Saltar apartados

VEU

Banner Talleres Culturales segundo cuatrimestre 2020-21
Banner expo Enrique Cerdan Tato MUA
Banner XIII Concurs Curtmetratges UA
Banner Pluri-identitats MUA 2021
Banner InteractUA
Banner Corpografies MUA
pildoras de cine ua banner
Banner Collages Benedetti

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

19/01/2021
Exposició «Enrique Cerdán Tato, memòria del compromís» en la Seu ciutat d'Alacant

Del 20 de gener al 18 de febrer- Sala Juana Francés

La mostra pretén reunir un panorama general de l'escriptor, crític literari, professor, periodista, cronista d'Alacant i Premi de les Lletres Valencianes, gràcies al seu fons documental, cedit generosament per la seua família a l'Arxiu de la Democràcia de la Universitat d'Alacant. Inauguració 20 de gener, a les 19.00 hores. Catàleg de l'exposició

CulturaExposicions
19/01/2021
Exposició «Atrapats. Infàncies explotades», de Lucas Vallecillos, a la Sala Aifos

Del 18 de gener al 26 de febrer - Sala Aifos

El fotògraf i fotoperiodista Lucas Vallecillos ens presenta el seu treball Atrapats, un assaig fotogràfic de caràcter mundial, desenvolupat durant diversos anys, que investiga, denúncia i convida a reflexionar sobre els marcs socioculturals que creguen els adults per a atrapar i explotar als menors, vulnerant impunement els seus drets fonamentals, i normalitzant que formen part de l'engranatge econòmic, formal o informal, de països amb governs i societats que miren cap a un altre costat.

CulturaExposicions
19/01/2021
Comencen les proves de les Olimpíades del Saber de la UA

La LVII Olimpíada Matemàtica (OME) inicia el dijous 21 de gener les 18 proves de les Olimpíades del Saber UA, organitzades per les facultats de Ciències, Filosofia i Lletres, Econòmiques i l'Escola Politècnica Superior. Les Olimpíades són propostes educatives que tenen l'objectiu d'estimular l'interès de l'alumnat en les diferents disciplines acadèmiques i fomentar el desenvolupament del talent i l'excel·lència mitjançant proves competitives de coneixement i aplicació. 

CulturaConcursos i premis
14/01/2021
El MUA s'uneix a la Xarxa de Museus i Estratègies Digitals

REMED reuneix 400 professionals de 180 museus, 17 universitats espanyoles i més de 40 empreses de gestió cultural, tecnològiques i entitats culturals, en la cerca de solucions tecnològiques per als museus. La Xarxa farà el I Congrés Internacional de Museus i Estratègies digitals el pròxim mes de març.

14/01/2021
Preinscripció als Cursos de Valencià del Segon Quadrimestre 2020-2021

Termini de preinscripció del 22 al 27 de gener

La Universitat d'Alacant, a través del Servei de Llengües, presenta l'oferta de cursos de valencià per al segon quadrimestre del curs acadèmic 2020-2021, en col·laboració amb les seus universitàries de Cocentaina, Elda, La Nucia, Petrer, Torrevella, La Vila Joiosa i Villena. Els cursos programats s'impartiran, exclusivament, en format no presencial.

12/01/2021
Tallers de Llengües i Cultures en línia del Servei de Llengües per al segon quadrimestre 2020-2021

Preinscripció de l'11 al 18 de febrer

Alemany, Àrab, Italià, Japonès, Llengua de Signes, Portuguès i Rus,  a més dels tallers de nova creació: «En Valencià a Internet», «Italià aplicat a l'Òpera» i «Videojocs: Introducció a la Llengua i la Cultura». El Servei de Llengües obri el període de preinscripció a aquests tallers en línia, dissenyats per a promoure els valors del plurilingüisme, a través del coneixement de llengües i cultures diverses, i l'ús del valencià com a llengua pròpia de l'activitat acadèmica. Cada taller introductori tindrà una duració de 10 hores, repartides en 5 sessions.

Cultura
12/01/2021
Convocatòria Premi IgUAltat 2021

Termini de presentació de candidatures del 12 al 29 de gener de 2021

Obert el termini de presentació de candidatures al Premi IgUAltat 2021, que té per objecte reconèixer a les persones, col·lectius, entitats o institucions, que hagen destacat per les seues actuacions en defensa de la igualtat entre dones i homes. El Premi també podrà reconèixer les trajectòries professionals que exemplifiquen l'excel·lència de les acadèmiques, en visibilitzar l'aportació de les dones a l'avanç científic i al progrés social, i trencar així amb la visió androcèntrica que preval sobre la ciència, la investigació i l'Acadèmia.

23/12/2020
Tallers del Servei de Cultura per al segon quadrimestre 2020-2021

Obert el termini de matrícula a partir de l'11 de gener

Ja està llesta l'àmplia i variada oferta de tallers en línia que t'ofereix el Servei de Cultura de la UA; vuit cursos centrats en disciplines de teatre, oratòria, periodisme, música, escriptura, cinema i arts plàstiques. Descobreix-la i tria el teu.

CulturaExposicionsTeatre i dansaMúsicaCinemaLiteratura
23/12/2020
El MUA presenta la Segona Edició de la Convocatòria Biennal d'Arts Visuals PLURI-IDENTITATS

Termini de presentació de treballs del 14 de gener al 14 de febrer de 2021

Aquesta convocatòria que té com a objectiu donar visibilitat a tota mena d'expressions d'identitat, gènere i sexe que ajuden a construir una societat plural i respectuosa, està oberta a artistes de qualsevol sexe, edat i nacionalitat. Es concedirà un primer premi de 1.000 euros i dos accèssits de 500 euros. Bases

CulturaExposicions
17/12/2020
XIII Concurs de curtmetratges, obres audiovisuals, subtitulació i doblatge de la Universitat d'Alacant

Obert el termini de presentació d'obres fins al 30 de juny de 2021

Si eres alumne de la Universitat d'Alacant durant l'any acadèmic 2020-2021, tant de grau com de postgrau o de títols propis, sempre que no hages sigut premiat en edicions anteriors, pots presentar-te a aquest concurs d'obres en valencià. Es concediran premis al Millor Curtmetratge, Millor Videoclip, Millor Espot Publicitari, Millor Videocreació, Millor Vídeo Educatiu, Millor Doblatge i Millor Subtitulació.

CulturaCinema
04/12/2020
Exposició 'Antoni Miró. De Museu' i lliurament de Premis Càtedra Antoni Miró

Del 10 de desembre de 2020 al 21 de febrer de 2021 - MUA

El Museu de la Universitat d'Alacant presenta a la Sala El Cub l'exposició «Antoni Miró. De Museu», dedicada a Isabel-Clara Simó. La mostra arreplega més de 200 obres realitzades per l'artista alcoià des de 2012 fins a l'actualitat. En la inauguració (10/12/2020), la Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani de la Universitat d'Alacant lliurarà els seus premis 2020 a Fernando Castro, Premi Critica d'Art; Miquel Navarro, Premi Arts Plàstiques; Joan Genovés, Premi de Pintura, a títol pòstum; Isabel-Clara Simó, Premi en el Compromís amb les Arts Plàstiques, a títol pòstum.

L'acte d'inauguració i lliurament de premis pot veure's en línia en http://vertice.cpd.ua.es/233125

CulturaExposicions
01/12/2020
Cicle d'exposicions a Alcoi, de desembre a gener 2020-2021, programades per la Càtedra Antoni Miró de la UA

La Càtedra Antoni Miró de la UA, en el marc de les seues activitats de promoció i foment de l'art plàstic contemporani, especialment lligat al context valencià, ha programat per als mesos de desembre de 2020 i gener de 2021 tres noves exposicions que podran visitar-se a la Llotja de Sant Jordi, el Centre Ovidi Montllor i el Centre Cultural d'Alcoi: «Ritme i Estructura», Aurora Valero (Homenatge), «Estenedors / Tendales», Col·lectiu Uruguai, i «Versus», Mariadolors Mulà, respectivament.

CulturaExposicions
27/11/2020
Convocatòries artístiques de la plataforma InteractUA

Si eres  alumn@ de la UA i pertanys a la plataforma InteractUA, la comunitat per a la difusió i interacció del talent artístic en la Universitat d'Alacant, presenta't a les seues noves convocatòries d'Arts Visuals i Literàries, Noves Narratives Audiovisuals i Propostes Musicals, amb les quals pretén donar suport al talent creatiu de l'alumnat de la UA i ésser un aparador dels projectes més innovadors.

CulturaExposicionsMúsicaLiteratura
05/11/2020
18a Edició del Concurs Universitari Sambori de Narrativa Curta en Valencià

Fins al 15 de març 2021

La Fundació Sambori en col·laboració amb les universitats públiques valencianes convoca la divuitena edició del Concurs Universitari de Narrativa Curta en Valencià dins del context dels Premis Sambori 2021. Pot participar qualsevol estudiant de les universitats col·laboradores.

 

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...En valenciàCursos i tallers
17/09/2020
Exposició CORPOGRAFIES. El cos en la col·lecció del MUA

Disset artistes ens ofereixen, a través de múltiples tècniques, disset mirades en les quals el cos imaginat, fragmentat, simbòlic, divers, construït, ferit, migrant… es converteix en vehicle per a l’autoconeixement, la reivindicació, el respecte o la integració social. Del 17 de setembre de 2020 al 31 de juliol de 2022, a la sala Arcadi Blasco del MUA.

CulturaExposicions

 

       

  Butlletí VEU

Últims vídeos

Programació d'arts escèniques ACUA

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464