Saltar apartados

VEU

unicomic-2017 banner
banner-retroalimentate
OFUA marzo banner
Mulier Mulieris 2017
ovidio banner
Banner Arcadi Blasco 2017
CINEVOS1617timadores
diumenges_al_mua banner
Banner talleres segundo cuatrimestre 16-17
banner-espais-creatius

Cultura en la UA

18/03/2017
Unicòmic 2017 ja està ací!

Del dijous 23 al dissabte 25 de març - Seu Ciutat d'Alacant

Ja està disponible el programa d'Unicómic 2017, que com sempre ens porta multitud de ponències i trobades amb autors destacats per a conèixer l'actualitat més candent del món del còmic. Aquesta edició té com a protagonistes a Altarriba i Auladell, es posa l'accent en el còmic eròtic i s'homenatja a Paco Camarasa i a Víctor Mora.

CulturaLiteraturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
14/03/2017
El CeMaB presenta diverses activitats entorn de Mario Benedetti i una conferència de l'escriptora argentina Luisa Valenzuela

Del 24 al 28 de març

El Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti CeMaB homenatja al seu literat de referència amb dues representacions teatrals ("Una mujer desnuda y en lo oscuro", a les seus universitàries de Dénia i Torrevella) i la conferència "Mario Benedetti, poeta: de la solitud a la solidaritat" (Carmen Alemany, Torrevella). A més, el dimarts 28 visita el campus l'escriptora argentina Luisa Valenzuela.

CulturaTeatre i dansaLiteratura
24/02/2017
Cicle de xarrades relacionades amb l'exposició "Arcadi Blasco. Art, arquitectura i memòria (1954-1974)"

Divendres 24 de març - Casa Bardín, IAC Juan Gil-Albert, Alacant - 19.00 hores

"Poblados y viviendas del INC. Un laboratorio de urbanismo, arquitectura y arte. La Zona de Levante". Continua el cicle de ponències paral·lel a l'exposició "Arcadi Blasco. Art, arquitectura i memòria (1954-1974)" amb aquesta conferència del arquitecte i professor de la UA Andrés Martínez-Medina.

CulturaExposicionsInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
23/03/2017
Xperimenta a la Seu, experiències científiques per a xiquets i xiquetes

Dissabte 25 de març - Seu Universitària de Biar - de 9.30 a 14.00 hores

El Secretariat de Seus Universitàries de la UA, en col·laboració amb la Delegació d'Alumnes de la Facultat de Ciències i el Consell d'Estudiants de la UA, ha engegat aquestes jornades dirigides a alumnes de primària i ESO per a despertar la seua curiositat científica. Pròximes cites: 1/4 Seu Torrevella, i 8/4 Cocentaina.

CulturaDivulgació científica
23/03/2017
Trobades 2017 "En valencià, creixem"

Del 25 de març al 3 de juny

Nova edició dels Trobades d'Escola Valenciana. Sota el lema "En valencià, creixem en igualtat lingüística", aquests són les set trobades a Alacant: El Verger (25 de març); Novelda (1 d'abril); Crevillent (2 d'abril); Sant Vicent del Raspeig (2 d'abril); Alacant (7 d'abril); Altea (27 de maig) i L'Orxa (3 de juny).

CulturaEn valencià
20/03/2017
Aquest diumenge, visita teatralizada al MUA amb Clowndestino Teatre

Domingo 26 de març - MUA - 11.30 hores

Els Diumenges al MUA tenen aquesta setmana una activitat especial: Clowndestino Teatre oferirà a xiquets i majors una visita clown pel museu, amb un espectacle entorn de l'exposició Mulier, Mulieris que tindrà a la dona i a l'art com a tema central. Reserva les teues places en www.mua.ua.es/inscripciones de dilluns a dijous. Més informació: 965 90 93 87.

Places cobertes

CulturaExposicionsTeatre i dansa
06/03/2017
Exposició de l'11 Convocatòria d'Arts Visuals mulier mulieris

Fins al 16 de juliol - MUA

Amb mulier, mulieris, el Museu de la Universitat d'Alacant vol visibilizar des de l'art els encerts i mancances en els avanços per la igualtat de gènere. De les cent propostes presentades enguany a la seua 11ª convocatòria, un jurat especialitzat ha seleccionat tretze. La naturalesa dels treballs és diversa tant per la procedència geogràfica d’aquests (Espanya, Brasil, Colòmbia, Argentina, Polònia, Suècia), com per la riquesa de materials i llenguatges emprats. 

CulturaExposicions
24/03/2017
Filosofia i Lletres de la UA celebra les Jornades de "Gestió i Mediació de la diversitat cultural"

Dilluns 27 i dimarts 28 de març - Saló d'Actes de la Facultat d'Educació

Organitzades pel Grau d'Estudis Àrabs i Islàmics, les Jornades van a comptar amb la presència, entre altres ponents, d'Inmaculada Carda, directora general d'Inclusió Social de la Generalitat Valenciana, i Gloria Vara, regidora d'Immigració de l'Ajuntament d'Alacant.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
24/03/2017
El grau de Filologia Catalana de la UA reuneix en la seua jornada a grans escriptors catalans

Dimarts 28 de març - Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres - 9.00 hores

A més de diverses conferències durant el matí i la vesprada entorn la creació, l'ensenyament i la recerca literària, hi haurà una taula redona de narradors (11.40 hores) amb Ferran Avià, Francesc Esteve, Francesc Gisbert, Rodrigo Mira, Lliris Picó, Aina Santamaria i Silvestre Vilaplana.

CulturaLiteratura
24/03/2017
"Una vida al tall", conferència de Sebastián Álvaro d'Al caient de l'impossible

Dimarts 28 de març - Club Información, Alacant - 20.00 hores

La UA, mitjançant de la Càtedra Pedro Ferrándiz de l'Esport, organitza aquesta xarrada impartida per Sebastián Álvaro, en la qual el creador de "Al filo de lo imposible" ens parlarà de les seues experiències i de la seua visió de la Vida com a necessitat i desig d'exploració i aventura, així com dels valors necessaris per al seu gaudi.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
23/12/2016
Cinema en Versió Original en Seu Sant Fernando

Dimarts 21 de març - Seu Ciutat d'Alacant (c/ Sant Fernando 40) - 19.30 hores

Dins del cicle d'aquest mes, titulat "El color combina molt bé amb el blanc i negre", dimarts vinent tindrem la projecció de la pel·lícula Living in oblivion (VIVIR RODANDO, Tom DiCillo, 1995).

CulturaCinemaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
15/03/2017
Ressenya sobre l'exposició "Arcadio Blasco. Art, arquitectura i memòria (1954-1974)", per Carmen Juan Romero

«El 27 de gener de 2017 s’inaugurava en la sala EL CUB del Museu de la Universitat d'Alacant una mostra de l’obra d’un artista que dóna nom a una de les sales del MUA: Arcadi Blasco Pastor.... Un homenatge merescut al narrador d’objectes, “[e]l pintor que es va enamorar de la ceràmica”, com diguera d’ell el crític Rafael Prats.»

CulturaExposicionsCrítica
07/03/2017
Cicle de Concerts de Primavera de l'OFUA

Del 29 de març a l'1 d'abril

L’Orquestra Filharmònica de la UA, sota la direcció de Mihnea Ignat, actuarà a Oriola, la Nucia, Petrer i a l’ADDA oferirà un concert solidari a favor d’APCA. Tots els concerts tindran l’actuació especial del violinista Vicente Huerta que actuarà com a solista

CulturaMúsica
23/12/2016
Cinema en Versió Original en la UA-Mediateca

Dijous 23 de març - Mediateca de la UA (Biblioteca General) - 16.00 hores

L'Aula de Cinema organitza les seues habituals sessions de cinema en versió original en la UA. "Timadores" i "Cinema i catolicisme" són els cicles escollits en aquesta edició. Pròxima proyecció: "Catch me if you can" (ATRÁPAME SI PUEDES, Steven Spielberg, 2002).

CulturaCinemaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
17/03/2017
Djs, stands, exposicions, xarrades i concerts en les jornades "Retroalimenta't de la Cultura"

Dijous 30 i divendres 31 de març - MUA i Les Cigarreras - 18.00 hores

Arranca la III edició de les Jornades d'Indústries Cultures i Creatives "Alimenta't de la Cultura" amb la temàtica Retro com a protagonista. L'ampli programa inclou una exposició d'obres retroartísticas; una sessió musical vinil; xarrades amb l'Associació Star Wars; una exhibició de Lindy Hop; tallers de serigrafia; concerts amb Soulmonics i Radioactive Kids; i la tradicional fira de stands.

CulturaExposicionsMúsicaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
06/03/2017
Memòria i privacitat. "GÓMEZ", l'exposició de Lucía Gómez Meca, en el MUA

Fins al 3 d'abril - MUA

En aquesta exposició fotogràfica promoguda de forma conjunta amb Photoalicante, Lucía Gómez Meca (Madrid, 1987) aprofundeix, a través d'un viatge iniciàtic entorn de la figura del seu pare, en la recerca del jo i la identitat pròpia i compartida.

CulturaExposicions
30/01/2017
Visites guiades i tallers de creació artística per a xiquets en els "Diumenges al MUA"

Domingo 1 d'abril - MUA - 11.30 hores

Vols aprendre i divertir-te els diumenges en família? El MUA et proposa visites guiades i tallers  didàctics per a xiquets i xiquetes. Coincidint amb l'exposició "Arcadi Blasco. Art, arquitectura i memòria (1954-1974)", es crearan collages basats en les vidrieres d'Arcadi Blasco. Reserva les teues places en www.mua.ua.es/inscripciones de dilluns a dijous. Més informació: 965 90 93 87

CulturaExposicionsInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
22/03/2017
"Bach i Purcell tornen als escenaris". Una crònica per Sara J. Trigueros

El passat 15 de març es va celebrar en la Facultat d'Educació de la UA el concert Walk in the Way of Faith a càrrec del grup 152, constituït per membres del Cor de cambra Contrapunctum. Així ho va vore la nostra crítica Sara J. Trigueros.

CulturaMúsicaCrítica
22/03/2017
L'exposició "Ion Creanga i els seus personatges" del MUA rep la visita de xiquets i pares romanesos

El dissabte 11 de març, el MUA es va omplir de xiquets i pares romanesos, en rebre la visita d'unes 220 persones que volien, d'una banda, conèixer l'exposició d'Ary Murnu il·lustrant a Creanga, i d'altra banda, gaudir de la resta de les instal·lacions del museu universitari.

CulturaExposicions
23/01/2017
El MUA exposa "Arcadi Blasco. Art, arquitectura i memòria (1954-1974)"

Fins al 21 de maig - MUA

Comisariada per José Piqueras,la mostra pretén donar a conèixer i difondre l'obra artística que el jove Blasco va aplicar o va aplicar o va integrar en nombrosos temples i edificis civils en col·laboració amb diversos arquitectes durant aquest període (1954-1974). És a dir, un Arcadi abans d’Arcadi com a autor de vidrieres, mosaics i murals ceràmics.

CulturaExposicions
13/03/2017
Photographica Ovidiana. Tomis 2011 - Sulmona 2015. Fotografies de Joaquín Bérchez en el MUA

Finsa al 15 de maig - MUA

Les més de cinquanta fotografies que componen aquesta exposició i vídeo persegueixen recrear, des de la ficció fotogràfica, el paisatge emocional del bandejament del poeta romá Ovidi. Hi sorgeix la magnitud topogràfica de la seua llegenda, com és la dels escenaris viscuts entorn de les estàtues o plaques de carrers i places commemoratives de la seua persona.

CulturaExposicionsLiteratura
10/03/2017
La Sala Aifos presenta l'exposició documental "Intèrprets en Núremberg 1945-1946"

Fins al 3 de maig - Sala Aifos de la UA

Sobre la base de fotografies complementades amb fonts escrites i orals, aquesta exposició pretén posar el focus en la participació dels intèrprets en un fet històric bàsic de la memòria col·lectiva: els processos de Núremberg després de la II Guerra Mundial.

CulturaExposicions
16/03/2017
La UA i la Seu de Cocentaina participen en el llançament del "Primer concurs de lletres de cançó en valencià"

Termini fins al 15 de juny

El concurs està dirigit a totes aquelles persones amb edats compreses entre els 12 i els 29 anys, i les lletres de les cançons poden ser de qualsevol gènere (rock, pop, heavy metall, reggaeton, infantils, rap, etc.) i de qualsevol temàtica...

CulturaMúsicaEn valenciàConcursos i premis
07/03/2017
Ajudes per a la col·laboració en els programes de voluntariat cultural i lingüístic de la UA durant el curs 2016/2017

Sol·licituds fins al 16 de setembre de 2017

Si eres estudiant de la UA, pots accedir a ajudes econòmiques per a realitzar activitats de voluntariat com a jornades,  fires,  rutes,  espectacles,  tallers,  cursos, visites a centres de secundària o en la promoció i l'execució d'activitats culturals de tot tipus. ¡Participa en la vida cultural de la UA!

Cooperació i voluntariatBeques i ajudes
09/02/2017
Programació del CeMaB per als mesos del febrer al juny

L’escriptor mexicà Homer Aridjis, les argentines Luisa Valenzuela i Graciela Batticuore, el colombià Gustavo Forero i el cubà Rolando Menéndez, entre els protagonistes de la programació del Centre d’Estudis Iberoamericans Mario Benedetti. La programació inclou així mateix la Commemoració del 50 Aniversari de Cien Años de Soledad.

CulturaLiteratura

Agenda Cultural

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Google+: http://google.com/+Culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464