Saltar apartados

VEU

Banner ACUA
Banner talleres cultura 1er cuatrimestre 2020-21
veu dansa
Banner Residencias 2020
Banner pruebas acceso OFUA
Banner cursos de verano UA 2020
Banner Vidas Transformadas MUA
#UAOnline

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

29/09/2020
Sessions informatives per a les Aules de Teatre i Dansa de la UA

Aula de Teatre: dilluns 19 d'octubre - Paranimf - 16h
Aula de Dansa: dimarts 3 de novembre - Col·legi Major - 16h

Com tots els inicis de curs, el Servei de Cultura de la UA convida a l'alumnat i a la resta de la comunitat universitària a formar part dels seus diferents grups de teatre i dansa. Amb ells, podràs compartir una experiència artística amb els teus companys, formar-te en les arts escèniques i desenvolupar un projecte que s'estrenarà a final de curs en el Paranimf.

CulturaTeatre i dansa
29/09/2020
Sessió informativa per a l'Aula de Debat del Servei de Cultura

Dimecres 14 d'octubre - MUA - 13.00 hores

Tots els cursos, el Servei de Cultura convida a la comunitat UA a unir-se a la seua Aula de Debat en valencià. Amb ella, promou l'ús de la llengua pròpia i la pràctica del debat, com una de les bases per a aprendre a parlar en públic i a formar-se en oratòria i en tècniques de debat. Es realitzen cursos de formació i existeix la possibilitat de participar en la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives.

28/09/2020
La UA presenta la seua programació ACUA per al primer trimestre del curs 2020-2021

Del 14 d'octubre al 2 de desembre %u2013 Paranimf de la UA

El Paranimf torna a obrir les seues portes als espectacles en viu, i ho fa amb totes les mesures de seguretat i deu espectacles de teatre, dansa, música i circ. Tindrem a "Les Bruxas de Macbeth" (Cia.. Talaia); al Festival Circarte; l'espectacle de dansa i música "Neanderthal" (David Vento Dancetheatre); teatre per a reflexionar sobre la igualtat amb "Margarida" (Les Libèl·lules); ens visitarà la Mostra De Teatre Alacant amb "Delirium" (Teatre del Contrafet); i estrenarem per fi els apassionants muntatges que les nostres Aules de Teatre i Dansa estan desitjant ensenyar-te. El fermall final serà a càrrec de la Coral de la UA.

CulturaTeatre i dansaMúsica
25/09/2020
Exposició Chats with Félix. Un diàleg fotogràfic a través del temps

La sala Aifos alberga, del 28 de setembre al 10 de novembre, l'interessant projecte del fotògraf croat Mitar Terzic, un diàleg fotogràfic entre dos artistes que pertanyen a diferents èpoques. Cada fotografia és una història, una espècie de conversa, confrontació i contemplació del pas del temps. L'exposició s'inaugura el 28 de setembre, a les 19.00 hores.

24/09/2020
Proves d'accés a la Coral Universitària

La Coral de la Universitat d'Alacant convoca les proves d'accés per al curs 2020-2021, que tindran lloc el dimecres 30 de setembre, de 16.00 a 18.00 hores, en el MUA. És necessari realitzar prèviament una inscripció en línia.

CulturaMúsica
23/09/2020
El MUA inaugura 'Temps d'Art' 2020, amb les propostes plàstiques seleccionades per la Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani de la UA

Els artistes seleccionats enguany per a rebre aquestes beques han sigut Pep Cantó, Jaume Cremades i Andreu Alcaraz Valls, les obres dels quals formen l’exposició «Temps d’Art 2020» que s’inaugura en el Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) el divendres 25 de setembre a les 20 hores. Les propostes plàstiques dels tres artistes s’exposaran en la sala El Cub i podran visitar-se fins al 15 de novembre.

22/09/2020
Les Jornades del Còmic de la Universitat d'Alacant, Unicómic XXII, se celebren en la Seu ciutat d'Alacant, el 25 i 26 de setembre, i podran seguir-se en streaming

Les jornades del còmic de la Universitat d'Alacant compleixen la seua edició XXII, adaptada a les circumstàncies actuals. En aquesta ocasió, es mostraran les últimes obres de López-Cabrera, Hernández Cava i Peidro, hi haurà taules redones, es presentaran cinc noves publicacions i el segon número de la revista Egoram, i tindran lloc, entre altres activitats, el seminari d'investigació, la trobada amb autores i autors i una taula redona especial en homenatge a Antonio Escolano.

22/09/2020
La UA inaugura de manera presencial l'exposició d'Humor Social 'La Terra: un planeta sense pla B'

La Mostra d’Humor Social de la Universitat d’Alacant i l’Associació de Dibuixants FECO Espanya compleix vint anys amb una exposició especial molt internacional, dedicada en aquesta edició a «La Terra: un planeta sense pla B». La mostra, que s’ha pogut veure en format en línia des del mes de maig passat, es presenta ara de forma presencial i es podrà visitar del 23 de setembre fins a l’11 d’octubre, a la sala Trànsit de l’aulari II del campus universitari.

18/09/2020
La Universitat Permanent i el Secretariat de Seus Universitàries ofereixen assignatures en línia per a majors de 50 anys

Nou impuls a la col·laboració entre la Universitat Permanent i el Secretariat de Seus Universitàries de la Universitat d'Alacant per a posar a l'abast de les persones majors de 50 anys del nostre #territoriUA l'àmplia oferta d'activitats en línia de la UPUA, entre les que destaquem ara les assignatures de ciències experimentals, humanitats, informàtica, imatge i so, i salut i acció social. 

17/09/2020
Exposició CORPOGRAFIES. El cos en la col·lecció del MUA

Disset artistes ens ofereixen, a través de múltiples tècniques, disset mirades en les quals el cos imaginat, fragmentat, simbòlic, divers, construït, ferit, migrant… es converteix en vehicle per a l’autoconeixement, la reivindicació, el respecte o la integració social. Del 17 de setembre de 2020 al 31 de juliol de 2022, a la sala Arcadi Blasco del MUA.

16/09/2020
Exposició PLUS VI RESIDÈNCIES DE CREACIÓ I INVESTIGACIÓ ARTÍSTICA en el MUA

El MUA mostra el resultat dels projectes seleccionats en la 6a edició de la convocatòria PLUS, que té com a propòsit donar suport, promocionar i difondre la creació i la investigació artística, i les acosta a la ciutadania. En aquesta convocatòria pública s’han triat 5 projectes, presentats per quatre artistes i un col·lectiu creatiu. Projectes artístics de pintura, escultura, fotografia, vídeo, instal·lació… que han desenvolupat els residents en les dependències del MUA entre el 7 i el 18 de setembre.  La exposición podrà visitar-se del 18 de setembre al 18 d'octubre, a la sala Sempere.

15/09/2020
El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) acull del 17 de setembre al 18 d'octubre l'exposició Tàndem Mupia 2020

L'exposició reuneix obres d'alumnes i professorat del màster en Projecte i Investigació en Art de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, comissariada pel professor José Luis Lozano, i estableix una connexió de treball en grup i el concepte del col·lectiu amb manifestacions artístiques que tenen la seua gènesi en el si de la institució universitària.

15/09/2020
La UA ret homenatge a Mario Benedetti en el Centenari del seu naixement

El 14 de setembre, es van complir 100 anys del naixement de l’escriptor, poeta, narrador, dramaturg i assagista Mario Benedetti, a Paso de los Toros (Uruguai). Amb aquest motiu, la Universitat d’Alacant, a través del seu Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti, li va rendir homenatge amb un acte institucional al campus universitari de Sant Vicent del Raspeig.

14/09/2020
Tallers de Llengües i Cultures en línia, del Servei de Llengües UA, per al primer quadrimestre 2020-2021

Del 23 al 28 de setembre, el Servei de Llengües obri el període de preinscripció per als tallers d'Alemany, Àrab, Italià, Japonès, Llengua de Signes, Portuguès i Rus, dissenyats amb l'objectiu de promoure els valors del plurilingüisme a través del coneixement de llengües i cultures diverses i de l'ús del valencià com a llengua pròpia de l'activitat acadèmica. Cada taller introductori tindrà una durada de 10 hores, repartides en 5 sessions.

11/09/2020
Exposició "Mario Benedetti i la Universitat d'Alacant (1990-2003): Defensa de l'alegria", a la Sala Aifos

Amb motiu de la celebració del centenari del naixement de Mario Benedetti, del 14 al 25 de setembre podrem visitar l'exposició organitzada pel Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti i la Universitat d'Alacant, que presenta un recorregut per les deu visites que l'escriptor uruguaià va realitzar al nostre campus, entre 1990 i 2003, i pretén mostrar l'estreta vinculació que li va unir a aquesta institució.

10/09/2020
La Seu Universitària de la Vila Joiosa presenta la seua programació per al mes de setembre

Comença un nou curs en la Seu Universitària de la Vila Joiosa de la UA amb un programa d’activitats per al mes de setembre que començarà el día 15, tal com ha detallat el director de la seu, Jaime Ramis. L’assistència presencial a totes les activitats estarà limitada a vint-i-dues persones (seleccionades per rigorós ordre d’inscripció), encara que també es podran seguir a través de Google Meet.

10/09/2020
Els artistes seleccionats en la «Convocatòria de les VI Residències Plus de Creació i Investigació Artística 2020 del MUA» comencen els seus programes

Els artistes realitzen el seu projecte artístic en les dependències del museu universitari, convertint-ho en un espai de creació i recerca multidisciplinària. Les obres resultants seran exposades en el MUA. A més, aquestes residències es complementen amb trobades amb diferents agents culturals per a potenciar la projecció i la professionalització dels artistes.

08/09/2020
La UA llança la seua nova col·lecció bibliogràfica "Territori UA"

La Universitat d’Alacant, a través del Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües i el Secretariat de Seus Universitàries, presenten la nova col·lecció bibliogràfica “Territori UA”, editada pel Servei de Publicacions de la UA.

El primer volum de la col·lecció serà presentat el pròxim dijous 10 de setembre a les 20 hores al Centre Cultural de Petrer, amb el títol La Guerra Civil en las comarcas del Vinalopó 80 años después: patrimonio y memoria.

03/09/2020
Inauguració de l'exposició PACÍFIC, ELS DUES ROSTRES D'UN OCEÀ

Del 7 de setembre al 7 d'octubre podem visitar, a la sala Juana Francés de la Seu ciutat d'Alacant, aquesta mostra en la qual el fotògraf Pablo Bernabeu ofereix una magnífica col·lecció de fotografies després de diversos viatges a dos dels vessants del Pacífic: Cambodja i Vietnam d'una banda, i el Perú per l'altre. Una exposició que se centra en les persones de tots dos pobles, en els seus rostres, en les mirades oposades, però complementàries, que descobreixen a l'espectador, les dues cares d'un mateix oceà. Coordina: Fundació Mútua Llevant.

03/09/2020
Exposició «Modernisme & Invenció» en la Seu ciutat d'Alacant

En la mostra que podrà visitar-se a la sala Miguel Hernández de la Seu ciutat d'Alacant, del 7 de setembre al 7 d'octubre, s'exhibeixen algunes peces representatives del Modernisme, màquines i instruments d'aquell coneixement que, contemporàniament al Art Nouveau, donen testimoniatge del desenvolupament tecnològic que va canviar la manera de viure definitivament. Coordinació: Fundación Mutua Levante

03/08/2020
El MUA presenta l'exposició virtual «Vides Transformades»

"Vides transformades" està integrada per deu obres seleccionades després de la convocatòria internacional llançada durant el mes de juny. En ella, els artistes ens fan partícips de la manera que tenen d’afrontar, creativament i conceptual, aquest temps de mudança: la soledat i la reclusió, la translació de relacions i hàbits al món virtual, la transformació dels nostres paisatges físics i emocionals o el caràcter vulnerable i efímer de l’existència.

CulturaExposicions
31/07/2020
Setembre obri el termini de matrícula per als Tallers Culturals

Amb un format inicialment online i novetats importants com ara cursos de creació escènica, monòlegs, processing en arts visuals, edició de vídeo digital, producció musical o podcasting (completats amb les tradicionals de cinema, oratòria, escriptura, pintura, guitarra, etc.), durant el mes de setembre i principis d'octubre s'obrirà el termini de matrícula per als tretze tallers de cultura que conformen l'oferta formativa del Servei de Cultura per a aquest primer quadrimestre.

CulturaExposicionsTeatre i dansaMúsicaCinemaLiteratura
28/07/2020
Proves d'accés a l'OFUA 2020

Inscripcions fins a l'1 d'octubre de 2020. Proves el 5 i 6 d'octubre

Si eres músic i tens entre 16 i 30 anys, t'animem a formar part de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant. A més d'aprendre i de realitzar concerts en diverses sales de la província d'Alacant, podràs obtenir crèdits de lliure elecció i rebre ajudes a la formació musical.

CulturaMúsica

 

       

  Butlletí VEU

Últims vídeos

  Programació d'arts escèniques ACUA

 

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464