Saltar apartados

VEU

Ofua marzo 2018
Mulier mulieris 2018
banner_tallers1718segon
banner-jano
Banner ACUA

Cultura en la UA

22/03/2018
Conferència i recital poètic amb l'escriptora peruana Grècia Càceres

27 de març en CeMaB i Seu Universitària de Torrevella

Grecia Cáceres, directora del Departament Amèrica Llatina del IESA de París, oferirà en el CeMaB (Facultat de Filosofia i Lletres) la conferència titulada "En jerga de aguas negras: propuestas de escritoras peruanas de finales del siglo XX/antología personal" i presentarà el seu poemari Adentro la batalla i oferirà un recital poètic en la Seu Unversitaria de Torrevella.

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaConferències
22/03/2018
CONVOCATÒRIA DE SUPORT LINGÜÍSTIC A L'ELABORACIÓ DE TESIS DOCTORALS

La Universitat d'Alacant, a través del Servei de Llengües fa una convocatòria pública per a la concessió de suport lingüístic a l'elaboració de tesis doctorals en valencià i llengües estrangeres dirigida a l'alumnat de doctorat de la Universitat d'Alacant.

CulturaBeques i ajudesEn valencià
15/03/2018
Cicle cinema del Ráfol d%u017DAlmúnia

L'Aula Universitària del´Ràfol d Almúnia, en col·laboració amb la Universitat d'Alacant, organitza un cicle de cinema. Donarà començament el divendres 16 de març i durarà fins al divendres 28 de desembre. Les projeccions tindran lloc en l'Auditori Municipal i l'entrada serà gratuïta per a tots els públics fins a completar aforament.

CulturaCinemaEn valencià
14/03/2018
Monòleg sobre Chernobyl

14 i 15 de març fins a 15 d'abril.

Photoalicante presenta en el MUA l'exposició "Monòleg sobre Chernobyl" de Raúl Moreno, fotògraf apassionat per donar veu als oblidats i ho aconsegueix amb la seua càmera.

Podrem veure-ho en el marc de la inauguració de Photoalicante, demà 15 de març, a les 20 hores, en la Sala Polivalent del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA). La mostra podrà visitar-se fins al 15 d'abril. A més, a les 18:30 hores, la conferencia Xarxes Socials. Per què les necessitem? i el taller Xarxes socials per a fotògrafs.

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...ExposicionsCursos i tallersConferències
14/03/2018
Concerts de Primavera 2018 OFUA

Del 23 al 25 de març.

L'Orquestra Filharmònica de la UA (OFUA) inicia un any més el seu cicle de Concerts de Primavera sota l'adreça de Tobias Gossmann. El cicle està integrat per tres actuacions, a Crevillent, La Vila Joiosa i Alacant.

El programa musical triat per a enguany inclou La Simfonia No.8 en Do Major, coneguda com la Gran, l'última simfonia que va escriure Franz Schubert.

Per a l'OFUA és un gran repte estudiar i presentar aquesta simfonia al públic per la seua dificultat i gran envergadura, ens comenta el seu director.

CulturaMúsica
14/03/2018
Cinema Infantil a Xixona

La Seu Universitària de Xixona i l'Aula de Cinema de la Universitat d'Alacant han organitzat un cicle de cinema infantil. Les pel·lícules que es projectaran són:
-Cars: diumenge 22 d'abril de 2018
-El llibre de la selva: diumenge 29 d'abril de 2018
-Zootropolis: diumenge 6 de maig de 2018
-Cercant a Dory: diumenge 13 de maig de 2018

Hora: 18.00 h
Lloc: Cinema de Dalt (Xixona)
Entrada gratuïta per a tots els públics.

CulturaCinema
13/03/2018
Curs: La Imatge de la Guerra Civil

Del 14 al 28 de març.

El curs donarà començament demà a les 20 hores en la Fundació Paurides, amb la sessió inaugural La guerra també va estar ací: les fotografies del Vinalopó, a càrrec de José Ramón Valero i consta de cinc sessions que es perllongaran fins al 28 de març.

Elda va tenir un paper molt destacat durant la Guerra Civil (1936-1939) com a lloc d'acolliment de població infantil i adulta en una època d'escassetat de tot per a tots.

Avui, a les 20.30 h., l'Ajuntament d'Elda presentarà el documental Elda, ciutat d'acolliment en el Teatre Castelar. L'entrada és lliure, limitada a l'aforament del teatre.

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...CinemaDivulgació científicaCursos i tallers
09/03/2018
Mulier Mulieris, 12 convocatòria d'arts visuals.

Del 9 de març al 15 de juliol

Avui s'inaugura l'exposició Mulier, Mulieris,en la seua XII convocatòria d'arts visuals, amb la col·laboració de la Unitat d'Igualtat de la UA.la obertura es produirà a les 19.00 hores en el MUA. Estarà disponible fins al dia 15 de juliol.

CulturaExposicions
23/02/2018
Diumenges al MUA: tallers i activitats per a tota la família. 2º Quadrimestre.

Del 25 de febrer al 10 de juny.

Molts diumenges el MUA ofereix tallers, activitats i visites guiades per a tota la família. En aquest quadrimestre tenim una oferta molt variada: una visita teatralizada i taller d'origami, taller de tècnica d'estampació tradicional japonesa, tallers de pintura, de construcció d'imaginaris de gènere, laboratori de lletres i imatges, activitat escapekids i moltes més. Consulta el programa i inscriu-te.

 

 

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...ExposicionsCursos i tallers
12/02/2018
El CeMaB presenta la seua nova programació per als mesos de febrer a maig de 2018

L'ampli programa inclou conferències i presentacions de llibres d'escriptors hispanoamericans i espanyols, com a Benjamí Prado i Pilar Blanco, i els peruans Paolo de Lima i Grècia Càceres; una trobada amb Javier Olivares, creador del Ministeri del Temps i Isabel; un espectacle musical en homenatge a Mario Benedetti; la lectura pública del Quixot; a més de conferències d'acadèmics de la talla de Saúl Sosnowski, Robin Lefere i Francisco Tovar.

La col·laboració del CeMaB en el V Congrés Internacional ALEHP de joves hispanistes Formes múltiples d'expressió de la rebel·lia en la literatura hispànica, completa la programació.

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...LiteraturaJornadesConferències
05/02/2018
Cicle de cinema en versió original en Seu Sant Ferran

L'Aula de Cinema de la UA continua amb el seu cicle de Cinema en Versió Original en la Seu Ciutat d'Alacant (Sant Ferran, 40). El cicle comptarà amb deu sessions, del 6 de febrer al 22 de maig, repartides en tres blocs temàtics: Sofia Coppola, seguint el seu camí, Variacions sobre música clàssica i ¿Remake?

La primera sessió tindrà lloc el dimarts 6 de febrer a les 19 hores, amb la projecció de la pel·lícula de Sofia Coppola, Lost in translation (2003).

CulturaCinema
30/01/2018
Cicle de cinema en valencià a Elx

Al febrer torna un cicle de cinema en valencià en la ciutat d'Elx. El cicle es realitzarà en el cinema Odeón d'Elx, situat en el carrer Juan Ramón Jimenez 18. Es prolongarà fins al mes de maig, i es projectarà una pel·lícula cada mes. Per cada pel·lícula, hi haurà dues sessions; una a les 19:30 hores i una altra a les 22:00 hores. L'entrada és completament lliure, limitada a l'aforament de la sala.

CulturaEn valencià
29/01/2018
Curs de Valencià C1 amb el Diari Información

Cada setmana amb la compra del Diari Información es lliurarà gratuïtament una unitat didàctica amb la qual poder adquirir una completa formació de valencià C1, de cara als exàmens de la Universitat d'Alacant. Aquest curs es repartirà de forma ininterrompuda tots els dimecres des del 31 de gener fins al 23 de maig, per la qual cosa constarà amb 18 fascicles.

CulturaEn valencià
26/01/2018
Cicle de cinema en valencià a Alacant

Aquest divendres 2 de març, torna el cicle de cinema en valencià a Alacant, que es desenvoluparà sense interrupció fins al dia 23 de març, cada divendres a les 18:30 hores. L'esdeveniment es realitzarà en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, en l'Edifici Sant Fernando (Calle Sant Fernando, 40). L'entrada és completament lliure.

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...En valenciàJornades
18/01/2018
Programació d'arts escèniques ACUA (II): teatre, dansa i concerts per a continuar el curs 2017/2018

Segon quadrimestre curse 2017/2018

Arranquem el quadrimestre amb la nova programació del Servei de Cultura de la universitat, amb nombroses activitats de teatre, dansa i música. Entre elles es troben l'actuació del grup d'indie Maga, o la representació de l'obra "Vives", a més de les estrenes de les Aules de teatre i dansa.

CulturaExposicionsTeatre i dansaMúsicaCinemaLiteraturaEn valencià
18/12/2017
Tallers Culturals del segon quadrimestre de la UA

Matrícula disponible a partir de l'11 de gener

Ja tenim en marxa la nova proposta de Tallers Culturals de la UA per al segon quadrimestre, que inclou tallers de cinema, dansa, arts plàstiques, divulgació, escriptura, oratòria i teatre. Mira les disset propostes d'aquesta edició, segur que trobes alguna interessant.

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...ExposicionsTeatre i dansaCinemaLiteraturaCursos i tallers
08/01/2018
Nou èxit en el Curs de Capacitació per a l'Ensenyament en Valencià i en Llengües Estrangeres

Des de l'11 de desembre s'està realitzant el cinqué curs de Capacitació a València, Alemany, Anglés i Francés que està sent tot un èxit.

CulturaEn valencià
19/12/2017
Premis Sambori Universitaris 2018, concurs de narrativa curta valenciana

Termini de participació fins al 11 de març de 2018

La Fundació Sambori convoca el quinzè concurs universitari de narrativa curta en valencià, dirigit a tots els estudiants de les universitats públiques valencianes. Les obres han de ser originals i inèdites, i d'extensió entre 1 i 5 pàgines, com premis de 500 a 1000 euros.

CulturaConcursos i premisBeques i ajudesLiteraturaEn valencià
15/12/2017
L'experiència dels alumnes estrangers en l'A1 de català

Dijous passat 30 de novembre la Revista Cultural VEU, va estar en una de les lliçons del curs per a realitzar un petit reportatge d'aquesta interessant activitat. Coneix l'experiència i la motivació d'aquests alumnes per aprendre aquesta llengua.

CulturaEn valencià
11/12/2017
El CeMaB presenta el seu III cicle de Tertúlia Literària: "Entre ahir i avui, del text a la imatge"

Del 10 de gener al 20 de juny - Seu Sant Ferran - Dimecres de 17 a 20 horas

Gener dóna començament a un tercer cicle de Tertúlia Literària, que convida a la participació i al diàleg obert de tots els amants de la lectura i el cinema, utilitzant com a recurs la lectura d'alguns llibres proposats. Inscripció fins al 9 de gener i convalidat amb 63 hores de l'ICE. Matrícula gratuïta.

CulturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...CinemaLiteraturaCursos i tallersConferències
01/12/2017
L'exposició "Jano" de Frutos María, al MUA

Fins al 22 d'abril - exteriors del MUA

Comisariada per Aramis López Juan i Juan A. Roche Presó, la mostra de l'artista alacantí està estructurada en una sèrie de parts -portes (inicis), camins (procés emocional), espais (reflexió), arquitectures (construcció) i emocions (final)- que segueixen coherentment l'ideari traçat per l'artista component un argument narratiu.

CulturaExposicions
05/12/2017
Profundament emocionada, Sol Picó rep la màxima distinció de la Universitat d'Alacant

El passat 4 de desembre, la ballarina i coreògrafa Sol Picó va rebre el Llorer d'Or, una distinció amb la qual la Universitat d'Alacant reconeix a persones o institucions d'excel·lent prestigi nacional o internacional en el camp de les ciències, de les lletres, de la recerca científica, de la docència, de la creació artística, de l'esport i de la solidaritat.

27/10/2017
"Amb tu+UA". Tot el voluntariat de la UA, unificat a la teua disposició

Enguany, la UA presenta el seu Pla de Voluntariat més ambiciós. "Amb tu+UA" compta amb un total de deu programes que es posen a la disposició de la comunitat universitària amb l'ambició de contribuir a la transformació social.

Cooperació i voluntariat
27/10/2017
Naix l'Agenda Cultural provincial agendacultural.org, amb la participació de la UA

Se presenta www.agendacultural.org, un projecte amb el qual l'Ajuntament d'Alacant, el Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la UA, la UMH i la Diputació d'Alacant pretenen mostrar les seues programacions culturals conjuntes, i al que es poden adherir la resta de gestors culturals públics i privats.

Agenda Cultural

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Google+: http://google.com/+Culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464