Saltar apartados

VEU

Alcudia2019banner
BANNER LES BACANTS
BANNER CLITEMNESTRA
Banner Cursos d'Estiu
Banner UA - EAC 2019

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

11/06/2019
VII Festival de Teatre Clàssic de L'Alcúdia Universitat d'Alacant

Del 9 al 26 de juliol - Jaciment arqueològic de L'Alcudia, Elx - 22.00 hores

La cita estival de la UA amb el teatre clàssic arriba aquesta edició amb obres d'Aristófanes, Shakespeare, Sòfocles i Eurípides i vuit produccions tant amateurs com a professionals. Entre aquestes últimes, veurem "Somni" (Institut Valencià de Cultura), "Hipòlit" (Festival de Teatre Clàssic de Mèrida), "Les Bacantes" (Sennsa Teatro) i "Clitemnestra" (Producciones Equivocadas).

CulturaTeatre i dansa
17/07/2019
La UA amplia l'oferta de cursos de valencià al seu Campus d'Alcoi i la Seu Universitària de Calp

Preinscripció de 3 al 9 de setembre

Al llarg del primer període del curs acadèmic 2019-2020, s’impartiran 10 cursos presencials al campus de Sant Vicent, 1 curs al campus d’Alcoi i 7 cursos a les seus universitàries de Calp, Elda, la Nucia, Torrevella i Villena, i altres 5 de la modalitat no presencial.

17/07/2019
PRECREA, I Premis a la Creació de les Universitats Públiques Valencianes

Lliurament de candidatures fins al 20 de setembre

Aquests premis honorífics volen premiar la tasca cultural realitzada per persones, col·lectius o institucions en l'àmbit de la CV. Hi ha cinc modalitats: Arts Escèniques, Arts Plàstiques i Visuals, Disseny i Creativitat Tecnològica, Creació Literària (atorgat aquest per la Universitat d'Alacant) i Música.

Concursos i premis
18/07/2019
V Residències PLUS de Creació i Recerca Artística del MUA

Ana Pastor, Luisa Pastor, Víctor Llanos, Abel Jaramillo, Helena Aguado i Manuel Sanz són els artistes que, en aquesta edició de les Residències Plus, desenvolupen els seus projectes artístics en el MUA durant aquest mes de juliol en un ambient de diàleg i formació conjunta.

CulturaExposicions
28/06/2019
El MUA inaugura l'exposició "Alacant i el seu tren"

Fins al 28 de juliol - Sala El Cub (MUA)

L'associació de modelisme ferroviari El Trenet exposa en la Sala El Cub del MUA Alacant i el seu tren, una mostra que arreplega la constant evolució de la ciutat alacantina al llarg de l'últim segle i mitjà per mitjà de la visió dels Camins de Ferro. Inclou una maqueta a escala 1/160 de la ciutat d'Alacant amb circulació de trens en miniatura (consultar horaris de circulació).

CulturaExposicions
12/07/2019
Moltes novetats en la pròxima edició del Màster en Art Dramàtic Aplicat UA

Entre els nous projectes que s'engegaran el pròxim curs s'inclou un taller gratuït sobre cant, coreografia i dansa, el cicle "Teatre i Desmemoria", un llargmetratge o la col·laboració amb la Facultat de Ciències de la Salut. http://www.artedramaticoaplicado.com

CulturaTeatre i dansa
03/07/2019
Curs "Divulgar la ciència en el segle XXI"

4 i 5 de setembre - Edifici Germà Bernàcer

Aquest curs de 20 hores lectives té com a objectiu promoure i fomentar en la ciutadania l'interés per la ciència, desenvolupant de l'esperit crític i l'alfabetització científica. Per a açò comptarà amb reconeguts científics i divulgadors pertanyents a diverses disciplines.

CulturaDivulgació científica
27/06/2019
El naixement de l'extensió universitària i dels cursos d'estiu

Els cursos d'estiu de la UA, que aquesta edició compleixen 18 anys, pretenen establir un diàleg amb la societat que propicie la transmissió del coneixement. Aquest fenomen d'aproximació entre les universitats i el seu entorn va començar amb l'anomenada "Extensió Universitària". ¿Vols saber com i quan es va gestar?

27/06/2019
Exposició "Quaranta visions i versions d'Alacant i Província"

Del 27 de juliol al 14 d'octubre - Sala Aifos de la UA

La mostra arreplega la identitat alacantina a través d'una acurada selecció de productes fabricats a Alacant i província, amb un recorregut pel paisatge industrial, patrimonial i per la geografia econòmica a través de peces amb les quals conèixer les fites industrials i els salts evolutius de cada sector durant el passat segle XX.

CulturaExposicions
24/05/2019
Els Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la UA arriben a la majoria d'edat

La UA presenta aquest la seua programació estiuenca per a enguany amb una oferta de 43 cursos: 23 al Campus de Sant Vicent del Raspeig i altres 20 a la Seus Universitàries d’Alacant i al Campus d’Alcoi. En els seus 18 anys d’existència, més de 24.000 estudiants s’han format en els Cursos d’Estiu de la UA. (Roda premsa presentació)

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
12/06/2019
Convocades vuit beques d'art contemporani per la Càtedra Antoni Miró de la UA i la Fundació Banc Sabadell

Fins al 10 de setembre

La Universitat d'Alacant a través Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani de la UA i en col·laboració amb la Fundació Banc Sabadell convoca 8 beques per a la recerca i producció d'exposicions al voltant de l'art contemporani.

CulturaExposicionsCríticaBeques i ajudes
17/06/2019
Aixi va ser el Concert de Primavera de la Coral de la UA

El passat 5 de juny va tindre lloc el Concert de Primavera de la Coral de la UA al Paranimf. El concert va comptar amb un repertori molt variat en el qual vam trobar des de clàssics del rock, com Bohemian Rhapsody o un medley dels grans èxits dels Beatles, fins a fragments d'òperes clàssiques, passant per grans representacions de temes de musicals mítics com Els Misserables.

CulturaMúsica
11/06/2019
Els monuments valencians són l'escenari de la nova edició de 'Llegir en valencià'

La  Universitat d'Alacant patrocina, un any més, la campanya "Llegir en valencià", impulsada per  Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i dedicada enguany a alguns dels espais més singulars del nostre territori amb el lema "Monuments emblemàtics". La presentació tindrà lloc el  12 de juny a les 12.30 h  a la Sala Rex Natura d'Alzira, amb Ferran Isabel, director del Servei de Llengües, com a representant de la UA.

CulturaLiteraturaEn valencià
06/06/2019
Jornada d'ensenyament i ús del valencià. Experiències d'educació plurilingüe 2019

El pròxim 13 de juny de 2019 tindrà lloc a la Facultat d'Educació de la Universitat d'Alacant la Jornada d’Ensenyament i Ús del Valencià als Centres  Educatius 2019. Intercanvi d’Experiències d’Educació Plurilingüe 2019 organitzada pel Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d'Alacant, la Unitat per a l'Educació Multilingüe de la UA(IIFV), la Facultat d'Educació i la Cívica.

05/06/2019
Les Tesmofories, d'Aristófanes, per l'Aula de Teatre de la UPUA

El grup teatral de la Universitat Permanent ha presentat per al curs 2018-19 una versió actualitzada de Les Tesmofories, la comèdia grega d'Aristófanes representada durant les Festes Dionisias en el 411 a. de C. Va ser estrenada el 4 de juny en el Paranimf de la UA.

CulturaTeatre i dansa
31/05/2019
Contra l'amor, a càrrec de l'Aula de Teatre de la UA

El grup contemporani de l'Aula de Teatre de la UA ha escollit per al curs 2018-19 el muntatge de l'obra del dramaturg català Esteve Soler "Contra l'amor". L'estrena va tenir lloc dimecres passat 15 de maig en el Paranimf de la Universitat d'Alacant.

CulturaTeatre i dansa
31/05/2019
Cementeri de flors, a càrrec de l'Aula de Dansa de la UA

El passat 28 de maig es va presentar en el Paranimf de la Universitat d'Alacant Cementeri de Flors, el nou espectacle de l'Aula de Dansa Contemporània de la UA per al curs 2018-19. "Un espai per a arribar cap a una realitat etèria, on l'oníric s'apodera dels cossos que s'alliberen fins a marcir".

CulturaTeatre i dansa
31/05/2019
La Tempesta, de Shakespeare, el nou muntatge de l'Aula de Teatre de la UA

Estrenada el 23 de maig en el Paranimf de la Universitat d'Alacant, La Tempesta, última obra que va escriure William Shakespeare, ha sigut la proposta clàssica de l'Aula de Teatre de la UA per al curs 2018-2019.

CulturaTeatre i dansa
17/05/2019
Inaugurada l'exposició "Fa 80 anys la guerra va acabar a Alacant"

13 de maig al 14 de juny - Plaça de la Igualtat de la UA

El diari Información ha organitzat una exposició a la Plaça de la igualtat de la UA amb cinquanta fotografies en gran format de diferents moments de la guerra civil espanyola en la província.

CulturaExposicions
21/05/2019
Beques per a anar a la Universitat Catalana d'Estiu 2019

A Prada del Conflent, del 16 al 24 d'agost

La Universitat d’Alacant et proposa assistir a la 51a UCE a Prada, un espai d'aprenentatge, intercanvi i convivència d'estudiants de tots els territoris catalanoparlants. El programa d'enguany, amb el lema "Un alè d’esperança a Europa", inclou diverses àrees d’estudi amb reconeixement acadèmic per part de les universitats participants.

CulturaEn valenciàBeques i ajudesInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
21/05/2019
Premis del IV Certamen Escolar de Teatre Grecollatí

El passat 17 de maig es va reunir el jurat de la IV edició del Certamen Escolar de Teatre Grecollatí, acordant el lliurament dels premis als guanyadors en les distintes categories.

CulturaTeatre i dansaConcursos i premis

 

Agenda Cultural

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464