Saltar apartados

VEU

Banner convocatoria Aula Teatro UA 2021-22
Banner convocatoria Coral UA 2021-22
Banner XIII Concurs Curtmetratges UA
Banner de Cursos Verano UA 2021
Banner EAC 2021
Cabeceraq Reportaje exposiciones interantes UA
Banner Les rodes de la memoria MUA
Banner Corpografies MUA

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

24/06/2021
La Seu de Villena impartirà dos Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la UA

Des del 5 de juliol - Seu Universitària de Villena

"Coeducació: innovació, participació i creativitat per a educar en igualtat" i "Una visió divulgativa i lúdica dels continguts de física de secundària i batxillerat" són els dos cursos d'estiu que enguany ofereix la Seu Universitària de Villena.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
23/06/2021
Convocatòria per a adjudicar la direcció i coordinació de la Coral de la UA en el curs 2021/22

Sol·licituds fins al dimecres 30 de juny

Si tens coneixements i experiència en la direcció i la coordinació de grups de cant coral, una titulació mínima de Grau Mitjà d'Estudis Oficials de Música i no mantens relació contractual de tipus laboral amb la UA, pots presentar el teu projecte de direcció i d'activitats formatives musicals corals per a la Coral de la UA durant el curs 2021/2022.

CulturaBeques i ajudesMúsica
23/06/2021
Convocatòria per a adjudicar la direcció i muntatge de dues obres de teatre de l'Aula de Teatre de la UA curse 2021/22

Sol·licituds fins al dimecres 30 de juny

Si tens coneixements i experiència professional en la direcció i muntatge d'obres teatrals i no mantens relació contractual de tipus laboral amb la UA, pots presentar el teu projecte per a la direcció i muntatge d'una obra de teatre en qualsevol de les modalitats de teatre clàssic i contemporani.

CulturaBeques i ajudesTeatre i dansa
22/06/2021
Gira d'actuacions de «Fuenteovejuna 2040» pel grup de Teatre Clàssic de la UA

Dissabte 3 de juliol - Sala d'actes de la KAKV (Villena) - 20.00 hores - Invitacions

El grup de teatre clàssic de l'Aula de Teatre de la UA, dirigit per Xiomara Wanden-Berghe va estrenar el dia 1 de juny en el Paranimf, Fuenteovejuna 2040, versió lliure de creació col·lectiva basada en una de les millors obres de Lope de Vega, dins de la Programació d'Arts Escèniques ACUA abril-juny 2021. Fuenteovejuna 2040 és honor, és el poder del personatge col·lectiu enfront d'una injustícia concreta.

CulturaTeatre i dansa
22/06/2021
La Seu Universitària d'Elda impartirà tres Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la UA

La Seu Universitària d'Elda ha presentat en roda de premsa el seu programa de Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant, uns cursos que enguany compleixen 20 anys del seu inici sota la marca Rafael Altarmira i 10 anys en les Seus Universitàries. La Seu d'Elda impartirà tres cursos d'estiu: "Dona i esport", "Escriptura creativa" i "Formació en lliga de debat", en format presencial per als mesos de juny i juliol.

Cultura
22/06/2021
Jordi Bosch, Ignasi Garcia i Elvira Cambrils guanyen els V Premis Altea 2021

La gala de lliurament dels premis va tenir lloc el 21 de juny en la Plaça de l'Aigua d'Altea. El Premi “Francesc Martínez i Martínez” va recaure en Jordi Bosch Canalias per la seua obra El poema Coral romput: Estellés i Ovidi, el text i la paraula, el Premi de Literatura Infantil i Juvenil va ser per al bosc dels ombres de l'autor teatral barceloní Ignasi Garcia i Barba i el Premi “Carmelina Sánchez-Cutillas” va ser per a la catedràtica pegolina, Elvira Cambrils, per la seua novel·la Aire.

CulturaLiteratura
16/06/2021
Tornen les actuacions en viu en el Festival de Teatre Clàssic de L'Alcúdia

Del 14 al 23 de Juliol - Jaciment arqueològic de l'Alcúdia, Elx

La IX edició del Festival de Teatre Clàssic de L'Alcúdia inclou set representacions teatrals a l'aire lliure, en el marc incomparable del jaciment arqueològic, que seran a càrrec de quatre companyies professionals i tres grups de teatre de l'ensenyament. Es posaran en escena grans obres de la tradició grecollatina: Medea, Cayo César, Ifigenia en Áulide i Miles Gloriosus, i versions de clàssics universals de Shakespeare, Lorca i autors del nostre segle d'Or: Molt de soroll per no res, Leonardo i Burlas de amor de doña Barroco. La venda d'entrades estarà disponible a partir del dilluns 21 de juny en instanticket.

CulturaTeatre i dansa
10/06/2021
Les exposicions itinerants de la UA, un gran projecte divulgatiu

La nostra col·laboradora en pràctiques durant aquest quadrimestre, Paula Coronel Orellana, ens acosta amb el seu reportatge al Programa d'Exposicions Itinerants de la UA; un ampli i variat catàleg expositiu obert a la societat que constitueix un material accessible per a centres culturals i educatius, ajuntaments i altres institucions i potència la integració de la Universitat d'Alacant a les comarques alacantines a través de les seues Seus i Aules Universitàries.

CulturaExposicions
08/06/2021
El MUA muestra los XXI Encuentros de Arte Contemporáneos

De l'11 de juny al 25 de juliol - Sala El Cub del MUA

El MUA, espai de recepció dels EAC promoguts per l'Institut Juan Gil Albert, ens acosta a un multidisciplinari i plural conjunt de 24 obres que exploren les possibilitats de l'art per a rescatar la memòria històrica, propiciar la reflexió sobre la pràctica artística, possibilitar el joc espacial o experimentar amb suports poc convencionals que amplien fronteres cap al tèxtil, el reciclatge o els materials industrials. Inauguració 11 de juny, a les 18.00 h.

CulturaExposicions
07/06/2021
VII Convocatòria de Residències de Creació i Investigació Artística de la Universitat d'Alacant

Presentació de sol·licituds del 15 de juny al 18 de juliol

La Universitat d'Alacant convoca, a través del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), el setè programa de residències de creació i investigació artística. L'objecte de la convocatòria és la concessió de 5 beques per a la realització de cinc projectes artístics en les instal·lacions del MUA. Podran participar en aquesta convocatòria artistes o col·lectius de qualsevol edat i nacionalitat i està obert a qualsevol disciplina artística dins de les arts visuals.

CulturaExposicions
24/05/2021
Arriba la XX edició dels Cursos d'Estiu de la UA

Matrícula oberta

La Universitat d'Alacant celebra la XX edició dels seus Cursos d'Estiu amb 34 propostes de diverses temàtiques que incideixen tant en el desenvolupament professional com el personal. Els cursos comptaran amb modalitats de realització variades (presencial, semipresencial, dual i online) i s'impartiran des del campus de Sant Vicent i des de les seus universitàries de Torrevella, Elda, Petrer, Villena, Cocentaina, la Vila Joiosa, La Nucia i La Marina. Coneix tota l'oferta! Programa

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
02/06/2021
I Cicle de Cinema LGTBIQ al campus d'Alcoi

4, 9, 18 i 30 de juny - Campus d'Alcoi - 19.00 h.

El Campus d'Alcoi de la Universitat d'Alacant, en una ferma aposta per la difusió de la diversitat que caracteritza qualsevol àmbit de la societat i amb motiu del mes de l'Orgull LGTBIQ+, ha organitzat l'I «Cicle Cinema LGTBIQ+», en col·laboració amb el col·lectiu LGTBI MARIola. Es projectaran quatre pel·lícules en la seu del campus, amb un aforament limitat de 26 persones.

CulturaCinema
26/04/2021
Exposició «On es naix, on es mor» d'Elena Aguilera en el MUA

Del 4 de juny al 18 de juliol - Sala Sempere del MUA

L'exposició de l'artista alacantina Elena Aguilera, comissariada pel professor de la UA Juan A. Roche Cárcel, està composta per una vintena de pintures de gran format i un vídeo realitzats entre 2019 i 2021, estructurats a través de quatre eixos temàtics: la muntanya, el niu, el riu i l'arbre. Aquests quatre elements es converteixen en símbols de l'existència humana en general, però també de la vivència subjectiva de la pròpia artista.

CulturaExposicions
25/05/2021
La UA es bolca amb el Centenari Berlanga

Del 28 de maig al 30 de juny

L'Aula de Cinema i Audiovisual de la UA ha programat una sèrie d'activitats per a celebrar aquesta efemèride que inclouen conferències, projeccions i debats, en col·laboració amb l'Institut Valencià de Cultura, el Festival de Cinema d'Alacant i l'Institut Valencià de Cultura, i un cicle a Elda dedicat al cineasta. A més, la Mediateca de la UA ofereix la mostra en línia «100 anys: Luis G. Berlanga» que estarà disponible fins al 30 de juny.

CulturaExposicionsCinema
10/05/2021
Exposició «Les Rodes de la Memòria», de Ramón Pérez Carrió, en el MUA

Del 14 de maig a l'11 de juliol - Sala Cool del MUA

L'exposició arreplega una mostra del treball realitzat en els últims anys, per l'artista alacantí Ramón Pérez Carrió, que ens proposa un viatge a través d'un conjunt d'obres dividides en sèries, basades en l'obra de Ramon Llull i en la d'altres filòsofs platònics.

CulturaExposicions
07/05/2021
La UA participa un any més en «Els Trobades d'Escoles en Valencià 2021»

Del 7 de maig al 30 de juny

Els Trobades d'Escoles en Valencià, que promouen la llengua i l'educació en valencià en tots els cicles formatius, s'inicien el 7 de maig en el municipi d'Agres, sota el lema "La llavor del valencià". En aquesta edició no es realitzaran trobades multitudinàries en els centres educatius, sinó xicotets actes amb aforament limitat.

CulturaEn valencià
07/05/2021
Exposició «Alquímia vegetal», de Pilar Sala, en la Seu ciutat d'Alacant

Del 7 de maig al 26 de juny - Sala Juana Francés (Seu ciutat d'Alacant)

La mostra és fruit del treball de recerca que desenvolupa des de fa anys l'artista plàstica Pilar Sala amb les plantes del seu entorn. Utilitzant l'antiquíssima tècnica de fabricació manual de paper, elabora textures vegetals que posteriorment utilitza per a fer llibres, escultures, collages, instal·lacions i fotografies.

CulturaExposicions
06/05/2021
Exposicions abril-juny a Alcoi amb la Càtedra Antoni Miró

Del 4 de maig al 30 de juny - Salas d'art d'Alcoi

La Càtedra Antoni Miró llança un nou cicle de tres exposicions: «Heterodòxia», en Centre Ovidi Montllor, és el resultat de la recerca de la identitat fotogràfica d'alumnes aficionats a la fotografia guiats pel fotògraf i professor Xavier Mollà, «Sentografies, Sento Masià», en el Centre Cultural d'Alcoi, mostra la trajectòria artística del pintor recentment mort, i «La càmera i la vida, Francesc Jarque», a la Llotja de Sant Jordi, ret homenatge a l'obra del cèlebre fotògraf valencià.

CulturaExposicionsEn valencià
16/03/2021
Exposició «Primavera Musical. La música valenciana reviscola»

Del 18 de març al 30 de juny - Sala Aifos del Campus

La mostra revisa les dues últimes dècades de la música valenciana, en la qual podrem descobrir els grups de música i els artistes, les seues cançons i, a més, una panoràmica general. També es realitza un recorregut que passarà per l'art gràfic, la literatura, els festivals, l'àmbit familiar, les publicacions periòdiques i el vincle amb els estudiants.

CulturaExposicions
17/12/2020
XIII Concurs de curtmetratges, obres audiovisuals, subtitulació i doblatge de la Universitat d'Alacant

Obert el termini de presentació d'obres fins al 30 de juny de 2021

Si eres alumne de la Universitat d'Alacant durant l'any acadèmic 2020-2021, tant de grau com de postgrau o de títols propis, sempre que no hages sigut premiat en edicions anteriors, pots presentar-te a aquest concurs d'obres en valencià. Es concediran premis al Millor Curtmetratge, Millor Videoclip, Millor Espot Publicitari, Millor Videocreació, Millor Vídeo Educatiu, Millor Doblatge i Millor Subtitulació.

CulturaCinema
17/09/2020
Exposició CORPOGRAFIES. El cos en la col·lecció del MUA

Disset artistes ens ofereixen, a través de múltiples tècniques, disset mirades en les quals el cos imaginat, fragmentat, simbòlic, divers, construït, ferit, migrant… es converteix en vehicle per a l’autoconeixement, la reivindicació, el respecte o la integració social. Del 17 de setembre de 2020 al 31 de juliol de 2022, a la sala Arcadi Blasco del MUA.

CulturaExposicions

 

       

  Butlletí VEU

Últims vídeos

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464