Saltar apartados

VEU

joemquedeacasa
actividades aplazadas
Banner photoalicante 2020
Banner El Boom
Banner Concurs Curtmetratges
Taller de clown UA 2020
Banner diumenges al MUA 2C 2019-20
Banner InteractUA

Seguint instruccions de la Generalitat Valenciana, i en coordinació amb la resta d'universitats públiques valencianes, se suspen l’activitat docent presencial de manera indefinida a partir del pròxim dilluns, dia 16 de març.

Se suspenen també totes les activitats extraacadèmiques de qualsevol tipus programades tant al Campus de Sant Vicent del Raspeig, com a la resta de seus o aules universitàries.

La docència s’impartirà de forma virtual. La Universitat d’Alacant farà públic demà divendres el Pla de Continuitat de la Docència en què s’inclouran les instruccións i directrius per a garantir-la.

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

16/03/2020
Nou portal #joemquedeacasa del VCDL

És temps de ser prudents i responsables. De quedar-nos el màxim temps a casa i evitar el contacte directe amb altres persones. El Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües vol ajudar-vos que aquest temps de tancament siga el més productiu, útil i enriquidor possible. Ací et proposem un llistat de recursos i d'activitats accessibles per internet. És un llistat "viu" que intentarem anar completant dia a dia.

Recordeu, #joemquedeacasa és una responsabilitat de tots i totes.

04/03/2020
Activitats en la UA pel Dia Internacional de les Dones, 8 de març

La Universitat d'Alacant, com és habitual, celebra el Dia Internacional de les Dones amb diverses activitats culturals com ara exposicions, xarrades, concerts, concursos, jornades i un llarg etcètera. Coneix-les

03/03/2020
«Objetos que hablan de personas», de Pablo Chacón. Exposició de PhotoAlicante en el MUA:

Inauguració: dimecres 4 de març - MUA - 18.00 hores

La fotografia del valencià Pablo Chacón aborda la realitat des d'una òptica social i registral. En aquesta ocasió, i dins de l'edició 2020 del Festival Internacional de fotografia PhotoAlicante , Chacón presenta al MUA "Objetos que hablan de personas", una mostra composta pels seus projectes Autopista i Col·lapse on reflexiona sobre la mort. Romandrà oberta al públic fins al 30 d'abril.

CulturaExposicions
03/02/2020
Cinema en VÓS en Seu Sant Ferran

Març, abril i maig de 2020 - Seu ciutat d'Alacant de c/ Sant Ferran - 19.00 hores

Aquest cicle de cinema, dirigit a persones que vulguen aprofundir en l'anàlisi fílmica, està obert a tota la ciutadania, i les seues deu sessions componen un curs que té com a objectiu aprofundir en els secrets del Setè Art. Els temás a tractar seran la llibertat de la Nouvelle Age amb Agnès Varda, l'etapa de Kathryn Bigelow en els anys noranta i la trajectòria de Kirk Douglas.

CulturaCinema
21/02/2020
V Certamen Escolar de Teatre Grecollatí

Del dilluns 11 al divendres 15 de maig - Col·legi Major de la UA

Organitzat per la UA i la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics, aquesta edició del festival ens portarà set muntatges d'autors com Sòfocles, Eurípides, Aristòfanes, Luciano de Samósata i Tito Maccio Plauto. Participaran: IES Gran Via (Alacant); IES María Blasco (Sant Vicent del Raspeig); IES Monastil (Elda); IES Sant Blas (Alacant); IES Pascual Carrión (Saix) i IES Les Fonts (Villena).

CulturaTeatre i dansa
17/02/2020
Segona temporada del club de lectura en valencià Rodallibres

Tertúlies els dies 27/2, 26/3, 29/4 i 28/5 - Sala Russell P. Sebold, Biblioteca General - 11.00 hores

Organitzat pel Servei de Llengües i la Biblioteca de Filosofia i Lletres de la UA, RodaLlibres proposa per a aquest quadrimestre els títols: La passejadora de gossos, de Francesc Bodí (27/2), L'esperit del temps, de Martí Domínguez (26/3), Júlia, d'Isabel-Clara Simó (29/4) i Gina, de Maria Climent (28/5).

CulturaLiteraturaEn valencià
13/02/2020
Tallers de llengües i cultures. 2n quadrimestre

Mes de març

El Servei de Llengües organitza tallers de deu hores de durada al voltant de la llengua i cultura de diferents països. L'objectiu d'aquests és donar a conèixer, més enllà de l'idioma, una visió sociocultural dels diferents països on es parla una llengua. Alemany, àrab, francès, italià, japonès, llengua de signes, portuguès, romanès i rus són les llengües en aquesta VII edició. Les llengües vehiculares dels tallers són el valencià i la llengua en què s'imparteix.

Cultura
13/02/2020
Programació del Campus d'Alcoi de la UA del segon quadrimestre 2019-2020

Segon quadrimestre 2019-2020 - Campus universitari UA-Alcoi

Entre altres activitats trobaràs exposicions, teatre, conferències, tallers en l'Estació Científica Font Roja Natura UA o les jornades de Cinema en Valencià.

Cultura
07/02/2020
Convocatòria de subvencions per a l'organització d'activitats de promoció cultural, lingüística i esportiva

El Vicerectorat de Cultura, Esports i Llengües (VCEL), amb l'objectiu de promoure les activitats que tinguen com a finalitat complementar la formació integral de la comunitat universitària, fa pública aquesta convocatòria per a la concessió d'ajudes a entitats exteriors a la UA destinades a finançar l'organització d'activitats de promoció cultural, esportiva i lingüística, la realització de les quals estiga prevista durant l'any 2019.

CulturaEsport
04/02/2020
Ovidi Montllor, protagonista de tres exposcions a Alcoi

Mesos de febrer i març

L'enorme petjada deixada pel músic i polifacètic artista alcoià Ovidi Montlllor, 25 anys després de la seua mort, i l'actualitat del seu llegat, són el leitmotiv de tres exposicions, dues d'elles col·lectives, que han promogut per a aquests mesos l'Ajuntament d'Alcoi i la Càtedra Antoni Miró de la UA: Vinticincvacances A Ovidi Montllor, Perquè vull A Ovidi Montllor i O d'Ovidi. Rafael Amorós.

CulturaExposicions
29/01/2020
El Centenari del naixement de Mario Benedetti centra la programació del CeMaB per al 2020

De gener a juny

El 14 de setembre de 2020 se celebra el centenari del naixement de Mario Benedetti i, amb aquest motiu, el Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans de la UA que porta el seu nom (CeMaB) ha dissenyat una programació especial amb un seguit d’activitats entorn d’aquesta efemèride i altres de caràcter acadèmic i literari amb diversos temes de referència.

CulturaLiteratura
27/01/2020
'DivulgArte', cicle de trobades entre científic-investigador i artista (5a edició)

Del 28 de gener al 26 de maig de 2020 - Seu Universitària Ciutat d'Alacant

DivulgArte és el cicle de conferències per parells on intervé, en cada sessió, un artista i un científic/investigador. A través d'aquesta unió entre totes dues disciplines es coneixeran les diferents perspectives i punts en comú, a més d'impulsar vocacions científiques i artístiques.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...
15/01/2020
15 espectacles en la programació ACUA per al segon quadrimestre

Del 7 de febrer al 9 de juny

La Bíblia segons Xavi Castillo, les cançons medievals de Mara Aranda, l'Hamlet de Bambolina Teatre Practicable, el concert de música barroca Miralls, la dansa de l'isralí Sharon Fridman, la Biennal Universitària de Teatre Xarxa Vives, el Certamen de Teatre Grecollatí, les estrenes de les Aules de Dansa i Teatre, el concert de primavera de la Coral UA, la pel·lícula "Mirant a la mar", d'Ángel Puado, i la tradicional Història del Rock conformen el programa de la nova ACUA.

CulturaTeatre i dansaMúsica
18/12/2019
Tallers Culturals del segon quadrimestre: arts plàstiques, escriptura, oratòria, cinema i teatre

Matrícula oberta des del 9 de gener de 2020

Arts plàstiques, escriptura, oratòria, cinema, teatre... El Servei de Cultura de la UA obri la matrícula per als cursos i tallers del segon quadrimestre de l'any, que començaran a finals febrer i durant el mes de març.

CulturaTeatre i dansaCinemaLiteratura
21/11/2019
Exposició: 20 anys. Col·lecció MUA

Fins al 29 de juliol de 2020 - MUA

Amb motiu de la celebració del 20 aniversari de la institució, El MUA mostra vint peces representatives dels seus fons que revelen la diversitat de tècniques i temàtiques pròpies de l'art contemporani, prenent com a fil conductor la dicotomia i al mateix temps el diàleg existent entre el llenguatge de la figuració i el de l'abstracció.

CulturaExposicions
13/01/2020
Diumenges al MUA. Visites guiades familiars i animació familiar

Del diumenge 19 de gener al diumenge 7 de juny - MUA - 11.00 hores

Un any més, el Museu de la Universitat d'Alacant presenta el seu programa "Diumenges al MUA" amb tota mena de propostes familiars. Totes les activitats del programa són gratuïtes, es realitzen a les 11.00 hores cada diumenge i és necessari la realització d'una inscripció prèvia. Les inscripcions s'obrin a les 8 hores del dilluns previ a la data de cada taller en www.mua.ua.es/inscripciones. T'esperem!

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
16/01/2020
XII Concurs de curtmetratges, obres audiovisuals, subtitulació i doblatge

Lliurament de treballs fins al 15 de juny de 2020

En aquest concurs d'obres únicament en valencià pot participar qualsevol alumne de la UA del curs 2019-2020, tant de grau com de postgrau o de títols propis, sempre que no haja estat premiat en edicions anteriors. Hi haurà premis al Millor Curtmetratge, Millor Videoclip, Millor Espot Publicitari, Millor Videocreació, Millor Vídeo Educatiu, Millor Doblatge i Millor Subtitulació.

CulturaConcursos i premisCinema
21/11/2019
Naix InteractUA, la nova plataforma de promoció artística per a l'alumnat de la UA

¿Eres de la UA i toques en un grup? ¿Fas teatre? ¿T'agrada la fotografia? ¿Pintes? ¿Balles?... siga quina siga la disciplina artística que practiques et convidem a participar en InteractUA, la plataforma que cerca arreplegar i donar suport al talent creatiu de l'alumnat de la Universitat d'Alacant. Apunta't des de ja al nostre canal de TELEGRAM!

CulturaExposicionsTeatre i dansaMúsicaCinemaLiteratura
03/10/2019
LUDOTECA UA obri les seus portes per a conciliar la vida familiar i laboral

La Universitat d'Alacant posa en marxa hui el seu programa Ludoteca MUA per ajudar a conciliar la vida laboral i familiar de la comunitat universitària. Aquest servei és gratuït i s'ofereix de vesprada en horari de 15.00 h a 19.30 h. Consulta les condicions i emplena el formulari de reserva en www.mua.ua.es/ludoteca

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464