Saltar apartados

VEU

#UAOnline
Banner XX Muestra Humor Social UA
pildoras de cine ua banner
dim 2020 banner
banner_veu_concurso_cast
Banner InteractUA
joemquedeacasa
Banner Concurs Curtmetratges
Banner-Alcudia-Clitemnestra
BANNER CONTRA L'AMOR
BANNER FLORS
BANNER LA TEMPESTA

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

29/05/2020
La Universitat d'Alacant reuneix experts per a debatre sobre el futur del turisme i la gastronomia després de la COVID-19

La iniciativa titulada Propostes per a un desconfinament gastronòmic segur, saludable, sostenible i solidari compta amb la participació d'experts del món universitari i acadèmic, com també reconeguts professionals del sector de l'hostaleria i especialistes de l'àmbit de l'administració.

28/05/2020
06 - Ludoteca estiu - 10 activitats per a fer a casa amb els xiquets a l'estiu

La Ludoteca UA us proposa una sèrie d'activitats i treballs manuals per a fer amb els xicotets de la casa.

28/05/2020
Joan Genovés. Un crit de llibertat. Homenatge de la Universitat d'Alacant.

Amb motiu de la defunció del pintor valencià Joan Genovés, la UA se suma a l'homenatge a l'artista a través de la publicació d'un extracte de l'entrevista que va tindre lloc al voltant del treball d'investigació de la Universitat d'Alacant sobre la figura d'Arcadi Blasco l'any 2014.

28/05/2020
La Fundació Full i Escola Valenciana s'uniran al Club de Lectura RodaLlibres de la UA en la seua sessió de clausura

La Universitat d’Alacant, a través del Servei de Llengües i la Biblioteca Universitària, van crear al setembre del 2019 el Club de Lectura RodaLlibres, amb l’objectiu de promoure la lectura, visibilitzar i difondre la literatura d’escriptors i escriptores valencians. Rodallibres compta amb 63 inscrits que han participat enguany en 6 sessions i forma part dels Clubs de Lectura Entre Línies i de la Xarxa de Clubs de Lectura del Sud, recentment creada.

27/05/2020
La Universitat Permanent oferta nous cursos online per a l'alumnat més veterà de la Universitat d'Alacant

El confinament no ha aturat la formació, que inclou un nou mòdul amb tres assignatures que s'imparteixen a través de videoconferències, missatgeria mòbil, recursos electrònics d'aprenentatge i e-mail.

25/05/2020
La XX Mostra d'Humor Social de la UA, que enguany pren format digital, tracta sobre 'La Terra: un planeta sense pla B'

La UA llança online la seua nova Mostra d'Humor Social. En aquesta ocasió, els dibuixants prenen com a objecte de les seues reflexions la situació del medi ambient del nostre planeta, i ens alerten sobre els perills que afrontem, sobre la necessitat d'una resposta contundent, i sobre l'impacte profund i immediat que té en les nostres vides la falta de mesures davant aquestes situacions. I ho fan, com sempre, amb l'eina més útil per a afrontar les veritats incòmodes: l'humor.

CulturaExposicions
22/05/2020
Exposició fotogràfica virtual: #ELUAENCASA. Seu XII Edició

Integrants de l'associació de fotografia Escriptors de llums, en el seu confinament, atrapen amb les seues instantànies els moments que han viscut en aquesta nova, anòmala i inquietant realitat, narrant històries personals. Testimoniatge de llum, utilitzant com a eines l'ull i la càmera fotogràfica, per a mostrar-nos les seues imatges d'esperança.

 

19/05/2020
La UA llança el cicle Diàlegs en el Territori. Coneixement en Temps de Pandèmia

La Universitat d’Alacant manté l’activitat en tot el territori a través de la xarxa de Seus Universitàries, que han adaptat l’activitat a l’entorn no presencial. Amb l’objectiu de respondre les necessitats actuals de la societat, el Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües, a través del Secretariat de Seus Universitàries, ha programat el cicle en línia Diàlegs en el Territori. Coneixement en Temps de Pandèmia...

15/05/2020
La Seu Universitària de la UA a la Vila Joiosa reprèn l'activitat en format online

Després de diverses setmanes d’aturada justificada per les circumstàncies sanitàries, el director de la Seu Universitària de la Vila Joiosa, Jaime Ramis, ha anunciat la tornada a l’activitat de la Seu “una vegada completats els preparatius necessaris per a dur a terme activitats en modalitat no presencial”. La programació començarà el pròxim dimarts 19 de maig, amb videoconferències i cursos en línea, impartits per experts d’alt nivell, en un llenguatge comprensible per al públic en general.

15/05/2020
Resolució del certamen de narrativa hiperbreu "Literatura en temps de pandèmia"

De les 45 obres presentades, escrites per persones vinculades a la comunitat universitària, el jurat ha premiat 10 d'elles per la seua originalitat i valor literari: Confinados, CatarsisCuando la cultura se convierte en vida, El MUA en tiempos de pandemia, Soledat, El MUA en tiempo de pandemia,Trofeu Ferrer 2020, Jóvenes soñadores, Aprender a mirar a los ojos i Microrelato.

 

14/05/2020
Els cursos de valencià adaptats a la no presencialitat

Els Cursos de Valencià que ofereix el  Servei de Llengües  de la Universitat d’Alacant cada quadrimestre s’han adaptat ràpidament davant d’aquesta situació que no feia possible les classes presencials. En les classes de llengües, el contacte humà és molt important, especialment per a la pràctica lingüística, que s’aprèn com més es practica, i també per la motivació que fa l’acompanyament personal tant del professorat com de les companyes i companys. Per això, el canvi que hem hagut de fer calia que també continguera les dosis necessàries d’empatia amb l’alumnat, ja que cadascú vivia situacions diverses.

14/05/2020
Conferencia "Covid-19. La Sanitat després de l'huracà"

Aquesta conferència online tindrà lloc el dijous 28 de maig de 2020, a les 19.00 h., a càrrec d'Ildefonso Hernández Aguado, Catedràtic de Salut Pública i Director del Departament de Salut Pública, Història de la Ciència i Ginecologia de la Universitat Miguel Hernández, presentada per Carlos Álvarez Dardet, Catedràtic de Salut Pública de la Universitat d'Alacant.

Coneix altres activitats de l'Aula de la Ciència de la Universitat d'Alacant en

https://web.ua.es/es/aula-ciencia-tecnologia/actividades-2019-2020/actividades-2019-2020.html

14/05/2020
El MUA celebra online el Dia Internacional dels Museus

Per vuitè any consecutiu, i amb el lema "Museus per la igualtat: diversitat i inclusió", el Museu de la Universitat d'Alacant celebra juntament amb altres deu museus i centres culturals d'Alacant el DIM. Serà dilluns 18 de maig, i el MUA participarà amb un ampli programa d'activitats lúdic educatives en línia per a tota la família, en el qual no faltarà la música, el cinema, la literatura, les exposicions, tallers i vídeos amb artistes. Activitats: http://mua.ua.es/dim

CulturaExposicionsMúsicaCinemaLiteratura
14/05/2020
Coneix les interessants Propostes de l'Aula de Salut davant la Covid-19

L'Aula de Salut de la Seu Ciutat d'Alacant, compromesa sempre a promoure estils de vida saludables, prevenir la malaltia i donar suport a pacients crònics en la cura de la seua pròpia salut, ens ofereix enllaços d'interès sobre la Covid-19, vídeos d'activitat física i recomanacions per a tots.

13/05/2020
'Un moment, un sofà', balls confinats a càrrec d'integrants de l'Aula de Dansa de la UA

Coincidint amb el Dia Mundial de la Dansa (el passat 29 d'abril), l'Aula de Dansa de la Universitat d'Alacant va proposar als seus ballarins i ballarines un repte d'improvisació amb la següent pauta: "Un moment, un sofà, Covid-19". Pots veure en el seu compte de facebookles creatives participacions d'Andrea Clar, Yaiza Vicedo, Ro Abdez, Elvira G. Navas, Lídia Lara, Federica Fasano, Olivia Martínez i Carlos Peñalver.

CulturaTeatre i dansa
09/05/2020
Coneix una orquestra formativa i universitària a través de les vídeo sessions de l'OFUA

Sota el concepte de Sessions amb l'OFUA, l'Orquestra Filharmònica de la UA incorpora en els seus canals de xarxes socials xicotetes peces audiovisuals en les quals participen diferents persones vinculades a la formació, com els directors convidats que han passat per ella, els professors de cordes i vents, el seu director titular, Tobias Gossmann i, per descomptat, els músics i músiques integrants.

CulturaMúsica
08/05/2020
Torrevieja Zero: Con la laguna en la mente. Cinc accions online divulgatives confinades

L'activitat, organitzada per la Seu Universitària de la UA a Torrevella, es desenvoluparà en sessions en línia des d'Instagram, els divendres de maig i el divendres 12 de juny, tenint com a objectiu repensar i debatre nous futurs entorn de la Llacuna de la Mata. El programa abordarà l'eco-dependència, el paisatge de la cura o l'educació de l'ecosistema.

08/05/2020
La veu de la nostra escriptura. La leyenda de los pececillos. Susana Marruenda

Seu Universitària de Villena. Iniciativa "La veu de la nostra escriptura". Relat de la "La leyenda de los pececillos" cantat per la seua autora, Sandra Abellán.

05/05/2020
La Seu Universitària de Villena conjumina fotografia i botànica amb el repte "Villenaplant"

En aquest repte, la Seu de Villena proposa a la ciutadania que aprofite els primers passejos de la desescalada per a enviar fotos de plantes de la localitat. Les fotografies rebudes es publicaran en la pàgina de Facebook de la Seu, afegint, en col·laboració amb del Grup d'investigació de Botànica i conservació vegetal de la Universitat d'Alacant (BotCoVe), el seu nom en llatí i comentaris sobre alguna característica d'interès, anècdotes i curiositats de la botànica. Segueix-les totes en #VillenaPlant

30/04/2020
Pintures de mandalas des del confinament

Coneix els treballs realitzats per les 24 alumnes i alumnes dels tallers d'arts plàstiques que organitza el Secretariat de Cultura de la UA. L'actual situació de confinament no ha sigut obstacle, sinó tot el contrari, perquè bolquen la seua creativitat en el dibuix de Mandalas, representacions simbòliques amb beneficis terapèutics com ara buidar la ment, eliminar l'estrès i proporcionar pau i serenitat.

CulturaExposicions
29/04/2020
Vídeo commemoratiu pel Dia Internacional de la Dansa

"Nosaltres no ballem, nosaltres som un crit, un acte revolucionari...". L'Aula de Dansa de la Universitat d'Alacant celebra el Dia Internacional de la Dansa, el 29 d'abril, amb un vídeo-manifest on es presenta un resum del treball realitzat aquest curs a l'Aula. I se suma a la commemoració el MUA, que emetrà en les seues xarxes una proposta que uneix art i dansa.

CulturaTeatre i dansa
22/04/2020
La UA celebra en línia el Dia del Llibre

Coincidint amb el 23 d'abril, Dia Internacional del Llibre, la UA organitza concursos de narrativa, lectures d'obres pels autors, poesia, recomanacions de llibres de música clàssica i esports, lectura infantil i juvenil, i les exposicions virtuals 'Cervantes i Shakespeare. Dos genis universals' i 'Humor social: un llibre et fa lliure', entre altres propostes.

22/04/2020
El Racó de la Ludoteca UA - Propostes de lectures en castellà i valencià

Des del Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües, a través de la Ludoteca no ens volem oblidar dels més xicotets en aquest dia tan important i us volem proposar una sèrie d’enllaços per a recórrer i descobrir el meravellós i fascinant món de la lectura.

Agraïm a l’àrea de Didàctica de la Llengua i la Literatura del Departament d’Innovació i Formació Didàctica de la Universitat d’Alacant per fer-nos arribar algunes d’aquestes propostes.

16/01/2020
XII Concurs de curtmetratges, obres audiovisuals, subtitulació i doblatge

Ampliat el termini de presentació de treballs fins al 15 de juliol de 2020

En aquest concurs d'obres en valencià pot participar qualsevol alumne de la UA del curs 2019-2020, tant de grau com de postgrau o de títols propis, sempre que no haja estat premiat en edicions anteriors. Hi haurà premis al Millor Curtmetratge, Millor Videoclip, Millor Espot Publicitari, Millor Videocreació, Millor Vídeo Educatiu, Millor Doblatge i Millor Subtitulació.

CulturaConcursos i premisCinema
22/04/2020
La Seu Universitària Ciutat d'Alacant ofereix la seua programació setmanal en línia

La Seu Universitària Ciutat d'Alacant ha transformat la seua agenda d'activitats presencials en propostes en obert d'àmplia temàtica social i cultural, una programació setmanal que inclou conferències, debats, cursos i propostes culturals.

09/04/2020
La UA llança a través de VEU la seua oferta en línia de producció pròpia

La UA es bolca en el món online. I la revista VEU i les seues xarxes socials es converteixen en centre aglutinador i en altaveu de la nova activitat dels Serveis de Cultura, Esports i Llengües. Coneix tots els continguts en la web i en #UAculturaonline #UAllengüesonline #UAesportonline i #UAludotecaonline

09/04/2020
RadioUA manté una programació de quarantena per a amants de la ciència, l'educació, la cultura, l'esport i l'actualitat universitària

La Ràdio de la Universitat d'Alacant ha adaptat la seua programació habitual als temps de pandèmia ampliant l'accessibilitat dels seus programes, als quals es pot accedir tant en format podcast (des de les plataformes d'iVoox, Apple Podcasts i des de la pròpia pàgina web radio.ua.es), com en format vídeo, disponible a través del seu propi canal de YouTube.

07/04/2020
El MUA llança la seua guia de 'recursos per a passar la quarantena a casa amb art'

Sota el lema #joemquedeacasa, el MUA posa a la nostra disposició un apartat especial dins de la seua pàgina web amb recursos molt interessants: catàlegs d'exposicions recents, passatemps artístics, materials didàctics i fins i tot el MUA Quiz!, un concurs en Instagram amb preguntes sobre art.

CulturaExposicions
06/04/2020
Escriure la quarantena. Projecte del Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti

Escriptors com Ana María Shua, Piedad Bonnett, Fernando Iwasaki, Ana Merino, Alonso Cueto, Raúl Zurita o Margo Glantz participen amb les seues reflexions o les seues creacions sobre com canalitzar el nostre pensament a través de l'escriptura en aquest temps de confinament. El CeMaB compartirà en les seues xarxes un vídeo diari. Els vídeos estaran disponibles en el Canal Multimèdia del CeMaBCanal Youtube (CeMaBUA) i Xarxa Social Facebook.

CulturaLiteratura
06/04/2020
Píndoles de cinema UA

L'activitat cultural de la UA no es deté, en la mesura que siga possible. Per exemple, la nostra Aula de Cinema proposa diversos vídeos sobre temes del Setè Art, amb l'objectiu d'obrir debat. Componen el llistat de vídeos títols com "Si és home, valent, i si és dona, ninfómana?" o "Es pot mentir en un flashback?". Presenten: Israel Gil i Raúl García.

CulturaCinema
09/04/2020
La Seu Universitària de Villena de la UA convoca el V Certamen de Poesia Amalio Gran

La Universitat d’Alacant, a través de la Seu Universitària a Villena, convoca el V Certamen de Poesia Poeta Amalio Gran, juntament amb la llibreria Papelicopy i el portal «Amalio Gran». En aquesta cinquena edició, el lema triat és « Escribo por no morir», tema al qual hauran d’ajustar-se els poemes que hi concórreguen. La convocatòria detalla que els poemes hauran d’estar escrits en castellà i el termini de presentació finalitzarà el pròxim 15 d’octubre.

CulturaLiteratura
07/02/2020
Convocatòria de subvencions per a l'organització d'activitats de promoció cultural, lingüística i esportiva

El Vicerectorat de Cultura, Esports i Llengües (VCEL), amb l'objectiu de promoure les activitats que tinguen com a finalitat complementar la formació integral de la comunitat universitària, fa pública aquesta convocatòria per a la concessió d'ajudes a entitats exteriors a la UA destinades a finançar l'organització d'activitats de promoció cultural, esportiva i lingüística, la realització de les quals estiga prevista durant l'any 2019.

CulturaEsport
21/11/2019
Naix InteractUA, la nova plataforma de promoció artística per a l'alumnat de la UA

¿Eres de la UA i toques en un grup? ¿Fas teatre? ¿T'agrada la fotografia? ¿Pintes? ¿Balles?... siga quina siga la disciplina artística que practiques et convidem a participar en InteractUA, la plataforma que cerca arreplegar i donar suport al talent creatiu de l'alumnat de la Universitat d'Alacant. Apunta't des de ja al nostre canal de TELEGRAM!

CulturaExposicionsTeatre i dansaMúsicaCinemaLiteratura

 

       

  Butlletí VEU

Últims vídeos

  Programació d'arts escèniques ACUA

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464