Saltar apartados

VEU

banner_ofua_14_mayo
banner_solo-ante-el-peligro-2019
Historia del Rock ACUA 2019
Banner Clown
Banner pluri-identidats
Banner Aula Teatro UA 2019 Contra el Amor
Banner Aula Teatro UA 2019 La Tempestad
Banner Aula Danza UA 2019 Cementerio de flores
4_juny_TESMOFORIAS
Banner Diumenges

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

17/04/2019
Inscripcions obertes per a Sol@ ante el peligro 2019

Fins al 16 de maig - Sala Clan Cabaret

Enguany sí? Envia el teu monòleg per a formar part de la llista de valentes que els dies 17, 18 i 25 de maig de 2019 es pujaran a les taules del Clan Cabaret per a participar en la XX Mostra-Marató de Monòlegs "Sol@ ante el peligro". Com a autor/a pots inscriure't fins al 9 de maig. Consulta les bases completes.

CulturaTeatre i dansa
16/04/2019
Contes, música, dansa i poesia afrocubans amb Marieta Sánchez

2, 3, 4 i 5 de maig - Aigües, Benilloba i Torrevella

L'actriu cubana Marieta Sánchez ofereix dos espectacles per a tots els públics en aquesta minigira per Aigües, Benilloba i Torrevella. Ens porta els seus contes infantils de la "Tia Tata y su barco de papel" i l'espectacle de música d'arrels afrocuabanas "Ancestros". Consulta totes les dates.

CulturaTeatre i dansaMúsica
10/04/2019
Cicle de Concerts de Primavera de l'Orquestra Filharmònica OFUA 2019

Del 7 al 14 de maig

La UA presenta el seu tradicional Cicle de Concerts de Primavera de l'OFUA. El programa d'enguany inclou quatre actuacions, dues d'elles de caràcter solidari en la ciutat d'Alacant i dues més en les localitats de la Romana i Oriola. La primera d'elles constitueix, a més, la presentació del nou Quartet de Corda de l'OFUA, el 7 de maig al Teatre Principal d'Alacant.

CulturaMúsica
17/04/2019
Exposició: El compromís artístic de Joan Commeleran (Barcelona, 1902-1992)"

Fins al 25 de maig - MUA

El Museu de la Universitat d'Alacant allotja aquesta mostra que pretén traure de l'oblit la vida i les obres d'un dibuixant, il·lustrador i pintor involucrat en les avantguardes de l'art català del segle XX que va trencar amb el Modernisme amb un art fort i original: Joan Commeleran.

CulturaExposicions
11/02/2019
Nova programació del CeMaB per a aquest segon quadrimestre

De gener a juny de 2019

Celebrem el 20 Aniversari del Centre d'estudis iberoamericà Mario Benedetti, en el marc del 40 aniversari de la UA. Per aquest motiu podrem gaudir de conferències d'escriptors i presentacions de llibres, activitats acadèmiques, el congrés dedicat a Juan Gil-Albert i activitats culturals, que culminaran amb un homenatge a Mario Benedetti pel 10º aniversari de la seua mort.

CulturaLiteraturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
16/04/2019
Exposicions d'abril i maig amb la Càtedra Miró de la UA

Mesos d'abril i maig

La Càtedra Antoni Miró de la UA continua amb la seua tasca de promoció i foment de l'art contemporani lligat al context valencià. En aquesta ocasió col·labora en quatre exposicions: Invisibles, grups matèrics, en el Centre Ovidi Montllor de Alcoi; Atrezzo, en el Centre Cultural de Alcoi; Temps d'art, en la Llotja de Sant Jordi de Alcoi; i L'Hospital sueco-noruec d'Alcoi, en la Casa de Cultura de Bellreguard.

CulturaExposicionsEn valencià
17/04/2019
Celebracions per de el 60 aniversari de Casa de les Américas i del 500 aniversari de la ciutat de l'Havana

Del 5 d'abril al 18 de maig - Torrevella

Cinema cubà, una exposició, conferències, un recital de poesia, cuentacuentos i música. La UA, a través del Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti (CeMaB) i la Seu de Torrevella, juntament amb l'Ambaixada de Cuba a Espanya i l'Ajuntament de Torrevella, han dissenyat un ampli programa d'activitats per a commemorar el 60 Aniversari de la Casa de les Américas, estretament vinculada al CeMaB, i el 500 Aniversari de la Ciutat de l'Havana, efemèrides que coincideixen amb el 20 Aniversari del CeMaB.

CulturaExposicionsTeatre i dansaMúsicaCinemaLiteratura
11/04/2019
Estudi sobre usos, hàbits i demandes culturals en la comunitat universitària de la UA

Alicia Almansa, alumna de Sociologia en la UA, desenvolupa en la seua TFG un estudi que pretén conèixer millor els interessos de la nostra comunitat en relació a les arts i la cultura. Si pertanys a la comunitat universitària, participa en l'estudi dedicant 5 minuts i contribueix a millorar la programació cultural de la UA i la difusió de la mateixa.

08/04/2019
La UA convoca el 5é programa de residències PLUS

Presentació de projectes fins al 9 de juny

La Universitat d'Alacant convoca, a través del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), el quint programa de residències de creació en art contemporani PLUS amb l'objectiu de donar suport, promocionar i difondre la creació i la investigació artística i cultural, com també l'apropament d'esta a la ciutadania.

CulturaExposicions
22/03/2019
Tornen les Trobades d'Escola Valenciana amb la participació de la UA

Del 31 de març fins al 8 de juny

Comencen els tradicionals Trobades d'Escola Valenciana sota el lema Som i serem paraules i la participació, un any més, de la Universitat d'Alacant mitjançant la seua Servei de Llengües. Aquestes trobades, de caràcter reivindicatiu i festiu, recorreran diferents localitats de les nostres comarques.

CulturaMúsicaLiteraturaEn valencià
12/03/2019
Cicle de concerts dels alumnes del Màster d'Interpretació de Guitarra Clàssica a les Seus Universitàries

Del 13 de març al 7 de juny - Seus Universitàries

El proper dimecres 13 de març a les 19.00 h. comença un cicle de concerts oferits pels alumnes del Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica en diferents Seus Universitàries de la Universitat d'Alacant i a l'Aula Universitària d'Aigües.
L'entrada és gratuïta per a tots el concerts fins completar l'aforament.

CulturaMúsica
12/03/2019
Exposició PLURI-IDENTITATS a la Sala Sempere del MUA

Del 15 de març al 14 de juliol - Sala Sempere (MUA)

El divendres 15 de març a les 19.00 h. s'inaugura a la Sala Sempere del MUA PLURI-IDENTITATS, l'exposició d'aquesta primera Convocatòria Biennal d'Arts Visuals, que naix amb la voluntat de ser un espai per a la creació artística contemporània en el qual plantejar qüestions vinculades amb la identitat de gènere, la diversitat sexual, l'expressió de gènere o l'orientació afectivosexual.

CulturaExposicions
11/03/2019
L'Aula Universitària de La Romana organitza el Cicle "Cinema, Literatura i Educació"

3, 10 i 30 d'abril - Casa de Cultura de La Romana - 19.30h

Comença el Cicle Cinema, Literatura i Educació organitzat per l'Aula Universitària de La Romana. La presentació correrà a càrrec del professor de la Universitat d'Alacant Ximo Espinós el 3 d'abril a les 19.30 h. i coincidirà amb la projecció de la primera pel·lícula del cicle La Llibreria.

CulturaCinemaEn valencià
25/01/2019
Programació d'ACUA per a aquest 2º quadrimestre

Del 6 de febrer al 5 de juny - Paranimf i Facultat d'Educació

La programació de l'Agenda Cultural de la Universitat d'Alacant (ACUA) per a aquest quadrimestre inclou teatre, música, dansa i ràdio. Concerts com el de La Fúmiga o Morgan #Airtour 18/19, les xarrades de Carmen París i El Niño de Elche, la proposta de teatre en anglès/valencià de Shoes, i les estrenes de les nostres Aules de Teatre, Dansa i Coral UA, són alguns dels destacats.

CulturaTeatre i dansaMúsicaEn valencià
31/01/2019
Més pel·lícules en el nou cicle de cinema VOS en Seu Sant Ferran

Dimarts del 5 de febrer al 28 de maig - Seu Ciutat Alacant, edifici Sant Fernando - 19.00 hores

L'Aula de Cinema de la UA ha preparat tres nous cicles de cinema en versió original subtitulada: El cinema de Lone Scherfig (febrer), L'Havana en el cinema cubà dels 80 (abril) i Joseph L. Mankievicz (maig).

CulturaCinema
13/02/2019
Cicle de Música Contemporània

Dissabte 18 de maig - Seu de Ramón y Cajal, 4 - 12.00 h

El Servei de Cultura de la UA i la Seu Ciutat d'Alacant posen marxa aquest cicle amb tres concerts per a gaudir de la música de cambra dels segles XX i XXI: El duo de saxos format per Jesús Núñez i Lidia Muñoz, el duo de l'oboè Jacobo Díaz i l'actriu Cynthia Luque, i la pianista Silvia Gómez.

CulturaMúsica
22/02/2019
Convocatòria de subvencions per a l'organització d'activitats de promoció cultural, lingüística i esportiva

Recollida de propostes fins al 30 de setembre

El Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües (VCDL) llança aquesta convocatòria per a entitats externes a la UA amb l'objectiu de promoure activitats que tinguen com a fi complementar la formació integral de la comunitat universitària, la realització de la qual estiga prevista durant l'any 2019.

CulturaEsportBeques i ajudes
22/02/2019
IV Certamen Escolar de Teatre Grecollatí

Del 13 al 17 de maig - Col·legi Major de la UA - 12.00 h

La Universitat d'Alacant, els Ajuntaments d'Alacant i Elx i la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics organitzen aquest festival escènic amb la intenció de fomentar entre l'alumnat de l'ESO el gust pel teatre, així com incentivar la creació de muntatges de textos grecollatins.

CulturaTeatre i dansa
20/02/2019
DivulgArte, trobades entre art i ciència

Del 29 de gener al 28 de maig - Seu Universitària Ciutat d'Alacant - 20.00 h

La Seu Universitària Ciutat d'Alacant i la UA organitzen aquest cicle de conferències en el qual intervé, en cada sessió, un artista i un científic/investigador per a divulgar ciència, donar a conèixer investigació i formar en educació artística al públic, mentre descobrim el nexe d'unió entre ambdues disciplines, i sense perdre de vista la nostra intenció-desitge d'impulsar vocacions científiques i artístiques.

CulturaExposicionsDivulgació científicaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
20/12/2018
Tallers culturals

Ja tenim la nova oferta de tallers d'arts plàstiques, escriptura, oratòria, cinema i teatre per al segon quadrimestre del curs 2018/2019. Promoguts des del Servei de Cultura de la Universitat d'Alacant, en aquesta edició trobem algunes novetats en el sector de les arts plàstiques. ¡Matricula't a partir del 10 de gener!

CulturaTeatre i dansaCinemaLiteraturaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
08/02/2019
Paraules visuals. Art i literatura en la col·lecció del MUA

Fins al 25 de juliol - Sala Arcadi Blasco del MUA

El MUA selecciona cada curs acadèmic un conjunt d’obres, entre les més de 1.600 integrades en els seus fons, que permet plantejar una aproximació temàtica, formal i conceptual al patrimoni artístic universitari. Un total de 25 obres formen aquesta proposta multidisciplinària en la qual trobarem diversos poemes que són fonts d’inspiració i creació per als artistes.

CulturaExposicionsEn valencià
06/02/2019
Cicle de concerts de guitarra clàssica 2019

Del 27 de gener al 9 de juny - LAB 15 Palau del Portalet, Alacant

Gaudeix, fins al mes de juny, del cicle de recitals que ofereixen els alumnes del Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica de la UA en un espai tan suggeridor com el Palau del Portalet (carrer Llauradors, barri antic d'Alacant).

CulturaMúsica
29/01/2019
El Campus Alcoi de la UA comença l'any amb nova programació

De febrer a juny - Campus d'Alcoi de la UA

Teatre, exposicions, jornades i taules redones integren la proposta cultural i formativa per als pròxims mesos de febrer a juny.

CulturaExposicionsTeatre i dansaEn valencià
17/01/2019
Tornen els "Diumenges al MUA" amb major nombre de propostes

Del 27 de gener al 9 de juny - MUA

L'èxit d'edicions anteriors han portat al Museu de la Universitat d'Alacant a dissenyar un major nombre d'activitats en la nova programació de Diumenges al MUA per al 2º quadrimestre d'aquest curs.
Deu propostes integren el programa que es durà a terme de gener a juny, amb tallers i espectacles per a tota la família d'11 a 12:30 hores, i amb la incorporació de les Aules de Teatre i Dansa de la UA.

CulturaExposicionsTeatre i dansaEn valenciàInformació sobre jornades, cursos, conferències...Cursos i tallers
Agenda Cultural

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Google+: http://google.com/+Culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464