de setembre al 28 d'octubre de 2021 - Sala Trànsit (vestíbul de la Facultat d'Educació)

  L'exposició del fotògraf Berna Sanchís pretén mostrar l'existència d'activitats esportives amb escassa o nul·la divulgació mediàtica, invisibles per al gran públic, i que, no obstant això, un considerable nombre d'afeccionats practiquen i gaudeixen, malgrat les dificultats que contínuament troben i del greuge comparatiu amb els esports més populars.

  CulturaEsportExposicions
 • Dijous, 9
 • Mednight

  La Universitat d'Alacant presenta una àmplia oferta d'activitats en la Nit Mediterrània de les Investigadores

  Del 20 al 24 de setembre

  A partir de les 9 hores s'emetran diferents experiments, demostracions i xarrades científiques a través del canal YouTube de la UA. En horari de vesprada i format virtual, es podrà participar en diversos concursos amb inscripció prèvia, així com en jocs online de lliure accés, i una observació astronòmica. 

  Enguany, les activitats presencials (visites guiades, ruta, conferències i tallers), limitades i amb aforaments màxims per la pandèmia de Covid-19, es duran a terme el 24 de setembre de 2021 en diferents escenaris de la província.

  CulturaDivulgació científica
 • expopranasanus

  Exposició «Prana», de Luis Sanus, en el MUA

  Del 17 de setembre al 17 d'octubre - Sala El Cub (MUA) / Inauguració 17/10/2021 - 19.00 hores

  El Museu de la Universitat d'Alacant presenta Prana, una exposició d'art abstracte de l'artista Luis Sanus en la qual aquest mostra una selecció del seu treball més recent. Prana és "una experiència emocional carregada de lluminositat" que guarda una relació directa amb la llum d'Alacant, ciutat en la qual l'artista resideix i que està present en tota la mostra.

  CulturaExposicions
 • Dimecres, 8
 • talleresdelenguas2122

  Preinscripció als Tallers de Llengües i Cultura

  Preinscripció del 13 al 20 de setembre

  El Servei de Llengües de la UA presenta un total de 10 tallers de formació en línia i un taller presencial amb l'objectiu de promoure els valors del plurilingüisme a través del coneixement de llengües i cultures diverses i l'ús del valencià com a llengua pròpia de l'activitat acadèmica. Cada taller introductori tindrà una duració de 10 hores, repartides en 5 sessions.

  CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...En valenciàCursos i tallers
 • pruebascoral21

  Proves d'accés a la Coral de la Universitat d'Alacant 2021-2022

  Realització de les proves 6 d'octubre - Sala Salvador Allende (baixos del Paranimf) - 16.00 hores

  ¿T'agrada cantar? ¿Vols formar part de la Coral UA? La Coral de la Universitat d'Alacant és una formació que combina la formació pedagògica i musical dels seus integrants i la projecció d'aquest aprenentatge, tant en concerts com en actes acadèmics. Ja està obert el termini d'inscripció a les proves d'accés. Les sol·licituds han de presentar-se per via electrònica en el següent enllaç.

  CulturaMúsica
 • Dilluns, 6
 • lligadedebat2122

  Inscripció en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

  La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició d'oratòria en la qual diversos equips d'estudiants de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d'actualitat. Constitueix una activitat que millora les habilitats comunicatives, el treball en equips amb diversitat de gènere, la documentació, la creativitat i l'ús de tècniques i elements innovadors per part del professorat que prepara l'activitat en cada centre. El tema a debatre en aquesta edició és Calç posar límits a la ciència? El termini de preinscripció s'obri el 27 de setembre.

  CulturaEn valencià
 • Divendres, 3
 • programaciondidactica

  Programació didàctica del MUA per al curs 2021-2022

  L'Àrea Didàctica del MUA oferta per a aquest curs a centres d'ensenyament diverses accions educatives que van des de tallers didàctics a visites guiades o dinamitzades. Totes aquestes activitats estan vinculades a les exposicions que es desenvoluparan en el Museu de la Universitat entre octubre de 2021 i maig e 2022. Les activitats són gratuïtes prèvia reserva i el termini d'inscripció a les mateixes comença el 6 d'octubre.

  CulturaExposicions
 • cinevosbreve21

  Cicle de cinema VÓS en la Seu de Sant Ferran

  Dimarts del 5 d'octubre al 21 de desembre - 18.30 h. - Seu de Sant Ferran

  De tornada a la presencialitat del seu clàssic cicle obert al públic en general, l'Aula de Cinema i Audiovisual de la UA ha seleccionat 10 pel·lícules que en el seu conjunt formen un taller també orientat a persones que vulguen aprofundir en l'anàlisi fílmica. En aquesta edició el cicle està dedicat a Nikos Kazantzakis, John Huston, i Lorenzo Silva.

  CulturaCinema
 • Tornar al tauler principal

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464