Saltar apartados

VEU

Banner Residencias 2020
Banner Concurs Curtmetratges
Banner cursos de verano UA 2020
XVI Muestra Humor Social - Refugiados
Banner photoalicante 2020
pildoras de cine ua banner
Banner InteractUA
#UAOnline

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

14/07/2020
Presentades les novetats del pròxim curs 2020-2021 del Màster en Art Dramàtic Aplicat de la UA

El Màster s'endinsarà en l'univers Shakespeare, i es posarà en escena una de les seues obres, Como gustéis, sota la direcció d'Amanda Harris, actriu de la Royal Shakespeare Company i professora del Màster. L'obra tindrà com a protagonista a l'actor alacantí i també professor del Màster Alejandro Tous. A més, es potenciarà el camp audiovisual amb la incorporació a la plantilla docent de dos directors i productors alacantins: Toni Rico (Estudis Barbablanca) i Santiago Gatto (Nubo Films).

10/07/2020
Comença la VIII edició del Festival de Teatre Clàssic de L'Alcúdia-UA

El 13 de juliol arranca el Festival en format online amb la primera setmana dedicada al Teatre de l'Ensenyament. Del 13 al 17 de juliol s'han programat deu obres, dues diàries: la primera sessió, a les 18 hores, estarà protagonitzada per companyies amateurs d'instituts i universitats, i la segona part, a les 20 hores, serà a càrrec de l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant.

El dilluns 20 de juliol començarà la segona part del Festival: La Setmana del Teatre professional, amb cinc obres de Teatre Clàssic, a les 20 hores.

10/07/2020
Exposició virtual «18 històries d'un tancament»

Aquesta exposició és el testimoniatge d'un grup d'artistes que han viscut i reflectit aquest complicat període en les seues obres. Diferents experiències d'un moment històric, dolorós i estrany, que ha transformat, almenys momentàniament, el nostre món. Les obres són conseqüència d'una vivència, d'un sentiment. Cadascun d'aquests treballs ens convida a pensar, a reflexionar i, sobretot, a no perdre l'esperança en un futur normalitzat i millor.

26/06/2020
La Universitat d'Alacant manté el Festival de Teatre Clàssic de L'Alcúdia en format online

Aquest mes de juliol no ens quedem sense el nostre Teatre Clàssic. Del 13 al 24 de juliol, la UA ens ofereix la VIII edició del Festival de Teatre Clàssic de l'Alcúdia-UA en format online, amb 15 obres gravades, entrevistes exclusives a directors i actors realitzades per la nostra Aula de Teatre, així com moltes altres activitats complementàries.

CulturaTeatre i dansa
09/07/2020
El Voluntariat Lingüístic UA present en el Feslloc 2020

El Feslloc és un dels festivals que dóna el tret d’eixida a l’estiu, especialment després dels exàmens universitaris. Se celebra a Benlloc i és un aparador del panorama musical per excel·lència que reuneix artistes i públic durant uns dies a la Plana Alta. Enguany es farà en format reduït, els dies 9 i 10 de juliol per al públic local, i l’11 per a un públic més general.

CulturaMúsicaEn valencià
09/07/2020
La UA convoca el 6è programa de residències PLUS de creació i investigació artística

Sol·licituds de participació fins al 29 de juliol

Un any més, el MUA llança una convocatòria a artistes de diferents disciplines (instal·lació, pintura, escultura, fotografia...) per a realitzar el seu projecte artístic en les instal·lacions de museu, en aquesta ocasió del 7 al 18 de setembre. Durant aqueixes dates, el museu es convertirà en un espai de creació, formació i investigació multidisciplinària conjunta. Com en edicions anteriors, es dotarà als artistes seleccionats amb bosses d'ajuda econòmica. A més, els treballs realitzats s'exposaran a la Sala Sempere del MUA a la fi de setembre, formant part també d'un catàleg específic.

CulturaBeques i ajudesExposicions
08/07/2020
El Quartet de Corda de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant participa en la 7a edició de SENT-ME Cocentaina 2020

La setena edició de SENT-ME Cocentaina -Trobada de Noves Tendències en Música i Educació- oferirà una edició especial reduïda a dos concerts, els dies 27 i 28 de juliol, en el Palau Comtal, adaptats als protocols de seguretat sanitària vigents, a càrrec, d'una banda, de la Secció de Cordes de l'Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia i, per l'altra, del Quartet de corda de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant.

CulturaMúsica
16/01/2020
XII Concurs de curtmetratges, obres audiovisuals, subtitulació i doblatge

Ampliat el termini de presentació de treballs fins al 15 de juliol de 2020

En aquest concurs d'obres en valencià pot participar qualsevol alumne de la UA del curs 2019-2020, tant de grau com de postgrau o de títols propis, sempre que no haja estat premiat en edicions anteriors. Hi haurà premis al Millor Curtmetratge, Millor Videoclip, Millor Espot Publicitari, Millor Videocreació, Millor Vídeo Educatiu, Millor Doblatge i Millor Subtitulació.

CulturaConcursos i premisCinema
02/07/2020
Ja podem gaudir del concert «Música de Poetes» amb el qual la UA i altres tretze universitats de la Xarxa Vives van celebrar juntes la Nit de Sant Joan

Dimarts 23 de juny, des de les 11.30 hores, va tenir lloc en Instagram Live el concert "Música de Poetes" de la Xarxa Vives, al qual la UA es va sumar amb la participació del músic de Cocentaina Andreu Valor. «El Concert #MúsicaDePoetes va reunir a cantautors catalans, valencians, balears i andorrans, que van interpretar les seues versions preferides de la poesia en català musicada en celebració de la Nit de Sant Joan, i també com a mostra d'agraïment a tota la comunitat universitària per l'esforç realitzat els darrers mesos».

02/07/2020
Ràdio UA ens porta la interessant entrevista a Carles Cortés, Vicerector de Cultura, Esports i Llengües de la UA, que fa un recorregut de com ha actuat @culturaenlaUA en l'adaptació a la nova normalitat

La cultura sense presencialitat sempre és més complexa. Per a continuar prestant a la ciutadania un servei cultural de qualitat s'ha realitzat una reconversió, creant noves plataformes que permeten arribar a més usuaris, amb un canvi de llenguatge i de canals de transmissió. Carles Cortés ens parla de cicles de conferències online, exposicions virtuals, activitats per als més xicotets, píndoles de cinema, micro-concerts, adaptació dels cursos de valencià i dels cursos d'estiu a la modalitat online i la posada en marxa del Festival de Teatre Clàssic de l'Alcúdia-UA que donarà començament el 13 de juliol.

30/06/2020
El Museu de la Universitat d'Alacant torna a obrir les portes al públic

El Museu de la Universitat d’Alacant reprèn l’activitat presencial a partir de demà dimecres 1 de juliol, després de tres mesos de portes tancades per la pandèmia. El MUA, juntament amb el Servei de Prevenció de la Universitat d’Alacant, han desenvolupat un pla de reobertura escalonada de les instal·lacions del Museu que permeta garantir la seguretat sanitària de treballadors i visitants. Cal sol·licitar cita prèvia en infomua@ua.es

29/06/2020
Vídeo de la presentació de la web «L'exili republicà en el nord d'Àfrica»

El passat 11 de juny, va tenir lloc aquesta interessantíssima presentació de la pàgina web “L'exili republicà en el nord d'Àfrica”, un projecte desenvolupat pel Arxiu de la Democràcia de la Universitat d'Alacant. L'historiador, Juan Martínez Leal, autor i coordinador del projecte, ens compta com va sorgir la idea, la seua gestació i, a través del relat històric, el contingut de la pàgina, concebuda com un espai viu de trobada i referència documental sobre aquest tema, que amb la intervenció de Mercedes Guijarro, directora de l'Arxiu Universitari, posa en valor, una vegada més, la funció dels arxius en la preservació i difusió de la memòria col·lectiva.

29/06/2020
Els Cursos d'Estiu en Ràdio UA

Els Cursos d’estiu de la UA són una oportunitat per a complementar la nostra formació, conéixer professionals del sector i aplicar la teoria a aspectes socials de l'entorn immediat. Hèctor Rubio, coordinador dels Cursos d'Estiu de la UA, i María Dolores Díaz, gestora cap, ens parlen en Ràdio UA de l'oferta d'aquesta XIX edició i del passat, present i futur dels cursos.

Informació dels cursos en: https://web.ua.es/va/verano

04/06/2020
La Universitat d'Alacant presenta l'oferta de Cursos d'Estiu Rafael Altamira

La Universitat d'Alacant ha decidit mantenir el tradicional programa de Cursos d'Estiu Rafael Altamira, uns cursos que la UA va començar a impartir l’any 1995 a Cocentaina, si bé les circumstàncies actuals fan que l'oferta d'enguany reduïsca el nombre de cursos i els adapte a la modalitat en línia, principalment.

19/06/2020
El MUA presenta l'exposició virtual "20è concurs tallers didàctics MUA"

El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) va obrir les portes al desembre de l'any 1999 i, durant aquest curs acadèmic, ha celebrat el 20è aniversari al costat de l'Àrea Didàctica, que va fer 20 anys de la posada en marxa el mes de febrer passat. Els responsables de l'Àrea Didàctica del MUA, Remedios Navarro i David Alpañez, destaquen que «han sigut dues dècades lliurats a aquesta meravellosa aventura d'educar, des del museu, a través de l'art».

19/06/2020
Exposició virtual de la XVI Mostra d'Humor Social «Refugiats. Reservat el dret d'admissió»

Per a commemorar el 20 de juny, dia mundial dels refugiats, la Sala AIFOS de la UA ofereix l'oportunitat de revisitar virtualment la Mostra d'Humor Social XVI, que va exposar per primera vegada a l'abril de 2016. En la mostra s'exposen obres de dibuixants com Forges, Ortuño, Zulet, Ortifus, Angelines, e Whoper, Kap, Nano o Malagón, entre altres.

15/06/2020
Tres dels guanyadors del concurs "Literatura en temps de pandèmia", entrevistats en Ràdio UA

Coneix als autors i autores dels textos seleccionats en l'apartat de "La cultura en temps de pandèmia" d'aquest concurs de literatura hiperbreu organitzat pel Secretariat de cultura. Santiago Martínez (Alacant), Lucía Azpilicueta (Ontinyent) i Miriam Quiles (Cocentaina) van passar pel nostre programa en Ràdio UA i van ser entrevistats per Marta Gisbert. Ens parlen dels relats, però també de la seua vivència de la pandèmia gràcies a la companyia de la cultura. ¡La passió que els tres senten per la literatura i l'art en general resulta irresistiblement contagiosa i expansiva!

CulturaLiteratura
06/04/2020
Píndoles de cinema UA

L'activitat cultural de la UA no es deté, en la mesura que siga possible. Per exemple, la nostra Aula de Cinema proposa diversos vídeos sobre temes del Setè Art, amb l'objectiu d'obrir debat. Componen el llistat de vídeos títols com "Si és home, valent, i si és dona, ninfómana?" o "Es pot mentir en un flashback?". Presenten: Israel Gil i Raúl García.

CulturaCinema
10/06/2020
'Diàlegs en el Territori' en Ràdio UA

El projecte de conferències online "Diàlegs en el Territori" de les Seus Universitàries de la UA (https://web.ua.es/seus/online) ha obert un camí d'experimentació amb les tecnologies que permet a la Universitat acostar-se millor a la gent i arribar a una major diversitat i nombre de persones, i a més facilita la participació i la interacció entre diferents punts de les nostres comarques. Una nova via que està descobrint un llenguatge propi i que, de segur, conviurà en el futur amb l'enyorada presencialitat. Al nostre programa en Ràdio UA, ens parlen de tot això, i de més, Eva Valero Juan, directora de les Seus Universitàries de la UA, i Hèctor Rubio, coordinador d'aquestes.

04/06/2020
Va haver-hi dones en la Generació Beat?

En el marc de la 13a Convocatòria d'Arts Visuals mulier, mulieris, el MUA ha dissenyat un programa d'activitats inspirat en una sèrie de peces de l'artista Rebeka Elizegi titulada Beatnik.

Una conferència i un recital poètic-musical ens permetran aprofundir en les vides i obres d'un grup de poetes nord-americanes de la Generació Beat.

 

 

       

  Butlletí VEU

Últims vídeos

  Programació d'arts escèniques ACUA

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464