Saltar apartados

VEU

Banner Hamlet
Banner Mara Aranda
Banner Solnegre_Miralls ACUA 20202
Banner El Boom
Banner Taller Cultural Pintura Gestual
banner_adrianocarrillo
Banner Concurs Curtmetratges
Banner diumenges al MUA 2C 2019-20
Banner InteractUA

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

21/02/2020
V Certamen Escolar de Teatre Grecollatí

Del dilluns 11 al divendres 15 de maig - Col·legi Major de la UA

Organitzat per la UA i la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics, aquesta edició del festival ens portarà set muntatges d'autors com Sòfocles, Eurípides, Aristòfanes, Luciano de Samósata i Tito Maccio Plauto. Participaran: IES Gran Via (Alacant); IES María Blasco (Sant Vicent del Raspeig); IES Monastil (Elda); IES Sant Blas (Alacant); IES Pascual Carrión (Saix) i IES Les Fonts (Villena).

CulturaTeatre i dansa
17/02/2020
Segona temporada del club de lectura en valencià Rodallibres

Tertúlies els dies 27/2, 26/3, 29/4 i 28/5 - Sala Russell P. Sebold, Biblioteca General - 11.00 hores

Organitzat pel Servei de Llengües i la Biblioteca de Filosofia i Lletres de la UA, RodaLlibres proposa per a aquest quadrimestre els títols: La passejadora de gossos, de Francesc Bodí (27/2), L'esperit del temps, de Martí Domínguez (26/3), Júlia, d'Isabel-Clara Simó (29/4) i Gina, de Maria Climent (28/5).

CulturaLiteraturaEn valencià
11/02/2020
Hamlet, per Bambalina Teatre Practicable

Dimecres 26 de febrer - Paranimf de la UA - 11.30 hores

Bambalina Teatre Practicable torna amb Hamlet, de W. Shakespeare, en versió de Jaume Policarpo. Aquesta obra repleta d'emoció narra una història plena de venjança, incertesa i aventura. A més, malgrat ser una obra clàssica molt coneguda, es representa amb titelles des d'una perspectiva diferent i innovadora.

13/02/2020
Concert Trobairitz i taller vocal pel Dia de la Dona, de Mara Aranda

Dimecres 4 de març - Paranimf de la UA - 12.00 i 20.00 hores

Mara Aranda, destacat exponent internacional del folk mediterrani, ens presenta Trobairitz, un concert que mostra textos escrits per cantautors medievals i que serà representat per quatre dones i una actriu.

Prèviament al concert, presenta el taller gratuït d'apoderament vocal Trobairitz vs trobadors, que té com a objectiu perfeccionar la veu a través de tècniques i exercicis vocals.

CulturaMúsica
13/02/2020
Tallers de llengües i cultures. 2n quadrimestre

Mes de març

El Servei de Llengües organitza tallers de deu hores de durada al voltant de la llengua i cultura de diferents països. L'objectiu d'aquests és donar a conèixer, més enllà de l'idioma, una visió sociocultural dels diferents països on es parla una llengua. Alemany, àrab, francès, italià, japonès, llengua de signes, portuguès, romanès i rus són les llengües en aquesta VII edició. Les llengües vehiculares dels tallers són el valencià i la llengua en què s'imparteix.

Cultura
13/02/2020
Programació del Campus d'Alcoi de la UA del segon quadrimestre 2019-2020

Segon quadrimestre 2019-2020 - Campus universitari UA-Alcoi

Entre altres activitats trobaràs exposicions, teatre, conferències, tallers en l'Estació Científica Font Roja Natura UA o les jornades de Cinema en Valencià.

Cultura
06/02/2020
Les sales Aifos i Trànsit de la UA se sumen Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència amb tres exposicions

Del 10 de febrer al 18 de març

Dins de l'ampli programa amb el qual la UA celebra aquesta efemèride, les sales Aifos i Trànsit presenten les mostres: projecte Hypatia, "Art per a la Ciència", d'Elena Poritskaya i "Científiques il·lustres en el progrés de la Biologia Cel·lular i Molecular".

CulturaExposicionsDivulgació científica
06/02/2020
'Tastem l'Ovidi', homenatge a Ovidi Montllor organitzat pel col·lectiu cultural Tastaolletes

Dissabte 22 i dissabte 29 de febrer - Localitat de Sella

El dissabte 22, a la biblioteca, a les 17 hores, es visualitzarà una entrevista a Ovidi Montllor, coneixent els seus orígens i la seua trajectòria.

A més, el dissabte 29, a les 12.30 hores, tindrà lloc la presentació del llibre Ovidi Montllor. Un obrer de paraula, escrit per Jordi Tormo. A les 16 hores, en el trinquet, se celebrarà el torneig de la Fallera Calavera, amb jocs de cartes, premis i diversió. A continuació, a les 20 hores, es durà a terme el concert d'Ovidi25, presentant cançons d'Ovidi i poemes d'Estellés, entre altres. Finalment, s'amenitzarà el final de la jornada amb un sopar i continuarà el ritme amb el dj de l'Alcúdia Karlos-K.

CulturaLiteratura
11/02/2020
La música folk Mara Aranda ofereix un taller d'empoderament vocal pel Dia de la Dona

Dimecres 4 de març - Paranimf de la UA - 12.00 hores

Mara Aranda presenta el taller gratuït d'empoderament vocal Trobairitz vs trobadors, el qual té com a objectiu perfeccionar la veu a través de tècniques i exercicis vocals, ampliant el coneixement que es tinga sobre aquest repertori o tenint un primer contacte amb la música d'aquest gènere. Entrada lliure.

CulturaMúsica
07/02/2020
Convocatòria de subvencions per a l'organització d'activitats de promoció cultural, lingüística i esportiva

El Vicerectorat de Cultura, Esports i Llengües (VCEL), amb l'objectiu de promoure les activitats que tinguen com a finalitat complementar la formació integral de la comunitat universitària, fa pública aquesta convocatòria per a la concessió d'ajudes a entitats exteriors a la UA destinades a finançar l'organització d'activitats de promoció cultural, esportiva i lingüística, la realització de les quals estiga prevista durant l'any 2019.

CulturaEsport
04/02/2020
Ovidi Montllor, protagonista de tres exposcions a Alcoi

Mesos de febrer i març

L'enorme petjada deixada pel músic i polifacètic artista alcoià Ovidi Montlllor, 25 anys després de la seua mort, i l'actualitat del seu llegat, són el leitmotiv de tres exposicions, dues d'elles col·lectives, que han promogut per a aquests mesos l'Ajuntament d'Alcoi i la Càtedra Antoni Miró de la UA: Vinticincvacances A Ovidi Montllor, Perquè vull A Ovidi Montllor i O d'Ovidi. Rafael Amorós.

CulturaExposicions
04/02/2020
Cinema en Valencià 2020 al Campus d'Alcoi

Tots els divendres de febrer - Sala d'actes Campus d'Alcoi UA - 18.00 hores

El Campus d'Alcoi de la UA presenta a partir del divendres 7 febrer el cicle de Cinema en Valencià. Cada divendres del mes es projectarà una pel·lícula per al públic infantil, podent gaudir de títols com El Nadó En CapEls Increïbles 2Capità Calçotets En Ralph trenca Internet. Entrada lliure.

CulturaCinema
03/02/2020
Cinema en VÓS en Seu Sant Ferran

Març, abril i maig de 2020 - Seu ciutat d'Alacant de c/ Sant Ferran - 19.00 hores

Aquest cicle de cinema, dirigit a persones que vulguen aprofundir en l'anàlisi fílmica, està obert a tota la ciutadania, i les seues deu sessions componen un curs que té com a objectiu aprofundir en els secrets del Setè Art. Els temás a tractar seran la llibertat de la Nouvelle Age amb Agnès Varda, l'etapa de Kathryn Bigelow en els anys noranta i la trajectòria de Kirk Douglas.

CulturaCinema
30/01/2020
Exposició «El boom. La literatura latinoamericana vuelve a cruzar el Atlántico»

Del 4 de febrer al 15 de març - MUA

En els anys 60 del segle XX es van escriure alguns dels llibres més importants del segle en espanyol, per part d'escriptors llatinoamericans. Aquesta exposició pretén reflectir aquest moment històric a través de primeres edicions, periòdics de l'època, llibres signats, objectes personals dels autors, discos, correspondència i fotografies originals.

CulturaExposicions
30/01/2020
'Situación límite', de Mª Dolores Mulá

Del 30 de gener a l'1 de març de 2020 - MUA

Mª Dolores Mulá compon les seues obres a partir del patiment, traient-ne la força per a continuar creant. Mitjançant l'art expulsa el seu dolor, i ho fa treballant amb tècniques com la pintura, el dibuix, el gravat o el teixit, per a arribar a transmetre emocions com l'esperança i la vulnerabilitat.

CulturaExposicions
29/01/2020
El Centenari del naixement de Mario Benedetti centra la programació del CeMaB per al 2020

De gener a juny

El 14 de setembre de 2020 se celebra el centenari del naixement de Mario Benedetti i, amb aquest motiu, el Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans de la UA que porta el seu nom (CeMaB) ha dissenyat una programació especial amb un seguit d’activitats entorn d’aquesta efemèride i altres de caràcter acadèmic i literari amb diversos temes de referència.

CulturaLiteratura
29/01/2020
'Indústries', de Javier García-Solera

Del 30 de gener al 15 de març de 2020 - Museu de la Universitat d'Alacant

L'arquitecte Javier García-Solera presenta aquesta exposició reivindicant l'obra com a indústria. El conjunt d'obres mostrat, desenvolupat al llarg de trenta anys, mostra infinitat de professionals, industrials, tècnics i operaris de tota mena. Aquesta exposició es converteix, per tant, en un homenatge al pensament de l'arquitectura, al disseny i al coneixement compartit.

CulturaExposicions
27/01/2020
'DivulgArte', cicle de trobades entre científic-investigador i artista (5a edició)

Del 28 de gener al 26 de maig de 2020 - Seu Universitària Ciutat d'Alacant

DivulgArte és el cicle de conferències per parells on intervé, en cada sessió, un artista i un científic/investigador. A través d'aquesta unió entre totes dues disciplines es coneixeran les diferents perspectives i punts en comú, a més d'impulsar vocacions científiques i artístiques.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...
27/01/2020
Cicle «Gastronomia, vi i cinema»

Fins al 27 de febrer de 2020 - Seu Universitària Ciutat d'Alacant

En aquest cicle una personalitat de rellevància en el món de la gastronomia, l'agricultura, la pesca, la viticultura i l'àmbit acadèmic tria una pel·lícula que es projectarà davant el públic. Posteriorment hi haurà un diàleg amb el públic assistent.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
27/01/2020
Calendari d'activitats complet - Mes Cultural - EPS 2020

Del 30 de gener al 28 de febrer de 2020

L'Escola Politècnica Superior de la UA celebra un any més el seu Mes Cultural oferint una infinitat d'activitats: jornades, cursos, exposicions o visites, entre altres. Diferents disciplines com l'astronomia, l'enginyeria de telecomunicacions o la simulació s'uneixen i conviuen en aquest mes d'innovació, coneixement i avantguarda.

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...ExposicionsCursos i tallers
23/01/2020
Exposició La Mirada Tangible, d'Adriano Carrillo

Inauguració: divendres 24 de gener - MUA - 19.00 hores

Aquesta antologia de l'obra d'Adriano Carrillo (Alacant, 1946) dóna compte de la seua evolució, des dels murals en terracota (1970) i els seus abstractes relleus de formigó policromat de l'etapa del grup Integració (1971), fins a les pintures digitals dels últims anys. Pot visitar-se fins al 26 de febrer.

CulturaExposicions
15/01/2020
15 espectacles en la programació ACUA per al segon quadrimestre

Del 7 de febrer al 9 de juny

La Bíblia segons Xavi Castillo, les cançons medievals de Mara Aranda, l'Hamlet de Bambolina Teatre Practicable, el concert de música barroca Miralls, la dansa de l'isralí Sharon Fridman, la Biennal Universitària de Teatre Xarxa Vives, el Certamen de Teatre Grecollatí, les estrenes de les Aules de Dansa i Teatre, el concert de primavera de la Coral UA, la pel·lícula "Mirant a la mar", d'Ángel Puado, i la tradicional Història del Rock conformen el programa de la nova ACUA.

CulturaTeatre i dansaMúsica
18/12/2019
Tallers Culturals del segon quadrimestre: arts plàstiques, escriptura, oratòria, cinema i teatre

Matrícula oberta des del 9 de gener de 2020

Arts plàstiques, escriptura, oratòria, cinema, teatre... El Servei de Cultura de la UA obri la matrícula per als cursos i tallers del segon quadrimestre de l'any, que començaran a finals febrer i durant el mes de març.

CulturaTeatre i dansaCinemaLiteratura
23/01/2020
Cinema en Valencià 2020 en la Seu ciutat d'Alacant

Els divendres, del 7 de febrer al 3 d'abril - Seu ciutat d'Alacant - 18.00 hores

El cicle portarà setmanalment la projecció en valencià de conegudes pel·lícules dirigides majoritàriament als més xicotets, encara que també comptarà amb títols per a públic juvenil i adult. Organitza el Servei de Llengües de la UA, la Seu Ciutat d'Alacant, La Cívica - Escola Valenciana, l'Institut d'Estudis Catalans i el projecte UA en Valencià.

CulturaCinemaEn valencià
21/11/2019
Exposició: 20 anys. Col·lecció MUA

Fins al 29 de juliol de 2020 - MUA

Amb motiu de la celebració del 20 aniversari de la institució, El MUA mostra vint peces representatives dels seus fons que revelen la diversitat de tècniques i temàtiques pròpies de l'art contemporani, prenent com a fil conductor la dicotomia i al mateix temps el diàleg existent entre el llenguatge de la figuració i el de l'abstracció.

CulturaExposicions
16/01/2020
XII Concurs de curtmetratges, obres audiovisuals, subtitulació i doblatge

Lliurament de treballs fins al 15 de juny de 2020

En aquest concurs d'obres únicament en valencià pot participar qualsevol alumne de la UA del curs 2019-2020, tant de grau com de postgrau o de títols propis, sempre que no haja estat premiat en edicions anteriors. Hi haurà premis al Millor Curtmetratge, Millor Videoclip, Millor Espot Publicitari, Millor Videocreació, Millor Vídeo Educatiu, Millor Doblatge i Millor Subtitulació.

CulturaConcursos i premisCinema
13/01/2020
Diumenges al MUA. Visites guiades familiars i animació familiar

Del diumenge 19 de gener al diumenge 7 de juny - MUA - 11.00 hores

Un any més, el Museu de la Universitat d'Alacant presenta el seu programa "Diumenges al MUA" amb tota mena de propostes familiars. Totes les activitats del programa són gratuïtes, es realitzen a les 11.00 hores cada diumenge i és necessari la realització d'una inscripció prèvia. Les inscripcions s'obrin a les 8 hores del dilluns previ a la data de cada taller en www.mua.ua.es/inscripciones. T'esperem!

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
13/01/2020
Les Seus Universitàries presenten les seues programacions del nou quadrimestre

Segon quadrimestre del curs 2019-2020

La Marina, Calp, La Nucia, Petrer, Villena, la Vila Joiosa... Les diferents Seus Universitàries de la UA van presentant les seues noves programacions culturals i d'extensió universitària. ¡Coneix-les!

Cultura
17/01/2020
VIII Cinefórum L'Alcudia 2020: Dones, Història i Arqueologia

Els dimarts, del 4 de febrer al 3 de març de 2020 - Centre d'Interpretació de L'Alcudia - 16.30 hores

El cinefórum format per les pel·lícules "Salomón y la reina de Saba", "Juana la loca", "Ravenous", "El Piano" i "Frida" posa punt final a la setzena edició del XVI Curs d'Arqueologia Il·licitana. Dones, Història i Arqueologia, que enguany ha estat dedicat a les dones i al que coneixem d'elles a través del registre arqueològic, de les imatges o dels textos escrits que han arribat fins als nostres dies.

CulturaCinema
23/12/2019
17è Concurs Universitari Sambori de Narrativa Curta en Valencià

Termini obert fins al 15 de març

La Fundació Sambori convoca aquest certamen dirigit als estudiants de les universitats públiques valencianes. Poden participar tots els estudiants matriculats en el 2019-2020, siga en graus, màsters o doctorats. Premis principals de 1.000 a 250 euros.

CulturaConcursos i premisLiteraturaEn valencià
21/11/2019
Naix InteractUA, la nova plataforma de promoció artística per a l'alumnat de la UA

¿Eres de la UA i toques en un grup? ¿Fas teatre? ¿T'agrada la fotografia? ¿Pintes? ¿Balles?... siga quina siga la disciplina artística que practiques et convidem a participar en InteractUA, la plataforma que cerca arreplegar i donar suport al talent creatiu de l'alumnat de la Universitat d'Alacant. Apunta't des de ja al nostre canal de TELEGRAM!

CulturaExposicionsTeatre i dansaMúsicaCinemaLiteratura
30/10/2019
Cicle de conferències per tota la província amb motiu del XXV Aniversari d'Estudis de Turisme

Del 31 d'octubre de 2019 al 13 de març de 2020

La Secretariat de Seus de la UA i l'Institut Universitari de Recerques Turístiques organitzen en les Seus Universitàries de la Marina, la Nucia, la Vila Joiosa, Calp, Elda, Petrer, Villena, Cocentaina, Xixona, Torrevella i Alacant, i en les ciutats de Denia i Benidorm un extens programa de conferències sobre turisme cultural, gastronòmic, rural, esportiu, residencial, i sobre altres interessants temes relacionats.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
03/10/2019
LUDOTECA UA obri les seus portes per a conciliar la vida familiar i laboral

La Universitat d'Alacant posa en marxa hui el seu programa Ludoteca MUA per ajudar a conciliar la vida laboral i familiar de la comunitat universitària. Aquest servei és gratuït i s'ofereix de vesprada en horari de 15.00 h a 19.30 h. Consulta les condicions i emplena el formulari de reserva en www.mua.ua.es/ludoteca

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464