Saltar apartados

VEU

Banner Mirando al Mar
Banner Xavi Castillo
Banner ACUA 2C 2019-20
Banner diumenges al MUA 2C 2019-20
Banner talleres cultura 2019-20
Banner InteractUA
Banner Hamlet
Banner Mara Aranda

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

12/12/2019
El MUA, pioner entre els museus universitaris d'Espanya, celebra el seu 20 aniversari

Dijous 23 de gener - MUA - 20.00 hores

El Museu de la Universitat d'Alacant, un projecte pioner en el seu àmbit, compleix 20 anys de vida. Durant la seua singladura ha rebut més de mig milió de visitants, ha produït al voltant de 400 exposicions i ha comptat amb uns 180 mil participants en les seues diverses accions educatives. Per a commemorar-ho, dijous vinent se celebrarà un acte institucional l'eix central del qual serà la presentació del llibre "20 anys del MUA", del professor José Piqueras.

21/11/2019
Exposició: 20 anys. Col·lecció MUA

Fins al 29 de juliol de 2020 - MUA

Amb motiu de la celebració del 20 aniversari de la institució, El MUA mostra vint peces representatives dels seus fons que revelen la diversitat de tècniques i temàtiques pròpies de l'art contemporani, prenent com a fil conductor la dicotomia i al mateix temps el diàleg existent entre el llenguatge de la figuració i el de l'abstracció.

CulturaExposicions
16/01/2020
Cursos de valencià del SL

Termini de preinscripció: del 22 al 27 de gener de 2020

El Servei de Llengües de la UA organitza cursos de valencià per al segon quadrimestre del curs 2019-20. Es tracta de programes no presencials i presencials al campus de Sant Vicent del Raspeig i en les Seus de Cocentaina, Elda, La Nucia, Petrer, Torrevella, la la Vila Joiosa i Villena.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
16/01/2020
XII Concurs de curtmetratges, obres audiovisuals, subtitulació i doblatge

Lliurament de treballs fins al 15 de juny de 2020

En aquest concurs d'obres únicament en valencià pot participar qualsevol alumne de la UA del curs 2019-2020, tant de grau com de postgrau o de títols propis, sempre que no haja estat premiat en edicions anteriors. Hi haurà premis al Millor Curtmetratge, Millor Videoclip, Millor Espot Publicitari, Millor Videocreació, Millor Vídeo Educatiu, Millor Doblatge i Millor Subtitulació.

CulturaConcursos i premisCinema
15/01/2020
15 espectacles en la programació ACUA per al segon quadrimestre

Del 7 de febrer al 9 de juny

La Bíblia segons Xavi Castillo, les cançons medievals de Mara Aranda, l'Hamlet de Bambolina Teatre Practicable, el concert de música barroca Miralls, la dansa de l'isralí Sharon Fridman, la Biennal Universitària de Teatre Xarxa Vives, el Certamen de Teatre Grecollatí, les estrenes de les Aules de Dansa i Teatre, el concert de primavera de la Coral UA, la pel·lícula "Mirant a la mar", d'Ángel Puado, i la tradicional Història del Rock conformen el programa de la nova ACUA.

CulturaTeatre i dansaMúsica
14/01/2020
VII Jornada de Docència Universitària en Valencià i Anglès

Dijous 30 de gener de 2020

La VII Jornada de Docència Universitària en Valencià i Anglès és el fòrum de trobada de tot el PDI que imparteix (o vol impartir) docència en valencià o anglès a la Universitat d’Alacant. Respon a l'objectiu establit en el Pla d’Increment del Valencià i Altres Llengües en la Docència 2017-2020 (PIVALD) de facilitar al PDI la formació lingüística suficient per a atendre adequadament l’alumnat en les dues llengües oficials i en altres llengües, i per a fer docència en valencià i en altres llengües.

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Divulgació científicaEn valenciàJornadesCursos i tallers
13/01/2020
Diumenges al MUA. Visites guiades familiars i animació familiar

Del diumenge 19 de gener al diumenge 7 de juny - MUA - 11.00 hores

Un any més, el Museu de la Universitat d'Alacant presenta el seu programa "Diumenges al MUA" amb tota mena de propostes familiars. Totes les activitats del programa són gratuïtes, es realitzen a les 11.00 hores cada diumenge i és necessari la realització d'una inscripció prèvia. Les inscripcions s'obrin a les 8 hores del dilluns previ a la data de cada taller en www.mua.ua.es/inscripciones. T'esperem!

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
17/01/2020
VIII Cinefórum L'Alcudia 2020: Dones, Història i Arqueologia

Els dimarts, del 4 de febrer al 3 de març de 2020 - Centre d'Interpretació de L'Alcudia - 16.30 hores

El cinefórum format per les pel·lícules "Salomón y la reina de Saba", "Juana la loca", "Ravenous", "El Piano" i "Frida" posa punt final a la setzena edició del XVI Curs d'Arqueologia Il·licitana. Dones, Història i Arqueologia, que enguany ha estat dedicat a les dones i al que coneixem d'elles a través del registre arqueològic, de les imatges o dels textos escrits que han arribat fins als nostres dies.

CulturaCinema
13/01/2020
Les Seus Universitàries presenten les seues programacions del nou quadrimestre

Segon quadrimestre del curs 2019-2020

La Marina, Calp, Petrer, Villena, la Vila Joiosa... Les diferents Seus Universitàries de la UA van presentant les seues noves programacions culturals i d'extensió universitària. ¡Coneix-les!

Cultura
08/01/2020
Tertúlia literària 'Entre ayer y hoy (VI), del texto a la imagen'

Del 15 de gener al 10 de juny de 2020

El Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA organitza la sisena edició de la «Tertulia literaria: entre ayer y hoy. Del texto a la imagen», que té per objectiu reunir persones amants de la literatura per a comentar textos des del segle XIX fins a l'actualitat.

CulturaLiteratura
07/01/2020
Tercer concurs de vídeos amb el mòbil "Torrerífico"

Termini de presentació fins al 8 de març de 2020

Els curts seleccionats seran projectats dins del festival "Torrerífico", que se celebrarà el pròxim 13 de març de 2020 a Torrevella. A més, ofereix un primer premi de 300€ i quatre premis secundaris de 100€ per a aquells participants que resulten ser els premiats. No ho dubtes i anima't a participar!

CulturaConcursos i premisCinema
18/12/2019
Tallers Culturals del segon quadrimestre: arts plàstiques, escriptura, oratòria, cinema i teatre

Matrícula oberta des del 9 de gener de 2020

Arts plàstiques, escriptura, oratòria, cinema, teatre... El Servei de Cultura de la UA obri la matrícula per als cursos i tallers del segon quadrimestre de l'any, que començaran a finals febrer i durant el mes de març.

CulturaTeatre i dansaCinemaLiteratura
23/12/2019
Exposició Modernisme & Invenció a la Sala Aifos

Del 9 al 28 de gener - Sala Aifos

L'Art Nouveau, desenvolupat a cavall entre els segles XIX i XX, es va enfrontar al dilema de com conservar els valors històrics de l'art en les condicions imposades pel capitalisme industrial. En aquesta exposició es volen mostrar unes poques peces representatives dels aparells, de les màquines, dels instruments que, contemporàniament a l'Art Nouveau, donen testimoni del desenvolupament tecnològic que ens va canviar la manera de viure definitivament.

CulturaExposicions
23/12/2019
17è Concurs Universitari Sambori de Narrativa Curta en Valencià

Termini obert fins al 15 de març

La Fundació Sambori convoca aquest certamen dirigit als estudiants de les universitats públiques valencianes. Poden participar tots els estudiants matriculats en el 2019-2020, siga en graus, màsters o doctorats. Premis principals de 1.000 a 250 euros.

CulturaConcursos i premisLiteraturaEn valencià
13/12/2019
Gira 2020 de la Tempesta, de W. Shakespeare, a càrrec Aula de Teatre de la UA

Durant els mesos de febrer, març i abril, l'obra de l'Aula de Teatre de la UA visitarà diversos escenaris a Los Montesinos, Petrer, Torrevella, Elda, Alcoi i Alacant. La Tempesta va ser l'última obra que va escriure William Shakespeare, i en ella es mostra una nodrida amalgama d'emocions i sentiments humans. Els personatges, més de catorze, viuen una experiència màgica en una xicoteta illa que els canviarà la vida per sempre.

CulturaTeatre i dansa
03/12/2019
Cicle d'exposicions de desembre a gener 2019-2020 a Alcoi de la Càtedra Antoni Miró de la UA

Mesos de desembre i gener - Diferents sales d'Alcoi

"Oblidades per la història, Isabel Jover" (Centre Cultural Ovidi Montllor), "El retorn de Peresejo" (Centre de Cultura) y "Manuel Boix, La nau de Caront" (Llotja de Sant Jordi)  són les tres exposicions d'arts plàstiques que la Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani de la UA et proposen per al final de 2019 i principis del 2020.

CulturaExposicions
21/11/2019
Naix InteractUA, la nova plataforma de promoció artística per a l'alumnat de la UA

¿Eres de la UA i toques en un grup? ¿Fas teatre? ¿T'agrada la fotografia? ¿Pintes? ¿Balles?... siga quina siga la disciplina artística que practiques et convidem a participar en InteractUA, la plataforma que cerca arreplegar i donar suport al talent creatiu de l'alumnat de la Universitat d'Alacant. Apunta't des de ja al nostre canal de TELEGRAM!

CulturaExposicionsTeatre i dansaMúsicaCinemaLiteratura
30/10/2019
Cicle de conferències per tota la província amb motiu del XXV Aniversari d'Estudis de Turisme

Del 31 d'octubre de 2019 al 13 de març de 2020

La Secretariat de Seus de la UA i l'Institut Universitari de Recerques Turístiques organitzen en les Seus Universitàries de la Marina, la Nucia, la Vila Joiosa, Calp, Elda, Petrer, Villena, Cocentaina, Xixona, Torrevella i Alacant, i en les ciutats de Denia i Benidorm un extens programa de conferències sobre turisme cultural, gastronòmic, rural, esportiu, residencial, i sobre altres interessants temes relacionats.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Jornades
01/10/2019
Sessió informativa RodaLlibres - Club de Lectura en valencià

3/10, 24/10, 21/11, 17/12 i 30/1 - Biblioteca General - 12.00 hores

El Servei de Llengües i la Biblioteca General organitzen el club de lectura RodaLlibres, amb uns títols seleccionats i reunions tots els mesos on vindran els autors dels llibres i es comentaran en tertúlia. Per a alguns dels llibres, també s’organitzaran activitats complementàries. La Biblioteca General tindrà exemplars dels títols seleccionats. Activitat oberta a qualsevol persona i en qualsevol moment.

CulturaLiteraturaEn valencià
03/10/2019
LUDOTECA UA obri les seus portes per a conciliar la vida familiar i laboral

La Universitat d'Alacant posa en marxa hui el seu programa Ludoteca MUA per ajudar a conciliar la vida laboral i familiar de la comunitat universitària. Aquest servei és gratuït i s'ofereix de vesprada en horari de 15.00 h a 19.30 h. Consulta les condicions i emplena el formulari de reserva en www.mua.ua.es/ludoteca

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464