Saltar apartados

VEU

OFUA concierto mayo 2017 banner
Teatro escolar grecolatino 2017 banner
quimiografia3
IX Concurs curtmetratges banner
Solo ante el peligro 2017 banner
Banner diumenges MUA 2C 16-17
Mulier Mulieris 2017
ovidio banner
Banner Arcadi Blasco 2017
banner-espais-creatius
Historia del rock Paraninfo UA 2017 banner
Besos Paraninfo UA 2017 banner
Coral UA Paraninfo UA 2017 banner
In love Paraninfo UA 2017 banner
13junyPluto

Cultura en la UA

26/04/2017
El MUA convoca el III programa de residències formatives PLUS

Termini de presentació fins al 18 de juny

Per tercer any consecutiu, el MUA llança aquesta convocatòria pública per a seleccionar a cinc artistes residents que es formaran i realitzaran en les seues instal·lacions un projecte artístic concret (en pintura, dibuix, escultura, fotografia, videoarte, instal·lació, etc.), convertint durant el mes de juliol el museu en un espai de creació i recerca multidisciplinària. Consulta les bases.

CulturaExposicionsConcursos i premisInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
26/04/2017
Sinergia, la xarxa d'orquestres universtarias espanyoles, es reuneix en la Seu Ciutat d'Alacant

10 i 11 de maig - Seu Ciutat d'Alacant, c/ Sant Ferran, 40

Amb l'objectiu de seguir aprofundint en l'intercanvi d'experiències musicals sobre gestió, producció, formació, vivències, etc., la UA acull les II jornades de Sinergia, en les quals participaran responsables de diferents orquestres universitàries espanyoles.

CulturaMúsicaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
30/01/2017
Visites guiades i tallers de creació artística per a xiquets en els "Diumenges al MUA"

Domingo 30 d'abril - MUA - 11.30 hores

Vols aprendre i divertir-te els diumenges en família? El MUA et proposa visites guiades i tallers  didàctics per a xiquets i xiquetes. Coincidint amb l'exposició "Arcadi Blasco. Art, arquitectura i memòria (1954-1974)", es crearan collages basats en les vidrieres d'Arcadi Blasco. Reserva les teues places en www.mua.ua.es/inscripciones de dilluns a dijous. Més informació: 965 90 93 87

CulturaExposicionsInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
12/04/2017
Ja disponible el segon lliurament de "Calcetines desemparejados", la sèrie col·laborativa de la UA

Àfrica, Rubén i...¿Gaby? Els nostres protagonistes signen el contracte del pis compartit. Ara queda el més difícil: viure junts. Et convidem a veure el capítol dos d'aquest projecte que compta amb l'impuls de Ràdio UA i el suport de Cultura UA i de l'Observatori Universitari d'Inserció Laboral.

CulturaCinema
10/04/2017
Petit teatre d'urgència. Una ressenya de Jorge Ruipérez

El passat 5 d'abril la cia. catalana La Calòrica va representar Sobre el fenomen dels feines de merda al Paranimf de la UA. Així ho va veure el nostre company Jorge Ruipérez: «Quatre escenes, com a vímets, embasten aquest muntatge que s’arreplega sota el cistell temàtic de l’actual precarietat laboral»...

CulturaTeatre i dansaCrítica
11/04/2017
Fàcil seducció. Ressenya de "El método Górritz" per Benito Elías García Valero

«L’escena alacantina celebra un dels seus pares, Carlos Arniches, amb una nova posada en escena d’El método Gorritz preparada pel màster en Art Dramàtic Aplicat de la nostra universitat. Aquesta versió musical de la comèdia es va recuperar l’any passat en el marc del cent cinquanta aniversari de l’autor, excusa perfecta perquè Juan Luis Mira activara la seua dramatúrgia més característica...».

CulturaTeatre i dansaCrítica
05/04/2017
La UA promociona l'elaboració de tesis i materials docents en valencià i llengües estrangeres

La Universitat d'Alacant promociona l'ús del valencià i d'altres llengües mitjançant dues vessants de suport. Aquestes són les ajudes per a les tesis i el suport lingüístic a l'elaboració de materials docents.

CulturaEn valenciàBeques i ajudes
07/04/2017
El CeMaB commemora el 50 aniversari de "Cien años de soledad" de Gabriel García Márquez

Dimarts 2 de maig - Campus de la UA - 12.00 hores

Per a commemorar el 50 aniversari de la magistral obra, el CeMaB ha programat la conferència "Cien años de soledad, una novela de aventuras" a càrrec del professor José Manuel Camacho de la Universitat de Sevilla, i una lectura pública de fragments de l'obra en el Racó dels Poetes de la UA.

CulturaLiteratura
23/12/2016
Cinema en Versió Original en Seu Sant Fernando

Dimarts 2 de maig - Seu Ciutat d'Alacant (c/ Sant Fernando 40) - 19.30 hores

Quan ella no està viva. El mes de maig ens porta un cicle VOSE amb tres llargmetratges protagonitzats per dones... no-vives... i que tampoc són vampiresses. La primera d'elles serà la" Rebecca" d'Alfred Hitchcock (1940).

CulturaCinemaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
11/04/2017
Curs sobre llengua i identitat al sud: la cultura popular valenciana

Del 2 al 6 de maig de 2017 - Elx

El curs és de 20 h, amb visites guiades a Oriola i Castalla, i el termini de preinscripció acabarà l'1 de maig. Aquest curs té el reconeixement del Departament de Filologia Catalana com a 2 crèdits a l’efecte de l’itinerari per a l’obtenció del Certificat de capacitació per a l’ensenyament en valencià.

CulturaEn valenciàInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
10/03/2017
La Sala Aifos presenta l'exposició documental "Intèrprets en Núremberg 1945-1946"

Fins al 3 de maig - Sala Aifos de la UA

Sobre la base de fotografies complementades amb fonts escrites i orals, aquesta exposició pretén posar el focus en la participació dels intèrprets en un fet històric bàsic de la memòria col·lectiva: els processos de Núremberg després de la II Guerra Mundial.

CulturaExposicions
11/04/2017
Concert didàctic "La història del Rock"

Dimecres 3 de maig - Paranimf de la UA - 11.30 hores

Concert orientat a estudiants d'IES d'Alacant en el qual el músic i formador Santiago Iglesias, acompanyat del seu grup, repassarà les principals fites de la música rock: cantants i grups que han marcat l'evolució d'aquest gènere.

CulturaMúsica
23/12/2016
Cinema en Versió Original en la UA-Mediateca

Dijous 4 de maig - Mediateca de la UA (Biblioteca General) - 16.00 hores

L'Aula de Cinema de la UA organitza les seues habituals sessions de cinema en versió original en la UA en el Campus de la UA. "Cinema i catolicisme" és el tema escollit per a abril i maig. Pròxima projecció: "Nattvardsgästerna" (ELS COMULGANTES, Ingmar Bergman, 1963)

CulturaCinemaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
05/04/2017
Exposició d'obres retroartístiques al MUA

Fins al 5 de maig - MUA

La 3ª edició de les Jornades d'Indústries Cultures i Creatives "Alimenta't de la Cultura" presenta aquesta exposició on joves artistes de la CV tracten de materialitzar la idea de l’estètica retro, idea que apel·la a la nostàlgia i fa que girem la mirada arrere enyorant situacions o moments passats que no tornaran o que no tornaran a succeir com se’ns presenten en els nostres records.

CulturaExposicions
11/04/2017
Arriba la segona edició del Certamen Escolar de Teatre Grecollatí

Del 8 al 12 de maig - L'Escorxador (Elx) i Les Cigarreras (Alacant)

Amb l'objectiu fomentar el gust pel teatre en general i pel teatre clàssic en particular, la UA i els Ajuntaments d'Alacant i Elx presenten una nova edició d'aquest festival escènic en el qual enguany participaran sis grups de diferents centres educatius de secundària de la província d'Alacant.

CulturaTeatre i dansa
07/04/2017
El gran poeta i escriptor mexicà Homero Aridjis, protagonista d'un seminari i dues conferències en la UA

Del 9 al 12 de maig - Universitat d'Alacant

El CeMaB ha convidat a la nostra Universitat a l'escriptor mexicà Homero Aridjis, una de les figures més rellevants de la cultura mexicana i llatinoamericana actual. El programa d'actes entorn de la seua visita inclou el seminari ""Homero Aridjis: Un creador nos introduce en su mundo" i dues conferències paral·leles en Seu Alacant i Seu Torrevella.

CulturaLiteraturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
04/04/2017
Concert extraordinari de l'OFUA en el Teatre Principal d'Alacant a benefici d'Alinur

Dimecres 10 de maig - Teatre Principal d'Alacant - 20.00 hores

L'OFUA celebra el seu XI Aniversari amb un concert extraordinari al Teatre Principal a benefici d'ALINUR (Centre de formació integral per a persones amb discapacitat intel·lectual). El programa musical estarà format per obres de Mozart i comptarà amb l'actuació com a violí solista de Darling Dyle. Entrades ja a la venda

CulturaMúsica
13/03/2017
Photographica Ovidiana. Tomis 2011 - Sulmona 2015. Fotografies de Joaquín Bérchez en el MUA

Finsa al 15 de maig - MUA

Les més de cinquanta fotografies que componen aquesta exposició i vídeo persegueixen recrear, des de la ficció fotogràfica, el paisatge emocional del bandejament del poeta romá Ovidi. Hi sorgeix la magnitud topogràfica de la seua llegenda, com és la dels escenaris viscuts entorn de les estàtues o plaques de carrers i places commemoratives de la seua persona.

CulturaExposicionsLiteratura
03/04/2017
Convocatòria oberta per a la XVIII Mostra-Marató de Monòlegs "Sol@ ante el peligro"

Inscripcions fins al 16 de maig

Torna el concurs de monòlegs més longeu de la península. La sala Clan Cabaret i el Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la UA, amb la col·laboració de la Mostra de Teatre Español d'Autors Contemporanis, convoquen la XVIII Mostra-Marató de Monòlegs "Sol@ ante el peligro", que se celebrarà en Clan Cabaret d'Alacant els dies 26 i 27 de maig i 3 de juny de 2017 a les 23.00 hores.

CulturaTeatre i dansaConcursos i premis
19/04/2017
L'Aula de Teatre de la UA estrena el seu muntatge de "Besos"

Dimarts 16 de maig - Paranimf de la UA - 20.00 hores

El grup contemporani de l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant, dirigit per Toni Ferri, ha triat per al seu muntatge del curs 2016-17 la reeixida "Besos", escrita per Carles Alberola i Roberto García. Una comèdia àcida amb 13 visions sobre l'amor, o sobre el que pensem que és l'amor. Representació en valencià. Aconsegueix la teua invitació.

CulturaTeatre i dansa
20/04/2017
Concert anual de la Coral de la Universitat d'Alacant en el Paranimf

Dimecres 17 de maig - Paranimf de la UA - 20.00 hores

Després d'un any d'èxits en concerts tals com el de VEU Solidària a favor de Projecte Home al gener, o el de l'Auditori de Benilloba al març, la Coral de la UA torna al campus de la UA per a oferir-nos un resum del seu treball durant tot el curs. Una bona ocasió per a gaudir novament de la seua música. ¡Aconsegueix la teua invitació!

CulturaMúsica
20/04/2017
Lorca i el teatre universitari tornen a unir-se amb Comedia sin Título, de l'Aula de Teatre de la UA

Divendres 19 de maig - Paranimf de la UA - 20.00 hores

Federico García Lorca arriba al teatre universitari de la UA. O millor dit, Lorca torna al teatre universitari, com ho va fer amb el seu projecte de La Barraca. Dins d'enguany lorquiano, l'Aula de Teatre de la UA ret homenatge al gran poeta i dramaturg amb Comedia sin Título, la gran obra que estava creant quan va ser afusellat, fa ara 80 anys. Aconsegueix la teua invitació.

CulturaTeatre i dansa
23/01/2017
El MUA exposa "Arcadi Blasco. Art, arquitectura i memòria (1954-1974)"

Fins al 21 de maig - MUA

Comisariada per José Piqueras,la mostra pretén donar a conèixer i difondre l'obra artística que el jove Blasco va aplicar o va aplicar o va integrar en nombrosos temples i edificis civils en col·laboració amb diversos arquitectes durant aquest període (1954-1974). És a dir, un Arcadi abans d’Arcadi com a autor de vidrieres, mosaics i murals ceràmics.

CulturaExposicions
27/03/2017
Convocat l'IX Concurs de curtmetratges, obres audiovisuals, subtitulació i doblatge (2017)

Termini fins a l'1 de juny de 2017

El 21 de març ha sigut convocada la nova edició d'aquest tradicional concurs audiovisual en valencià dirigit a estudiants de la UA i que compta amb set modalitats i premis des de 500 a 250 euros. Pots enviar el teu treball fins a l'1 de juny. Consulta les bases.

CulturaCinemaEn valenciàConcursos i premis
06/03/2017
Exposició de l'11 Convocatòria d'Arts Visuals mulier mulieris

Fins al 16 de juliol - MUA

Amb mulier, mulieris, el Museu de la Universitat d'Alacant vol visibilizar des de l'art els encerts i mancances en els avanços per la igualtat de gènere. De les cent propostes presentades enguany a la seua 11ª convocatòria, un jurat especialitzat ha seleccionat tretze. La naturalesa dels treballs és diversa tant per la procedència geogràfica d’aquests (Espanya, Brasil, Colòmbia, Argentina, Polònia, Suècia), com per la riquesa de materials i llenguatges emprats. 

CulturaExposicions
04/04/2017
Ressenya sobre l'exposició mulier mulieris 2017, per Carmen Juan Romero

En aquesta ressenya sobre l'exposició mulier mulieris #11, la nostra companya Carmen Juan Romero recorre la sala Eusebio Sempere del MUA per a acostar-nos a la singularitat de cadascuna de les tretze propostes que enguany conformen la mostra, «un ventall de veus darrere de la igualtat de gènere» que no cessa.

CulturaExposicionsCrítica

Agenda Cultural

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Google+: http://google.com/+Culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464