Saltar apartados

VEU

Banner taller podcasting UA
Taller Cultura Arte Digital con Processing 2021 UA
Banner Pluri-identitats MUA 2021
Banner diumenges MUA 2C 2020-21
Banner Talleres Culturales segundo cuatrimestre 2020-21
Banner Collages Benedetti
Banner XIII Concurs Curtmetratges UA
Banner InteractUA

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

20/04/2021
La Universitat d'Alacant convida a celebrar el dia del llibre 2021

Del 19 al 25 d'abril

Cites per a imprimir, lletres per a les teues xarxes socials, xarrades en línia, jocs de fusta, presentacions de llibres, un concert familiar i algunes sorpreses... Descobreix i participa de les interessants iniciatives que la Universitat d'Alacant ha organitzat a través del Servei de Cultura, la Biblioteca UA, la Facultat d'Educació, el Servei de Llengües i el Servei de Publicacions amb motiu d'aquesta efemèride que té lloc oficialment el 23 d'abril.

CulturaMúsicaLiteraturaEn valencià
20/04/2021
Oberta la preinscripció per a les proves d'acreditació de valencià de CIEACOVA Juny 2021

Preinscripció del 20 al 26 d'abril

El Servei de Llengües de la Universitat d'Alacant obri durant aquesta setmana la preinscripció per a les proves d'acreditació de valencià que avala la CIEACOVA i que tindran lloc al campus de la Universitat del 28 de maig al 7 de juny de 2021. La superació de les proves d'acreditació de valencià comporta l'expedició d'un certificat de la UA.

CulturaEn valencià
14/04/2021
Arriba la V edició de la Plaça del Llibre d'Alacant

Divendres 23 i dissabte 24 d'abril de 11h a 14h i de 17 a 20h / Diumenge 25, de 11h a 14h - Plaza del Port d'Alacant

En la seua nova edició, la major mostra de literatura en valencià de la ciutat Alacant ens oferirà activitats familiars, jocs, concerts, presentacions de llibres (amb especial atenció a la literatura infantil i juvenil) i trobades amb editorials, llibreries i autors. Des del Servei de Publicacions, el Servei de Llengües o l'Aula de Còmic, la UA participa amb diverses propostes.

CulturaLiteraturaEn valencià
13/04/2021
Taula redona: Estudi de la poesia mexicana contemporània entre Alacant i Mèxic

Dimecres 21 d'abril - 20.00 hores - En línia

Els professors Carmen Alemany Bay, Eva Valero Juan, Alejandro Higashi, Eva Castañeda, Diana del Ángel i Ignacio Ballester, participaran en la taula redona on es presentarà el núm 23 de la revista América sin Nombre: «Madurez de la joven poesía mexicana». L'activitat podrà seguir-se en directe a través del canal de YouTube del CEMAB.

CulturaLiteratura
31/03/2021
XVIII Jornades de Teatre Universitari en el Baix Segura

Entre el 24 d'abril i el 15 de maig - Casa de Música i Cultura de Los Montesinos - 20.00h

La Universitat d'Alacant, la Càtedra Arquebisbe Loazes i l'Ajuntament de Los Montesinos llancen aquestes jornades teatrals que comptaran amb la representació de 4 obres de teatre de diferents temàtiques: Medea, a càrrec de l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant; Burundanga, representada pel Grup «Monteatre Cultural»; Yo quiero ser joven, pel «Grup Juvenil» de l'Escola Municipal de Teatre de Los Montesinos; i Baldosas, a càrrec de «La Despertá» que també pertany a l'Escola Municipal de Teatre dels Montesinos. L'entrada serà lliure, limitada a les restriccions pel coronavirus decretades per la Generalitat Valenciana.

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Teatre i dansaJornades
26/03/2021
Gira d'actuacions de «Medea» per l'Aula de Teatre de la UA

Els municipis d'Elda, Los Montesinos, Alcoi, La Romana, Elx i Alacant, són les pròximes destinacions de la gira  de Medea.

El grup clàssic de l'Aula de Teatre de la UA, dirigit per Xiomara Wander-Berghe, va estrenar Medea,  en el Paranimf de la UA, el 16 d'octubre de 2020, segons la versió d'Andrés Lima sobre textos de Sèneca. L'obra ofereix una nova visió sobre una textualitat travessada per la foscor i el desemparament d'una dona que rebutja la compassió aliena i, sobretot, l'autocompassió. Una experiència que convida a submergir-se en l'univers d'un ésser humà que ha travessat el llindar del dolor i la desesperança.

CulturaTeatre i dansa
26/03/2021
L'IES Pare Vitòria d'Alcoi en la Fase Final de la Lliga de Debat Xarxa Vives

L'equip guanyador de la Fase Local de la UA, de l'IES Pare Vitòria d'Alcoi, participarà el 13 d'abril en la ronda eliminatòria de la Fase Final de la Lliga de Debat de la Xarxa Vives, competint en quatre debats amb altres instituts guanyadors de les respectives fases locals, organitzades per 15 universitats. La uncécima edició d'aquesta competició d'oratòria enfronta opinions a favor i en contra sobre el tema «¿És compatible el creixement global de l'economia amb el respecte al medi ambient?»

CulturaEn valencià
24/03/2021
El MUA llança el concurs «Els museus del futur» per a celebrar el Dia Internacional dels Museus 2021

Obert el termini de presentació fins al 30 d'abril de 2021

Amb l'objectiu de reflexionar sobre el paper que jugaran els museus en la societat del futur, el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) llança aquest concurs dirigit a l'alumnat de col·legis i instituts d'Alacant. Es concedirà un premi de 200€ per a cadascuna de les següents categories: infantil i primària; secundària, batxillerat i cicles formatius; i educació especial. La participació podrà ser individual o col·lectiva, i s'acceptarà qualsevol tipus de disciplina artística.

CulturaConcursos i premis
24/03/2021
El MUA presenta l'exposició de la segona Convocatòria Biennal d'Arts Visuals PLURI-IDENTITATS

Del 26 de març al 23 de maig - Sala Sempere del MUA

La proposta convidava a artistes de qualsevol gènere, nacionalitat i/o raça a presentar creacions artístiques que reflexionen sobre qüestions d'identitat en el seu més ampli sentit. Dels 11 projectes seleccionats, entre les 104 obres participants en aquesta convocatòria, 10 formen part de l'exposició, i l'altre, una performance en directe, clausurarà  aquesta edició de Pluri-identitats.

CulturaExposicions
16/03/2021
Exposició «Primavera Musical. La música valenciana reviscola»

Del 18 de març al 30 de juny - Sala Aifos del Campus

La mostra revisa les dues últimes dècades de la música valenciana, en la qual podrem descobrir els grups de música i els artistes, les seues cançons i, a més, una panoràmica general. També es realitza un recorregut que passarà per l'art gràfic, la literatura, els festivals, l'àmbit familiar, les publicacions periòdiques i el vincle amb els estudiants.

CulturaExposicions
15/03/2021
«Poliedro pictórico», Antonio Ballesta

Del 18 de març al 2 de maig - Sala COOL del MUA

El Museu de la Universitat d'Alacant ens presenta una selecció de 30 obres realitzades per Antonio Ballesta en els 25 últims anys, que ens permet una visió de conjunt de la seua producció artística, a mig camí entre l'abstracció i lírica i l'abstracció geomètrica.

CulturaExposicions
10/03/2021
La UA llança la segona edició del cicle «Diàlegs en el territori»

Del 11 de març al 27 de maig - Seus Universitàries

El Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària, a través del Secretariat d’Extensió Universitària, ha programat la segona edició del cicle en línia «Diàlegs en el territori», que integra 21 videoconferències amb un format de diàleg interactiu a través de les Seus de Calp, la Nucia, Villena, Torrevella, la Vila Joiosa, Petrer, Elda i la Seu Ciutat d’Alacant. El programa planteja una àmplia diversitat temàtica en un ventall de propostes.

Cultura
08/03/2021
Metamorfosi. Exposició virtual de les obres seleccionades en la I Convocatòria d'Arts visuals i Literàries InteractUA

Ja podem visitar l'exposició virtual de les 16 obres seleccionades en la I Convocatòria d'Arts Visuals i Literàries de la Plataforma InteractUA, que mostra del talent i la creativitat dels estudiants de la Universitat d'Alacant. A més, les dues obres guanyadores s'exposen, de manera física, en l'entrada de la Sala Sempere del MUA.

CulturaExposicionsLiteratura
08/03/2021
Photoalicante arriba al MUA amb «Little Havana», del fotògraf cubà Rainy Silvestre

De l'11 de març al 30 d'abril - Sala Polivalente del MUA

La "Pequeña Havana" és un símbol de la inclusivitat dins de l'imaginari de tots aquells que arriben a Miami per a aconseguir el somni americà. El fotògraf cubà Rainy Silvestre ens regala un registre dels carrers que formen part dels seus primers records als Estats Units, aquelles cases o comerços que, sense formar part tots de la seua pròpia vivència, assumeix com a seus. Aquestes escenes ordinàries i habituals es transformen en una cosa més profunda, ja que la seua bellesa no es troba en la primera capa sensorial que les emboliquen, sinó que apunta a referents històrics, socials i emocionals, reforçant d'aquesta manera el potencial estètic del quotidià.

CulturaExposicions
08/03/2021
SUMMA i SEGUEIX. El Museu de Vilafamés

Del 12 de març al 16 de maig - Sala El Cub (MUA)

Per a qüestionar el funcionament de la societat respecte de nosaltres mateixos i del món, necessitem un art que ens permeta aprendre a pensar. A la fi de la dècada de 1960, el crític d'art Vicent Aguilera i Cerni va visitar Vilafamés, un xicotet poble de l'interior de Castelló, i va iniciar un projecte fora de convencions, lluny del cànon, a través del que fóra Museu Popular d'Art Contemporani. La mostra que es presenta en el MUA pretén ser el reflex, no d'una trajectòria, sinó d'un ideal, a través d'un conjunt d'obres de 28 artistes molt diferents entre si, però lligades per un mateix desig d'interpel·lar-nos, de despertar-nos o de parlar-nos a cau d'orella. 

CulturaExposicions
03/03/2021
Exposicions de març i abril amb la Càtedra Miró de la UA

2 de març a 30 d'abril - Sales d'art d'Alcoi

La Càtedra Antoni Miró continua amb la seua tasca de promoció i foment de l'art contemporani, especialment lligat al context valencià, amb tres exposicions que es duran a terme durant els mesos de març i abril: Pintura & Poesia, Recordant Isabel-Clara Simó (Llotja de Sant Jordi d'Alcoi), amb la participació de més de 40 artistes que homenatgen l'escriptora valenciana que va faltar recentment; Transitant per Alcoi (Centre Cultural d'Alcoi), una variada exposició formada per dibuixos, pintures, gravats, etc. enfocada en la dona i la migració; i Anatomia d'un lloc (Centre Ovidi Montllor d'Alcoi), exposició d'art escultòric de l'artista Maria Josep Zanon en el qual recrea un món intern per mitjà d'elements minimalistes .

CulturaExposicionsLiteraturaEn valencià
16/02/2021
Tornen els Diumenges al MUA, en format online, amb interessants propostes per a tots els públics

Diumenges 21F, 28M, 25A, 23M i 6J

Per cinquè any consecutiu, el MUA posa en marxa una nova edició del seu programa Diumenges al MUA. La nova programació inclou activitats d'arquitectura i creativitat, fotopoesía, una visita teatralitzada virtual a l'exposició Pluri-identitats, tècniques d'estampació i un taller en el qual convertir objectes d'usar i tirar en art d'usar i guardar.

CulturaExposicions
05/02/2021
La Seu Universitària i l'Ajuntament de Torrevella posen en marxa «Cuinant Torrevella»

Del 5 de febrer al 28 de maig de 2021

Pot el menjar influir en l’arquitectura? Podem dissenyar jardins comestibles?  Pot la cuina establir noves convivències i espais?... Cuinant Torrevella és una innovadora iniciativa que conjumina Arquitectura i Gastronomia. La proposta es posa en marxa de la mà del grau d'Arquitectura de la UA i compta amb la col·laboració del Centre de Gastronomia del Mediterrani de la UA, Gasterra.  

Cultura
23/12/2020
Tallers del Servei de Cultura per al segon quadrimestre 2020-2021

Obert el termini de matrícula a partir de l'11 de gener

Ja està llesta l'àmplia i variada oferta de tallers en línia que t'ofereix el Servei de Cultura de la UA; vuit cursos centrats en disciplines de teatre, oratòria, periodisme, música, escriptura, cinema i arts plàstiques. Descobreix-la i tria el teu.

CulturaExposicionsTeatre i dansaMúsicaCinemaLiteratura
17/12/2020
XIII Concurs de curtmetratges, obres audiovisuals, subtitulació i doblatge de la Universitat d'Alacant

Obert el termini de presentació d'obres fins al 30 de juny de 2021

Si eres alumne de la Universitat d'Alacant durant l'any acadèmic 2020-2021, tant de grau com de postgrau o de títols propis, sempre que no hages sigut premiat en edicions anteriors, pots presentar-te a aquest concurs d'obres en valencià. Es concediran premis al Millor Curtmetratge, Millor Videoclip, Millor Espot Publicitari, Millor Videocreació, Millor Vídeo Educatiu, Millor Doblatge i Millor Subtitulació.

CulturaCinema
17/09/2020
Exposició CORPOGRAFIES. El cos en la col·lecció del MUA

Disset artistes ens ofereixen, a través de múltiples tècniques, disset mirades en les quals el cos imaginat, fragmentat, simbòlic, divers, construït, ferit, migrant… es converteix en vehicle per a l’autoconeixement, la reivindicació, el respecte o la integració social. Del 17 de setembre de 2020 al 31 de juliol de 2022, a la sala Arcadi Blasco del MUA.

CulturaExposicions

 

       

  Butlletí VEU

Últims vídeos

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464