Saltar apartados

VEU

cursos-verano-2017 banner
Cursos Ciudad de la Luz 2017 UA
alcudia_2017 banner
el_pati_de_la_ciencia_2017
EAC 2017 banner
Mulier Mulieris 2017
humor-social-XVII banner

Cultura en la UA

20/06/2017
Recitals fi de Màster de Guitarra Clàssica 2017

Dilluns 26, dimarts 27 i dimecres 28 de juny - Seu Ciutat d'Alacant, c/Sant Fernando, 40 - 19.30 hores

Els/les dotze alumnes del Màster d'Interpretació de Guitarra Clàssica de la Universitat d'Alacant, arribats de vuit països diferents, comparteixen amb el públic la seua música en aquests concerts que tanquen el seu cicle formatiu a Alacant. L'entrada és lliure, limitada a la capacitat de la sala.

CulturaMúsica
20/06/2017
El Pati de la Ciència 2017: experiències científiques per a xiquets i joves

4, 7 i 11 de juliol - Campus de la UA - 10.00 i 12.00 hores

Enguany en El Pati de la Ciència podràs veure els espectacles científics: "Màgia matemàtica i matemàtiques màgiques", "Física, també a l'estiu" i "1,2,3... Química" (entrada lliure limitada a la capacitat de la sala). I per als xiquets de l'Escola d'Estiu, també hi haurà Jocs de ciència (29 de juny, 6, 13 i 20 de juliol).

CulturaDivulgació científica
16/06/2017
Molt prompte, els concerts d'estiu de l'OFUA 2017

Del dimecres 28 al dissabte 1 de juliol - 20.00 hores

L'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant anuncia la seua nova gira d'estiu, que passarà per Monòver (28/6), Guardamar del Segura (29/6), ADDA Alacant (30/6) i Biar (1/7) amb un programa format per obres de Grau-Vegara, Mendelssohn-Bartholdy i L. van Beethoven i la participació especial del violinista Miguel Borrego Martín. L'actuació en l'ADDA serà benèfica a favor d'APSA.

CulturaMúsica
16/06/2017
Juliol comença en la Seu Ciutat d'Alacant amb teatre universitari

Dimarts 4, dimecres 5 i dijous 6 de juliol - Seu Ciutat d'Alacant, Ramón y Cajal 4 - 20.30 hores

Els muntatges de les Aules de Teatre de la UA i de la seua Universitat Permanent arriben a les Seu d'Alacant. Besos, del grup contemporani, Comedia sin título, del grup clàssic, i Pluto d'Aristófanes, del grup de la UPUA, seran els encarregats de convertir les primeres nits de juliol de la Seu en un gran escenari.

CulturaTeatre i dansa
13/06/2017
Convocatòria oberta per a dirigir la Coral, l'Aula de Teatre i l'Aula de Dansa de la UA en el curs 2017-2018

Termini obert fins al 28 de juny

El Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la UA llança les convocatòries per a adjudicar tant la direcció i la coordinació de la seua Coral Universitària com la direcció i muntatge dels espectacles de l'Aula de Teatre i de l'Aula de Dansa UA per al curs 2017/2018. Presenta el teu projecte!

CulturaTeatre i dansaMúsica
07/06/2017
V edició del Festival de Teatre Clàssic de L'Alcúdia-UA

Del 7 al 28 de juliol - Jaciment arqueològic de l'Alcúdia (Elx) - 22.00 hores

Viu el teatre clàssic en un un marc incomparable. La UA i el jaciment arqueològic de l'Alcúdia et presenten set grans representacions a l'aire lliure, quatre a càrrec de companyies professionals: La Dependent, Induoteatro Producciones, Verbo Producciones i Cia. Teatre Micalet (divendres 7, 14, 21 i 28 de juliol) i tres de teatre en l'ensenyament (dijous 13, 20 i 27 de juliol).

CulturaTeatre i dansa
16/06/2017
Benaurada innocència. Una ressenya de Jorge Ruipérez sobre Pluto, de l'Aula de Teatre de la UPUA

«És admirable el que, com a col·lectiu, ha aconseguit l’Aula de Teatre de la UPUA amb aquest honest Pluto. Bon treball el de Pascual Carbonell com a pedagog i director d’actors no professionals, encara que correcte i menys estimulant en les decisions sobre la posada en escena.». Llegir més

CulturaTeatre i dansaCrítica
14/06/2017
XII campanya "Llegir en valencià" de Fundació Bromera: Les nostres contalles

Fins al 6 d'agost

La UA participa en la campanya "Llegir en valencià" de la Fundació Bromera. Els diaris Levante-EMV i Informació, des del 18 de juny i 2 de juliol respectivament, distribuiran onze títols que ens explicaran històries que diverses autors/es han imaginat a partir d'un conte popular de la nostra terra.

CulturaLiteraturaEn valencià
05/05/2017
La desigualtat protagonitza una nova edició de la Mostra d'Humor Social de la UA

Fins al 31 de juliol - Sala Aifos de la UA

"Home ric, homes pobres". El dramàtic tema de la desigualtat és l'eix central de la nova Jornada d'Humor Social de la UA que, gràcies al suport de Federació de Caricaturistes d'Espanya (FECO-Espanya), aconsegueix enguany la seua XVII edició. Un total de 61 dibuixos de 44 autors internacionals formen l'exposició.

CulturaExposicions
12/06/2017
Cicle d'exposicions en juny i juliol amb la Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani

Fins al 30 de juliol - Diverses sales d'exposicions d'Alcoi

La Càtedra d'art contemporani Antoni Miró de la UA participa en un nou cicle d'exposicions, que en aquesta ocasió ens porta les següents propostes: "La Pintura de Xavier Lorenzo", la col·lectiva "Artistes i poetes. Tribut a Joan Valls" i l'exposició de fotografia "Instants" de la reportera gràfica Juani Ruz.

CulturaExposicions
10/05/2017
Convocades vuit beques d'art contemporani per la Càtedra Antoni Miró de la UA i la Fundació Banc Sabadell

Presentació de sol·licituds fins al 9 de juny

Gràcies a un acord signat per ambdues entitats, queden convocades vuit beques per a recerca en Art Contemporani i per a la producció d'exposicions, destinades, fonamentalment, a joves creadors, investigadors, estudiants i a la societat en general. Consulta les bases.

Termini de sol·licituds ampliat fins al 26 de juny de 2017

CulturaExposicionsBeques i ajudes
29/05/2017
Les "Trobades d'Art Contemporani" EAC 2017 arriben al MUA

Fins al 22 de juliol - MUA

Un any més, la Diputació Provincial d'Alacant i el MUA presenten l'exposició del certamen internacional "Trobades d'Art Contemporani". Una proposta que enguany als seus vint anys i es consolida com una plataforma per a la trobada i la promoció dels joves creadors plàstics de la nostra terra i de qualsevol racó del món.

CulturaExposicions
06/03/2017
Exposició de l'11 Convocatòria d'Arts Visuals mulier mulieris

Fins al 16 de juliol - MUA

Amb mulier, mulieris, el Museu de la Universitat d'Alacant vol visibilizar des de l'art els encerts i mancances en els avanços per la igualtat de gènere. De les cent propostes presentades enguany a la seua 11ª convocatòria, un jurat especialitzat ha seleccionat tretze. La naturalesa dels treballs és diversa tant per la procedència geogràfica d’aquests (Espanya, Brasil, Colòmbia, Argentina, Polònia, Suècia), com per la riquesa de materials i llenguatges emprats. 

CulturaExposicions
15/05/2017
Cursos d'Estiu de la UA 2017: 54 propostes formatives per a triar

Amb gran varietat temàtica i d'enfocaments, així com una marcada transversalitat entre les noves tecnologies i la dimensió humanista i internacional, enguany es presenten 22 cursos en el Campus, 1 en la Seu Ciutat d'Alacant, 4 en Ciutat de la Llum i 27 cursos més en les Seus Universitàries i municipis.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
19/05/2017
Aquest estiu, quatre cursos UAestiu sobre cinema en Ciutat de la Llum

Des del 3 al 23 de juliol - Centre d'Estudis Ciutat de la Llum

"Ficción y adaptación literaria para televisión" (amb Javier Olivares, guionista de El Ministerio del Tiempo), "La música para audiovisual" (amb Luis Ivars, dues vegades nominat als Premis Goya), "Financiacion y Fiscalidad en el audiovisual", i "Iniciación al Cine Makers #17" componen l'oferta d'enguany. Coneix la resta de Cursos d'Estiu de la UA "Rafael Altamira".

CulturaCinemaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
25/05/2017
Art, Cultura i Ciència en els Cursos d'Estiu de la Seu Universitària de Villena

Del 10 al 21 de juliol - Villena

La Seu de Villena tindrà aquest estiu tres cursos de enfocament cultural, artístic i científic i temàtiques relacionades amb l'activació sociocultural (El CASC, 5ª edició), l'art comarcal o la botànica aplicada a l'educació. Quant a la programació cultural paral·lela, destaca la presència de Raimundo Amador (12 Nit Ètnica del Mestissatge) o el recital-homenatge a Miguel Herández.

CulturaMúsicaLiteraturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
19/05/2017
Guía de Cursos de Verano 2017 de las Universidades de la Xarxa Vives

La Guia recullinformació sobre els 581 cursos oberts a tots els públics que s’organitzen a Catalunya, el País Valencià, Andorra, les Illes Balears i Catalunya del Nord, entre els mesos de maig i octubre. Consulta-la i troba el curs que més se t'adapte!

CulturaEn valenciàInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
12/06/2017
L'"Ou de la Vida Eterna" arriba al MUA

Fins a setembre - MUA

Una de les peces estrela del Museu de la Vila Joiosa, Vilamuseu, L'"Ou de la vida eterna", pot veure's en el MUA fins a setembre d'enguany. Està integrat per dos elements que formaven part d'aixovars funeraris. Daten del segle VI abans de Crist i estan associades a la cultura fenícia.

CulturaExposicions
08/06/2017
«La Lluna de García Lorca»: un esforç comú contra l'esclerosi múltiple. Per Ferran Riesgo

"Les partitures d’Ortega són elegants i contingudes, i la interpretació de Rodríguez hi va fer justícia; ... l’harmonia moderna de les peces i la seua lleugeresa, només aparent, il·luminaven amb una llum nova la poesia del granadí". Llegir més

CulturaMúsicaLiteraturaCrítica
06/06/2017
La UA commemora els 40 anys de les primeres eleccions democràtiques

Fins al 25 de juliol - Seu Ciutat d'Alacant, c/Ramón y Cajal, 4

El 15 de juny de l'any 1977 figura entre les dates històriques de la vida espanyola. Els ciutadans tornaven a les urnes en unes eleccions democràtiques després de tres anys de guerra civil i trenta-vuit de dictadura. La UA ha preparat una exposició i dues trobades per a commemorar-ho.

CulturaExposicionsInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
12/05/2017
Beques per a anar a la Universitat Catalana d'Estiu 2017

Del 16 al 23 d'agost - Prada del Conflent, França

 La UA i la Xarxa Vives d'Universitats et proposen assistir a la XLIX UCE a Prada, un espai d'aprenentatge, intercanvi i convivència d'estudiants de tots els territoris catalanoparlants. El programa d'enguany "Una societat, una cultura, un país" inclou diverses àrees amb reconeixement acadèmic a les universitats participants. La UA també hi participa enviant professorat i alumnat.

CulturaEn valenciàBeques i ajudesInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
25/05/2017
"Filosofía en abierto": quatre grans pensadors compromesos amb els temes del nostre temps

Del 25 de maig al 20 de novembre

El cicle de conferències i tallers "Filosofía en abierto", que naix per a reivindicar la vocació pública del debat filosòfic i obrir el seu fòrum a la ciutadania, tindrà com convidats conferenciants a grans filòsofs espanyols com Manuel Cruz, José Luis Villacañas, Javier de Lucas i Amelia Valcárcel.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències

Agenda Cultural

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Google+: http://google.com/+Culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464