Saltar apartados

VEU

Banner Cursos d'Estiu
Banner UA - EAC 2019
BANNER LA TEMPESTA
Banner pluri-identidats

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

17/06/2019
Aixi va ser el Concert de Primavera de la Coral de la UA

El passat 5 de juny va tindre lloc el Concert de Primavera de la Coral de la UA al Paranimf. El concert va comptar amb un repertori molt variat en el qual vam trobar des de clàssics del rock, com Bohemian Rhapsody o un medley dels grans èxits dels Beatles, fins a fragments d'òperes clàssiques, passant per grans representacions de temes de musicals mítics com Els Misserables.

CulturaMúsica
15/05/2019
Aquest estiu la Universitat d'Alacant amb la música en valencià

Seu d'Alacant, 19 de juny 19.30 h

La Universitat d'Alacant presenta el CD de La Gira vol.13 de música en valencià i el concert Fesfoc de Fogueres, en un acte en què participaran membres dels grups de música El Diluvi, Mugroman i Inèrcia, i estudiants del Voluntariat Lingüístic de la Universitat. Al mateix acte també es presentaran el festival Feslloc i la revista de festivals al País Valencià, Festiu.

11/06/2019
VII Festival de Teatre Clàssic de L'Alcúdia Universitat d'Alacant

Del 9 al 26 de juliol - Jaciment arqueològic de L'Alcudia, Elx - 22.00 hores

La cita estival de la UA amb el teatre clàssic arriba aquesta edició amb obres d'Aristófanes, Shakespeare, Sòfocles i Eurípides i vuit produccions tant amateurs com a professionals. Entre aquestes últimes, veurem "Somni" (Institut Valencià de Cultura), "Hipòlit" (Festival de Teatre Clàssic de Mèrida), "Les Bacantes" (Sennsa Teatro) i "Clitemnestra" (Producciones Equivocadas).

CulturaTeatre i dansa
24/05/2019
Els Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la UA arriben a la majoria d'edat

La UA presenta aquest la seua programació estiuenca per a enguany amb una oferta de 43 cursos: 23 al Campus de Sant Vicent del Raspeig i altres 20 a la Seus Universitàries d’Alacant i al Campus d’Alcoi. En els seus 18 anys d’existència, més de 24.000 estudiants s’han format en els Cursos d’Estiu de la UA. (Roda premsa presentació)

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
13/06/2019
Artistes seleccionats en les V Residències PLUS del MUA

El passat 11 de juny, el jurat va donar a conèixer el nom dels artistes que participaran en les V Residències PLUS de Creació i Recerca Artística del 15 al 26 de juliol de 2019 al MUA, i que al setembre donaran lloc a una exposició col·lectiva.

CulturaExposicions
12/06/2019
Convocades vuit beques d'art contemporani per la Càtedra Antoni Miró de la UA i la Fundació Banc Sabadell

Fins al 10 de setembre

La Universitat d'Alacant a través Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani de la UA i en col·laboració amb la Fundació Banc Sabadell convoca 8 beques per a la recerca i producció d'exposicions al voltant de l'art contemporani.

CulturaExposicionsCríticaBeques i ajudes
11/06/2019
Els monuments valencians són l'escenari de la nova edició de 'Llegir en valencià'

La  Universitat d'Alacant patrocina, un any més, la campanya "Llegir en valencià", impulsada per  Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i dedicada enguany a alguns dels espais més singulars del nostre territori amb el lema "Monuments emblemàtics". La presentació tindrà lloc el  12 de juny a les 12.30 h  a la Sala Rex Natura d'Alzira, amb Ferran Isabel, director del Servei de Llengües, com a representant de la UA.

CulturaLiteraturaEn valencià
06/06/2019
Jornada d'ensenyament i ús del valencià. Experiències d'educació plurilingüe 2019

El pròxim 13 de juny de 2019 tindrà lloc a la Facultat d'Educació de la Universitat d'Alacant la Jornada d’Ensenyament i Ús del Valencià als Centres  Educatius 2019. Intercanvi d’Experiències d’Educació Plurilingüe 2019 organitzada pel Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d'Alacant, la Unitat per a l'Educació Multilingüe de la UA(IIFV), la Facultat d'Educació i la Cívica.

05/06/2019
Les Aules de Teatre i Dansa de la UA actuaran en l'Arniches

Del dimecres 26 al dissabte 29 de juny - Teatre Arniches - 20.30 hores

Si no has tingut oportunitat de veure les seues estrenes, les Aules de Teatre i Dansa de la Universitat d'Alacant presentaran de nou les seues creacions d'aquest curs en el Teatre Arniches d'Alacant: Cementeri de flors, Les Tesmofories, Contra l'amor i La Tempesta. Totes les actuacions seran en versió en castellà i tindran entrada gratuïta.

CulturaTeatre i dansa
03/06/2019
Publicada la resolució definitiva de la convocatòria de suport lingüístic a materials docents 2019
El Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d'Alacant, a través del Servei de Llengües (SL), convoca una acció de suport lingüístic a l'elaboració de nous materials docents en valencià i anglès per a les assignatures dels títols de grau.
Ja podeu consultar la resolució definitiva de la convocatòria del 2019.
30/05/2019
La UA convoca un concurs per a adjudicar la direcció de les Aules de Teatre i Dansa i la Coral

Presentació de propostes fins al 30 de juny

Amb aquesta convocatòria, dirigida a les professionals i els professionals que acrediten coneixements i experiència en les diferents àrees, el Vicerectorat de Cultura, Esports i Llengües obri el termini per a presentar propostes per al muntatge dels espectacles teatrals, de dansa i de la Coral per al pròxim curs.

CulturaTeatre i dansaMúsica
05/06/2019
Les Tesmofories, d'Aristófanes, per l'Aula de Teatre de la UPUA

El grup teatral de la Universitat Permanent ha presentat per al curs 2018-19 una versió actualitzada de Les Tesmofories, la comèdia grega d'Aristófanes representada durant les Festes Dionisias en el 411 a. de C. Va ser estrenada el 4 de juny en el Paranimf de la UA.

CulturaTeatre i dansa
08/05/2019
El MUA exposa les XIX Trobades d'Art Contemporani (EAC)

Fins al 21 de juliol - Sala El CUB del MUA

EAC 2019, el certamen anual d'arts plàstiques promogut pel IAC Juan Gil Albert, exposa en la Universitat d'Alacant 22 obres seleccionades d'entre més d'un centenar de creacions presentades a la convocatòria, amb 21 artistes individuals i una proposta col·lectiva. www.mua.ua.es

CulturaExposicions
31/05/2019
Contra l'amor, a càrrec de l'Aula de Teatre de la UA

El grup contemporani de l'Aula de Teatre de la UA ha escollit per al curs 2018-19 el muntatge de l'obra del dramaturg català Esteve Soler "Contra l'amor". L'estrena va tenir lloc dimecres passat 15 de maig en el Paranimf de la Universitat d'Alacant.

CulturaTeatre i dansa
31/05/2019
Cementeri de flors, a càrrec de l'Aula de Dansa de la UA

El passat 28 de maig es va presentar en el Paranimf de la Universitat d'Alacant Cementeri de Flors, el nou espectacle de l'Aula de Dansa Contemporània de la UA per al curs 2018-19. "Un espai per a arribar cap a una realitat etèria, on l'oníric s'apodera dels cossos que s'alliberen fins a marcir".

CulturaTeatre i dansa
31/05/2019
La Tempesta, de Shakespeare, el nou muntatge de l'Aula de Teatre de la UA

Estrenada el 23 de maig en el Paranimf de la Universitat d'Alacant, La Tempesta, última obra que va escriure William Shakespeare, ha sigut la proposta clàssica de l'Aula de Teatre de la UA per al curs 2018-2019.

CulturaTeatre i dansa
15/03/2019
Exposició PLURI-IDENTITATS

El MUA es transforma en un espai per a la creació artística contemporània on vint-i-dos projectes de diferents artistes i col·lectius plantegen qüestions vinculades amb la identitat de gènere, la diversitat sexual, l'expressió de gènere o l'orientació afectivosexual.

CulturaExposicions
17/05/2019
Inaugurada l'exposició "Fa 80 anys la guerra va acabar a Alacant"

13 de maig al 14 de juny - Plaça de la Igualtat de la UA

El diari Información ha organitzat una exposició a la Plaça de la igualtat de la UA amb cinquanta fotografies en gran format de diferents moments de la guerra civil espanyola en la província.

CulturaExposicions
21/05/2019
Beques per a anar a la Universitat Catalana d'Estiu 2019

A Prada del Conflent, del 16 al 24 d'agost

La Universitat d’Alacant et proposa assistir a la 51a UCE a Prada, un espai d'aprenentatge, intercanvi i convivència d'estudiants de tots els territoris catalanoparlants. El programa d'enguany, amb el lema "Un alè d’esperança a Europa", inclou diverses àrees d’estudi amb reconeixement acadèmic per part de les universitats participants.

CulturaEn valenciàBeques i ajudesInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
21/05/2019
Premis del IV Certamen Escolar de Teatre Grecollatí

El passat 17 de maig es va reunir el jurat de la IV edició del Certamen Escolar de Teatre Grecollatí, acordant el lliurament dels premis als guanyadors en les distintes categories.

CulturaTeatre i dansaConcursos i premis

 

Agenda Cultural

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464